Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Naturalization Basvurusu son 5 Yilda 30 Ay Ikamet Kriteri


  • Merhaba @Claudia-J-Muslu. Buradan sorularimiza cevaplar verdiginiz icin oncelikle tesekkurler. Ben 2013 yilindan itibaren lottery yoluyla Green Card sahibiyim. Kasim 2022 tarihinde ABD Vatandasligina basvurumu gerceklestirdim. Bir konu haric tum kriterleri fazlasiyla karsilamaktayim (selective service numaram da bulunmakta). Covid doneminde turkiye'de ikamet ettigimden, seyahat ve karantina kisitlamalari sebebiyle ABD'ye 1.5 sene giris yapamadim. Bu benim 2022 basinda ABD'ye giris yapip, temelli tasinmami etkilemedi. Fakat vatandaslik basvurumu olumsuz etkiler mi, o konuda tereddutlerim var. Ayrica Green Card'im Agustos 2023 yilinda expire olucak, bir yandan da vatandaslik surecinin sonucunu beklemeden Green Card uzatmak icin basvuru yapmami onerir misiniz? Tesekkurler.


  • @baybora, içinde söyledi: Naturalization Basvurusu son 5 Yilda 30 Ay Ikamet Kriteri

    Merhaba @Claudia-J-Muslu. Buradan sorularimiza cevaplar verdiginiz icin oncelikle tesekkurler. Ben 2013 yilindan itibaren lottery yoluyla Green Card sahibiyim. Kasim 2022 tarihinde ABD Vatandasligina basvurumu gerceklestirdim. Bir konu haric tum kriterleri fazlasiyla karsilamaktayim (selective service numaram da bulunmakta). Covid doneminde turkiye'de ikamet ettigimden, seyahat ve karantina kisitlamalari sebebiyle ABD'ye 1.5 sene giris yapamadim. Bu benim 2022 basinda ABD'ye giris yapip, temelli tasinmami etkilemedi. Fakat vatandaslik basvurumu olumsuz etkiler mi, o konuda tereddutlerim var. Ayrica Green Card'im Agustos 2023 yilinda expire olucak, bir yandan da vatandaslik surecinin sonucunu beklemeden Green Card uzatmak icin basvuru yapmami onerir misiniz? Tesekkurler.

    Sayin@baybora, ABD disinda bulundugunuz 6 aydan fazla surelerde ABD ile ikamet baginizi koprattiginiz varsayilir ve bunun aksi oldugunu sizin ispat etmeniz gerekir. Vatandaslik basvurusunda son 5 yilda yaptiklariniz cok onemlidir. Eger son 5 yilda her sey normal ise daha geriye bakmazlar, ancak son 5 yilda problem var ise, yesil karti aldiginiz tarihten itibaren butun islemlerinize cok daha dikkatli olarak bakarlar. 1.5 yillik surecte ABD disinda kalisiniz vatandaslik icin olumsuz bir durumdur. Ancak niyetinizin hep donmek oldugunu ve olaganustu nedenlerden dolayi donemediginizi iddia edebilirsiniz. Delilleriniz bunun icin onemli olacaktir. Bu tur bir basvuruyu ancak avukat ile yapmanizi tavsiye ederim. Yesil kartinizi uzatmaniz uygun olur.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • Turkiye'den L2B Vize Basvurusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    111 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emkthengineer, içinde söyledi: Turkiye'den L2B Vize Basvurusu Merhabalar, 2022 Ocak ayindan beridir ABD'de L1B vizesi ile ikamet etmekteyim ve bekarim. Kasim ayinda Turkiye'deki kiz arkadasim ile nikah torenimiz gerceklesecek. Onun L2B vizesi almasi icin gereken islemleri sirketimin mi yapmasi gerekiyor yoksa, haricen bizim mi basvuruyu gerceklestirmemiz gerekiyor? Ayrica planlamalarimiza gore dugun tarihi 2025 Haziran ayi icerisinde, lakin vize basvurusunda birlikteligin kaniti olarak, evlilik ile ilgili bazi belgeler talep ediliyor, nisan ve nikah fotograflari, organizasyon faturalari yeterli kanit teskil eder mi? Tesekkurler. Sayin @emkthengineer, siz resmi olarak kiz arkadasinizla evlenmeden L2B surecini veya herhangi bir size bagimli vize surecini mustakbel esiniz adina baslatamazsiniz. Evlilikle beraber nisan, nikah bilgileri ve resimleri ve bununla ilgili faturalar yararli olacaktir. Ancak ozellikle esinizle bir sure ayri yasamaniz gerekecek ise, ornegin sizin is icin ABDye erken donmeniz gerekecek ise, dokumanlari yeminli beyanatlar ve baska bazi dokumanlarla da desteklemek yararli olur. Bu vize turu sirketteki isinize bagli oldugu icin oncelikle sirketin avukati ile gorusmeniz ve nasil ilerlemek istediklerini onlara sormaniz uygun olur.
  • Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    7
    0 Oy
    7 İleti
    621 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hope34, içinde söyledi: Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı @Claudia-J-Muslu Hn merhabalar, benim durumum da yukarıdaki bilgilerinize göre vatandaşlık başvuru yapmama engel değil gibi gözüküyor sanırım. 8 Ağustos 2020-ilk Abd’ye geliş ve 20 gün kaldık.  21 Temmuz 2021’de ABD’ye temelli taşınma. Buradaki durum endişelendiriyor sadece ilk çıkış tarihinden sonra 6 aydan fazla and dışında kalmış olmak ama mecburdum hem eşimin vizesini bekliyorduk hem covid zamanı idi aşı bile yoktu. Sonra aşıları olarak 4 yaşındaki kızım ile taşınma planı yapabilmiştik. 11 ay Abd’de kaldıktan sonra sonra; 1 Temmuz 2022 Türkiye’ye gittik ve 12 Eylül 2022’de ABD’ye döndük.  ( 70 gün kaldık ) 2023 yılında full ABD içinde kaldık. 12 ay 👍 2024’te 6 ay 7 gün kaldıktan sonra ; 7 Haziran 2024 Türkiye -5 Ağustos 2024 ABD   6 Ağustos 2024’ten -8 Mayıs 2025’e kadar ABD’de inşallah olmuş olacağız.  Yani 9 ay daha Abd içinde kalmış olacağız.   9 Ağustos 2025’te 5 yıl olacak ancak 90 gün önceden başvuru yapacağım diye planlıyorum bir yanlışlık yok değil mi?🙏 bilgi verebilirseniz çok sevinirim çok teşekkürler ☺️ Saygılar Sayin @hope34, ABDdisinda her 6 aydan fazla kaldiginiz sure ikametgah baginin ispat yukunu size gecirir. Bu durumu anlatmaya delilleri ile beraber hazirlikli olmaniz gerekecektir ve vatandas olana kadar ABD disinda yeni bir 6 aydan fazla kalis yapmamaniz gerekir. Sureleri bu sekilde kontrol etmiyoruz. Giris cikis ve gumruk kayitlari ve pasaport kayitlariniza baktiktan sonra basvuru icin yeterli zamani tamamladiniz diyoruz. Bunun icin gorusme almaniz gerekiyor. Bilginize sunar bol sanslar dilerim. Durumu uygun olup vatandaslik basvurusunda bulunmayi dusunenler icin simdi cok iyi bir zamandir cunku secim oncesi vatandaslik islemleri cok hizli ilerler ve hizlica ABD vatandasi olursunuz.
  • EB-2 NIW Başvurusu Hk.

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    405 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @caez87, içinde söyledi: EB-2 NIW Başvurusu Hk. Merhaba Claudia Hanım, Yüksek lisans ve doktoramı İngiltere'de tamamladıktan sonra hali hazırda Türkiye'de akademisyen olarak çalışmaktayım. CV'm ve diğer faaliyetlerimle EB-2 NIW için yeterli olabileceğimi düşünerek bu vize türüne başvurmayı düşünüyorum. Başvuruyu Türkiye'den yapacağım. Araştırdığım kadarıyla başvurunun ilk aşamasında I-140 formu, başvuru dosyası olarak oluşturulacak portfolyo ve vize ücreti olan 700 Dolar'ın ödeneceği kart bilgilerini içeren G-1450 formu bir araya getirilip bir dosya ile ABD'de ilgili Göçmen Ofisi'ne yollanacak. Fakat burada bir hususu anlayamadım, 700 Dolar'lık fee için muhakkak ABD menşeili bir bankanın kredi kartı bilgilerini girmemiz mi gerekiyor? Ben Amerika'da yaşamadım sadece B1-B2 vizem var geçerli 2 kez gidip geldim haliyle kredi kartım yok istesem de çıkaracağımı sanmıyorum. Buna dair bir çözüm yok mudur? İkinci olarak B1-B2 vizesi ile girip ABD içinden başvuru yapabilir miyiz bu imkan var mıdır? Yapabiliyorsak sonucu ABD'de bekleyebiliyor muyuz ve bu sürede çalışma iznimiz oluyor mu? Çok teşekkür ediyorum. Sayin @caez87, daha once sorunuzu atlamisim. Kusura bakmayin gecikmeli bir cevap oluyor. Odemeyi kredi karti ile yapmak zorunda degilsiniz. Degisik odeme yollari vardir. Odeme yontemleri sunlardir " You may pay the fee with a money order, personal check, cashier’s check or pay by credit card using Form G-1450, Authorization for Credit Card Transactions. If you pay by check, you must make your check payable to the U.S. Department of Homeland Security. " linki de budur https://www.uscis.gov/i-140 filing fee kismina bakabilirsiniz. ABDden bir avukat ile calisirsaniz avukat odemenizi yapabilir, ya da ABDde bir tanidiginiz var ise size bu yontemler icin yardimci olabilir. Bu basvuruyu ister TCden ister ABDden yapabilirsiniz, ancak turistik olarak gelirseniz genelde 90 gun gecmeden bir niyet degisikligini kabul etmedigimiz icin ve riskli olabilecegi icin bu basvuru genelde giristen 90 gun sonra yapilabiliyor. Basvuruyu suresinde yaparsaniz ve sartlariniz uygun ise bunu ABD icinde de bekleyebilirsiniz. Bu sure zarfinda calisma izniniz olmuyor.
  • IR-5 başvurusu için ABD'de yaşamak gerekir mi?

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    162 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mango2014, içinde söyledi: IR-5 başvurusu için ABD'de yaşamak gerekir mi? Merhaba, Bu yaz 21 yaşına girecek ABD vatandaşı bir oğlum var. Türkiye’de yaşıyoruz şu an üniversitede bilgisayar mühendisliği ve dijital oyun tasarımı bölümlerinde okuyor. Aynı zamanda kardeşim uzun yıllardır ABD vatandaşı ile evli ve 2 çocuğuyla birlikte ABD’de yaşıyor. Oğlum ara sıra ABD’ye dayısını ziyarete gittiğinden ABD’de banka hesabı ve ehliyeti var. Kardeşimin eşi ABD’de devlet vergi dairesinde çalışıyor. Maddi durumları yeterli. Benim sorum oğlum Türkiye’de yaşamasına rağmen kardeşimin ve eşinin sponsorluğunda bizim için IR-5 başvurusunda bulunabilir mi? Ve sonuç olumlu olur mu? Yardımlarınızı rica ederim. Ayrıca böyle bir fırsat sunduğunuz için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Sayın @Mango2014, Eğer oğlunuz TC’de yasarken anne-baba için bu surece başvuracak ise ekstra bazı belgeler hazırlamak gerekecektir. Oğlunuzun ABD’ye dönme niyeti olduğu surece; TC’de kalıcı geçici olduğu surece, ve ek sponsorunuzun da geliri yeterli ise, oğlunuz sizin adınıza bu başvurularda bulunabilir ve süreç olumlu isler. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum