Medicaid Vs. Medicare
-
@redsat2000 Seyahat sağlık sigortaları sadece acil durumları kapsıyor. Kronik hastalıklar veya reçeteleri kapsamıyor.
-
@redsat2000 Burada pek çok eski ve eksik bilgi var:
ACA sonrasında sigorta şirketleri mevcut hastalıklar nedeniyle sağlık sigortası primlerinizi artıramıyorlar. Prim tutarını belirleyen tek şey yaşınız.
Sadece "ağrı kesici ve vitaminler" değil pek çok ilaç reçetesiz satılıyor. İlaç fiyatları da yazıldığı gibi çok yüksek değil.
-
@knnrn teşekkür ederim. Türkiyedeki gibi yatakta tedavi olan sigorta yaptıracağız o zaman . Gerektiğinde doktor ve ilaçları anlaşmalı firma kapsamında indirimli yararlanacağız.
-
@knnrn 3 aylık bir süre için ABD'de edinebileceğim kapsamlı bir sağlık sigortası var mıdır? Kısa süreliğine bulunacağımdan dolayı uzun süreli bir kontrat yapmak istemiyorum. Ancak olası bir sağlık problemi durumunda da perişan olmak da istemiyorum. Önerebileceğiniz bir çözüm var mı acaba?
-
@edelweiss Sağlık sigortası için kontrat vb yapılmıyor. O ayın primini öderseniz sigortanız vardır, iptal ederseniz yoktur.
Herhangi bir kronik hastalığınız yoksa ve sadece 3 ay kalacaksanız seyahat sigortası yaptırabilirsiniz.
-
Teşekkürler @knnrn. Peki ben green card ile geleceğim ABD'ye sigorta kapsamına girer mi bu? Turist vizesiyle gelmediğim için sorun yaratmazlar değil mi olası bir problemde?
-
@edelweiss Hangi vizeyle gittiğinizi sormuyorlar diye biliyorum. Bence sorun olmaz.
-
@knnrn Her şeye rağmen arayıp bi sormak lazım. Olur da hastaneye yolumuz düşer ve turist vizesi ile gitmemişiniz diye mağdur ederlerse hiç iyi olmaz. :) Çok teşekkürler bilgiler için.
-
selamlar, esimle beraber Austin Tx a geleli 2 hafta oluyor. healthcare.com dan arastirdigimda; simple secure bir plan en dusuk aylik 389 dolarlik bir plan cikariyor. Fakat deductible kisi basi 7500 dolar. Benim bundan anladigim 7500 dolara kadar olan masraflari biz cebimizden oduyoruz. bu rakami gectikten sonra sigorta karsiliyor(acil dahil)... dogru mu anlamisim acaba? bu senaryoda gelirimizin olmadigini da dusunursek, bizim icin olabilecek bir indirim veya bir destekten yararlanamamis miyim acaba bu teklifi alirken?
-
@tissi Resmi site healthcare.gov olacak. Buradan girip yapmanız gerekiyor. Diğeri ticari bir site.
Sorunuzun yanıtı, evet. Örnek olması için bizim sigorta planımızı paylaşıyorum, sigorta şirketimiz Blue Cross Blue Shield, plan türü UT PPO, aylık prim 1600 dolar (1100 doları işveren 500 doları ben):

Şu ana kadar birkaç defa kullandık ancak network içi olduğundan copay dışında bir şey ödemedik. Deductible hangi durumlarda devreye giriyor henüz ben de bilmiyorum.
-
@knnrn Siteyi ben yanlis yazmisim aslinda... konuyla ilgili bir assistera basvurmayi denemeliyiz sanirim. Tesekkurler cevap icin.
-
Bu ileti silindi! -
@knnrn Amerika'da yaşayan aileler genelde aylık ne kadar sağlık primi ödüyorlar?
-
@hockeyumpire2 Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:
@knnrn Amerika'da yaşayan aileler genelde aylık ne kadar sağlık primi ödüyorlar?
Sigortanın ne şekilde yapıldığına göre değişir. Genelde işveren destekli poliçeler daha ucuza geliyor. Bizim aylık sigorta primi 1600 dolar, 1100 dolarını işveren ödüyor, 500 dolarını ben. Primleri yüksek olduğu için deductible, out-of-pocket maximum gibi rakamlar düşük. Gideceğimiz sağlık kurumları için bir kısıtlama yok.
ABD'ye ilk geldiğimizde Healthcare.gov üzerinden yapmıştık, aylık primi 600 dolar çıkmıştı. Bunun tamamını "tax credit" ile ACA kapsamında ödedik (yani biz hiçbir şey ödemedik). Poliçe "silver" statüdeydi ve 2000 dolar deductible vardı. İstediğimiz sağlık kurumuna da gidemiyorduk. -
sağlık sigortası primlerini vergiden düşebiliyormuyuz yani ?
-
@metert Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:
sağlık sigortası primlerini vergiden düşebiliyormuyuz yani ?
Tabii ki.
-
@knnrn aman tanrım ne kadar yüksek bir oran. En uygun olanı minimum aile için yine aynı mı? İş yerleri herzaman çoğunluk kısmını kapsıyor mu?
-
@hockeyumpire2 Bu parayı aslında eşim ve çocuğum için ödüyorum. Bekar olsaydım benden sigorta primi almayacaklardı.
Türkiye'den bakınca büyük rakamlar gibi görünebilir ama burada gelirler yüksek ve vergiler düşük olduğu için makul diyebilirim. Ayrıca bu ödemeler vergiye tabi gelirinizi de düşürdüğü için daha da az vergi ödüyorsunuz. Örneğin benim brüt maaşımdan vergi, sigorta, emeklilik vs kesintisi toplamda %25 oluyor. %75 bize kalıyor.
-
19 yasındaki ailesiyle birlikte yasayan biri icin sigorta primi nasil isliyor?
-
@metert Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:
19 yasındaki ailesiyle birlikte yasayan biri icin sigorta primi nasil isliyor?
26 yaşına kadar ailesinin poliçesine dahil edilebilir.
https://www.dol.gov/agencies/ebsa/about-ebsa/our-activities/resource-center/faqs/young-adult-and-aca
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum