Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD vatandasligi ile gelen vergi beyani sorumlulugu...

• Merhaba “Muslu Hukuk Burosu”. Ben hicbir yerde tam olarak aradigim yaniti bulamadigim icin sizlere bir soru sormak istiyorum. 32 yasindayim, bekarim, Greencardli olarak 3 yildir Amerika’da yasiyorum ve vatandaslik hakkim dogdugunda vatandaslik basvurusu yapmak niyetindeyim. Vatandasligi aldiktan sonra ise cifte vatandas olarak Turkiye’ye donup yasama planim var. Vatandasligi almak istememin sebebi ise gelecekte tekrar Amerika’da hayat kurma ihtimalimi/hakkimi sakli tutmak. Turkiye’de mevcut bir yatirim ve mal varligim var, ayrica babamin da bir mal varligi mevcut. Diyelim ki vatandasligi aldim ve Turkiye’ye yerlestim. Allah korusun babam vefat etti diyelim ve miras paylasimiyla uzerime ekstra baska mallar da kaldi (ev, dukkan vs). Adima olan tum mal varligimi vatandas oldugum icin Amerika’da da beyan etmek zorunda oldugum ve her yil mal varligimla orantili olarak Turkiye’de vergi vermenin yanisira ABD’ye de vergi odemem gerektigi ile ilgili bir yazi okudum. Bu konuyla ilgili daha detayli bilgiye nasil ulasabilirim? Vergi sorumlulugu doguran guncel rakamlar nedir? Bu beyan eksik yapildiginda veya hic yapilmadiginda kisi ne gibi sorunlarla karsilasir? Cifte vatandas olmanin agir bir sorumluluk oldugunun farkindayim fakat Amerikan vatandasi olacagiz diye de elimizdekilerden olmayalim. 🙂 Bu konu gelecegimle ilgili karar vermemde gercekten cok etkili olacak. Verdiginiz yanit icin simdiden tesekkur ederim!

• @Pndspnya, içinde söyledi: ABD vatandasligi ile gelen vergi beyani sorumlulugu...

Merhaba “Muslu Hukuk Burosu”. Ben hicbir yerde tam olarak aradigim yaniti bulamadigim icin sizlere bir soru sormak istiyorum. 32 yasindayim, bekarim, Greencardli olarak 3 yildir Amerika’da yasiyorum ve vatandaslik hakkim dogdugunda vatandaslik basvurusu yapmak niyetindeyim. Vatandasligi aldiktan sonra ise cifte vatandas olarak Turkiye’ye donup yasama planim var. Vatandasligi almak istememin sebebi ise gelecekte tekrar Amerika’da hayat kurma ihtimalimi/hakkimi sakli tutmak. Turkiye’de mevcut bir yatirim ve mal varligim var, ayrica babamin da bir mal varligi mevcut. Diyelim ki vatandasligi aldim ve Turkiye’ye yerlestim. Allah korusun babam vefat etti diyelim ve miras paylasimiyla uzerime ekstra baska mallar da kaldi (ev, dukkan vs). Adima olan tum mal varligimi vatandas oldugum icin Amerika’da da beyan etmek zorunda oldugum ve her yil mal varligimla orantili olarak Turkiye’de vergi vermenin yanisira ABD’ye de vergi odemem gerektigi ile ilgili bir yazi okudum. Bu konuyla ilgili daha detayli bilgiye nasil ulasabilirim? Vergi sorumlulugu doguran guncel rakamlar nedir? Bu beyan eksik yapildiginda veya hic yapilmadiginda kisi ne gibi sorunlarla karsilasir? Cifte vatandas olmanin agir bir sorumluluk oldugunun farkindayim fakat Amerikan vatandasi olacagiz diye de elimizdekilerden olmayalim. 🙂 Bu konu gelecegimle ilgili karar vermemde gercekten cok etkili olacak. Verdiginiz yanit icin simdiden tesekkur ederim!

Sayin @Pndspnya ,
    Bu konularla ilgili IRSin yayınlarına bakmanızı tavsiye ederim. Size ABD’de yaşıyor iseniz yabancıların vergilendirilmesi ile ilgili olan yayının linkini iletiyorum https://www.irs.gov/publications/p519 Eğer kendinizi nonresident alien kategorisine koyabilirseniz vergi yükümlülüğüsün çok azalacaktır, Ancak bunu yapmak çoğu zaman mümkün değildir. Eğer ABD’de yasamıyorsanız vergi yükümlülüklerinizin ne olduğuna ise bu linkten bakabilirsiniz. https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/p54.pdf Ayrıca ABD’nin bir çok ülke ile cifte vergilendirmeyi önleme anlaşması vardır ve bundan Sartlarınız uygun ise sizde faydalanabilirsiniz. Göreceğiniz üzere konu çok detaylı olduğu için bu linklere bakarsanız birçok sorunuzun cevabini bulabilirsiniz. Kendi özel durumunuzla ilgili olarak bir vergi ve göçmenlik vergi uzmanı ile görüşmeniz gerekecektir. Vergi ve gocmenlik stratejiniz birbiri ile uyumlu olmalıdır.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu Evet gercekten de cok detayli belgelermis. Linkleri inceleyecegim, yanitiniz icin cok tesekkur ederim.

Benzer Başlıklar

• J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    333 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Sharian, içinde söyledi: J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması Şuanda J1 vizesi ile amerikadayım ve ikinci işimdeki birisi kendi şirketiyle bana sponsor olabileceğini söyledi. Bunun için; 1- Bunun için izlemem gereken süreç ve başvurmam gereken vize türü nedir? 2- Bu sürecin tamamlanması ne kadar zaman alıyor? Ayrıca bunun dışında merak ettiğim bir soru daha var. Amerikada change of status sürecinde veya olası red durumunda geri Türkiye'ye dönersem ve sonrasında bir Avrupa ülkesi için vizeye başvurmak istersem ilgili Avrupa ülkesi konsolosluğu bunu görebiliyor mu? Ve görüyorsa bu bana sorun oluşturur mu? Sayin @Sharian, sirketin size hangi tur vize veya yesil kart icin sponsor olacagina bagli olarak izlenecek surec farkli olacaktir. Genelde sirket kendi avukatini secer ve siz onunla calisirsiniz. Bu surec vize turune veya yesil kart basvuru kategorisine gore degisik zamanlarda tamamlanir. Bazi kategorilerde ekstra ucret odeyerek 2 hafta icinde cevap alabilmek de mumkundur (premium processing).
  • ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası

2
    0 Oy
    2 İleti
    426 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @projeon, içinde söyledi: ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası Merhaba, ABD vatandaşı ile evli bir Türk vatandaşıyım. Bir çocuğum var. Eşim ABD'de biz çocukla Türkiye'deyiz. Eşim uzun süredir bana çocuk için maddi yardımda bulunmuyor. Zaten uzun süredir ayrıyız ama hala evli görünüyoruz. Yaklaşık 5 senedir herhangi bir maddi destekte bulunmadı. Boşanmadan nafaka davası açabilir miyim? Ama maddi durumum da çok iyi değil. Bu konuda ABD'den avukatlık ücreti için maddi destek alabilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Sayın @projeon, bu konuda bir aile avukatı ile görüşmeniz gerekir. Her eyaletin bu konudaki kanunları ABDde farklıdır. Çocuk için yardım davası açabilirsiniz. Child support deniyor. Eşinizle evli olsanız da olmasanız da çocuğun babası bunu ödemek zorundadır ve bunu geçmişe yönelik de talep etme hakkınız olabilir.
  • ABD'de DUI kararı ve GC durumu

4
    0 Oy
    4 İleti
    284 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet858, içinde söyledi: ABD'de DUI kararı ve GC durumu Merhaba, 2015 yılında DUI'dan davam bulunmaktaydı. Dava "reckless driving" olarak sonuçlandı ve para cezalarını ödeyerek kapandı. İlgili avukata dava sonrasında kayıtlarda yer alıp almayacağını sorduğumda, DUI olarak kayıtlarda bulunmayacağını, tutuklanmanın da görünmeyeceği belirterek, vize görüşmelerinde bu konuyu "reckless driving" olarak aktarmamı söylemişti. 2016 yılında Türkiye'ye dönüş yaptım ve 2017 yılı sonunda şimdi ki eşime evlenme teklifi etmek için abd turist vizesine başvurdum. Başvuru sırasında herhangi bir suç işlediniz mi bölümünü "no" olarak yaptığımdan dolayı ve bu konuyu aslında bahsetmem gerektiği vize görevlisi tarafından aktarıldı ve vize verilmedi. Şuanda IR1 başvurusunda tüm belgeler NVC tarafından kabul edildi (DUI ve reckless driving konusu ABD polis belgeleri ve mahkeme sonuçları ile de NVC sistemine yüklendi) ve konsolosluktan bilgi beklemekteyiz. Sürecin bu kadar uzamasında (2019 Aralık ayında ilk başvurumuzu USCIS'e yaptık) bunun bir etkisi var mıdır? Ayrıca vize görüşmesinde bu konudan dolayı red alma ihtimalim bulunmakta mıdır? Son olarak eğer görüşme olumlu geçer ve ABD'ye giriş yaptığımda bu konu hakkında gümrük polisi tarafından red alma ihtimalim bulunmakta mıdır? Sayın @Mehmet858, DUI trafik cezaları arasında vize engeli oluşturabilecek bir suçtur. Sizin sucunuz reckless drivinge çevrilip DUI bertaraf edildi ise bu iyi bir gelişmedir. Göçmen vizesinde genelde bazı konularda daha toleranslı olabilirler. Vize gecikmesi hem suçunuzdan dolayı hem de başka nedenlerden dolayı da olabilir. Bunu tam olarak tespit etmek mümkün değildir. Ret alma ihtimali olsa da eğer bütün gerekli açıklamaları yaptı iseniz, kayitlari verdi iseniz, ve konu ile ilgili baska sucunuz yok ise vizeyi almanız daha muhtemeldir. ABD’ye her giriş bir risktir. Gümrük polisinin her zaman sizi almama gibi bir yetkisi vardır. Ancak konsolosluktan göçmen vizesini aldıktan sonra bu çok düşük bir ihtimaldir. Teşekkürler.
  • Aos devam ederken ABD dışına çıkmak

5
    0 Oy
    5 İleti
    578 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @turkay , Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k