Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD vatandasligi ile gelen vergi beyani sorumlulugu...

• Merhaba “Muslu Hukuk Burosu”. Ben hicbir yerde tam olarak aradigim yaniti bulamadigim icin sizlere bir soru sormak istiyorum. 32 yasindayim, bekarim, Greencardli olarak 3 yildir Amerika’da yasiyorum ve vatandaslik hakkim dogdugunda vatandaslik basvurusu yapmak niyetindeyim. Vatandasligi aldiktan sonra ise cifte vatandas olarak Turkiye’ye donup yasama planim var. Vatandasligi almak istememin sebebi ise gelecekte tekrar Amerika’da hayat kurma ihtimalimi/hakkimi sakli tutmak. Turkiye’de mevcut bir yatirim ve mal varligim var, ayrica babamin da bir mal varligi mevcut. Diyelim ki vatandasligi aldim ve Turkiye’ye yerlestim. Allah korusun babam vefat etti diyelim ve miras paylasimiyla uzerime ekstra baska mallar da kaldi (ev, dukkan vs). Adima olan tum mal varligimi vatandas oldugum icin Amerika’da da beyan etmek zorunda oldugum ve her yil mal varligimla orantili olarak Turkiye’de vergi vermenin yanisira ABD’ye de vergi odemem gerektigi ile ilgili bir yazi okudum. Bu konuyla ilgili daha detayli bilgiye nasil ulasabilirim? Vergi sorumlulugu doguran guncel rakamlar nedir? Bu beyan eksik yapildiginda veya hic yapilmadiginda kisi ne gibi sorunlarla karsilasir? Cifte vatandas olmanin agir bir sorumluluk oldugunun farkindayim fakat Amerikan vatandasi olacagiz diye de elimizdekilerden olmayalim. 🙂 Bu konu gelecegimle ilgili karar vermemde gercekten cok etkili olacak. Verdiginiz yanit icin simdiden tesekkur ederim!

• @Pndspnya, içinde söyledi: ABD vatandasligi ile gelen vergi beyani sorumlulugu...

Merhaba “Muslu Hukuk Burosu”. Ben hicbir yerde tam olarak aradigim yaniti bulamadigim icin sizlere bir soru sormak istiyorum. 32 yasindayim, bekarim, Greencardli olarak 3 yildir Amerika’da yasiyorum ve vatandaslik hakkim dogdugunda vatandaslik basvurusu yapmak niyetindeyim. Vatandasligi aldiktan sonra ise cifte vatandas olarak Turkiye’ye donup yasama planim var. Vatandasligi almak istememin sebebi ise gelecekte tekrar Amerika’da hayat kurma ihtimalimi/hakkimi sakli tutmak. Turkiye’de mevcut bir yatirim ve mal varligim var, ayrica babamin da bir mal varligi mevcut. Diyelim ki vatandasligi aldim ve Turkiye’ye yerlestim. Allah korusun babam vefat etti diyelim ve miras paylasimiyla uzerime ekstra baska mallar da kaldi (ev, dukkan vs). Adima olan tum mal varligimi vatandas oldugum icin Amerika’da da beyan etmek zorunda oldugum ve her yil mal varligimla orantili olarak Turkiye’de vergi vermenin yanisira ABD’ye de vergi odemem gerektigi ile ilgili bir yazi okudum. Bu konuyla ilgili daha detayli bilgiye nasil ulasabilirim? Vergi sorumlulugu doguran guncel rakamlar nedir? Bu beyan eksik yapildiginda veya hic yapilmadiginda kisi ne gibi sorunlarla karsilasir? Cifte vatandas olmanin agir bir sorumluluk oldugunun farkindayim fakat Amerikan vatandasi olacagiz diye de elimizdekilerden olmayalim. 🙂 Bu konu gelecegimle ilgili karar vermemde gercekten cok etkili olacak. Verdiginiz yanit icin simdiden tesekkur ederim!

Sayin @Pndspnya ,
    Bu konularla ilgili IRSin yayınlarına bakmanızı tavsiye ederim. Size ABD’de yaşıyor iseniz yabancıların vergilendirilmesi ile ilgili olan yayının linkini iletiyorum https://www.irs.gov/publications/p519 Eğer kendinizi nonresident alien kategorisine koyabilirseniz vergi yükümlülüğüsün çok azalacaktır, Ancak bunu yapmak çoğu zaman mümkün değildir. Eğer ABD’de yasamıyorsanız vergi yükümlülüklerinizin ne olduğuna ise bu linkten bakabilirsiniz. https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/p54.pdf Ayrıca ABD’nin bir çok ülke ile cifte vergilendirmeyi önleme anlaşması vardır ve bundan Sartlarınız uygun ise sizde faydalanabilirsiniz. Göreceğiniz üzere konu çok detaylı olduğu için bu linklere bakarsanız birçok sorunuzun cevabini bulabilirsiniz. Kendi özel durumunuzla ilgili olarak bir vergi ve göçmenlik vergi uzmanı ile görüşmeniz gerekecektir. Vergi ve gocmenlik stratejiniz birbiri ile uyumlu olmalıdır.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu Evet gercekten de cok detayli belgelermis. Linkleri inceleyecegim, yanitiniz icin cok tesekkur ederim.

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    2 İleti
    226 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @bmduman, içinde söyledi: Vatandaslik sonrasi TR mal varliklari vergi yukumlulukleri Merhabalar, Ilerleyen gunlerde 5 yillik greencard sureci sonrasi vatandaslik basvurusu yapmayi planliyorum. Ancak basvuruyu yapmadan once ogrenmek istedigim sey Amerika hukumetinin TR mal varliklari uzerinde nasil bir vergi yukumlulugu uyguladigi. Ornegin miras, tasinmaz mallar vb ornekler icin vatandaslik sonrasi bir yukumlulugum oluyor mu? Veya yukumluluk sadece bildirimden mi ibarettir? Cevaplayabilirseniz cok memnun olurum. Eger bir yukumlulugum olacaksa ve bunu engellemenin yasal bir yolu var ise vatandaslik basvurusundan once yapmam gereken bir sey var ise yonlendirmenizi rica ederim. (Tasinmazin satisi, miras hakkindan feragat etme vb gibi) Sayin@bmduman, bu konuyu bir vergi uzmanina danismanizda yarar vardir. ABD vatandaslari dunyadaki butun varliklari uzerinden vergiye tabidirler. Cifte vergilendirmeyi onleme anlasmalari oldugu oranda, ABD vatandasi iki ulkedede vergiye tabi olmaz. TC ile ABD arasinda boyle bir anlasma mevcuttur. Ancak bunlar genel bilgiler olup ozel durumunuzu hem TC hem de ABD vergi sistemini anlayan bir uzman ile degerlendiriniz.
  • Vergi İadesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    494 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vkalagoglu, içinde söyledi: Vergi İadesi Merhabalar, iyi günler. Ben 2018 yılında Work And Travel programında bulundum. 2019 Nisan ayında vergi iadesi başvurusunu Sprintax aracılığıyla yaptım ve formları PTT aracılığıyla gönderdim ancak PTT sağolsun iki kere kaybetti belgelerimi ve doğal olarak IRS'e ulaşmadı. Ancak IRS bana bir süre boyunca ayda bir Sprintax aracılığıyla borcum olduğuna dair mailler yolladı ama bir süre sonra bu mailler kesildi. Şimdi H2B vizesiyle ABD'ye gideceğim ancak bu borç meselesi yüzünden vizeyi geçememekten korkuyorum. IRS sitesinden borcumu ödemeye çalıştığımda veya hesap açmaya çalıştığımda bilgileriniz sistemde eşleşmiyor uyarısı alıyorum. Dün IRS'i telefonla aradım oradaki personel de aynı şeyi dedi. Dolayısıyla bir türlü borcumu ödeyemiyorum. Şimdi birkaç sorum.var, cevaplarsanız çok minnettar olurum: IRS sisteminde benim kaydımın bulunmamasının sebebi belgelerimin kaybolması ve onlara ulaşmaması mıdır yoksa başka bir şey midir? Ben 2018 vergi iadesi belgelerini tekrardan gönderirsem işe yarar mı(IRS sistemine kaydolmuş olur mu ve borcumu ödeyebilir miyim?) veya geç mi olmuş olur? Bu borç vize görüşmesinde bana sorun çıkarır mı sizce? Hatırladığım kadarıyla eyalet vergi iadesi için gönderdiğim belgeler yerine ulaşmıştı ancak bildiğim kadarıyla federal iade işlemleri başlamadan eyalet işlemleri de başlamıyor. Federal iade belgelerini tekrardan gönderdiğimde eyalet iade işlemleri de hemen başlar mı yoksa zaman aşımı gibi bir durum var mı? Tekrar göndermem mi gerekir? Ben ödemeyi Sprintax aracılığıyla yapmış olmama rağmen şimdi tekrar ödeme yapacaksam, Sprintax benden aldığı parayı ne yaptı? Kusura bakmayın çok uzun oldu. Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin Sayın @vkalagoglu; Öncelikle bu konuları bir vergi uzmanına danışmanızda yarar vardır. Ben size vergi ile ABD göçmenlik hukukunun kesiştiği konularla ilgili bilgi paylaşımında bulunacağım. Ancak vergi hukuku konusunda bir görüş bildirmediğimi size ileteyim. Sprintax firmasını da bilemiyorum. Federal vergiler göçmenlik ve vize konularını direkt olarak ilgilendirir. Çünkü genelde federal vergilerin ödenmiş olması federal hukuk olan göçmenlik durumlarından yararlanmak için bir önkoşuldur. Eyalet vergileri göçmenlik acısından federal vergiler kadar önemli değildir. Vergi beyannameleri her zaman için geriye yönelik olarak düzeltilebilir. Yani siz hata yapmış olsanız bile bunu daha sonra ve geçmişe yönelik olarak düzeltebilirsiniz. Federal vergiyi ödememiş olmanız vize almanıza sorun çıkarabilir ancak vize görüşmesine gittiğinizde bunu düzeltmek için caba gösterdiğinizi ancak ABD’de bulunmadığınız için bunu yapa madiğinizin belgelerini yanınızda bulundurmanız faydalı olacaktır. Hatta eyalet vergilerini ödemeyi basardı iseniz bunu da yanınızda bulundurun. Ancak bu sorular size sorulmaz ise kesinlikle bu konuyu açmayın. Vize görüşmelerinde sadece sorulana cevap verilmek önemlidir. Eğer sorun yapmadı iseler, siz bunu gönüllü olarak iletmeyin. Ancak sorulursa en güzel şekilde ve kanıtlarınızla çabanızı açıklayın ve hatta bu meseleyi ABD’de iken mutlaka çözeceğinizi de bildirin. Vize görüşmesinden önce bu konuda danışmalık görüşmesi ile yârdim alabilirsiniz. Vize görüşmesinde gerektiği taktirde sunacağınız vergi dosyanızı hazırlamaya yardımcı oluruz. Dosyada ne olduğu kadar ne olmaması gerektiğini bilmek de çok önemlidir. Teşekkürler.
  • ABD'de DUI kararı ve GC durumu

4
    0 Oy
    4 İleti
    283 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet858, içinde söyledi: ABD'de DUI kararı ve GC durumu Merhaba, 2015 yılında DUI'dan davam bulunmaktaydı. Dava "reckless driving" olarak sonuçlandı ve para cezalarını ödeyerek kapandı. İlgili avukata dava sonrasında kayıtlarda yer alıp almayacağını sorduğumda, DUI olarak kayıtlarda bulunmayacağını, tutuklanmanın da görünmeyeceği belirterek, vize görüşmelerinde bu konuyu "reckless driving" olarak aktarmamı söylemişti. 2016 yılında Türkiye'ye dönüş yaptım ve 2017 yılı sonunda şimdi ki eşime evlenme teklifi etmek için abd turist vizesine başvurdum. Başvuru sırasında herhangi bir suç işlediniz mi bölümünü "no" olarak yaptığımdan dolayı ve bu konuyu aslında bahsetmem gerektiği vize görevlisi tarafından aktarıldı ve vize verilmedi. Şuanda IR1 başvurusunda tüm belgeler NVC tarafından kabul edildi (DUI ve reckless driving konusu ABD polis belgeleri ve mahkeme sonuçları ile de NVC sistemine yüklendi) ve konsolosluktan bilgi beklemekteyiz. Sürecin bu kadar uzamasında (2019 Aralık ayında ilk başvurumuzu USCIS'e yaptık) bunun bir etkisi var mıdır? Ayrıca vize görüşmesinde bu konudan dolayı red alma ihtimalim bulunmakta mıdır? Son olarak eğer görüşme olumlu geçer ve ABD'ye giriş yaptığımda bu konu hakkında gümrük polisi tarafından red alma ihtimalim bulunmakta mıdır? Sayın @Mehmet858, DUI trafik cezaları arasında vize engeli oluşturabilecek bir suçtur. Sizin sucunuz reckless drivinge çevrilip DUI bertaraf edildi ise bu iyi bir gelişmedir. Göçmen vizesinde genelde bazı konularda daha toleranslı olabilirler. Vize gecikmesi hem suçunuzdan dolayı hem de başka nedenlerden dolayı da olabilir. Bunu tam olarak tespit etmek mümkün değildir. Ret alma ihtimali olsa da eğer bütün gerekli açıklamaları yaptı iseniz, kayitlari verdi iseniz, ve konu ile ilgili baska sucunuz yok ise vizeyi almanız daha muhtemeldir. ABD’ye her giriş bir risktir. Gümrük polisinin her zaman sizi almama gibi bir yetkisi vardır. Ancak konsolosluktan göçmen vizesini aldıktan sonra bu çok düşük bir ihtimaldir. Teşekkürler.
  • Internship sonrası ABD de çalışma.

2
    1 Oy
    2 İleti
    283 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ipsion Internship sonrası ABD de çalışma. içinde söyledi: Merhabalar, Yaklaşık 10 aydır İstabulda bir pastanede pastacı olarak çalışmaktayım. Patronum Los Angeles'da Amerikalı bir fast food zinciri ile ortak pastane açmayı planlamakta tahminen 2020 Şubat ayı gibi açılacak. Ben de önümüzdeki ay temmuz sonu gibi Nashville'de bir otelde 1 senelik internship programında bulunacağım. J-1 vizesi ile. Mevcut pastahanemden istifa ettiğimde 1 seneyi doldurmamış olacağım. Durumu patronuma söylediğimde çok sevindiğini internship programından sonra da Los Angeles'daki şubede işe başlayabileceğimi söyledi. Sorum şu mevcut durumda benim LA deki şubede işe başlamam için HB1 vizesinden başka bir yol var mı? Neticede o vize yaklaşık 5 de 1 şans ile çıkıyor kesin olarak çalışabileceğim bir vize türü var mı acaba? Şimdiden teşekkürler ederim. Sayin @ipsion, Evet çalışabileceğiniz başka vize türleri var. İşyerinizin de yapacağı yatırıma bağlı olarak E-2 yatırımcı vizesi, en az mudur seviyesinde çalışacak iseniz L-1 şirket transferi vizesi (ancak son 3 yılda en az 1 yıl işyerinde çalışmış olmanız gerekir ve başka şartları da vardır), H2 B gibi kısa sureli çalışma vizesi de veya başka vizeler de sizin için opsiyon olabilir. Öğrenim ve is geçmişinize detaylı baktıktan sonra sizin için en uygun çalışma vizelerine karar verilebilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k