New York
-
-
-
-
-
-
canlı yayın
https://www.youtube.com/watch?v=eJ7ZkQ5TC08 -
Brooklyn Bridge Park'tan Statue of Liberty manzarası (ve bir dahaki sefere SLR makine ile gitme gerekliliğinin baş göstermesi)...

-
Prospect Park, Brooklyn

-
Coney Island Beach, Brooklyn

-
Brooklyn Public Library, Brooklyn

-
@kingocali, Harika olmuş bu noel ışıkları.
-
@yapay-zeka New York ve Times Square ile Earthcam sayesinde tanışmıştım. 2003 ün yılbaşısıydı yanılmıyorsam... Her yerde ışıklı süslemeler vardı. 15 bin kilometre ve 8 saat farkı uzaklıktan canlı olarak oraları izlemek müthişti.
-
Barclays Center, Brooklyn (Home of the Brooklyn Nets)

-
New York Aquarium, Brooklyn

-
@kingocali Harika yaaa....
-
@ibrahimasar Abicim, bu konuda, sen asıl San Diego'dakileri gör (Birch Aquarium (Bilimsel) & SeaWorld (Popüler))...
-
@kingocali, içinde söyledi: New York
@ibrahimasar Abicim, bu konuda, sen asıl San Diego'dakileri gör (Birch Aquarium (Bilimsel) & SeaWorld (Popüler))...
Paylaş da görelim. :)
-
@ibrahimasar Ben oralara gittiğimde (2001 - 2004), kameralı cep telefonları yeni çıkıyordu; dijital fotoğraf makineleri de öğrenci bütçesini aşıyordu. Geçmişten kalan fotoğraf yok.
2019 - 2020 seyahatinde ise, San Diego'da 5 gün kaldım. Hem ev sahibim, hem şoförüm, hem de tur rehberim olan Amerikalı abladan, havaalanı transferleri, plajlar, AVM'ler ve okulumdan daha fazlasını talep edemedim. Son seyahatten de fotoğraf yok.
Los Angeles talebinde olduğu gibi, "Bir dahaki sefere inşallah" diyerek, topu taca atmak durumundayım :)
Lakin, New York'taki Amerikalı yengeyle New York ve / veya Connecticut (Westchester veya Connecticut'tan ev almalarını bekliyoruz), Türk kocasıyla Alaska (Yeni evlerine taşınıp, düzenlerini kurmalarını bekliyoruz) ve Türkiye'de Dolar'la kazanıp, yakında işinden kovulmak üzere olan Türk bir arkadaşla California (İpinin çekilmesini bekliyoruz) planlarımız yok değil ;)
-
Nathan's Famous, Brooklyn
(Endüstriyel) Hot dog'un ana vatanı. En son Almanlar ve Avusturyalılar tarafından sahiplenilmeye çalışılsa da, kökü Roma İmparatorluğu'na, hatta bir rivayete göre, Antik Yunan şehir devletlerine kadar dayanan sosisi, Alman göçmenler, 1800'lerde Amerika'ya getirmiş. Charles Feltman isimli bir Alman göçmen, Coney Island'da, ilk hot dog standını açmış. Yanında çalışan Polonya göçmeni Nathan Handwerker, işten ayrılıp, eski patronuna rakip, kendi hot dog standını açmış. Hot dog'larını yarı fiyatına satıp, önce Feltman'ı batırmış; sonra da işleri büyütüp, hot dog'u bütün ülkeye yaymış.
Forumun irilerinden biri olarak, görevimi layıkıyla yerine getirip, denedim. Gayet başarılı buldum. Tüm forumdaşlara, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Lakin, Türkiye'de bile (örneğin, bozmadan önce Snob'da), daha iyisini yemişliğim var.

Yeri gelmişken, aynı hissiyatı, Brooklyn'in cheesecake'iyle ünlü pastanesi Junior's hakkında da taşıdığımı belirtmek isterim. Cheesecake'i kötü mü? Kesinlikle değil! Ama abartıldığı kadar da yok. Onun da daha iyisini, Türkiye'de bile (örneğin, bozmadan önce Kırıntı'da) yemişliğim var. San Diego'daki D.Z. Akin's'in cheesecake'ini de pek beğenirim. Yolu düşen forumdaşlara, Junior's'ın cheesecake'ini de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Zira, "iyi". Lakin, baştan bu kadar pompalanıp, beklenti gereksiz yere aşırı yükseltildiğinden olsa gerek (bkz. kendi iddiaları), hayal kırıklığı yaşamaya da hazır olun lütfen...

-
@kingocali, içinde söyledi: New York
Nathan's Famous, Brooklyn
(Endüstriyel) Hot dog'un ana vatanı. En son Almanlar ve Avusturyalılar tarafından sahiplenilmeye çalışılsa da, kökü Roma İmparatorluğu'na, hatta bir rivayete göre, Antik Yunan şehir devletlerine kadar dayanan sosisi, Alman göçmenler, 1800'lerde Amerika'ya getirmiş. Charles Feltman isimli bir Alman göçmen, Coney Island'da, ilk hot dog standını açmış. Yanında çalışan Polonya göçmeni Nathan Handwerker, işten ayrılıp, eski patronuna rakip, kendi hot dog standını açmış. Hot dog'larını yarı fiyatına satıp, önce Feltman'ı batırmış; sonra da işleri büyütüp, hot dog'u bütün ülkeye yaymış.
Forumun irilerinden biri olarak, görevimi layıkıyla yerine getirip, denedim. Gayet başarılı buldum. Tüm forumdaşlara, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Lakin, Türkiye'de bile (örneğin, bozmadan önce Snob'da), daha iyisini yemişliğim var.

Yeri gelmişken, aynı hissiyatı, Brooklyn'in cheesecake'iyle ünlü pastanesi Junior's hakkında da taşıdığımı belirtmek isterim. Cheesecake'i kötü mü? Kesinlikle değil! Ama abartıldığı kadar da yok. Onun da daha iyisini, Türkiye'de bile (örneğin, bozmadan önce Kırıntı'da) yemişliğim var. San Diego'daki D.Z. Akin's'in cheesecake'ini de pek beğenirim. Yolu düşen forumdaşlara, Junior's'ın cheesecake'ini de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Zira, "iyi". Lakin, baştan bu kadar pompalanıp, beklenti gereksiz yere aşırı yükseltildiğinden olsa gerek (bkz. kendi iddiaları), hayal kırıklığı yaşamaya da hazır olun lütfen...

Lezzet, beğeni, birinin beğenip bayılması, diğerinin çok fazla beğenememesi gibi konuları hippokampüs limbik sisteme bağlıyorum. Birinin çok beğendim demesi muazzam demesi, daha önce benzeri bir şey yediğinde çok mutlu olduğu anı çağrıştırdığında senin benim beğenmeyeceğimiz birşeye bayıldığını söylemesine neden olabiliyor. Bir de kral çıplak diyemeyenler var. Herkesin beğendiği şeyi beğenmedim diyecek cesareti olmayan, acaba ben gerizekalımıyım da milletin aldığı lezzeti alamadım diye düşünerek daha da abartarak beğendiğini ifade edenler. Dünya üzerinde, bu muhteşemmiş diyebileceğim, bundan daha iyisi yok diyebileceğim tek yemek annemin mantısı. Kadın naapıyosa yemek dehası eşim bile tutturamıyor o mantının ayarını. Çocukken çok mutlu olduğum anlarda yemişim anlaşılan :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum