Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

New York

Sabitlendi New York
292 57 18.8k 45
  • ⭐⭐

• ⭐⭐

• ⭐⭐

• ⭐⭐

• ⭐⭐

• ⭐⭐

• Brooklyn Bridge Park'tan Statue of Liberty manzarası (ve bir dahaki sefere SLR makine ile gitme gerekliliğinin baş göstermesi)...

241.jpg

242.jpg

243.jpg

244.jpg

245.jpg

246.jpg

247.jpg

• Prospect Park, Brooklyn

251.jpg

252.jpg

253.jpg

254.jpg

• Coney Island Beach, Brooklyn

261.jpg

262.jpg

263.jpg

264.jpg

265.jpg

266.jpg

267.jpg

268.jpg

269.jpg

• Brooklyn Public Library, Brooklyn

271.jpg

• @kingocali, Harika olmuş bu noel ışıkları.

• @yapay-zeka New York ve Times Square ile Earthcam sayesinde tanışmıştım. 2003 ün yılbaşısıydı yanılmıyorsam... Her yerde ışıklı süslemeler vardı. 15 bin kilometre ve 8 saat farkı uzaklıktan canlı olarak oraları izlemek müthişti.

• Barclays Center, Brooklyn (Home of the Brooklyn Nets)

276.jpg

277.jpg

• New York Aquarium, Brooklyn

280.jpg

281.jpg

282.jpg

283.jpg

284.jpg

285.jpg

286.jpg

287.jpg

288.jpg

289.jpg

290.jpg

• @kingocali Harika yaaa....

• @ibrahimasar Abicim, bu konuda, sen asıl San Diego'dakileri gör (Birch Aquarium (Bilimsel) & SeaWorld (Popüler))...

• @kingocali, içinde söyledi: New York

@ibrahimasar Abicim, bu konuda, sen asıl San Diego'dakileri gör (Birch Aquarium (Bilimsel) & SeaWorld (Popüler))...

Paylaş da görelim. :)

• @ibrahimasar Ben oralara gittiğimde (2001 - 2004), kameralı cep telefonları yeni çıkıyordu; dijital fotoğraf makineleri de öğrenci bütçesini aşıyordu. Geçmişten kalan fotoğraf yok.

2019 - 2020 seyahatinde ise, San Diego'da 5 gün kaldım. Hem ev sahibim, hem şoförüm, hem de tur rehberim olan Amerikalı abladan, havaalanı transferleri, plajlar, AVM'ler ve okulumdan daha fazlasını talep edemedim. Son seyahatten de fotoğraf yok.

Los Angeles talebinde olduğu gibi, "Bir dahaki sefere inşallah" diyerek, topu taca atmak durumundayım :)

Lakin, New York'taki Amerikalı yengeyle New York ve / veya Connecticut (Westchester veya Connecticut'tan ev almalarını bekliyoruz), Türk kocasıyla Alaska (Yeni evlerine taşınıp, düzenlerini kurmalarını bekliyoruz) ve Türkiye'de Dolar'la kazanıp, yakında işinden kovulmak üzere olan Türk bir arkadaşla California (İpinin çekilmesini bekliyoruz) planlarımız yok değil ;)

• Nathan's Famous, Brooklyn

(Endüstriyel) Hot dog'un ana vatanı. En son Almanlar ve Avusturyalılar tarafından sahiplenilmeye çalışılsa da, kökü Roma İmparatorluğu'na, hatta bir rivayete göre, Antik Yunan şehir devletlerine kadar dayanan sosisi, Alman göçmenler, 1800'lerde Amerika'ya getirmiş. Charles Feltman isimli bir Alman göçmen, Coney Island'da, ilk hot dog standını açmış. Yanında çalışan Polonya göçmeni Nathan Handwerker, işten ayrılıp, eski patronuna rakip, kendi hot dog standını açmış. Hot dog'larını yarı fiyatına satıp, önce Feltman'ı batırmış; sonra da işleri büyütüp, hot dog'u bütün ülkeye yaymış.

Forumun irilerinden biri olarak, görevimi layıkıyla yerine getirip, denedim. Gayet başarılı buldum. Tüm forumdaşlara, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Lakin, Türkiye'de bile (örneğin, bozmadan önce Snob'da), daha iyisini yemişliğim var.

291.jpg

Yeri gelmişken, aynı hissiyatı, Brooklyn'in cheesecake'iyle ünlü pastanesi Junior's hakkında da taşıdığımı belirtmek isterim. Cheesecake'i kötü mü? Kesinlikle değil! Ama abartıldığı kadar da yok. Onun da daha iyisini, Türkiye'de bile (örneğin, bozmadan önce Kırıntı'da) yemişliğim var. San Diego'daki D.Z. Akin's'in cheesecake'ini de pek beğenirim. Yolu düşen forumdaşlara, Junior's'ın cheesecake'ini de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Zira, "iyi". Lakin, baştan bu kadar pompalanıp, beklenti gereksiz yere aşırı yükseltildiğinden olsa gerek (bkz. kendi iddiaları), hayal kırıklığı yaşamaya da hazır olun lütfen...

jun.jpg

• @kingocali, içinde söyledi: New York

Nathan's Famous, Brooklyn

(Endüstriyel) Hot dog'un ana vatanı. En son Almanlar ve Avusturyalılar tarafından sahiplenilmeye çalışılsa da, kökü Roma İmparatorluğu'na, hatta bir rivayete göre, Antik Yunan şehir devletlerine kadar dayanan sosisi, Alman göçmenler, 1800'lerde Amerika'ya getirmiş. Charles Feltman isimli bir Alman göçmen, Coney Island'da, ilk hot dog standını açmış. Yanında çalışan Polonya göçmeni Nathan Handwerker, işten ayrılıp, eski patronuna rakip, kendi hot dog standını açmış. Hot dog'larını yarı fiyatına satıp, önce Feltman'ı batırmış; sonra da işleri büyütüp, hot dog'u bütün ülkeye yaymış.

Forumun irilerinden biri olarak, görevimi layıkıyla yerine getirip, denedim. Gayet başarılı buldum. Tüm forumdaşlara, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Lakin, Türkiye'de bile (örneğin, bozmadan önce Snob'da), daha iyisini yemişliğim var.

291.jpg

Yeri gelmişken, aynı hissiyatı, Brooklyn'in cheesecake'iyle ünlü pastanesi Junior's hakkında da taşıdığımı belirtmek isterim. Cheesecake'i kötü mü? Kesinlikle değil! Ama abartıldığı kadar da yok. Onun da daha iyisini, Türkiye'de bile (örneğin, bozmadan önce Kırıntı'da) yemişliğim var. San Diego'daki D.Z. Akin's'in cheesecake'ini de pek beğenirim. Yolu düşen forumdaşlara, Junior's'ın cheesecake'ini de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Zira, "iyi". Lakin, baştan bu kadar pompalanıp, beklenti gereksiz yere aşırı yükseltildiğinden olsa gerek (bkz. kendi iddiaları), hayal kırıklığı yaşamaya da hazır olun lütfen...

jun.jpg

Lezzet, beğeni, birinin beğenip bayılması, diğerinin çok fazla beğenememesi gibi konuları hippokampüs limbik sisteme bağlıyorum. Birinin çok beğendim demesi muazzam demesi, daha önce benzeri bir şey yediğinde çok mutlu olduğu anı çağrıştırdığında senin benim beğenmeyeceğimiz birşeye bayıldığını söylemesine neden olabiliyor. Bir de kral çıplak diyemeyenler var. Herkesin beğendiği şeyi beğenmedim diyecek cesareti olmayan, acaba ben gerizekalımıyım da milletin aldığı lezzeti alamadım diye düşünerek daha da abartarak beğendiğini ifade edenler. Dünya üzerinde, bu muhteşemmiş diyebileceğim, bundan daha iyisi yok diyebileceğim tek yemek annemin mantısı. Kadın naapıyosa yemek dehası eşim bile tutturamıyor o mantının ayarını. Çocukken çok mutlu olduğum anlarda yemişim anlaşılan :)

Benzer Başlıklar

• New York'da yaşamak pahalı mı?

New York
    4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    incomprisaI
    NY avantajı- ulaşım, metro ile kolay her yere gidebilirsiniz. İş imkanları da çok fazla. Hayatta en az bir defa bu şehri görmek lazımdır. Ama yaşam İçin bilemiyorum. Şahsen seçmem, NY çok gürültülü kalabalık.. bekar İçin iyi bence ama aileler için daha sakin şehir seçilebilir..bu orada New Jersey şehri NY çok yakın ama emlak fiyatları daha uygun. Ve çok insan NJden her gün işe NY gidiyorlar.. Yani imkanlar her yerde var, umarım NY seçenler için da NY iyi bir seçim olur
  • Brooklyn/NewYork- E2 Vizesine Uygun Satilik Restaurant-$149K

İlan ve Duyuru e2 vizesi nyc vize
    6
    2 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    Z
    87654321
  • New york Eyaleti Yaşam için hangi şehir uygun?

New York
    18
    2 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    V
    1 hafta icinde ny gelicez kalacak yer ariyoruz.
  • New York gezisi için konaklama yeri tavsiyesi

Taşındı New York
    9
    0 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    serkanistS
    @HockeyUmpire2 aslında dediğin gibi metro daha iyi ama nj metro yok manhattanıa karşıda kalmak dediğin yerlerde oda oteller pahalı oluyor gecen bir haber okudum oteller fiyatları artımış- o yüzde temız nezih biryerde kalıp ulaşaımı başka yolla secmek en iyisi bence şuan. hele hele dolar artık böyle ki inmez bence asla o yüzden dikkat etmek lazım - dolar 2 tl olursa ozaman kolay ama 4600 en az :(
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k