Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

green card re entry permit

• merhabalar 30 ocak 2020 tarihinde ilk girişimi New York'tan yaptım ve 2 hafta kalıp dönüşte yaptım son senem ve mezun olduktan sonra gitmek için.Pandemı ve başka bir sürü ailevi problemden oturu normalde eylül ayı gibi giriş yapmayı planlıyordum ama ertelemek zorundayım.Ailemin başında tek çocuk olarak ve yardıma ihtiyaçları olduğundan coronadan dolayı bir yere kıpırdayamıyorum.Ama greencardımı da yakmak istemiyorum.Re entry permit için abd de olmam gerekiyor biliyorum ama pandemiden dolayı birçok elde olmayan sebep oluyor bulunduğum ülkeden re entry permit başvurusu yapabiliyormuyum.En azından önümüzdeki yaza kadar vakit kazanmış olurum.Yada benim adıma ny de akrabam mevcut başvuruda bulunabiliyor mu ?Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.Şu 6-7 ayda neler yaşadığıma değinip hiç sizleri yormak istemiyorum ama her şey hayal ettiğimiz gibi de gitmiyor malesef

• ⭐⭐

Bildiğim kadarıyla Amerikada olman gerekiyor.

• bu bolum Muslu Hukuk Burosu'na ait sayin @Drywall

• ⭐⭐

@crazycells Çok özürdilerim :) Pardon.

• @macarovski, içinde söyledi: green card re entry permit

merhabalar 30 ocak 2020 tarihinde ilk girişimi New York'tan yaptım ve 2 hafta kalıp dönüşte yaptım son senem ve mezun olduktan sonra gitmek için.Pandemı ve başka bir sürü ailevi problemden oturu normalde eylül ayı gibi giriş yapmayı planlıyordum ama ertelemek zorundayım.Ailemin başında tek çocuk olarak ve yardıma ihtiyaçları olduğundan coronadan dolayı bir yere kıpırdayamıyorum.Ama greencardımı da yakmak istemiyorum.Re entry permit için abd de olmam gerekiyor biliyorum ama pandemiden dolayı birçok elde olmayan sebep oluyor bulunduğum ülkeden re entry permit başvurusu yapabiliyormuyum.En azından önümüzdeki yaza kadar vakit kazanmış olurum.Yada benim adıma ny de akrabam mevcut başvuruda bulunabiliyor mu ?Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.Şu 6-7 ayda neler yaşadığıma değinip hiç sizleri yormak istemiyorum ama her şey hayal ettiğimiz gibi de gitmiyor malesef

Sayın @macarovski ,
    Reentry permite TC’den başvurmak mümkün değildir. Akrabanız da sizin adınıza ABDde reentry permit başvurusunda bulunamaz. COVID neden ile bu konuda bir esneklik yoktur. Size tavsiyem ABD’ye bir an önce bir kez giriş çekiş yapmanızdır. Hatta reentry permit zamanınız geçti ise bir hazinlik yapmanız gerekecektir, neden geciktiniz, geçerli nedenlerinizin dosyasını hazırlamanız gerekir vs. ABD’ye girdikten sonra 1 hafta da kalıp TC’ye dönmuş olsanız ABD dışında 1 yıla kadar daha kalabilirsiniz. Ayrıca ABD’ye girişte ABD ile bağlarınızı güçlendirmeniz gerekecektir. ABD ile bağlarınız ne kadar güçlü olursa ABD dışında kalmış olduğunuz sure 1 yılı geçse bile mahkemeye düşerseniz durumunuzu savunmanız o kadar kolay olur. Diğer ihtimal SB1 vizesidir. Ancak bunu almak çok zor olup çok da tavsiye ettiğim bir çözüm değildir. Bu linke daha detaylı bilgi için bakabilirsiniz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/returning-resident.html
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Evlilik Yoluyla Green Card Eş Durumu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    409 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @star646, içinde söyledi: Evlilik Yoluyla Green Card Eş Durumu Merhaba Claudia hanım şimdiden cevabınız için teşekkür ederim Ben turist vizemle en son 2019 yılında ABD ye giriş yaptığımda daha önce gelmişsin 10 ay kalmışsın dediler yasal uzatma yapmış kalmıştım 1 yıl sonra gittiğim de bundan dolayı vizemi iptal ettıler deport ..5 yıl yasak koymuşlardı bu 5 yıl bitti vizem deki form l 203 212(a) (7) (A) (i) (l) of the lNA yazdılar Türk Amerikan vatandaşı olan erkek arkadaşımla evlilik yapmak istiyoruz orada kendi şirketi var ev aldı durumu iyi o sponsor olacak TR de evlilik yaptığımızda da green card alabilir miyim ona göre yön çizmek istıyoruz sizden ricam bu konuda bilgi verebilir misiniz tekrar çok teşekkür ederim sevgiler Sayin @star646, evet yesil karti alabilmeniz gerekir. Ancak durumu detayli aciklamaniz gerekebilir. Detaylara hakim olup tam degerlendirme yapmak gerekir. Genelde ABDli ile evlilik yapinca ABDde yasal olmayan kalis sureleri ve yasal olmayan calisma durumu affedilmektedir. ABD disina cikinca ortaya cikan ABDye giris yasaginin, sizin durumunuzda dediginize gore bes yil, yesil kart almak icin dolmus olmasi gerekecektir.
  • 0 Oy
    5 İleti
    369 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @iceice, içinde söyledi: 2 kere Re entry Permit alan kisinin Vatandaslik basvuru sureci Merhaha Muslu Hukuk Buro Yetkilileri, 26/06/2013 tarihinde green cardimi aldim ve isim geregi Turkiye de ikamet etmeye devam ettim bu arada re entry permit alarak sorun yasamak istemedim. 1 ci re entry permit 26/06/2014 - 26/06/2016 2 ci re entry permit 27/06/2016 - 27/06/2018 2ci re entry permit suresi bitmeden yaklasik 6 ay once yani 20/12/2017 tarihinde Amerika ya giriş yaptım ve bu tarihten itibaren Amerika da yasiyorum,calisiyorum ve duzenli vergilerimi oduyorum. Vatandaslik icin arastirma yaptigimda Chapter 4 de re entry permit alan kisiler icin soyle bir ornek hesaplama yontemi gordum. Chapter 4 “Continuous Residence” Example • An applicant became a Permanent Resident on January 1, 1994. • She lived in the United States for 3 years, then returned to her native country for 1 year and 3 months. • She got a Re-entry Permit before leaving the United States so that she could keep her Permanent Resident status. • The applicant re-entered the United States with Permanent Resident status on April 1, 1998. Question: When is the applicant eligible for naturalization? Answer: On April 2, 2002, 4 years and 1 day after she returned to the United States. The last 364 days the applicant was out of the United States count toward her time as a Permanent Resident in “continuous residence,” but the 3 years in the United States before leaving do not.'''''' Bu ornege gore vatandaslik icin hangi tarihte muracaat etmem gerekir giris yaptigim tarih olan 20/12/2017 + 4 yil 1 gun yani 21/12/2021 mi yoksa 2ci re entry per mit bitis tarihi olan 27/06/2018 + 4 yil 1 gun yani 28/06/2022 mi ? Ayrica bu tarihlerden 90 gun once basvurma opsiyonu re entry permit aldigim icin gecerli olacak mi? Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. Sayın @iceice, Türkiye’de ikamet edip çalışırken reentry permit almış olmaniz yeşil kartınızı tehlikeye girmekten kurtarır. Ancak vatandaşlık acısından ABD’de daimi oturma durumu da gerekir. Bu bolüme bakmanızı tavsiye ederim. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3 ABD dışında 6 aydan fazla kaldığınızda kasisinizin daimi oturma durumunu ihlal etmiş olma ihtimali vardır. Bu nedenle vatandaşlık başvurunuzun ret edilme durumu olabilir. Teşekkürler.
  • green card

3
    0 Oy
    3 İleti
    485 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mavinet63, içinde söyledi: green card merhaba geçen yıl green card ile amerikaya gittim. cr1 evlilik vizesiyle 11 aydır türkiyedeyim işlerim dolayısıyla şimdi tekrardan amerikaya gitmek istiyorum acaba tekrardan vize için konsolosluga başvuru yapmam gerekirmi bu şekilde gidersen orada sorun yaşarmıyım gümrükte Sayın @mavinet63, Greencardınızı alarak ABD’ye gittiğinizi ve daha önce ABD’de green cardla bulunduğunuzu varsayıyorum. En ideali ABD’de son çıkış tarihinizden itibaren altı ayı geçirmeden ABD’ye dönüş yapmanızdır. Ancak genelde ABD girişinizi ABD çıkışınızdan itibaren bir yıl geçmeden yaparsanız green cardinizi kaybetme ihtimaliniz düşüktür. Bir yılı geçirirseniz durum değişecektir. Su aşamada green cardiniz hala geçerli olduğu için konsolosluktan vize almanız gerektiren bir durum yoktur ve vize vermezler. Biz müvekkillerimize dosya hazırlayıp neden ABD’ye daha önce dönemediklerini açıklıyoruz ve görüşme hazırlığı yapıyoruz. ABD’ye neden daha önce dönemediğiniz açıklamaya belgeleri ile hazırlıklı olun. Ayrıca bu surede esiniz nerede idi ve ayrı kaldı iseniz bunu da açıklamaya hazırlıklı olun. Gümrükte ikincil sorgulamaya tabii tutulabilirsiniz. Özellikle ABD’de kalış sureniz son giriş tarihinizden itibaren bir yılı geçmiş ise yeşil kartınızı elinizden almak için yeminli beyanat imzalamaya zorlanabilirsiniz ve mahkemeye sevk edilebilirsiniz. Teşekkürler.
  • Green Card hakkını kullanmayan eşlerin durumu

7
    2 Oy
    7 İleti
    729 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @redsat2000, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k