Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Bosanma sonrasi gocmenlik sureci (CR-1 / IR-1)

• Merhaba. Benim de bir sorum olacaktı ama doğru yerde soruyorum umarım.
    Benim oğlum Amerika’da Amerikan vatandaşı olan kız arkadaşı ile 2016 Şubatta evlendi. 2 yıllık kartını aldı. Ama daha sonra 3,5 yıllık evlilikten sonra anlaşamayıp 2019 Haziranda ayrıldılar. Tabi bu arada boşanma resmen bitmemişti ve süresini geçirmemek için 10 yıllık kart başvurusunu yalnız yaptı. Başvurudan belli bir müddet sonra parmak izine çağrıldı ve sonrasında extension gönderildi 18 Haziran 2019 da sanırım. 18 aylık bir süre. Bir buçuk ay önce boşanma belgesini isteyen bir yazı göndermişler. Oğlum da o belgeyi göndermiş. 2 gün önce de evrakları National Benefit Cervise gönderdiklerini söyleyen bir yazı almış oğlum.
    Şimdi ben merak ediyorum. Bu servisin görevi nedir? Ve 10 yıllık kartı ne kadar sürede gelir? Veya başka ne gibi işlemler devam eder? Şimdiden cevap İçin teşekkür ederim

• @mümine, içinde söyledi: Bosanma sonrasi gocmenlik sureci (CR-1 / IR-1)

Merhaba. Benim de bir sorum olacaktı ama doğru yerde soruyorum umarım.
    Benim oğlum Amerika’da Amerikan vatandaşı olan kız arkadaşı ile 2016 Şubatta evlendi. 2 yıllık kartını aldı. Ama daha sonra 3,5 yıllık evlilikten sonra anlaşamayıp 2019 Haziranda ayrıldılar. Tabi bu arada boşanma resmen bitmemişti ve süresini geçirmemek için 10 yıllık kart başvurusunu yalnız yaptı. Başvurudan belli bir müddet sonra parmak izine çağrıldı ve sonrasında extension gönderildi 18 Haziran 2019 da sanırım. 18 aylık bir süre. Bir buçuk ay önce boşanma belgesini isteyen bir yazı göndermişler. Oğlum da o belgeyi göndermiş. 2 gün önce de evrakları National Benefit Cervise gönderdiklerini söyleyen bir yazı almış oğlum.
    Şimdi ben merak ediyorum. Bu servisin görevi nedir? Ve 10 yıllık kartı ne kadar sürede gelir? Veya başka ne gibi işlemler devam eder? Şimdiden cevap İçin teşekkür ederim

Sayın @mümine
    National Benefits Center, vatandaşlık, yeşil kart gibi konularda başvuran yararına olacak göçmenlik kazanımlarını değerlendiren federal bir kurumdur. USCIS’e yani ABD Vatandaslik ve Gocmenlik Hizmetlerine bağlıdır. USCIS in ne kadar zamanda karar vereceğini bilmek açısından asağıdaki linki kullanabilirsiniz. https://egov.uscis.gov/processing-times/
    Buraya, ilgili formu, örneğin I-751 gibi, ve oğlunuzun hangi servis alanı veya ofise baglı olduğunu formda seçmeniz gerekir. Bu seçimlerden sonra size durumunuzla ilgili en az ve en çok olabilecek bekleme zamanları belirtilecektir. Burada genel nitelikle sorulara cevap verebildigim icin, oğlunuzun özel durumu ile ilgili bundan başka ne gibi işlemler devam eder sorusuna cevap veremiyorum.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Bosanma sonrasi gocmenlik sureci (CR-1 / IR-1)

@mümine, içinde söyledi: Bosanma sonrasi gocmenlik sureci (CR-1 / IR-1)

Merhaba. Benim de bir sorum olacaktı ama doğru yerde soruyorum umarım.

Sayın @mümine
    National Benefits Center, vatandaşlık, yeşil kart gibi konularda başvuran yararına olacak göçmenlik kazanımlarını değerlendiren federal bir kurumdur. USCIS’e yani ABD Vatandaslik ve Gocmenlik Hizmetlerine bağlıdır. USCIS in ne kadar zamanda karar vereceğini bilmek açısından asağıdaki linki kullanabilirsiniz. https://egov.uscis.gov/processing-times/
    Buraya, ilgili formu, örneğin I-751 gibi, ve oğlunuzun hangi servis alanı veya ofise baglı olduğunu formda seçmeniz gerekir. Bu seçimlerden sonra size durumunuzla ilgili en az ve en çok olabilecek bekleme zamanları belirtilecektir. Burada genel nitelikle sorulara cevap verebildigim icin, oğlunuzun özel durumu ile ilgili bundan başka ne gibi işlemler devam eder sorusuna cevap veremiyorum.
    Teşekkürler.

Size çok teşekkürlerimi iletiyorum. Sağolun..
    Sanıyorum bundan sonrası İçin sabırla bekleyecek
    İşlerinizde başarılar ve bol sağlıklı günleriniz olsun inşallah

• @Claudia-J-Muslu Size çok teşekkürlerimi iletiyorum..Detaylı açıklamalarınız İçin sağolun
    Sanıyorum bundan sonrası İçin sabırla bekleyecek
    İşlerinizde başarılar ve bol sağlıklı günleriniz olsun inşallah.
    Bir de şunu sorabilir miyim: extension süresi Aralık 2020’de biteceği için yeni bir extension göndermeleri gerekiyor değil mi?
    Çok teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• IR-1 vize joint sponsor mesaji

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    13
    1
    0 Oy
    13 İleti
    561 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: IR-1 vize joint sponsor mesaji @yasmin982 Sayin @yasmin982, içinde söyledi: IR-1 vize joint sponsor mesaji Bizde öyle yaptık bağımsız olan kısımla o ayrımı bilmiyordum öğrenmiş oldum şükür onayımızı aldık size yazdım ama sanırım geç gördünüz teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için Bir sorum daha olacak ır2li küçükken çocuğum için usa pasaportu hızlı olması adına green card gelince başvurcağız yoksa ülkeye girer girmez evraklarla başlayabilirmiyiz. Sayin @yasmin982, sorunuzu tam olarak anlayamadim. Ancak eger sorunuz kucuk cocugumuza pasaporta mi yoksa N600 vatandaslik belgesine mi basvurmak daha hizli sonuc alir ise, pasaport daha hizli sonuc alir. Yine de biz N600 vatandaslik belgesine de basvurmayi tavsiye ediyoruz, cunku cok daha ilerideki yillarda bazen sorun cikabilmektedir.
  • Vatandaslik sureci

3
    0 Oy
    3 İleti
    251 Bakış
    C
    Tesekkurler
  • CR-1 vizesi USCIS I-130 sponsorlugu reddi

4
    0 Oy
    4 İleti
    273 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @thebelljar, içinde söyledi: CR-1 vizesi USCIS I-130 sponsorlugu reddi Cevabınız için teşekkür ederim. Avukatımızın bu yasayı bilmemesi ve bizi yanlış yönlendirmesi üzerine nasıl bir adım atabiliriz? Kendisi durumu kabul etmiyor, görüştüğümüz Malpractice avukatı ise kendisinin barodan arkadaşı çıktı ve kendisine haber verdi. Göçmenlik dosyamız hakkında eşime iletişim bilgilerinizi ilettim ve sizinle konuyu görüşmeyi umut ediyoruz. Sayin@@thebelljar, yine de malpractice talebinde bulunabilirsiniz ozellikle bu durumdan dolayi ciddi bir magduriyetiniz var ise ( ornegin bu sorulari sormus iseniz ve avukatiniz size dogru bilgi vermeyip basvuruyu yapti ise). Sonucta malpractice icin basvurdugunuz avukati siz seciyorsunuz. Birden fazla avukatla gorusup kim size guven verdi ise onunla sikayet talebinde bulunabilirsiniz. Avukatlar da zaten calismak icin malpractice sigortasi aliyorlar. Yani avukatiniz da bu malpractice surecinde kendisini savunacaktir. Basvurunuzu red almadan geri cekebilirsiniz. Dosyanizi inceletip waiver alip alamayacaginiza bakabilirsiniz ve durumu toparlamak icin yeterli sureniz olup olmadigini degerlendirebilirsiniz. Esiniz dilerse bizimle temasa gecip konu ile ilgili danismanlik gorusmesi alabilir.
  • j-1 stimulus// k1 vize süreci

2
    2 Oy
    2 İleti
    136 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @bubblegum, içinde söyledi: j-1 stimulus// k1 vize süreci Merhaba, J1 vizesi ile 2019da Amerika'ya geldim. Sonrasında şuan K1 vize sürecinde olduğumuz nişanlımla tanıştım ve B-2 adjustment of status'e başvurarak 2020 ye kadar Amerikada kaldım. Şuan Türkiyedeyim ve K1 vize mulakatı bekliyorum. Amerikadaki süreçte bir arkadaşımın tavsiyesiyle J1 vergi iadelerim için TurboTax kullandım. Sonrasında 3 stimulus check de hesabıma yattı. 3.sü IRS tarafından geri çekildi ve bu olay neticesinde vergi iademde yanlış beyanda bulunduğumu bu stimulus checkler için hakkım olmadığını öğrendim. K1 için bir yıldan uzun süredir bekliyoruz ve vizenin akıbeti için çok endişeliyim. Bu noktada nasıl hareket etmek en mantıklısı olur? Vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim Sayın @bubblegum, Vergi durumunuz düzeltmeniz gerekir. Özellikle federal vergi durumu kişinin iyi hal durumu ile yakından ilgilidir. Bu konuda bir caba gösterdiğinizi belgelerle göstermeniz gerekecektir. Bir vergi uzmanı ile çalışıp vergileriniz geçmişe yürürlük olarak düzelttirebilirsiniz. Bu bizim çok defa yaptığımız bir çalışma turudur. IRSe para yatırmanız gerekir ise taksite bağlamanız mümkündür. İlk taksiti yatırdığınızı göstermek iyi hali kanıtlamak için genelde yeterlidir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k