Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

bosanma sonrasi DV sureci

• Ben green card i kazandim ds 260 i doldurup kendi adıma gönderdim fakat su an evliyim sonbaharda bosanacagim esim adina bisey doldurup göndermedim bi sıkıntı olur mu ve mulakat tarihinde hem medeni halim hem soyadim degismis olacak bi problem ile karşılaşır mıyım? Bana bu iki soru da yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻

• @Duygu07, içinde söyledi: bosanma sonrasi DV sureci

Ben green card i kazandim ds 260 i doldurup kendi adıma gönderdim fakat su an evliyim sonbaharda bosanacagim esim adina bisey doldurup göndermedim bi sıkıntı olur mu ve mulakat tarihinde hem medeni halim hem soyadim degismis olacak bi problem ile karşılaşır mıyım? Bana bu iki soru da yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻

Sayın @Duygu07
    Formları doldurduğunuz tarih itibari ile bilgilerin doğru olması gerekir. Yani doldurduğunuzda henüz evli iseniz, kendinizi evli olarak bildirmeniz gerekir. Her ne kadar boşanmayı düşünüyor olsanız da boşanma gerçekleşmeden hukuken evli olduğunuz için doldurduğunuz zaman durumunuz ne ise formların da onu yansıtması gerekir. Mülakat tarihine kadar boşanmış olursanız boşanma ilamınızla durumu açıklayabilirsiniz. Eğer mahkeme sureciniz başlamış ancak sona ermemiş ise yine mahkeme işlemlerini gösteren belgelerle durumunuzu anlatmanız mümkündür. Bu belgelerin İngilizce kopyalarını da yeminli tercümandan yaptırmanızda çok fayda olacak ve bu konuda olabilecek bir gecikmeyi engelleyecektir. Elinizde durumunuzu açıklayan belgeler olduğu surece bu soruları mülakatta asabilirsiniz.
    Teşekkürler.

• @Duygu07 Bana sanki mülakatta eleneceksiniz gibi geliyor. Çünkü boşanma davaları öyle 2 celsede bitmiyor Türkiye'de. Hem boşansanız bile ayrıntılı nüfus kayıt örneğinde boşanma tarihi çıkıyor ancak ben Konsolosluk görevlilerinin bunu dert etmeyeceği düşüncesindeyim. Tüm dosyanın bir örneğini verirsiniz, dilekçe yazarsınız, bizim davamız önceden başlamıştı o yüzden yazmadım dersiniz, bence kötü karşılamazlar. Eğer İstanbul konsolosluğundaki o takıntılı adam denk gelirse eler :D ama o akıcı İstanbul türkçesi konuşan kadın denk gelirse halinden anlar.

Benzer Başlıklar

• Green kart sonrası boşanma

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    23
    0 Oy
    23 İleti
    914 Bakış
    zoey12345Z
    @Claudia-J-Muslu Cevabınız için çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    12 İleti
    878 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ysmguller, içinde söyledi: EB5 Ankara Randevu Süreci @Claudia-J-Muslu Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.merak ediyorum ben ve kızım bu bekleme sürecinde turist vizesine başvurabilirmiyiz ve bu başvuru EB5 vizemizi olumsuz etkiler mi ? Teşekkürler 🙏 Sayin@ysmguller, bizim tavsiyemiz once turist vizesi onayi aldiktan sonra EB-5e basvurmaktir. Ancak sizde zaten EB5 basvurusu yapildigi icin duruma bakmakta yarar olacaktir. EB-5 gocmen vizesi oldugu icin turist vizesi almak istediginizde bunu neden istediginiz ve ABDye giderseniz doneceginize emin olmak isteyeceklerdir. Turist vizesinden olumlu yanit almama ihtimaliniz yuksektir. Biz durumunuzu inceleyip ABD ve TC ile baglariniza baktiktan sonra size genelde basvurun veya basvurmasaniz daha iyi olur gibi bir degerlendirmede bulunuyoruz. Bilginize sunar mutlu yillar dilerim.
  • Vatandaslik sureci

3
    0 Oy
    3 İleti
    251 Bakış
    C
    Tesekkurler
  • USCIS F2A surecinde bosanma

2
    1 Oy
    2 İleti
    218 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Vartolu, içinde söyledi: USCIS F2A surecinde bosanma Green Card sahibiyim F2A surecini gecen yil baslatmistim, fakat esimle bosandik. USCIS basvurumu onaylamisti ve su an dosya NVC'de... Sureci nasil sonlandirabilirim? Herhangi bir sey yapmama gerek var mi? Ayrica bosanma kararini kullanmam gerekiyorsa, e-devletten aldigim karari kullanabilir miyim? Sayın @Vartolu , Boşandığınız için yapmış olduğunuz başvuruyu geri çekmenizde (withdraw) yarar vardır. I-130 başvurusu normalde siz boşandığınızda otomatikman sona erer. Ancak ABD yetkililerinin bunu bilmeleri gecikebilir. Bu nedenle başvuruyu geri çekmenizde yarar vardır. USCIS ve NVCye yazılı olarak boşanma kararınız ile beraber durumu iletirseniz başvuru resmen de sona erdirilmiş olur. Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k