Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2017 Mülakat Deneyimleri

• @ozancanan Oncelikle hayırlı olsun, ama bildigim kadarıyla uyusturucu testıne herkes gırıyor zaten. Oyle degıl mı ? Yanı sızın onceden kullanıp kullanmamanızla alakalı bır durum degıl bu sanırım.

• Normalde yapmayacaktı. Bütün testlerim yapılmıştı o kontrole girdiğimde, benden ekstra olarak istedi.

• Uyuşturucu testi nasıl yapılıyor ki

• @apostleoftruth Bu da bizim GC serüvenimiz içinde söyledi:

Uyuşturucu testi nasıl yapılıyor ki

İdrar testi ile

• Yani anlamadığım şu idrar testi zaten yapılıyor eğer ikna olmazlarsa ekstra idrar testi mi yapıyorlar 😂😂😂

• Uyuşturucu testi çok saçma uyuşturucu içen bir kişinin idarından ağır içiciyse 50 günde, kanında ise 2 hafta süre içinde atılır. İçici doğal olarak bu süreç içinde içmez yine yakalayamazlar.
    Mahkeme dosyasında esrardan yakalanıp suçlu olarak yatan kişinin mülakatta elendiğini biliyorum ama hiç kanında uyuşturucuya rastlanıp elendiğini okumadım.

• ⭐⭐

gidip gitmemek konusunda bence kesin gidin neden kendimden örneklerle anlatıyım. ben de 10 senedir çalışıyorum şuan istanbuldayım elimizde ne var hiçbir şey yok. bundan dolayı amerika'ya gitsem isteklerimin karşılanması gibi bir hayat elde edemezsem yani yapmazsam en kötü geri döner tekrar baştan başlarım ki bu durum sizin için daha kolay zaten bir yere gidip başlama isteğiniz var. sizin şuan da öle bir durumunuz yok ama ilerde olur illaki çocuk, bizim iki çocuğumuz var onların geleceği de söz konusu ilerde sizinde bu başınızda bir sorun olacak. şuan türkiyedeki eğitim sistemi bile kaçmaya bir sebep dolayısıyla ileriyi de düşünmeniz gerekecek. sağlık konusuna gelince tabi ki amerikadaki sağlık sistemi daha iyi ama fiyatlar ve karşılanabilirlik açısında sanki türkiye daha iyi devlet hastanesi gerçeği var burada çünkü. sonuç biz gidecez mulakatımızdan sonra zaten istanbuldan taşınmak istiyordum. amerikada yapamazsam bile amerika aktarmalı taşınmış olurum en kötü. ki yapamam die düşünmüyorum :)

• @takip Bu da bizim GC serüvenimiz içinde söyledi:

Uyuşturucu testi çok saçma uyuşturucu içen bir kişinin idarından ağır içiciyse 50 günde, kanında ise 2 hafta süre içinde atılır. İçici doğal olarak bu süreç içinde içmez yine yakalayamazlar.
    Mahkeme dosyasında esrardan yakalanıp suçlu olarak yatan kişinin mülakatta elendiğini biliyorum ama hiç kanında uyuşturucuya rastlanıp elendiğini okumadım.

Burda amac hic hayatında kullandı mı olayı degıl. muptezel birisi bırakın bir ayı 1 gun bıle ıcmeden duramaz. Muptezelı elemek amaclı bır test bu. Ayrıca testlerde suphelı bır durumda sactan ornek alır gerekırse ve bu da 3 aydan fazla bır sure gerıye gıtmek demek kullanıp kullanmadıgı ıle alakalı.

• Evet haklısınız yakalamak istedikten sonra saçdan her türlü yakalar ama ozancanın söylediği hayır kullanmadım amsterdamda kek yemişliğim var cümlesinden sonra yapılan ek uyuşturucu testleri bir işe yaramaz.

• Selamlar,

2017 Green Card Loto asamalari basligini bulamadim sanirim kaldirilmis ratik. O yuzden buraya yazayim dedim.
    Benim butun surec cok kolay gecti diyebilirim simdiye kadar.

Son olarak eylul 10'da New york'dan giris yaptim. Ben giriste biraz bekletirler bisiler sorarlar filan diye bekliyordum ama sadece bankodaki gorevli belgelerimi aldi, sari zarfi acti.
    Hersey duzgun gecebilirsiniz dedi. toplamda 5dk. Normal B1 vize ile giris yaparken daha fazla soru sormustu :)
    Bir hafta kadar kalip geri donus yaptim.

Su anda kartin basilip ABD'deki adresime gonderilmesini bekliyorum.
    Bunun icin de takibi sanirim myUscis'den CaseID ile yapiyorum.

MyUscis'de case ID ile takip ekraninda su an Immigration Fee odendi yaziyor.
    Kart basim asamasina gectiginde burada yazacak mi yine? Bu konuda bilgi verebiecek bir akadas var midir?
    Yanlis konuda isem yonlendirebilirsiniz..

• @anka
    Hayırlı uğurlu olsun çok sevindim. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

• @çiğdem-vural dogru konudasiniz :) evet, green cardin basim surecini oradan takip edebilirsiniz.

• @gkhanfeez Bu da bizim GC serüvenimiz içinde söyledi:

gidip gitmemek konusunda bence kesin gidin neden kendimden örneklerle anlatıyım. ben de 10 senedir çalışıyorum şuan istanbuldayım elimizde ne var hiçbir şey yok. bundan dolayı amerika'ya gitsem isteklerimin karşılanması gibi bir hayat elde edemezsem yani yapmazsam en kötü geri döner tekrar baştan başlarım ki bu durum sizin için daha kolay zaten bir yere gidip başlama isteğiniz var. sizin şuan da öle bir durumunuz yok ama ilerde olur illaki çocuk, bizim iki çocuğumuz var onların geleceği de söz konusu ilerde sizinde bu başınızda bir sorun olacak. şuan türkiyedeki eğitim sistemi bile kaçmaya bir sebep dolayısıyla ileriyi de düşünmeniz gerekecek. sağlık konusuna gelince tabi ki amerikadaki sağlık sistemi daha iyi ama fiyatlar ve karşılanabilirlik açısında sanki türkiye daha iyi devlet hastanesi gerçeği var burada çünkü. sonuç biz gidecez mulakatımızdan sonra zaten istanbuldan taşınmak istiyordum. amerikada yapamazsam bile amerika aktarmalı taşınmış olurum en kötü. ki yapamam die düşünmüyorum :)

Anlıyorum. Dediğiniz gibi bir gidip denemekten çok zarar gelmeyecek sanırım. Sağlık kısmı bizim için çok önemli. Kız arkadaşımın düzenli olarak ilaçlarını alması gerekiyor. Türkiye'de biraz pahalı bir ilaç, tahminen orada da öyledir diye düşünüyorum. Sağlık konusuyla ilgili başlıkları inceleyeceğim.

Türkiye'nin şu anki durumundan dolayı açık konuşmak gerekirse pek çocuk yapmayı istemiyorum ama zaman ne gösterir bilinmez.

• @takip Bu da bizim GC serüvenimiz içinde söyledi:

Evet haklısınız yakalamak istedikten sonra saçdan her türlü yakalar ama ozancanın söylediği hayır kullanmadım amsterdamda kek yemişliğim var cümlesinden sonra yapılan ek uyuşturucu testleri bir işe yaramaz.

Aynen test gereksiz ama bence benim yaptığımı yapmayın ve hiç karıştırmayın. Ekstra 180 TL ödeyip bir test daha yaptırmanıza gerek yok.

• @crazycells yanit icin tesekkurler.
    Daha once gormustum aslinda amaemin olmak icin bir daha sorayim. Ben 10eylul'de giris yaptim ancak sonrasinda Turliye'ye geldim. Gecici vize uzerinde Expire date 1Oct olarak gorunuyor. Greencard elime ulasmadan gecici vizem ile bi kez daha girmek istesem, ilk giris tarihimden itibaren mi 1 yil hakkim var acaba?

• @çiğdem-vural aynen oyle, ilk giristen itibaren 1 yil sure ile o vizeyi kullanabilirsiniz.

• Eylul 10'da ABD'ye ilk girisimi yapmistim. GreenCard verdigim adrese Ekim 23de teslim edilmis.
    3 defa( DS formu-Konsolosluk gorusmesi-Havaalani ilk giris) adres degisikligi yaptigim icin kaybolmasindan korkmustum biraz ama neyse ki ulasti adrese.

SSN ise formda istememe ragmen halen gelmedi. normalde herekese once SSN geliyor bende ses cikmadi.
    ABD'de olmadigim icin ofise gidemiyorum su an icin. Daha sonrasinda alacagim onu da ben ABD'ye gidene kadar gelmemis olursa.. Sanirim kartin gelmesi ile artik prosesi tamamlamis oldum :)

• @Richmond O sene bu süreç neden yaşandı Amerika'ya gitmesi gereken kişi sayısına ulaşılamadığı için mi size ikinci defa kazandığınıza dair Eylül ayında bir email geldi? Beni bu konuda bilgilendirir misiniz? Teşekkür ederim

• @İrem-Özbey en ufak fikrim yok sorgulamadim hic acikcasi .

• Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci

• D drbaykal bu başlıktan bahsetti
  • D drbaykal bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k