Markette Çalışmak
-
@ozN biz 200k ya aldığımız eve 400 vergi, 130 sigorta, 100 hoa ödüyoruz. yani evi peşin alsaydık. 630 dolar aylık kira gibi ödeyecektik. mortgage e 1460 ödüyoruz =)
-
@ozN, içinde söyledi: Markette Çalışmak
@knnrn Mesela 100.000$ fiyatı olan bir evin aylık vergisi, sigortası, aidatı vs yani giderleri olarak ortalama ne kadar olur sizce? Sadece tahmininizi merak ediyorum, biliyorum ki kesin bir rakam vermek zor.
Tek kriter evin değeri değil. Emlak siteleri bu bilgiyi veriyor. İlanların altında vergiyi gösteren bölüme bakabilirsiniz. HAR, Trulia, Zillow gibi sitelerin hepsi gösterir.
-
@redsat2000 abi durumu harika anlatmışsın. Ellerine sağlık.
-
@sChAdOw Evin %90-95 ini peşin verip geri kalana mortgage kullanıp bu 630$ lık vergiyi 30 yıla sizin gibi bölebiliriz o zmn 👍🏾 Aylık ödeme miz 5-10$ olur belki 😂😂👍🏾
-
Evin yeri cok onemli, zaten evin vergileri falanda bulundugu yere gore degisir. Eger city limits icindeyse, vergisi biraz daha yuksek olur. Iyi bir okul bolgesindeyse, vergisi yuksek olur. Yani bunu belirleyen cok faktor var. Birde vergi her yil icin sabit degildir. Evin bulundugu county belediyesi vergiyi bazi yillar duruma gore dusurebilir veya yukseltebilir.
-
Biz $250 lik single family house icin aylik $1050 mortgage, $185 vergi, $65 sigorta, yani toplamda $1300 oduyoruz. HOA fee yok. Yilda $15 kar temizleme parasi oduyoruz.
-
@redsat2000 çok teşekkür ederiz. güzel ayrıntılı bir mesajla açıkladığın için :)
-
...........................
-
@yalta Bu aralar dusen Lyft saatlik geliri neredeyse delivery ile ayni hesaba gelmeye basladi. Saatlik 12$ duzenli is ve paycheck icin cok onemli. Bu gunlerde benim de aklima yatiyor surekli is.
Hayirli olsun :) -
.............
-
@yalta Lyft boyle giderse beni de alin yaniniza :)
-
Walmart orta eyaletlerde (Montana, Iowa, Wyoming vb.) bazi sehirlerde personel azligi sebebiyle saatlik ücretleri 15-16 dolar seviyesine cekmis. Duyurulur! 😀
-
@caglaror +1 yazın 😊
-
@Edelweiss, içinde söyledi: Markette Çalışmak
Walmart orta eyaletlerde (Montana, Iowa, Wyoming vb.) bazi sehirlerde personel azligi sebebiyle saatlik ücretleri 15-16 dolar seviyesine cekmis. Duyurulur! 😀
Bu eyaletlerde çift vergi olduğu için 15 dolarlar bizim rakama yakın düşecek gibi Şubat sonu Walmart 15 dolara çekecek sanırım.
-
@redsat2000 Social security tax'i de saymali miyim bilmiyorum ama bununla birlikte 3 vergi oduyorduk. Saatlik 15 dolardan bir paycheck doneminde (2 hafta) 80 saat calisilirsa 1200$ brut kazanctan yalnizca 963$ net alinabiliyor.
-
@Edelweiss social security ayrı kategoride sadece federal ve state vergi kısmı olarak bakılıyor. Social security kesinti durumunda
-
@yalta bize hayırlı olsun demek kalıyor. yazdıklarınızı okumaktan ve tecrübelerinizden istifade etmek icap ediyor 🥺
-
@yalta mesajını şimdi farkettim hayırlı olsun. Umarım istediğin gibi düzlüğe çıkarsın. Kolay gelsin
-
@redsat2000, içinde söyledi: Markette Çalışmak
@Edelweiss, içinde söyledi: Markette Çalışmak
Bu eyaletlerde çift vergi olduğu için 15 dolarlar bizim rakama yakın düşecek gibi Şubat sonu Walmart 15 dolara çekecek sanırım.
New Hampshire gibi gelir ve satış vergisinin olmadığı bir eyalette ayda kaç dolar gelir olabilir ve alışverişe ödemeyip cebimize kalacak vergi tutarı ne kadar olabilir? Kendinizi baz alırsanız sevinirim sayın @redsat2000 . Bende ilk etapta yalnız gelmeyi düşünüyorum.
-
Yanlis duymadiysam Walmart TX da 11$/saat. Gelir vergisinin olmamasi bunda etkili olmali. Burada bazi firmalar sosyal sorumluluk gibi yaklasip ihtiyac fazlasi insan calistiriyor gibi algiliyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum