-
@caglaror, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
Bir de "Adamlar usumuyor! :)
Bu kesinlikle dogru bir tespit ☺
-
Bizim çocuk çok üşürdü Türkiye de
Burada güneş gördümu şort giyiyor ... Atlet zaten tehditle giyiyor :)
Halbu ki Ankara konsoloslukta ortalığı birbirne kattı, görevliler önden aldılar onu içeride beklettiler üşüdü diye :)
-
@semavi yani izlediğim Türkçe bir videoda bir arkadaş tam tersini iddia edip Türkiye de ki yalıtım sisteminin, iklimlendirme sistemlerinin çok yetersiz olduğundan bahsedilmişti
İstanbulda en lüks sitelerde genellikle kullanılan yalıtım malzemesi dış cephede taş yünü, duvarlarda ytong kullanımı(ytongun yalıtıma bir faydası varmı bilmiyorum)
Toki lerde ve kiptaş ve birçok özel sitelerde kullanılan dış cephe yalıtım malzemesi eps, başka bir yalıtım malzemesi kullanılmıyorBirde çatılarda membran kullanımı varda daha çok su izalasyonu için
Yani Amerika'daki yapılarda izalasyon için ne kullanılıyor bilmiyorum ama türkiyede bunlar kullanılıyor benim bildiğim
Ama iklimlendirme sistemleri bence Amerikada daha gelişmiş burda dış üniteli standart klima kullanılıyor
-
Ben nasil bir insulation kullaniliyor cok bilgim yok ama sunu rahatlikla soyleyebilirim ki bizim burada, Delaware'de kislari cok soguk ve sert. Genelde Aralik-Mart arasi geceleri hep -5 ile -20'lerde, gunduzleri ise en fazla +5 'lerde. Sadece bu yil kis eski yillara gore oldukca iliman geciyor. Biz daha onceki kislarda -30 bile gormustuk. Bizim evdeki merkezi isitici 23 dereceye ayarli ve iceride kisa kollularla yasiyoruz. Elektrik/gas faturasi birlesik sekilde geliyor ve kis aylarinda ortalama $150 ile $170 arasinda. Yaz aylarinda fatura $60'a kadar dusuyor.
Note: Firin gasla calisiyor ve firin yemekleri, pasta borek islerini cok siklikla yapiyoruz.
-
Houston da 100 K ya ev alınabilirmi ? Yaşanılacak güvenli bir bölgede tabi..
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
@semavi yani izlediğim Türkçe bir videoda bir arkadaş tam tersini iddia edip Türkiye de ki yalıtım sisteminin, iklimlendirme sistemlerinin çok yetersiz olduğundan bahsedilmişti
İstanbulda en lüks sitelerde genellikle kullanılan yalıtım malzemesi dış cephede taş yünü, duvarlarda ytong kullanımı(ytongun yalıtıma bir faydası varmı bilmiyorum)
Toki lerde ve kiptaş ve birçok özel sitelerde kullanılan dış cephe yalıtım malzemesi eps, başka bir yalıtım malzemesi kullanılmıyorBirde çatılarda membran kullanımı varda daha çok su izalasyonu için
Yani Amerika'daki yapılarda izalasyon için ne kullanılıyor bilmiyorum ama türkiyede bunlar kullanılıyor benim bildiğim
Ama iklimlendirme sistemleri bence Amerikada daha gelişmiş burda dış üniteli standart klima kullanılıyor
Bende Turkiye de ve burada insaat isi yapanlarin yalancisiyim... Houston da zaten yalitim yok. Sert ruzgar esse jaluziler oynuyor :)
-
@MySea, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
Ben nasil bir insulation kullaniliyor cok bilgim yok ama sunu rahatlikla soyleyebilirim ki bizim burada, Delaware'de kislari cok soguk ve sert. Genelde Aralik-Mart arasi geceleri hep -5 ile -20'lerde, gunduzleri ise en fazla +5 'lerde. Sadece bu yil kis eski yillara gore oldukca iliman geciyor. Biz daha onceki kislarda -30 bile gormustuk. Bizim evdeki merkezi isitici 23 dereceye ayarli ve iceride kisa kollularla yasiyoruz. Elektrik/gas faturasi birlesik sekilde geliyor ve kis aylarinda ortalama $150 ile $170 arasinda. Yaz aylarinda fatura $60'a kadar dusuyor.
Note: Firin gasla calisiyor ve firin yemekleri, pasta borek islerini cok siklikla yapiyoruz.
Bu tartismayi cozmenin en guzel yolu sanirim tuketim rakamlarini karsilatirmak olur olcum birimlerini goz onunde bulundurarak... Sonraki level da sanirim satinalma gucu etkisinide hesaba katmak olur.
Benim gordugum amerikalialrda biraz 'gidiyor iste, ellesme ' mantigi var :)
-
@semavi Evet bu dogru, zaten tuketim rakamlari bile farkli olacaktir, sizin yasadiginiz yer ile burasi arasindaki iklim farkliliklari buyuk bir etkileyici faktor.
-
Abd deki arkadaşlar, abiler, ablalar.. Enerji faturalarınızı hemen elinize alıp öpüp başınıza koymanız için bir örnek de İstanbul dan geliyoorrr, cumartesi sabah gelen bir aylık doğalgaz faturamız 820 tl.. kahvaltı soframızı bir ısıttı kiii 😁😁 bu arada ev 9+3 falan değil, bildiğin 3+1..
-
@aysegul çok çok geçmiş olsun mu denir bilemedim bizim siteye de kişi başı 500 küsür geldi de sebebi sonuna kadar yakmalarıydı
-
@Semihmete röportajda ben ücretsiz destek danışmanlık yapıcam diyor. İstersen bir görüş

-
@ayvalik10 Teşekkürler 👍🏾
-
Kredi basvurusu yapmak icin illa 2 yil tax return mu yaptirmak lazim burda oyle bir olgu var genelde turk realtorler boyle soyluyorlar
-
-
Turk-ABD Emlak olarak, Turk vatandaslarinin Amerika
ya dahi gelmeden emlak alim/satim ve kiralamalarina araci olmaktayiz. Turk vatandaslari da, yeterli nakitleri yoksa %30- %35 civarinda bir pesinat koymak sartiyla, Amerikan vatandaslari veya Green Card sahipleri gibi, mortgage alma hakkina sahiptir. Turkiyenin aksine, Amerika`da alicilarin emlak komisyon masraflari satici tarafindan karsilandigindan, sirketimiz ev alacak musterilerimizden herhangi bir ucret talep etmemektedir. Ev satacak veya gayrimenkul yonetimi hizmeti alacak (kiralama, bakim, onarim vs gibi) musterilerimize ise piyasadaki en uygun fiyatlarla yardimci olmaktayiz. Ayrica, anlasmali calistigimiz bankalar vasitasiyla, sadeceTurkler icin gecerli olan ve diger bankalarin talep ettigi bir cok belgeden muafiyet saglayan mortgage imkanlari sunabilmekteyiz.Musterilerimiz satin aldiklari evlerde kendileri oturmak yerine kiralama yoluna gittiklerinde ise kiranın düzenli olarak hesabınıza yatirilmasi, evin tadilatları, evle ilgili çıkabilecek pürüzlerin giderilmesi, kiracı çıkarsa yeni bir kiracının bulunması gibi konulari, aylık kira gelirinizden alınacak ufak bir yüzde karsiliginda, ilgili gayrimenkul yonetim uzmanlarimizla sizin adiniza halletmekteyiz (evlerini bizim araciligimizla alan musterilerimiz icin bu yuzde daha da dusuktur).
Ozellikle son yillardaki dolar kuru artislari goz onune alindiginda Amerika`da kira getirecek bir eve sahip olmak cok karli bir is haline gelmistir. Evlerin yillik vergisi, sigortasi, aidatlar gibi odemeler otomatik olarak aylik mortgage odemelerinin icinde olup, odenecek mortgage miktari cogunlukla kiranin yarisina denk geldiginden hem mortgage odemeleriniz karsilanmakta hem de elinize duzenli bir kira geliri gecmektedir. Buna ek olarak, evlerin degeri de her yil artmakta ve yatiriminiz gunden gune daha da degerli hale gelmektedir. Musterilerimiz kendilerine yolladigimiz ayrintili fotograflar, videolar, web sayfalari, MLS, 3D cekimler, sokak ve harita goruntuleri gibi yontemlerle evlerini belirledikten sonra gerekli islemleri baslatip, tapu asamasinda dotloop veya docusign gibi guvenli on-line imza platformlariyla islemlerinizi tamamladiktan sonra tapularinizi hem on-line ortamda hem de posta yoluyla sizlere ulastirmaktayiz.
Sirketimiz hakkinda: Sirketimiz Boston
da yerlesik Century 21/Cahill Assocaitesin sadece Turk musteriler icin hizmet veren yavru sirketidir. Sirketimiz basta Boston olmak uzere Amerika`nin her yerinde alim-satim, kiralama ve gayrimenkul yonetimi hizmetleri vermektedir.Sebnem Kulaksizoglu
Cell: +1 617 455 9787
Office: +1 617 265 1000
e-mail: [email protected]
[email protected]
Address: 1455 Dorchester St. Boston MA 02124 -
Arkadaşlar araştırmalarımda 150-200k civarında değeri olan çoğu ev var icradan satılık nerdeyse 60-70k kaya açık artırmada satılıyor..bu durumu iyi takip edip değerlendirmek lazım..Bu evi alıp kozmetik makyajını bakımını yaptığınızda çok güzel varlık sahibi oluyorsunuz...Yanlız şu durum var evi icradan aldığınızda nakit ödeme yapmanız gerekiyor..Fakat tatilat kısa süreli k dadilat kredisi kullanabiliyorsunuz..TÜRKİYEDEN TAKİP ETTİĞİM KADARIYLA.....Bilmediğim durumda söz konusu olabilir...Hatta şu anda ZİLLOW da 65k ya ev var CEBRİ İCRA yazıyor HOUSTON da..İhale tarihide var..Evin fiyat geçmişi 170k larda....Bilgi sahibi olan olursa buradan paylaşırsa sevinirim......
-
Bu ileti silindi! -
@hasan-kudu
https://www.tlctv.com.tr/program/emlak-savaslari
bu program senin aynen dediklerini yapan insanların programı -
@ayvalik10
Anlatmak istediğinizi tam olarak anlayamadım kardeş. -
@hasan-kudu bu programı seyrettin mi hiç buradaki insanlar açık arttırmaya çıkan evleri almak için yarışıyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum