Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Benzer Başlıklar

• E2 Vize Süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    337 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Meltem-0, içinde söyledi: E2 Vize Süreci Merhaba, Eşim 2024 Şubat ayında E2 vizesi için İstanbul’da başvuruda bulundu. Yenileme de diyebiliriz çünkü önceki E2 vizesinin süresi bu yıl Haziran ayında doldu. İki ülke de legal bir sorunumuz olmadı hiç, vergilerimizi de zamanında ödedik. Başvuruda bizden ek bilgi ve belge için sarı ve yeşil formları verdiler ve 6 Mart’ta istenilen belgeleri toplayıp ilettik. Başvuru statümüzde Şubat 2024’ten beri bir değişiklik görünmüyor. Amerika’daki şirket avukatları da bir bilgi alamadılar, konsoloslukdan da bir yanıt alamadık. Burada sorum ne kadar süre daha beklemek gerekli, ve tekrar başvuru yapmamız gerekebilir mi? Şimdiden teşekkürler Sayin@Meltem-0, Turkiyeden E2 basvurulari ve yenilemeleri zor gecmektedir. Kongre yardimi kullanmayi deneyebilirsiniz. Onun sonucuna gore ne yapacaginiza karar verebilirsiniz. Vergi verdiginiz eyaletin temsilcilerinin kongre yardimini bir an once kullanmanizda yarar vardir. Bu islemleri Ocak 20den once sonlandirabilirseniz cok avantajiniza olur. Dilereseniz ikinic bir gorus alabilirsiniz. Kongre yardimindan en iyi sonucu almak icin kendinizin, yani vergi yukumlusunun, yapmasi gerekse de, bu konuda olumlu sonuc almak icin sizi yonlendiriyoruz. Ne sekilde yardim istediginiz ve ne soylediginiz sonucu direkt olarak etkiliyor. Bilginize sunarim.
  • E-2 Vizesi ve mahkumiyet

2
    0 Oy
    2 İleti
    277 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @BuseKumova, içinde söyledi: E-2 Vizesi ve mahkumiyet Merhaba, eşim 1998 yılında emniyeti suistimal suçundan 1 yıl hapis cezası alıyor ve para cezasına çevriliyor, 2020 yılında bu cezanın uzlaştırma kapsamına girdiğini öğreniyor ve uzlaştırma ile dava ortadan kalkıyor. E-2 Vizesine başvuracağımız için bu konuyu anlamaya çalışıyoruz. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydında herhangi bir kayıt yok. Ancak bunu belirtmemiz lazım diye düşünüyorum. Üzerinden çok uzun süre geçmesinin konsolosluk değerlendirmesinde bir etkisi var mıdır, zaman aşımı gibi ? Teşekkürler. Sayin@BuseKumova, evet bu durumu belirtmeniz gerekecektir. Arsivli adli sicil kaydinda kayit olmamasi bunu degistirmez. Mahkeme karari ve sonucunu Ingilizceye tercume ettirmeniz gerekecektir. Bazi suc ve cezalarin gocmenlige olumsuz etkisi bulunmaktadir. Bu durumlarda bazen waiver prosdururunu de ektradan yapmak gerekmektedir. Suc ve cezanin detaylarina bakmadan surece etkisini belirlemek mumkun degildir. Gocmenlikte suc ve cezalar daha kapsamli degerlendirildigi icin zamanasiminin sucu belirtmemek gibi bir etkisi yoktur.
  • E2 Vizesi/Statüsü için Uygun İşler

5
    0 Oy
    5 İleti
    579 Bakış
    denizci10D
    @claudia-j-muslu teşekkürler
  • L-1 Vizesi Sartlari

2
    1 Oy
    2 İleti
    290 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Aslıhan-Yolcu , içinde söyledi: L-1 Vizesi Sartlari Merhabalar, Ben Master ogrencisiyken, 1 yil sureyle Amerikadaki bir firmanin Italya distributorunde proje yoneticisi olarak calistim. Suanda Amerikadaki firmadan is teklifi aldim (bu teklifte benle uyumlu calismalarinin, kisisel tercihlerinin, beni iyi bir potansiyel olarak gormelerinin etkeni buyuk) ve L-1B vizesi almak icin sirketimle gorusup basvuru yapma surecindeyiz. Iki sorum olucakti? Managerial bir gorevde oldugum icin L-1A tipi daha mi uygundur? Ancak bu benim ilk is deneyimimdi, yani bir kidem, seniority sahibi degilim. Zaten bu nedenle L-1B daha olasi gorunmustu. Is sozlesmem 08.01.2020 - 31.12.2020 tarihlerini kapsiyor. Yeni yil tatili dolayisiyla surecim sarkmisti, bu durum 1 yil devamli calismis olma sartina aykirilik olusturur mu? Simdiden cok tesekkurler:folded_hands: Sayın @Aslıhan-Yolcu ; L vizeleri şirket içinde transferi kolaylaştırmak amaçlı vizeleridir. L-1A şirketin üst düzey yetkili ve müdürleri için kullanılır ve L-1B ise şirketle ilgili özel eğitim ve bilgi sahibi (veya söz konusu ülke ile ilgili detaylı bilgi sahibi) profesyoneller için kullanılır. Ikisinin de vize sureleri ve yeşil karta geçişleri farklıdır. L-1 A vizesini veya L-1 B vizesini alabilmek için son 3 yılda en az 1 tam yıl ABD dışında transferi yapacak olan şirkette calismis olmanız gerekir. Bu konuda USCIS çok detaylı bir bildirimde bulunmuş ve bir yılı nasıl hesapladıklarını açıklamıştır. Bu linkten bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-clarifies-the-l-1-one-year-foreign-employment-requirement CV’nize bakmadan size L-1A veya L-1Bnin hangisinin daha uygun olduğunu söylemek mümkün değildir. ABD’ye geldiğinizde pozisyonda ne yapacağınız da vize turunu belirlemek acısından önemlidir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k