Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Hangi vizeye başvurmam gerekiyor?


  • Merhaba,
    Daha önce 2003 ve 2005 yıllarında abd ye kısa dönem olarak gittim. 2005 yılında bir çocuğumuz oldu ve abd pasaportu aldık. abd den dönerken vizemin bitiminden 3 gün sonra çıktım. çünkü zaten vize alırken biletimi ben konsolosluğa vermiştim. onlar bana vizeyi eksik verdiler. Bu sebeple olduğunu düşünüyorum ki 2008 senesinde 3 defa vize reddi aldım. 2008 senesinde de ikinci çocuğum da dünyaya geldi. bensiz de olsa eşim tek başına çocukları aldı geldi. şimdi yıllar geçti. büyük oğlum utah ta üniversite okuyor. şimdi de ağustos ayında küçük oğlumu okula kayıt ettireceğiz. eşimin vizesi var. ben hangi tip vizeye başvurmalıyım? yine vize reddi almam söz konusu olabilir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekir? Teşekkürler


  • @halyet, içinde söyledi: Hangi vizeye başvurmam gerekiyor?

    Merhaba,
    Daha önce 2003 ve 2005 yıllarında abd ye kısa dönem olarak gittim. 2005 yılında bir çocuğumuz oldu ve abd pasaportu aldık. abd den dönerken vizemin bitiminden 3 gün sonra çıktım. çünkü zaten vize alırken biletimi ben konsolosluğa vermiştim. onlar bana vizeyi eksik verdiler. Bu sebeple olduğunu düşünüyorum ki 2008 senesinde 3 defa vize reddi aldım. 2008 senesinde de ikinci çocuğum da dünyaya geldi. bensiz de olsa eşim tek başına çocukları aldı geldi. şimdi yıllar geçti. büyük oğlum utah ta üniversite okuyor. şimdi de ağustos ayında küçük oğlumu okula kayıt ettireceğiz. eşimin vizesi var. ben hangi tip vizeye başvurmalıyım? yine vize reddi almam söz konusu olabilir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekir? Teşekkürler

    Sayin@halyet, cocugunuz 21 yasina gelince size gocmenlik vizesine basvurabilir. Bundan once siz sadece cocugunuzu okula kayit ettirmek icin gidecekseniz turist vizesi basvurusu uygun olur. Ancak vize reddinizi nedan aldiginizi tam olarak anlamak gerekir. Her nekadar uzerinden cok zaman gecti ise bile, 3 defa vize reddi almaniz bu basvuruda bazi konularda dogru ve etkili cevap vermenizi gerektirmektedir. Onceki redlerinizi belirtmeniz gerekecektir. Bu nedenle DS 160 basvurunuzu cok dikkatli yapmak gerekecektir. Bir avukata durumu kontrol ettirebilirsiniz.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    253 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emredncc19, içinde söyledi: B1/B2 vizem varken F1 vizesine başvurursam B vizem iptal edilir mi? B1/B2 vizem mevcut amerikaya daha once 1 kez giris yaptım F1 vizesine basvurmak istiyorum. F1 vizesinden red alirsam B1/B2 vizemi iptal edebilirler mi? Tesekkurler Sayin @emredncc19, evet bu bir olasiliktir. F1 vizenize basvururken red gerektirecek bir neden olmamasina dikkat edin. Bu konuda yardim alabilirsiniz. Ayrica basvurdugunuz okula da dikkat edin. Bazi okullarin adi redde neden olabiliyor. F1 vizesi red olursa direkt olarak B1/B2 iptal olur diye bir durum yoktur, ancak konsolosluk yetkilileri boyle bir karara da varabilirler. Ayrica B1/B2 vizeniz gecerli kalsa bile, ABD'ye giriste sorun yasama ihtimaliniz vardir. Cunku giristeki gocmen polisi sizin F1 reddinizi gorur ve hatta konsoloslugun konu ile ilgili notlarini da gorur, ve bununla ilgili ekstra sorular sorup sizi ABD'ye almayabilirde.
  • Eşime ve oğluma B/1 vizesinde AOS başvurusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    393 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @SAVAS, içinde söyledi: Eşime ve oğluma B/1 vizesinde AOS başvurusu @Erkand Muslu buradan cevap vermiyormu sadece? Sayin @Savas, oncelikle siz yesil kartinizla ilgili sorun yasayabilirsiniz. Yesil kart sadece giris-cikis yapmak icin uygun degildir. Esiniz ve cocuklar B1/B2 vizesi ile girebilirse girdikten 90 gun sonra bu ayki Ekim 2022 vize bulteni F2A kategorisi icin current ( vize numarasi var anlaminda) oldugu icin AOS yapabilirler. Vize bulteni degisirse yapamayabilirler. Giriste sorulan sorulara esinizin dogru cevap vermesi onemlidir ancak vize durumunuzla da celiski yaratmamasi gerekir. Girisinizi iyi ve duzgun planlamaniz onemlidir. Ek sponsora ihtiyac olacaktir.
  • B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    473 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @metin1985, içinde söyledi: B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı Merhabalar. B2 turist vizemle 6 aylık kalış süremi covid 19 uçuş yasakları nedeniyle 3 ay aştıktan sonra ancak Türkiye'ye dönebildim. Bu süredeki uçak biletlerimi hep uçuş şirketi iptal etti ve ha döndüm ha döneceğim derken uzatma başvurusunu da geciktiğim için yapamadım. Döndükten sonra CBP'den ''There is an important information related to your admission into United States'' yazan bir e-mail aldım. Ancak bu bilgiye sitelerinden hata verdiği için aylardır ulaşamadım. Konsolosluğa ve Cbp'ye ayrı ayrı bu bilgi için başvursam da her iki taraf topu her seferinde birbirlerine attığı için bu oralardan da bu bilgiye ulaşamadım. Muhtemelen overstay yaptığım için vizemi iptal etmiş olabileceklerini düşünüyorum. Acaba Amerika'ya girerken uçuş iptallerini göstererek waiver'a başvursam şansım çok mu düşük olur? Yoksa konsolosluktan yeni bir vize başvurusu mu yapsam ve derdimi orda mı anlatsam? Bazı yerlerde 3 ay yüzünden giriş banı yememiş olsanız bile bir kez overstay yapınca konsolosluklar kolay kolay size artık vize vermezler demişler, bu bilginin doğruluk payı nedir? Bu doğruysa Amerika'ya gitmeden önce vize iptali işleminin iptali ve eski hale getirme davası açmak mümkün müdür? Mümkünse şansım var mıdır? Siz ne tavsiye edersiniz. Teşekkürler şimdiden Sayın @metin1985, Size ne olacağını tam olarak söylemek mümkün değildir. Öncelikle sizin ABD’de kalışınız 6 ayı geçecek idi ise buna daha 6 aylık sureniz bitmeden ABD’de iken uzatma istemeniz gerekirdi. Uçak şirketinin yaptığı bütün ertelemeleri elinizde bulundurun. Bunları hangi yola başvurursanız başvurun mutlaka kullanacaksınız. CBP mesajını öğrenmenizde ve onlara durumu iletmenizde yarar olacaktır. Genelde deferred inspection denen CBP ünitesi bir takım düzeltmeler yapabilmektedir. Siz hangi havalimanından giriş çıkış yaptı iseniz oranın gümrüğü ile yazışmanız gerekecektir. Gümrükle temasa geçmeden sonrası hakkında ne yapmanız gerekeceği ile ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Bir tip benzetmesi kullanacak olursak, teşhisinizi doğru yapmazsanız doğru tedavi ve doğru ilacı alamazsınız. Bu nedenle ilk aşamada giris-cikis yaptığınız gumruk deferred inspection ünitesi ile yazışmanızı tavsiye ederim. Ondan sonra yeni vizeye mi başvurursunuz, gümrük isinizi düzeltebilir mi, waiver mi gerekir belli olacaktır. Gümrükle yazışmanızda bilgi ve belgelerle ver durumunuzu en lehinize şekilde anlatarak yazışmayı yapmanız sonucu etkileyecektir. Teşekkürler.
  • Turist vizesiyle çalıştırıldım.

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    6
    0 Oy
    6 İleti
    506 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zaferb, içinde söyledi: Turist vizesiyle çalıştırıldım. Merhaba; Bir türk restaurantı tarafından florida miami de 20-25 gün kadar yasal olmayan yollarla turiSt vizesi ile çalıştırıldım ve daha sonrasında sebepsizce ve kendi keyfine göre whatsapptan beni işten çıkardı. Aldığım ödeme nin bir paychecki elimde bulunuor. Kendisini şikayet edebiliyor muyum? Evet bende hatalıyım biliyorum ancak onun benim hayatımı mahvettiği gibi bende onu uğraşırmak istiyorum. Teşekkürler İyi çalışmalar. Sayın @zaferb, İşveren çalışma izni olmayan birini çalıştıramaz. Çalıştırdığı takdirde işveren bazı cezalara tabii olabilir. Bu cezalar para cezası, hukuka aykırı çalışmayı durdurma emri, ve hapis cezasına kadar değişik cezalar olabilir. Hukuka aykırı çalışanların sayısı fazla olursa cezalar da artar. İşe alma bilfiil olarak çalışmayı başlamayı gerektirir ve deneme suresini içermez. Geçici çalışanlar veya taşeronlar çalışan sayılmaz. İşverenin I-9 Formu üzerinden giderek belgelerinizi kontrol etmiş olması gerekir. Bunun siz çalışmaya başladıktan sonra üç işgünü içinde yapılması gerekir. İşveren formun yanlış doldurulmasından da sorumludur. I-9 Formu işverenler için çok problem yaratabilir ve I-9 auditleri işverenleri zor duruma sokar. Eğer durumunuz bunlara uyarsa şikâyetçi olabilirsiniz. Şikâyetin sizin için de hukuki sonuçları olacaktır. Lütfen linke bakiniz. https://www.uscis.gov/i-9 Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum