Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 240.3k 173

  • @xkira7 Peki bu yasa ile vatandaşlığa giden yol kesinlikle kapalıysa bu yasanın amacı nedir? Bomboş bi tartışma, Salazar ın amacı ne o zaman? Bir de şu maaşların %1 i kesilme işi tam komedi. Hem sistemi düzeltelim karışıklıkları giderelim ama sonra daha büyük karışıklığa sebeb olacak bir grup oluşturmaya çalışıyor. Tamamen lobi faaliyetleri başka bişey değil.


  • @nbbyr Merhaba bu soruları ilk duyduğumda bende sorguladım ancak detaylı inceleyince hepsinin makul bir sebebi var aslında.

    Bu yasa şu an statüsüz ve belirsizlik içinde yaşayan milyonlarca insana bir yasal durum veriyor. Bu kişiler artık vergi verecek, kaçak çalışma korkusuyla yaşamayacak, istedikleri zaman ülkeye girip çıkabilecekler. Aslında yasal bir özgürlük vaat ediyor. Vatandaşlığa asla gitmiyor olması bu programdan yararlanacak milyonlarca hispanic için çok da önemli olduğunu düşünmüyorum.

    Aslında bu durum bizi ilgilendirmiyor, sonuçta bizim durumumuz onlarla aynı değil. Bu yasa tasarısından bizim faydalanacağımız şey on yıllar önce belirlenen kota sayıları ve yüzdelerinin düzenlenmesi, aile üyelerinin sayılması gibi saçmalıkların giderilmesi.

    Maaş'dan %1 kesinti olayı yine bizle ilgili değil ama tamamen sürdürülebilirlik ve ekonomi ile alakalı. Bunu yaparak aslında Amerika halkına "bakın bu insanlar sınırdan girdi ama ekonomimize destek veriyorlar" mesajı vermeye çalıştıklarını düşünüyorum. Amerika halkında, özellikle yeni yönetim destekçilerinde büyük bir "illegallere af getirecekler, hakkımızı yiyecekler, bedava vatandaş olacaklar" tarzı önyargı var. Burada yasayı ilk tanıttıklarında özellikle bu maddelerden bahsedilmesi bence bu önyargıyı yıkmak içindi.

    Bence bu yasa ne tam bir af ne de bir sınır dışı politikası. İki tarafı da dengelemeye çalışan, iki partili bir sunum. Umarız bir şekilde ilerler biz de faydalanabiliriz.


  • @xkira7 bize nasıl faydası olabilir ki bu yasanın anlayamadım sürece dahil olduğumdan beri bu forumda okuduklarım hep önce gc alıp sonrasında vatandaşlık üzerine ve legal olarak gitmeye yönelik sınırdan girenlere yapılan bu yasa bize ne fayda sağlayacak?


  • @xkira7 İyi ki Salazar yönetmiyor ABD yi.


  • @ari-luli Hocam, @xkira7 arkadaş özellikle koyu ton kullanarak bizim tasarıdan yararlanabileceğimiz kısmı yazmış.


  • @kngslyr06 teşekkür ederim o kısımla ilgili olan gelişmeyi anlayamadım tam olarak anladığım kadarıyla henüz onunla ilgili bir gelişme yok tekrar dile getirince burada bende bir gelişme var da ben mi anlayamadım dedim


  • @ari-luli

    Selamlar.

    Bizi ilgilendiren kısmı oldukça basit. Aile üyelerinin kotadan düşülmemesi.

    Eb3 Other Workers’da yıllık 10 bin ade vize kotası var. Ancak mevcut durumda bu kotadan yıllık sadece 3-4 bin işçi faydalanabiliyor. Geri kalan 6-7 bin vize işçilerin eş ve çocukları için harcanıyor, yani derivative kişiler için boşa gidiyor. Bu sebeple backlog da gitgide kabarıyor. Ayrıca her giden işçinin aile üye sayısı farklı. Kimi bekar tek kişi, kimi evli ve belki 5-6 çocuklu. Bu da sırada bekleyenler için ayrı bir adaletsizlik yaratıyor.

    İlgili yasa tasarısı geçerse bu durum değişecek. 10 bin vize kotasının tamamı işçiler için harcanacak. Derivative yani aile üyelerine basılan vizeler kotadan düşmeyecek ve üst sınırı olmayacak. Bu sayede yılda 3-4 bin dosya değil 10 bin dosya eritilecek ve gerekli işçi açığı biraz daha karşılanacak.


  • @emre911, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @ari-luli

    Selamlar.

    Bizi ilgilendiren kısmı oldukça basit. Aile üyelerinin kotadan düşülmemesi.

    Eb3 Other Workers’da yıllık 10 bin ade vize kotası var. Ancak mevcut durumda bu kotadan yıllık sadece 3-4 bin işçi faydalanabiliyor. Geri kalan 6-7 bin vize işçilerin eş ve çocukları için harcanıyor, yani derivative kişiler için boşa gidiyor. Bu sebeple backlog da gitgide kabarıyor. Ayrıca her giden işçinin aile üye sayısı farklı. Kimi bekar tek kişi, kimi evli ve belki 5-6 çocuklu. Bu da sırada bekleyenler için ayrı bir adaletsizlik yaratıyor.

    İlgili yasa tasarısı geçerse bu durum değişecek. 10 bin vize kotasının tamamı işçiler için harcanacak. Derivative yani aile üyelerine basılan vizeler kotadan düşmeyecek ve üst sınırı olmayacak. Bu sayede yılda 3-4 bin dosya değil 10 bin dosya eritilecek ve gerekli işçi açığı biraz daha karşılanacak.

    Bu bilgileri vermek için forumu açmıştım şimdi, eline sağlık. :)

    Ben de diğer detayları sevgili forum üyeleriyle paylaşayım.

    Evet, Salazar'ın sunduğu ve 21 kongre üyesinin co-sponsor olduğu yasa tasarısında aile üyelerinin yıllık 10k greencard kotasına dahil olmayacağı teklif edilmiş.

    Co-sponsor dediğimiz, yani yasa tasarısına imzayı atan üyeler demokrat ve cumhuriyetçi karışık şekilde. Örneğin, Salazar Hanım cumhuriyetçi ancak Escobar Hanım demokrat.

    Öncelikle bu bir yasa tasarısı, sevinmek için erken olabilir ancak eğer kanunlaşırsa en az ihtimalden bir ailenin karı-koca olduğunu varsayalım, 50% kotadan düşüş olacaktır(çocuklu aileleri hesaba katmadan çıkan rakam).

    Ayrıca tasarıda hedeflenen noktalardan biri olarak:

    "...Immigration Agency Coordinator. Creates a new office to oversee immigration functions at U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS), and the Departments of State and Labor. Authorizes about $3.6 billion to help improve processing and reduce visa and work authorization backlogs."

    Salazar'ın websitesinde paylaşılan resmi one-pager(tek sayfalık özet):

    https://files.constantcontact.com/1849eea4801/8c6c9698-e493-4d4b-93b3-4e7651290410.png

    Tasarının bölüm bölüm kolaylaştırılmış hali aşağıdadır:

    Salazar & Escobar Dignity Act H.R. 4393

    Other Workers değil de, High-Skilled kısmındaki backlogu öncelikle eritmek istedikleri açıktır, ancak bu backlog eritilirse, Other Workers kısmının da rahatlaması beklenir.

    Hadi hayırlısı :)


  • @emre911 Cevap veren herkese teşekkür ediyorum evet söylediklerinizi biliyorum :) tekrardan bu dile getirilince acaba bir gelişme mi var,var da ben mi anlayamadım diye tekrar sorma ihtiyacı duydum yani dahil olduğumdan beri araştırıyorum tekrar tekrar formu okuyorum ama yabancı olduğum o kadar çok terim sözcük var ki çözemedim hala bu sebepten tekrarlamış bulundum çok teşekkür ediyorum vakit ayırıp cevapladığınız için


  • @fyucel High-skilled dedigin EB-3 un Skilled ve Professional kismimi? Yoksa EB-2 ve 1 mi?


  • @Aleras , Rep. Salazar tasarıda yalnızca "High-Skilled" olarak bahsetmiş ancak benim anladığım buradan EB-1 ve EB-3'ün Skilled ile Professional kategorileri.

    EB-2 dediğimiz şey aslında EB-NIW yani National Interest Waiver olarak geçer. Bu kategoride kota farklı ve işlem süreleri daha düşüktür, ilan vb. safhalar mevcut değildir.


  • Merhaba herkese tekrardan bu ay bülten sabit kaldı üzücü bir durum oldu . Sizlere mali yıl hakkın da tahminleri ya da düşünceleri olanlar var mı tabi ki zor tahmin etmesi ama araştırma yapıp belki yorum yapanlar olabilir diye düşünüyorum bundan dolayı yazmak istedim


  • @fyucel, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @Aleras , Rep. Salazar tasarıda yalnızca "High-Skilled" olarak bahsetmiş ancak benim anladığım buradan EB-1 ve EB-3'ün Skilled ile Professional kategorileri.

    EB-2 dediğimiz şey aslında EB-NIW yani National Interest Waiver olarak geçer. Bu kategoride kota farklı ve işlem süreleri daha düşüktür, ilan vb. safhalar mevcut değildir.

    Eb-2 ve Eb-2 niw farklı vizelerdir


  • @serel hadi hayırlısı. Tebrikler. Son uzun duzluk kaldı😊


  • @Ephedra

    Aslında değil. EB-2'nin içinde işveren kısmını(Labor Certification) "Waive" edebilme yani kendi kendine sponsor olabilme opsiyonu olduğu için bu vize türü daha çok EB-NIW şeklinde bilinir.

    Bkz: https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-second-preference-eb-2

    Tabii ki, anlam ayrımı için EB-2 ve EB-2 NIW / EB-NIW şeklinde kullanılabilir ancak temelde aynı vize türüdür :)


  • @deckerloki teşekkür ederim :)


  • @Duygu-Çelik 2026 ekim de current olursunuz siz Duygu hanım.


  • @selamibasaran seneye diyorsunuz yani


  • @Duygu-Çelik

    Önünüzdeki backlogu bilmediğimiz ve backlog bir tarafa, önünüzdeki o dosyalardan toplam kaç kişiye vize verilecek bilmediğimiz için tahmin etmek çok zor maalesef. Aslında çok basit dijital istatistikler tutularak halledilebilecek ve şeffaflık sağlanabilecek bir konu lakin bunları düzeltmek gibi bir niyetleri de yok. PD’niz 2022 Ekim sanırım. Bültenin mevcut durumu ve ilerleme hızları göz önüne alınınca yığılmanın boyutunu görebiliyoruz. 2026 Ekim’de current olması çok zor görünüyor. 2027 Ekim daha gerçekçi bir tahmin olacaktır.


  • @emre911 @Duygu-Çelik numberofoformi140.JPG
    Vize almak için bekleyen I-140 dosya sayılarıyla ilgili en son açıklanan tablo bu şekilde mart 2025. Burada ki sayılara aile üyeleri dahil değil. Aile üyeleri dahil edildiğinde bu yığılmanın eritilmesi daha önce sizin de dediğiniz gibi 5 yıl sürüyor.


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    1 İleti
    506 Bakış
    I
    Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim. Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım. Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin  hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi.  İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim. Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    6k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • Amerika’da hemşire ya da ilaç firması çalışanı olmak(EB-3)

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @ayvalik10 Evet, her şey yasal. Worldwide Healthstaff bildiğim bir ajans. Hemşireler için bu şekilde EB-3 yoluyla green card almak mümkün.
  • ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)

    Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    70
    4 Oy
    70 İleti
    8k Bakış
    K
    @mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi. Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda. Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu. Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu? E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum