Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.5k 173
  • ⭐⭐⭐

    @Trevor Hocam insanlar bu işe arabasını satıp üstüne para katıp gidiyor. Aylık geliriniz ile sakın bu işe girişmeyin. Umutla bir yolculuğa çıkayım derken var olan mutluluğunuzu da çok büyük riske atmış olursunuz. Sizin durumunuzda trump'ın ne yapacağından ziyade ülkemizdeki dolar kuru çok daha büyük bir sorun


  • Greencard vize kotalarının arttırılmasını öngören yasa tasarısı Dignity Act hakkında gelişme var mı? Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?


  • @Müberra-Dikici Aralik ayinda Temsilciler Meclisinin iki alt komitesine gorusulmek uzere gonderildi ve o gunden bu yana herhangi bir ilerleme yok, komitelerde gorusuldugune dair bir haber de goremedim.


  • @Müberra-Dikici yanlış hatırlamıyorsam Temmuz 15 de görüşülecek diye bir içeriğe rastlamıştım.


  • @Müberra-Dikici, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    Greencard vize kotalarının arttırılmasını öngören yasa tasarısı Dignity Act hakkında gelişme var mı? Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

    Bu yasa tasarısı içinde eb3 other workers kotasında aile bireylerinin kotadan düşmemesini sağlayan bir ifade yok. Eb3.work bu olayı çok pohpohladı ama tasarı içeriği söylenenle uyuşmuyor


  • @Ephedra [https://salazar.house.gov/media/press-releases/salazar-and-escobar-introduce-bipartisan-dignity-act](link url)

    Hayır öyle bir ifade var, EB3 özelinde değil tüm Employment-Based vize kategorisi için. Bu ifadede high-skilled employment geçirilmiş bu sebepten bunu düşünmüş olabilirsiniz ama unskilled'ı da etkileyeceğini umuyoruz çünkü o da esasında Employment-Based kategorisinde.

    "Increases high-skilled employment visas opportunities by only counting the principal applicant and excluding derivatives (children and spouses) from counting towards the annual Employment-Based visa caps. It does not raise the caps."

  • ⭐⭐⭐⭐

    Yeni mali yila kadar pek bir ilerleme beklentisi yok hatta gerileme olabilir cunku vize kotalarina yaklasilmis. Agustos 2025 vize bultenindeki son aciklama asagidaki gibi:

    E. VISA AVAILABILITY IN THE EMPLOYMENT-BASED THIRD PREFERENCE (EB-3) AND OTHER WORKERS (EW) CATEGORIES

    Visa demand and number use remain high in the EB-3 and EW visa categories, and issuance totals are approaching the annual limits for FY-2025 in those categories. It will likely be necessary to either retrogress the final action dates or make the categories “Unavailable” in September, if not sooner. This situation will be continually monitored, and any necessary adjustments will be made accordingly.


  • @tufank Yani 3 ay bir kıpırdama beklemeyin demişler : ) Neyse olumlu bir gelişme olarak Rep. Maria Salazar Dignity Act'ı sundu.
    https://youtu.be/TW_UrIbrzRo

    Çok etkili bir konuşma yaparak bu yasanın aslında bir af olmadığını ve en az 5 yıl bu ülkede suça karışmadan yaşayan herkese "Dignity" isminde bir statü verileceğini bu statünün ise asla vatandaşlığa gitmediğini anlattı. Bunun yanında bu programa katılan herkesin belli bir ücret ödeyeceğini ve tüm çalışma hayatı boyunca maaşının %1'ini zorunlu olarak bağışlayacağından bahsetti. Vatandaşlığa asla gitmeyeceğini defalarca vurguladı. Bence bunu yapmasının sebebi tüm kongre üyelerinin ve trump destekçilerinin bunun illegal kişilere verilecek bir "af yasası" olmadığını aktarmaya çalıştı. Bilakis bununla ilgili duyurulmadan önce dahi gerek sosyal medyada gerek haber sitelerinde "maria salazar af yasası hazırlıyor" tarzı olumsuz yorumlar geliyordu.

    Bu konuşmadan sonra NBC yayınına katılarak detayları anlattı ve aslında aynı şeylerden bahsetti ve başkan trump ile etkili bir konuşma yaptığını, bunu yapabileceklerini vs söyledi: https://youtu.be/G55KWuL6jF8

    Özetle bu yasa tasarısı için duyurulması ilk adım oldu ve daha çok kritik maddelerden bahsedildi. Yasa tasarısında bulunan vize bülteni veya EMPLOYMENT-BASED değişiklikleri ve gelişmelerden bahsedilmedi.

    Bizim için + olan bu yasa tasarısının iki partili bir tasarı olması. Bu ne demek ? Normalde yasa tasarıları cumhuriyetçiler veya demokratlar olmak üzere 2 taraf tarafından hazırlanır ve kongreye sunulur. Haliyle iki taraf genellikle farklı görüşlerde olurlar ve tasarı askıda kalabilir. Dignity Act'da farklı olan yasa tasarısının mimarı Florida'dan Cumhuriyetçi bir kongre üyesi olan María Salazar, yine yasa tasarısını destekleyen önemli üye Demokrat Texas'dan Veronica Escobar. Bu sayede aslında Dignity Act'ın parti ve taraflar ile ilgili olmadığını, tüm sistemi düzeltmek için olduğunu ve iki taraftan da destek alabileceğini umuyorlar.

    Şu günlerde Rep. María Salazar sosyal medyadan önemli gelişmeleri duyuruyor. X'den takip edebilirsiniz.
    https://x.com/RepMariaSalazar


  • @xkira7 Peki bu yasa ile vatandaşlığa giden yol kesinlikle kapalıysa bu yasanın amacı nedir? Bomboş bi tartışma, Salazar ın amacı ne o zaman? Bir de şu maaşların %1 i kesilme işi tam komedi. Hem sistemi düzeltelim karışıklıkları giderelim ama sonra daha büyük karışıklığa sebeb olacak bir grup oluşturmaya çalışıyor. Tamamen lobi faaliyetleri başka bişey değil.


  • @nbbyr Merhaba bu soruları ilk duyduğumda bende sorguladım ancak detaylı inceleyince hepsinin makul bir sebebi var aslında.

    Bu yasa şu an statüsüz ve belirsizlik içinde yaşayan milyonlarca insana bir yasal durum veriyor. Bu kişiler artık vergi verecek, kaçak çalışma korkusuyla yaşamayacak, istedikleri zaman ülkeye girip çıkabilecekler. Aslında yasal bir özgürlük vaat ediyor. Vatandaşlığa asla gitmiyor olması bu programdan yararlanacak milyonlarca hispanic için çok da önemli olduğunu düşünmüyorum.

    Aslında bu durum bizi ilgilendirmiyor, sonuçta bizim durumumuz onlarla aynı değil. Bu yasa tasarısından bizim faydalanacağımız şey on yıllar önce belirlenen kota sayıları ve yüzdelerinin düzenlenmesi, aile üyelerinin sayılması gibi saçmalıkların giderilmesi.

    Maaş'dan %1 kesinti olayı yine bizle ilgili değil ama tamamen sürdürülebilirlik ve ekonomi ile alakalı. Bunu yaparak aslında Amerika halkına "bakın bu insanlar sınırdan girdi ama ekonomimize destek veriyorlar" mesajı vermeye çalıştıklarını düşünüyorum. Amerika halkında, özellikle yeni yönetim destekçilerinde büyük bir "illegallere af getirecekler, hakkımızı yiyecekler, bedava vatandaş olacaklar" tarzı önyargı var. Burada yasayı ilk tanıttıklarında özellikle bu maddelerden bahsedilmesi bence bu önyargıyı yıkmak içindi.

    Bence bu yasa ne tam bir af ne de bir sınır dışı politikası. İki tarafı da dengelemeye çalışan, iki partili bir sunum. Umarız bir şekilde ilerler biz de faydalanabiliriz.


  • @xkira7 bize nasıl faydası olabilir ki bu yasanın anlayamadım sürece dahil olduğumdan beri bu forumda okuduklarım hep önce gc alıp sonrasında vatandaşlık üzerine ve legal olarak gitmeye yönelik sınırdan girenlere yapılan bu yasa bize ne fayda sağlayacak?


  • @xkira7 İyi ki Salazar yönetmiyor ABD yi.


  • @ari-luli Hocam, @xkira7 arkadaş özellikle koyu ton kullanarak bizim tasarıdan yararlanabileceğimiz kısmı yazmış.


  • @kngslyr06 teşekkür ederim o kısımla ilgili olan gelişmeyi anlayamadım tam olarak anladığım kadarıyla henüz onunla ilgili bir gelişme yok tekrar dile getirince burada bende bir gelişme var da ben mi anlayamadım dedim


  • @ari-luli

    Selamlar.

    Bizi ilgilendiren kısmı oldukça basit. Aile üyelerinin kotadan düşülmemesi.

    Eb3 Other Workers’da yıllık 10 bin ade vize kotası var. Ancak mevcut durumda bu kotadan yıllık sadece 3-4 bin işçi faydalanabiliyor. Geri kalan 6-7 bin vize işçilerin eş ve çocukları için harcanıyor, yani derivative kişiler için boşa gidiyor. Bu sebeple backlog da gitgide kabarıyor. Ayrıca her giden işçinin aile üye sayısı farklı. Kimi bekar tek kişi, kimi evli ve belki 5-6 çocuklu. Bu da sırada bekleyenler için ayrı bir adaletsizlik yaratıyor.

    İlgili yasa tasarısı geçerse bu durum değişecek. 10 bin vize kotasının tamamı işçiler için harcanacak. Derivative yani aile üyelerine basılan vizeler kotadan düşmeyecek ve üst sınırı olmayacak. Bu sayede yılda 3-4 bin dosya değil 10 bin dosya eritilecek ve gerekli işçi açığı biraz daha karşılanacak.


  • @emre911, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @ari-luli

    Selamlar.

    Bizi ilgilendiren kısmı oldukça basit. Aile üyelerinin kotadan düşülmemesi.

    Eb3 Other Workers’da yıllık 10 bin ade vize kotası var. Ancak mevcut durumda bu kotadan yıllık sadece 3-4 bin işçi faydalanabiliyor. Geri kalan 6-7 bin vize işçilerin eş ve çocukları için harcanıyor, yani derivative kişiler için boşa gidiyor. Bu sebeple backlog da gitgide kabarıyor. Ayrıca her giden işçinin aile üye sayısı farklı. Kimi bekar tek kişi, kimi evli ve belki 5-6 çocuklu. Bu da sırada bekleyenler için ayrı bir adaletsizlik yaratıyor.

    İlgili yasa tasarısı geçerse bu durum değişecek. 10 bin vize kotasının tamamı işçiler için harcanacak. Derivative yani aile üyelerine basılan vizeler kotadan düşmeyecek ve üst sınırı olmayacak. Bu sayede yılda 3-4 bin dosya değil 10 bin dosya eritilecek ve gerekli işçi açığı biraz daha karşılanacak.

    Bu bilgileri vermek için forumu açmıştım şimdi, eline sağlık. :)

    Ben de diğer detayları sevgili forum üyeleriyle paylaşayım.

    Evet, Salazar'ın sunduğu ve 21 kongre üyesinin co-sponsor olduğu yasa tasarısında aile üyelerinin yıllık 10k greencard kotasına dahil olmayacağı teklif edilmiş.

    Co-sponsor dediğimiz, yani yasa tasarısına imzayı atan üyeler demokrat ve cumhuriyetçi karışık şekilde. Örneğin, Salazar Hanım cumhuriyetçi ancak Escobar Hanım demokrat.

    Öncelikle bu bir yasa tasarısı, sevinmek için erken olabilir ancak eğer kanunlaşırsa en az ihtimalden bir ailenin karı-koca olduğunu varsayalım, 50% kotadan düşüş olacaktır(çocuklu aileleri hesaba katmadan çıkan rakam).

    Ayrıca tasarıda hedeflenen noktalardan biri olarak:

    "...Immigration Agency Coordinator. Creates a new office to oversee immigration functions at U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS), and the Departments of State and Labor. Authorizes about $3.6 billion to help improve processing and reduce visa and work authorization backlogs."

    Salazar'ın websitesinde paylaşılan resmi one-pager(tek sayfalık özet):

    https://files.constantcontact.com/1849eea4801/8c6c9698-e493-4d4b-93b3-4e7651290410.png

    Tasarının bölüm bölüm kolaylaştırılmış hali aşağıdadır:

    Salazar & Escobar Dignity Act H.R. 4393

    Other Workers değil de, High-Skilled kısmındaki backlogu öncelikle eritmek istedikleri açıktır, ancak bu backlog eritilirse, Other Workers kısmının da rahatlaması beklenir.

    Hadi hayırlısı :)


  • @emre911 Cevap veren herkese teşekkür ediyorum evet söylediklerinizi biliyorum :) tekrardan bu dile getirilince acaba bir gelişme mi var,var da ben mi anlayamadım diye tekrar sorma ihtiyacı duydum yani dahil olduğumdan beri araştırıyorum tekrar tekrar formu okuyorum ama yabancı olduğum o kadar çok terim sözcük var ki çözemedim hala bu sebepten tekrarlamış bulundum çok teşekkür ediyorum vakit ayırıp cevapladığınız için


  • @fyucel High-skilled dedigin EB-3 un Skilled ve Professional kismimi? Yoksa EB-2 ve 1 mi?


  • @Aleras , Rep. Salazar tasarıda yalnızca "High-Skilled" olarak bahsetmiş ancak benim anladığım buradan EB-1 ve EB-3'ün Skilled ile Professional kategorileri.

    EB-2 dediğimiz şey aslında EB-NIW yani National Interest Waiver olarak geçer. Bu kategoride kota farklı ve işlem süreleri daha düşüktür, ilan vb. safhalar mevcut değildir.


  • Merhaba herkese tekrardan bu ay bülten sabit kaldı üzücü bir durum oldu . Sizlere mali yıl hakkın da tahminleri ya da düşünceleri olanlar var mı tabi ki zor tahmin etmesi ama araştırma yapıp belki yorum yapanlar olabilir diye düşünüyorum bundan dolayı yazmak istedim


Benzer Başlıklar

  • EB-3 vizesi aldıktan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    5
    2 Oy
    5 İleti
    947 Bakış
    S
    @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
  • 1 Oy
    1 İleti
    498 Bakış
    I
    Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim. Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım. Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin  hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi.  İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim. Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • Amerika’da hemşire ya da ilaç firması çalışanı olmak(EB-3)

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @ayvalik10 Evet, her şey yasal. Worldwide Healthstaff bildiğim bir ajans. Hemşireler için bu şekilde EB-3 yoluyla green card almak mümkün.
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum