Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

A1 A2 Diplomatik Vize ile AOS Yapmak Mümkün Mü?

Benzer Başlıklar

• Hangi Vize Türü ve Ne Yapmamız Gerekiyor?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    200 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sinemveomer, içinde söyledi: Hangi Vize Türü ve Ne Yapmamız Gerekiyor? Merhabalar. Böyle bir hizmet sunduğunuz için öncelikle @crazycells ve @Claudia-J-Muslu ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim durumumuz için birçok araştırma yaptık ama sonuca ulaşamadığımız için buradan sizlere danışmak istedik. Ben yazılım geliştirme uzmanıyım. Yurtdışında bir şirket ile beni çalışan olarak oraya davet etmesi gibi bir sürecimiz var. Ancak bu süreç tam olarak nasıl işliyor bilmiyoruz. İkinci bir ihtimal ise ABD vatandaşı olan biriyle %50 hisseli olarak ortak bir şirket kurduk. Benim bir maddi yatırımım yok ancak şirketin geliştirdiği mobil uygulama ve websitesi projelerini tamamen biz üstleniyoruz. Bununla birlikte oradaki gelirler elbetteki ortak şirket banka hesabına gidiyor. Bu bilgiler ışığında sizlere aşağıdaki soruları yöneltmek istiyoruz. 1- Özellikle bu iki case arasında hangisi daha yüksek bir ihtimal? 2- İkinci case içerisinde bizim bir yatırım göstermemiz gerekiyor mu? 3- Şirket kurulduktan sonra doğrudan vize görüşmesi için tarih mi almalıyız? Yani süreç böyle hızlı işler mi? Bu konudaki bilgi birikiminizden faydalanmak için sabırsızlanıyoruz. Kısaca şartlar ve iki case içinde ihtimalleri değerlendirerek bilgi birikiminizi paylaşırsanız çok seviniriz. Tekrardan bu harika hizmet için çok teşekkürler. Sayin@sinemveomer, birinci ihtimalde bir sirket sponsorlugu gerekmektedir. Sirketin maddi durumu ve sizin bu sirkete uygunlugunuz sonucu direkt etkileyecektir. Ikinci ihtimal ise bir yatirimci vizesine benzemektedir. Detaylara hakim olmadan hanginsinin daha yuksek ihtimal oldugunu soylemek mumkun olmaz. Ikinci durum yatirimci vizesi ise yine de genelde bir yatirim gostermeniz gerekir. Bunu yapmanin alternatif yollari vardir. Surec, vize turune gore ve nereden basvuru yapildigina gore, ABD mi veya TCmi daha hizli veya daha yavas isleyebilir. Oncelikle vize turune emin olmak onemlidir.
  • CP surecini AOS'a cevirmek

3
    0 Oy
    3 İleti
    308 Bakış
    B
    Sayin Muslu, Oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Izninizle sizin de bahsettiginiz bi kac nokta icin daha sorularim olacak. 1- "Ogrenci vizesi ile gelmesi uygun olur." Ancak esimle CP surecine basladik. Suan immigrant surecinde oldugun icin ogrenci vizesi alma ihtimali bulunuyor mu? 2-B2 ile "AOS vize statusu icinde yapilmasinda sorun olmaz" derken I-94 de yazan sureden once basvuru yapilmasi yeterli midir? Basvuruyu yapmak ve Notice of Actionu almak I-94 suresi gecse bile ABD de kalmayi sagliyor mu? Yoksa ABD kalma suresinin uzatilmasi icin ayrica bir talepte bulunulmasi gerekir mi? 3-CP yi AOS a cevirmek icin sadece I-485 i ek olarak gondermek yeterlidir diye anliyorum. I-130 ile ilgili herhangi bir duzenlemeye ihtiyac bulunmuyor. Dogru mudur? 4-Son olarak Florida'da yasiyorum. Sanirim ortalama AOS icin 16 aylik bir surec gozukuyor. AOS basvurularinda, seyahat ve calisma izinlerinin onden onaylanma ihtimali var (COMBO card) diye biliyorum. Surec tam olarak tamamlanmasa bile esimin doktoraya devam edebilmesi icin calisma izninin onaylanmasi yeterli midir? iyi calismalar
  • Revoked Vize Sonrası Yeni Vize Başvurusu

3
    1 Oy
    3 İleti
    462 Bakış
    R
    Merhaba @Claudia J. Muslu, Benim anlamadığım nokta ise waiver başvurusunu herhalburkarda yapmam gereklimidir.? Çünkü toplamda 355 gün kaldım. Bana verilen süre ise 6 aydı. yani süre dışından 175 gün kalmış oldum. Bu da 3 yıllık ban anlamına geliyor benim ki. Bu arada Amerikadan 2018' in Kasım ayında ayrılmıştım. Geçenlerde tekrar körfez bölgesinde ki konsoloslukta görüşmeye gittim. Ama kriterleri karşılamıyorsunuz diye vize reddi verildi bana. Ben bundan bana waiver başvuru yapmamam gerektiğini çıkarıyorum. Acaba doğrumudur.? Teşekkür ederim.
  • H2b acil vize

2
    0 Oy
    2 İleti
    429 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @nick, içinde söyledi: H2b acil vize Sn muslu hukuk yetkilisi. Yakında başlayacak olan iş için (h2b) acil vize randevusu talebi kabul edilir mi? Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? Yoksa 2023 haziran ve sonrasına randevu atıyorlar Sayın@nick; H2B vizeleri için genelde acil vize randevusu talebi kabul edilmez. Ancak sektöre bağlı olarak istisnalar olabilir sağlık sektörü gibi. Durumunuza bakıp bunu başarı şansını değerlendikten sonra acil vize randevusu talebi yapılabilir. Bazi mülakat istisnaları da getirilmiştir. https://www.state.gov/expanded-interview-waivers-for-certain-nonimmigrant-visa-applicants/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k