Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, J1 ile Amerika'da bir sirkette ise girildigi takdirde, 2 sene sonunda J1 uzatilabilir mi , bunun icin calisilan firmanin bir islem yapmasi gerekir mi ? J1 vizesinin 2 sene kuralindan devlet feragat ederse, J1 yerine baska bir vizeye basvurulmus olmasi gerekli mi ya da statu degisikligine mi basvurulmus olunmali ? Sorular fazla oldu, kusura bakmayın. Tesekkurler.

• @cnpist, içinde söyledi: J1 vize

Merhaba, J1 ile Amerika'da bir sirkette ise girildigi takdirde, 2 sene sonunda J1 uzatilabilir mi , bunun icin calisilan firmanin bir islem yapmasi gerekir mi ? J1 vizesinin 2 sene kuralindan devlet feragat ederse, J1 yerine baska bir vizeye basvurulmus olmasi gerekli mi ya da statu degisikligine mi basvurulmus olunmali ? Sorular fazla oldu, kusura bakmayın. Tesekkurler.

Sayin @@cnpist, oncelikle genelde J1 sponsorlari sure uzatilabiliyorise sureyi uzatabilirler. Bunun icin ilgili J1 turunun uzatmaya uygun olmasi gerekir. Degisik J1lerin maksimum kalis sureleri vardir. Ornegin dort ay- ogrenci summer work and travel programi ile gelenler; yedi yil ( tip doktorlari) gibi. J1 vizesi turune gore bu uzatma durumu degisecektir. J1den 2 yil kurali olsa bile baska bazi vizelere gecis mumkundur. J1 2 yil kurali var ise bu kural kaldirilmadan statu degisikligi yapip yesil kart almak genelde mumkun degildir.

• Tesekkur ederim Sayin Muslu. J1 daki 2 yil kuralini kaldirma ve J1 vizesinin H turune degisimi konusunda firmaniz yardimci olabiliyor degil mi ? Tesekkurler

• @cnpist, içinde söyledi: J1 vize

Tesekkur ederim Sayin Muslu. J1 daki 2 yil kuralini kaldirma ve J1 vizesinin H turune degisimi konusunda firmaniz yardimci olabiliyor degil mi ? Tesekkurler

Sayin @cnpist, evet genelde olabiliyoruz.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Hangi Vize Türü ve Ne Yapmamız Gerekiyor?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    201 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sinemveomer, içinde söyledi: Hangi Vize Türü ve Ne Yapmamız Gerekiyor? Merhabalar. Böyle bir hizmet sunduğunuz için öncelikle @crazycells ve @Claudia-J-Muslu ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim durumumuz için birçok araştırma yaptık ama sonuca ulaşamadığımız için buradan sizlere danışmak istedik. Ben yazılım geliştirme uzmanıyım. Yurtdışında bir şirket ile beni çalışan olarak oraya davet etmesi gibi bir sürecimiz var. Ancak bu süreç tam olarak nasıl işliyor bilmiyoruz. İkinci bir ihtimal ise ABD vatandaşı olan biriyle %50 hisseli olarak ortak bir şirket kurduk. Benim bir maddi yatırımım yok ancak şirketin geliştirdiği mobil uygulama ve websitesi projelerini tamamen biz üstleniyoruz. Bununla birlikte oradaki gelirler elbetteki ortak şirket banka hesabına gidiyor. Bu bilgiler ışığında sizlere aşağıdaki soruları yöneltmek istiyoruz. 1- Özellikle bu iki case arasında hangisi daha yüksek bir ihtimal? 2- İkinci case içerisinde bizim bir yatırım göstermemiz gerekiyor mu? 3- Şirket kurulduktan sonra doğrudan vize görüşmesi için tarih mi almalıyız? Yani süreç böyle hızlı işler mi? Bu konudaki bilgi birikiminizden faydalanmak için sabırsızlanıyoruz. Kısaca şartlar ve iki case içinde ihtimalleri değerlendirerek bilgi birikiminizi paylaşırsanız çok seviniriz. Tekrardan bu harika hizmet için çok teşekkürler. Sayin@sinemveomer, birinci ihtimalde bir sirket sponsorlugu gerekmektedir. Sirketin maddi durumu ve sizin bu sirkete uygunlugunuz sonucu direkt etkileyecektir. Ikinci ihtimal ise bir yatirimci vizesine benzemektedir. Detaylara hakim olmadan hanginsinin daha yuksek ihtimal oldugunu soylemek mumkun olmaz. Ikinci durum yatirimci vizesi ise yine de genelde bir yatirim gostermeniz gerekir. Bunu yapmanin alternatif yollari vardir. Surec, vize turune gore ve nereden basvuru yapildigina gore, ABD mi veya TCmi daha hizli veya daha yavas isleyebilir. Oncelikle vize turune emin olmak onemlidir.
  • H2b acil vize

2
    0 Oy
    2 İleti
    430 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @nick, içinde söyledi: H2b acil vize Sn muslu hukuk yetkilisi. Yakında başlayacak olan iş için (h2b) acil vize randevusu talebi kabul edilir mi? Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? Yoksa 2023 haziran ve sonrasına randevu atıyorlar Sayın@nick; H2B vizeleri için genelde acil vize randevusu talebi kabul edilmez. Ancak sektöre bağlı olarak istisnalar olabilir sağlık sektörü gibi. Durumunuza bakıp bunu başarı şansını değerlendikten sonra acil vize randevusu talebi yapılabilir. Bazi mülakat istisnaları da getirilmiştir. https://www.state.gov/expanded-interview-waivers-for-certain-nonimmigrant-visa-applicants/
  • F1 den J1 vizesine gecis

2
    1 Oy
    2 İleti
    275 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @coolmystics, içinde söyledi: F1 den J1 vizesine gecis Merhaba, Benim esim su an Amerika'da F1 vizesiyle doktora ogrencisi ve ben de F2 vizesiyle onunla birlikte yasiyorum. F2 vizesiyle benim calisma imkanim olmadigi icin esim vizesini F1 den J1 e degistirmeyi dusunuyor. Eger J1 vizeyi alirsa ve mezun olurken "2 yil Amerika disinda yasama sartini" waive etmek isterse, basvuruda bir sikinti cikar mi? Mezun olduktan sonra Amerikada calismayi dusundugu icin bu soru bizim icin kritik. Sayın @coolmystics, Bu konu o kadar basit bir konu değildir. Bir çözüm size başka problemler yaratabilir. İki vizenin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. 2 yıl yasama şartı ile J1 vizesi almak tercih edilen bir opsiyon değildir. Onun yerine alabileceğiniz başka vizeler olup olmadığını değerlendirmeniz sizin için daha avantajlı olabilir. Esinizin J1 ve 2 yıl Amerika dışında yasama şartı olması mezuniyetten sonra alacağı is tekliflerini de olumsuz şekilde etkileyecektir. Teşekkürler.
  • J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari

3
    4 Oy
    3 İleti
    387 Bakış
    crazycellsC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari @crazycells, içinde söyledi: J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari Merhabalar sevgili Muslu Hukuk Burosu, Forumdaki yonlendirmelerden emin olmak adina bir soru sormak istiyorum. J1 "2 year home residency" kurali normalde H,L,K gibi gocmenlige giden ya da dual intent olan vizelere ya da Green Card basvurularina bir engel. Peki H2A ve H2B vizeleri icin de ayni sekilde engel teskil ediyor mu? Sanirim resmi yonlendirmelerde "H" vizeleri diyor, o nedenle iceriyor diye dusunuyorum; fakat H2A ve H2B, H1B'den amac ve tanim olarak farkli oldugundan emin olmak istedim. Tesekkurler. Sayın @crazycells, İlgili kanun maddesi INA 212 (e)dir. Buna göre J1 2 year home residency kuralına tabii olan birinin başka bir göçmen vizesine geçebilmesi, statü değiştirme (adjustment of status) yapabilmesi veya başka bir göçmen olmayan vize türüne geçmesi için (A, G ve 3 yıllık waiver alan H-1B doktorları hariç) kendi ülkesine veya en son ikametgâhının olduğu ülkeye iki yıl dönmesi gerekir. Bu durumda bütün H vizeleri buna engel teşkil edebilir. Yine de emin olmak için ve bazen 2 year home residency kuralı yazılsa bile aslında kişi buna tabii olmadığı icin Department of Stateden advisory opinion (danışma görüşü) alınıp kişinin vizesine göre J1 2 year home residency kuralına tabii olup olmadığı kesin olarak öğrenilebilir. Department of Stateden alınan cevaba göre gerekli işlemler yapılabilir. Teşekkürler. bilgilendirme icin tesekkurler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k