Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-5 başvurusu sırasında nufüs bilgileri farklılığı

• @Claudia-J-Muslu Merhaba Claudia hanım,
    @crazycells Cihan bey’ede sordum fakat benim için çok önemli sizdende bilgi almak istedim.
    Forum da hiçbiryerde sorumla ilgili cevap bulamadım,benim için çok önemli ve sizden doğru bilgi alacağımı umuyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Kızım doğumla birlikte Amerikan vatandaşı ve 21 yaşına girdi.Ben ABD deyim ve kızım benim adıma green kart isteği yapacak. Sorum şöyle ki;
    Kızım’ın babası ile resmi evliliğimiz hiç olmadı.Dolayısıyla Doğumdan sonra Türkiye’ye döndüğümüzde,TC deki kanunlara göre çocuk önce benim soyadımda ve kütüğümde oldu,kanun 2003 de değiştiğinde (yani kızımın doğumundan 1 yıl sonra) baba tanıma yaptı ve soyadı değişti babasının soyadını aldı ve kütüğüne girdi.
    Şimdi benden Birth Certificate yani Vukuatlı Nüfus Belgesi istiyorlar.Kızımın annesi olduğumu görmek ve kanıt için..Orada kızımın soyadı benim soyadım gözüküyor fakat Kızımın birth certifikası ve pasaportu tabiki babasının soyadı..(Burda çünkü böyle bir kanun yok,baba ile gittiğimizde direkt babanın soyisminde çıkıyor herşeyi)
    Tektar soruma gelecek olursam;
    Benim belgemde açıklamalarda benim kütüğünden çıkmıştır babasınınkine girmiştir,baba tanımıştır diyor.
    Ayrıca kızım içinde çıkartıyorum kızımın vukuatlı nüfus belgesinde de,babasının soyismi ile çıkıyor ve açıklamalarda benim annesi olduğumu söylüyor..
    Yani önemli olan burda istekte bulunacak kişi kızım ve benim belgemde kızımın soyadı Pasaporttundaki ve birth certificate indeki soyismi farklı..
    Ancak açıklamalarda tabiki belli..Bu durum bizim işimizi zorlaştırır ve uzatır mı?
    Gerçi onlar kızımın sertifikasında yazan anne ismini görmek istiyormuş diye duydum,önemli olan bu diye duydum fakat maalesef bizim Birth Certificate dediğimiz belgemiz çok karmakarışık!!
    Cevabınız için tekrar teşekkürler

• @Ezey, içinde söyledi: IR-5 başvurusu sırasında nufüs bilgileri farklılığı

@Claudia-J-Muslu Merhaba Claudia hanım,
    @crazycells Cihan bey’ede sordum fakat benim için çok önemli sizdende bilgi almak istedim.
    Forum da hiçbiryerde sorumla ilgili cevap bulamadım,benim için çok önemli ve sizden doğru bilgi alacağımı umuyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Kızım doğumla birlikte Amerikan vatandaşı ve 21 yaşına girdi.Ben ABD deyim ve kızım benim adıma green kart isteği yapacak. Sorum şöyle ki;
    Kızım’ın babası ile resmi evliliğimiz hiç olmadı.Dolayısıyla Doğumdan sonra Türkiye’ye döndüğümüzde,TC deki kanunlara göre çocuk önce benim soyadımda ve kütüğümde oldu,kanun 2003 de değiştiğinde (yani kızımın doğumundan 1 yıl sonra) baba tanıma yaptı ve soyadı değişti babasının soyadını aldı ve kütüğüne girdi.
    Şimdi benden Birth Certificate yani Vukuatlı Nüfus Belgesi istiyorlar.Kızımın annesi olduğumu görmek ve kanıt için..Orada kızımın soyadı benim soyadım gözüküyor fakat Kızımın birth certifikası ve pasaportu tabiki babasının soyadı..(Burda çünkü böyle bir kanun yok,baba ile gittiğimizde direkt babanın soyisminde çıkıyor herşeyi)
    Tektar soruma gelecek olursam;
    Benim belgemde açıklamalarda benim kütüğünden çıkmıştır babasınınkine girmiştir,baba tanımıştır diyor.
    Ayrıca kızım içinde çıkartıyorum kızımın vukuatlı nüfus belgesinde de,babasının soyismi ile çıkıyor ve açıklamalarda benim annesi olduğumu söylüyor..
    Yani önemli olan burda istekte bulunacak kişi kızım ve benim belgemde kızımın soyadı Pasaporttundaki ve birth certificate indeki soyismi farklı..
    Ancak açıklamalarda tabiki belli..Bu durum bizim işimizi zorlaştırır ve uzatır mı?
    Gerçi onlar kızımın sertifikasında yazan anne ismini görmek istiyormuş diye duydum,önemli olan bu diye duydum fakat maalesef bizim Birth Certificate dediğimiz belgemiz çok karmakarışık!!
    Cevabınız için tekrar teşekkürler

Sayin @Ezey, bu konu basvuruda RFEye ( Request for Evidence- yeni bilgi ve belge talebine) neden olabilir ve hem sureci hem de onayi hayli uzatabilir. O yuzden bir avukattan destek alip basvuruyu yapinca bu durumu bastan aciklamak bu uzamaya ve RFEye engel olur. Size tavsiyem basvuru yapilinca bu durumu aciklamaniz olur. Bunu avukatlar genelde bir cover letterda( yani aciklayici bir mektupta) yapiyorlar. Eger bunu yapmazsaniz cok yuksek ihtimalle yeni bilgi ve belge isteme talebi ile karsilacaksiniz ve sureciniz ciddi sekilde uzayacak.

• @Claudia-J-Muslu Claudia hanım cevabınız için teşekkür ederim,bahsettiğiniz bu açıklayıcı mektubu başvuruyu ilk yaptığımızda,vereceğimiz ilk evraklarla ve formlar ile birlikte mi vermeliyiz?
    Açıklamada ne yazmalıyız,kanunlarımız farklı bunu anlayabilirler mi?
    Teşekkür ederim tekrar.

• @Ezey, içinde söyledi: IR-5 başvurusu sırasında nufüs bilgileri farklılığı

@Claudia-J-Muslu Claudia hanım cevabınız için teşekkür ederim,bahsettiğiniz bu açıklayıcı mektubu başvuruyu ilk yaptığımızda,vereceğimiz ilk evraklarla ve formlar ile birlikte mi vermeliyiz?
    Açıklamada ne yazmalıyız,kanunlarımız farklı bunu anlayabilirler mi?
    Teşekkür ederim tekrar.

Sayin @Ezey, basvuruyu ilk yaptiginizda bunu aciklamaniz gerekir. Kanunlarin farkli oldugunu da aciklamaniz gerekebilir. Ilgili kanunun tercume edilmis ekini de basvuru ile beraber gerekirse ekleyebilirsiniz.

• Çok teşekkür ederim,sağolun

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Greencard başvuruda eksik bilgi

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    276 Bakış
    U
    @Claudia-J-Muslu Cevabınız için öncelikle teşekkür ederiz. Peki, bu konuda kötü niyet olmadığını, kasıtlı gizleme olmadığını, DS260'a da eklediğimi, 10 yıllık evli olduğumuzu evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneği ve fotoğraflarla kanıtlayıcı belgelerle sunacağımı, sadece başvuru esnasında aceleden atladığımı belirten KCC' ye şimdiden bir mail göndersek yada konsoloslukta mülakatta belirtsek, yine de kesin diskalifiye olurmuyuz, hiç şansımız yokmu, çünkü yukarıda belirttikleri yazıda (your case may be disqualified.) yazıyor, bu belki diskalifiye olursunuz anlamına gelmiyormu, bu konuda örnek bir durum yaşanmışmıdır acaba, yani kesin diskalifiye olma durumumuz varsa mülakat tarihi alsak bile hiç vize mülakatına gidip boşuna masraf yapmayalımmı, yoksa küçük bir şansımız varsa bile mülakata gidip şansımızı deneyelimmi, çünkü 4 yıldır başvuruyoruz ve kazanmış olmamızın şansını bu şekilde kaybetmiş olacaksak çok üzüleceğiz, tabi yine yeni çekilişlere katılıp şansımızı deneriz, ancak kazanmışken bu şekilde kaybetmek çok üzecek. Cevabınız için şimdiden tekrar teşekkür ederiz.
  • IR-1 vize joint sponsor mesaji

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    13
    1
    0 Oy
    13 İleti
    561 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: IR-1 vize joint sponsor mesaji @yasmin982 Sayin @yasmin982, içinde söyledi: IR-1 vize joint sponsor mesaji Bizde öyle yaptık bağımsız olan kısımla o ayrımı bilmiyordum öğrenmiş oldum şükür onayımızı aldık size yazdım ama sanırım geç gördünüz teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için Bir sorum daha olacak ır2li küçükken çocuğum için usa pasaportu hızlı olması adına green card gelince başvurcağız yoksa ülkeye girer girmez evraklarla başlayabilirmiyiz. Sayin @yasmin982, sorunuzu tam olarak anlayamadim. Ancak eger sorunuz kucuk cocugumuza pasaporta mi yoksa N600 vatandaslik belgesine mi basvurmak daha hizli sonuc alir ise, pasaport daha hizli sonuc alir. Yine de biz N600 vatandaslik belgesine de basvurmayi tavsiye ediyoruz, cunku cok daha ilerideki yillarda bazen sorun cikabilmektedir.
  • İltica sırasında GC Kazanmak

6
    0 Oy
    6 İleti
    879 Bakış
    B
    @Claudia-J-Muslu Cok tesekkur ediyorum cevabiniz icin
  • Vatandaslik basvurusu ve vergi borcu

3
    4 Oy
    3 İleti
    562 Bakış
    goodluckG
    Cevabiniz icin tesekkur ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k