Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kimlikteki Harf Hatası / İsim Sorunu


  • Merhaba, çocuğumun adı Angelina. Amerikan pasaportunda ANGELINA yazıyor o yüzden Türk kimliğinde de büyük harflerle yazıldığı için ANGELINA yazdırdım. Ama şimdi Türkiye'deki işlemlerde küçük harfle de olsa 'angelına' oluyor yani 'ı' harfi ile.
    Şimdi ben Türkiye'de nüfus müdürlüğüne gidip değiştireceğim ve ANGELİNA yapacağım yani 'i' harfi ile olacak. Ama Amerikan pasaportunda ANGELINA yani 'ı' harfi ile olacak.
    İkisi arasında fark olması hem burada hem Amerika'da yaşayacak bir çocuk için bir sorun teşkil ediyor mu? Teşekkürler...


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @projeon, içinde söyledi: Kimlikteki Harf Hatası / İsim Sorunu

    Merhaba, çocuğumun adı Angelina. Amerikan pasaportunda ANGELINA yazıyor o yüzden Türk kimliğinde de büyük harflerle yazıldığı için ANGELINA yazdırdım. Ama şimdi Türkiye'deki işlemlerde küçük harfle de olsa 'angelına' oluyor yani 'ı' harfi ile.
    Şimdi ben Türkiye'de nüfus müdürlüğüne gidip değiştireceğim ve ANGELİNA yapacağım yani 'i' harfi ile olacak. Ama Amerikan pasaportunda ANGELINA yani 'ı' harfi ile olacak.
    İkisi arasında fark olması hem burada hem Amerika'da yaşayacak bir çocuk için bir sorun teşkil ediyor mu? Teşekkürler...

    Sayın @projeon, bu durum size bazı durumlarda sorun teşkil edebilir. İsim her yerde aynı yazılmalıdır. Türlçe ve İngilizce belgelerde farklı yazılmaması gerekir.


  • @Claudia-J-Muslu Merhaba, cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu durumda çocuğun ismi Türkiye'de Aylın Angelına olacak yani küçük 'ı' harfiyle. Bu da oldukça garip görünür. Benim adım ESİN. Öyleyse Amerikan pasaportum çıktığında her iki ülkede belgelerdeki ismin aynı olması için benim de adımı Türk kimliğinde ESIN olarak değiştirmem mi gerekiyor her iki ülkede belgelerde farklı yazılmaması için? Bilgi verirseniz sevinirim, tekrar teşekkür ederim.


  • @projeon, içinde söyledi: Kimlikteki Harf Hatası / İsim Sorunu

    @Claudia-J-Muslu Merhaba, cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu durumda çocuğun ismi Türkiye'de Aylın Angelına olacak yani küçük 'ı' harfiyle. Bu da oldukça garip görünür. Benim adım ESİN. Öyleyse Amerikan pasaportum çıktığında her iki ülkede belgelerdeki ismin aynı olması için benim de adımı Türk kimliğinde ESIN olarak değiştirmem mi gerekiyor her iki ülkede belgelerde farklı yazılmaması için? Bilgi verirseniz sevinirim, tekrar teşekkür ederim.

    Sayın @projeon, isimleri aynı şekilde kullanmanız ABD'de önemlidir. TC'de bu gibi durumları belki anlatarak çözebilirsiniz ancak ABD'de bu gibi durumları anlamazlar. Belgenizde ne isim yazıyorsa odur. Eğer isminizi farklı kullanmak isterseniz mahkemede isim değişikliğine gitmeniz gerekir. Aylin ismi ABD'de de ve TC'de de "Aylin" olarak yazılabilir. Türkiye'de yazma ve problemlerle ilgili görüş bildiremiyorum. Ancak ismi küçük harfle yazdırmak sorununuzu çözecek ise bunu yapabilirsiniz.


  • Bu ileti silindi!
  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    4 İleti
    638 Bakış
    FourayF
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Amerikada tehdit edilmek ve sonraki süreç hakkında sorum var @Fouray, içinde söyledi: Amerikada tehdit edilmek ve sonraki süreç hakkında sorum var Sn. @Claudia-J-Muslu bu konuyada bir bakma şansınız var mı? Sayin@Fouray, bir tek dava acmak yeterli olmaz. S vizesinin gereklerine bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/green-card-for-an-informant-s-nonimmigrant . T vizesinin gereklerine bakabilirsiniz. Eger arkadasinizin durumu bunlara uygun ise yesil kart alma ihtimali olabilir. https://www.uscis.gov/i-914 Teşekkür ederim.
  • İşten ayrılmak (1099-nec)

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    133 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Fouray, içinde söyledi: İşten ayrılmak (1099-nec) Merhaba, yaklaşık 5 aydır bir şirkette çalışıyorum. Beni 1099-nec ile işe aldılar. Hala değiştirmediler. Sürekli oyaliyorlar. Size sorum part time göründüğüm için istediğim zaman ayrılabilir miyim yoksa belirli bir süre önce bildirim yapmam gerekir mi? Teşekkürler. Sayin @Fouray, eger gocmen oldugunuz icin isyerinizde ayrimciliga ugradiginizi dusunuyorsaniz (sizi bundan dolayi full time a gecirmiyorlarsa ornegin) bir takim haklariniz olabilir. Bu konu ile ilgili linkten bilgi alabilirsiniz. https://www.eeoc.gov/laws/guidance/fact-sheet-immigrants-employment-rights-under-federal-anti-discrimination-laws Ayrica eyalet hukuku bu konuda onemli olacaktir. Bu nedenle de eyalet ruhsatina sahip bir avukata da danismaniz gerekecektir.
  • 0 Oy
    5 İleti
    555 Bakış
    C
    @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Amerika'da bir firmadan Türkiye'de yaşarken online iş buldugumda vergiyi kime vermem gerekir ? @kobi oncelikle yaptiginiz hizmet karsiligi fatura kesiyor musunuz? Fatura adresi olarak Turkiye gozukuyorsa yurtdisinda kazanilmis bir para yoktur. SSN yada ITIN (Individual Taxpayer Identification Number) sahibi degilseniz ABD'de vergi mukellefi degilsinizdir. Turkiye de vergi odemeniz gerekli. Remote work yayginlasmasi sonrasi bu gibi durumlar artti. vergi konusunda duzunlemeler yapildi. Bilgilendirme için teşekkür ederim.Kısa ve aydınlatıcı olmuş.. :) sagolun.
  • 0 Oy
    3 İleti
    668 Bakış
    honourozdemirH
    @Claudia-J-Muslu Hanım çok teşekkürler cevabınız için. Bu ilgili wage sayfasında yıllık en az ödenmesi gereken 166,109 $ dolar yazıyor. Ancak additional bilgi kısmında “This wage is equal to or greater than 100 $ per hour or 208,000 $ per year” Diğer belirttiğiniz kısımları net anladım. Ancak flagdol sisteminden çekilerek benim için belirlenen wage miktarı hangisi? Sanki bir karmaşıklık var. Teşekkürler Tekrar
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum