Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mahkumluk.


  • Biri önceden bir mahkumluk hayatı geçirmişse ve ya/ green card kazanan şahıs deyil də eşi mahkumluk geçirmişse greencard verilmesinde bir sorun oluşurmu?

  • Muslu Law Firm

    @Farida-Gafarova, içinde söyledi: Mahkumluk.

    Biri önceden bir mahkumluk hayatı geçirmişse ve ya/ green card kazanan şahıs deyil də eşi mahkumluk geçirmişse greencard verilmesinde bir sorun oluşurmu?

    Sayın @Farida-Gafarova ,
    Daha önceki mahkumluk hayatı yeşil kartı almaya engel oluşturabilir. Daha önce alınmış cezaların genelde belirtilmesi ve mahkeme kayıtlarının alınması ve kopyalarının temini gerekir. Çekilmiş cezaların da kanıtları gerekir. Bu yeşil karta başvuran herkes için gereklidir. Yani hem yeşil kartı kazanan hem de ondan dolayı başvuran eşlerin cezai geçmişleri var ise bu gerekli olacaktır. Çünkü yeşil kart verilmeden önce kişinin bütün geçmişine bakılıp bir güvenlik soruşturması yapılır ve orada çıkan her bilgiye daha detaylı bakılır. Doğru beyanat verilmedi ise bu başka problemlere neden olabilir. Ancak kişinin cezai bir geçmişi var ise öncelikle bunun tam olarak araştırılması ve suçun ne olduğuna bağlı olarak bunun bildirilmesi veya düzeltilip bildirilmesi tavsiye olunur. Bazı suç ve cezalar ABD’ye daimi giriş yasağı oluşturur. Bazı cezalar belli sürelerden sonra iyi hal durumu da var ise affedilir. Bazı suç ve cezaların affı için ise özel bir feragat proserürü izlemek gerekir. Buna genelde Immigration and Nationality Act (Göçmenlik Kanunu) 212 (h) waiver (feragat prosedürü) denir. Bu yüzden detaylı bir inceleme ve mahkeme kayıtlarına baktıktan sonra en iyi strateji belirlenir.
    Teşekkürler.


  • australyaya turistler gelirler,vize alirken suc islemislerse belirtmislerdir,ama pasaport kontrolunda bir odaya alinip mulakat yapilir, sahis bir yildan fazla mahkumiyet almissa vizesi iptal edilir, ya ben 12 ay ceza aldim ama 8 ay hapis yattim filan dinlemiyorlar.bazi cok insani durumlarda cenaze olayi gibi mahkumiyet almis kisiye vize verilir..
    ..oyle bir devirdeyizki artik hic bir sey sakli kalmiyor,bu gun sakladigimiz bir sey yarin karsimiza cikabilir. green card icin muracaat eden kimsenin forum doldururken hic bir sey saklamamasi lazimdir.


  • @sir-altan hocam bu alandaki sorulara sadece Muslu hukuk bürosu cevap veriyor bilginize.


  • uyari icin teselkkur ederim sorry,bir daha yazmam.


Benzer Başlıklar

  • N-400 Adres ve Calisma Gecmisi

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    126 Bakış
    G
    @Claudia-J-Muslu Cok tesekkur ederim. Postalar, faturalar vs. eski adresine gitti ve ABD'ye donus yaptiginda oradan teslim almisti. Sanirim bu durumda o adresi devam ettirmemiz uygun olur o zaman. Tesekkur ediyorum.
  • CR1 vizesi başvurusu ve eş pasaport bilgileri

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    129 Bakış
    E
    @Can-Sansar biz başvuru yapmadan önce herhangi bir sorun çıkmaması adına yeni soyadım ile pasaportumu yenilemiştim.
  • J-1 vizesi bana uygun mu?

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    145 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @addictive, içinde söyledi: J-1 vizesi bana uygun mu? Merhaba, Aranızda yeniyim. Bu hafta aldığım bir iş teklifiyle ABDye göç sürecini değerlendirmeye başladım. Fazlaca araştırma yaptım ancak sürece niyet etmeden ve profesyonel destek almaya başlamadan önce temel noktaları değerlendirmek için siz değerli avukatların benim durumum için görüşlerinize başvurmak istedim. Finans alanında 13 yıllık tecrübem var ve mevcutta finans alanında bir şirkette çalışıyorum. Bu hafta gıda alanında faaliyet gösteren çok uluslu bir şirketten Florida şubelerinde istihdam edilmek üzere management trainee için sözlü teklif aldım. Bu teklifi kabul edersem; Hızlı olması için J-1 vizesi mi almalıyım? Farklı bir türe mi başvurmalıyım? J-1 vizesi alırsam bu alan için maksimum süre ne olur (18 aya kadar olduğunu okudum ancak sanırım her alanda farklı uygulanıyormuş) J-1 vizesi alarak gidersem, sürem dolmadan E-2 vizesine başvurarak geçiş yapabilir miyim? E-2 vizeye başvurabilmek için gerekli yatırım tutarı olan 100.000 USD öz sermaye mi olmalı yoksa banka kredisi dahil minimum 100.000 USD mi olmalı? E-2ye başvuramaz isem, J-1 süre bitimi sonrasında geri dönüş yapmadan J-1 waiver ile aynı şirkette çalışmak üzere L vizeye başvurabilir miyim? Sayin@addictive, J-1 vizesinin de farkli turleri bulunmaktadir. J-1 vizesi alacaksaniz not subject to 2 year home residency olduguna dikkat ediniz, aksi halde ABDde kalma durumunuz olursa isleriniz cok zorlasir. Genelde ABD icinde vizeden vizeye gecis yapabilirsiniz. Ama her vize arasi gecis yapmak mumkun degildir. Gecis yapacaginiz vize turlerine gore durumu degerlendirmek gerekecektir. ABD icinde 100,000 USDden daha az bir sermaye ile E2 almaniz zmumkun olabilir. E2 icin tek kullanilabilecek sermaye oz sermaye degildir, nakit, kredi, miras hediyesi, vs. gibi kaynaklar kullanilabilir. Yatirimi kaybetme riskiniz olmasi ve sermayenin kaynagini net olarak belirleyebilmeniz gerekecektir. L vizesi sirketler arasi transfer vizesidir. Yurtdisindan ABD icine transfer olmayi kapsar. Ornegin Turkiyede Coca Cola'da calisan bir kisi L transfer vizesi ile ABD Coca Cola'da calisabilir. Linke bakiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/l-1a-intracompany-transferee-executive-or-manager
  • N-400 Formu Adres Beyani

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    126 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @pistolstar, içinde söyledi: N-400 Formu Adres Beyani Merhaba, 2019 yilinca GC aldim ancak 2021 Aralik ayi itibariyla Continuous Residency saglayabildim. 2026 Haziran ayinda 4 years + 6 months kuralindan faydalanip vatandaslik basvurusu yapmayi planliyorum. Formda son 5 yilda ikamet ettigimiz adresleri beyan etmemiz isteniyor. Bu durumda 2021 Haziran ayindan baslamam gerekecek. 2021 Haziran - Aralik aylari icerisinde ABD disinda olmam dolayisiyla ABD disindaki bir adres yazabilir miyim? Yoksa ABD'de ikamet ettigim ya da USCIS'e bildirdigim en son adresi mi kullanmami onerirsiniz? 2023 tarihinde de ABD disina 5 aylik bir seyahatim oldu, ABD ile baglarimi kopartmadim ancak o donemde devam ettirdigim bir kira kontratim da yok, yine bu surec icin ABD'deki en son adresimi mi yoksa ABD'de disindaki adreslerimi mi yazmaliyim? N-400'e ABD disinda bir adres beyan edilmesinin basvurunun elenmesi ihtimalini arttirdigini okuyorum. Ne yapmaliyim? Sayin@pistolstar, N400 basvurularinda ABD adreslerini beyan etmeniz dogru olur. Ikametgahiniz degisti ise, ABD disina alindi ise, zaten istisna kurallarina tabi degilseniz vatandasliga basvurmamaniz gerekir. ABD disinda 5 ay kalip ABDde adresiniz kalmadi ise bu durum size zorluk yaratacaktir. Ayrica son degisikliklerden sonra vatandaslik icin iyi vatandas olma durumunu ve ABDde yasama suresini daha cok delillerle gostermenizi tavsiye ederiz. Bakiniz https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/policy-alerts/08.15.2025-Restoring_a_Good_Moral_Character_Evaluation_Standard_for_Aliens_Applying_for_Naturalization-Policy_Memorandum_FINAL.pdfv Ayrica yine yeni degisikliklere gore vatandaslikla ilgili vermis oldugunuz butun bilgilerin ev ziyaretleri ile kontrol edilmesi durumu olabilir. Bu nedenle basvuruda gereken butun sartlari gerceklestirmeden basvurmanizi tavsiye etmeyiz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum