Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS vs Consular Processing

• ⭐⭐⭐

Merhaba Sn Muslu Hukuk Bürosu Yetkilileri;

Halihazırda ABD’de çalışan biri için EB3 durumunda “Adjustment of status” veya “Consular Processing” arasında hangi yöntemi önerirsiniz? Dileğim süreci kısaltmak fakat bunu en güvenli yöntem ile nasıl sağlarımı araştırıyorum.

Tekrar forumumuza sağladığınız katkı için çok teşekkür ederim.

• @freeworld AOS vs Consular Processing içinde söyledi:

Merhaba Sn Muslu Hukuk Bürosu Yetkilileri;

Halihazırda ABD’de çalışan biri için EB3 durumunda “Adjustment of status” veya “Consular Processing” arasında hangi yöntemi önerirsiniz? Dileğim süreci kısaltmak fakat bunu en güvenli yöntem ile nasıl sağlarımı araştırıyorum.

Tekrar forumumuza sağladığınız katkı için çok teşekkür ederim.

Sayın @FreeWoRLD;
    North Carolina Raleigh’den iş nedeni ile adjustment of status (I-485) statü değiştirme başvurularının sonuçlanması 11 Haziran 2019 tarihi itibari ile 10.5-25 ay arası sürmektedir. Sizin 25 ay gibi bir sureyi göz önünde bulundurmanız yararlı olacaktır. Göçmen vizesi başvuruları ABD Ankara büyükelçiliğinde genelde 6 ay içinde sonuçlandırılabilmektedir. Ancak adjustment of status (ABD’de) statü değiştirme ve consular processing (konsolosluk yolu ile green cardi almak) arasında tercih yaparken tek düşünülmesi gereken konu sure değildir. ABD’den yapılan başvurularda temyiz hakki bulunur, konsolosluklarda temyiz mümkün değildir. (Temyiz; bir kanun yoludur. Kararın hukuka aykırı olarak verildiğini daha açık anlatımla kararın yanlış olduğunu düşünen kişilerin daha üst makama başvurarak hukuka uygun karar verilmesinin talep edilmesidir. Sözlük anlamı için bkz. http://www.sozluk.adalet.gov.tr/temyiz ) Bunun dışında değerlendirilmesi gereken bir takım başka konular vardır. Örneğin ABD’de hukuka aykırı surede kalmış kişi genelde statü değiştiremez. Avukatınız adjustment of status görüşmesinde sizinle bulunabilir, konsolosluk görüşmesinde bu mümkün değildir. Sizin durumunuzun detaylarına baktıktan sonra en doğru karar verilebilir. Ancak tek konu sure ise göçmen vizesi almak için 11 Haziran 2019 itibari ile konsolosluk işlemleri su an itibari ile daha hızlı gitmektedir. Lütfen dikkat, bu sureler her gün değişebilir. Örneğin TC ile ABD arasında gecen yıl sürtüşmeler olduğunda konsolosluktaki bütün vize işlemleri bir sure durdurulmuştu ve ne zaman açılacağı da belirsizdi.
    Teşekkürler.

• @claudia-j-muslu merhaba 11 haziran 2019 konsolosluklar da hızlı işlem verebilir dediniz fakat forumdaki arkadaşlar mülakat için yavaş işliyor dediler kimileri verilen mülakatlar tarihleri iptal olup 2 ay sonraya atılıyor ben NVC den onay aldım ankaradan randevu tarihi bekliyorum nerede ise 1 ay olacak vereceğiniz cevap için teşekkürler

• @claudia-j-muslu
    Çok teşekkür ederim değerli cevabınız için.

• lumosL lumos bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

• A1 A2 Diplomatik Vize ile AOS Yapmak Mümkün Mü?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    177 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @crazycells, içinde söyledi: A1 A2 Diplomatik Vize ile AOS Yapmak Mümkün Mü? @Figen, içinde söyledi: A1 A2 Diplomatik Vize ile AOS Yapmak Mümkün Mü? @Claudia-J-Muslu Gunaydinlar . Spesifik bir sorum olacak . A2 diplomatik Vize ile legal olarak Amerikada bulunan ve ayni zamanda DV kazanani olan bir kisi AOS yapabilir mi ? @gucarslan @crazycells Sizlerin hic bilgisi varmi bu konuda ? Claudia Hanim daha aciklayici cevap verecektir, ama A diplomatik vizeleri ile gelmis kisilerin bu vizeleri ile AOS yapabileceklerini sanmiyorum. USCIS sayfalarini da inceledim, anladigim kadariyla bu kisiler sadece ilticaya benzeyen bir basvuruyla Green Card alabiliyorlar, onun icin de hem A statulerini kaybetmis olmalari hem de ulkelerine geri donememeleri gerekiyor. Boyle bir durumda yukarida sayin @gucarslan 'in bahsettigi waiver'i alarak bir yol acilabiliyor. Ama burada DV'den bahsetmiyoruz, DV yolu ABD icinde kapali gorunuyor. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/section-13-diplomat Daha once forumumuzda konsolosluk calisanlarindan cekilis talihleri olmustu ve hepsi de Consular Processing ile diplomatik olmayan normal pasaportlarina gocmen vizeyi alip ABD'ye yeniden giris yaptilar. Sayin @Figen, bunu yapmak mumkun olabilir. Adjustment of status ile beraber mutlaka I-508 ve I-566 formlarinin da istenilen adette verilmesi gerekecektir. Detayli durumunuza da bakmak gerekecektir. Size form linklerini ekliyorum. https://www.uscis.gov/i-508 ve https://www.uscis.gov/i-566. Tebrikler.
  • J-1 waiver ile AOS basvurusu

5
    1 Oy
    5 İleti
    349 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @dream-for-a-requiem, içinde söyledi: J-1 waiver ile AOS basvurusu Sayin @Claudia-J-Muslu, Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. I-485 formunu doldururken soyle bir madde ile karsilastim: 24.a. Have you ever been a J nonimmigrant exchange visitor who was subject to the two-year foreign residence requirement? If you answered Yes to item number 24.a., complete item numbers 24.b. - 24.c. 24.b. Have you complied with the foreign residence requirement? 24.c. Have you been granted a waiver or has Department of State issued a favorable waiver recommendation letter for you? 24.c. maddesine gore Department of State'ten alinan favorable recommendation belgesi basvuru icin yeterli oluyor mu bu durumda? Sayın @dream-for-a-requiem, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
  • Aos devam ederken ABD dışına çıkmak

5
    0 Oy
    5 İleti
    576 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @turkay , Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
  • EB-1A vs. EB-2 vizeleri

3
    1 Oy
    3 İleti
    878 Bakış
    C
    @claudia-j-muslu verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler Claudia Hanim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k