80 lerde Çocuk olmak 90 larda Genç olmak
-
zeynep inadı bırak :)
https://www.youtube.com/watch?v=49FKPvyG3v0 -
80 liyim ben de. 80 lerin ayrıntıları yazmakla bitmez. 90 ların getirdikleri de öyle.
Benim aklımda yer eden, sony vhs video idi. Bir ağırlığı heybeti vardı. Video kaset kiralayıp tüm seri polis akademisi ve ninja turtles i falan izlemişizdir.
Amiga 500 erişilmez bir şeydi. Commodore 64 bir öncesi. TV konusunda hatıralarımız aynı tabi. Ama bazı film çizgi film ve programlar bana o zaman da sıkıcı gelirdi.
En büyük sıkıntı da sevdiğin bir şeyi izlerken elektriklerin kesilmesi ve ne zaman geri geleceğini bilememek. -
TV den fazla sokakta oynayarak zaman geçirirdim. Televizyonuzmuz uzun yıllar renksiz di, fakat ben istiklal marşlı açılış kapanışta bayrağı kırmızı gördüğüme eminim. Tekmyimdir acaba bu konuda? Sokakda tahtadan kılıç, elektrik borularından ve sarılmış kağıttan üflemeli ok yapardık. Misket, araba oynamak, aylak aylak gezmek, yan komşunun bahçesine ''dalmak'' sıradan bir günü anlatıyor. Akşam oyunları saklambaç, yerden yüksek, kovalamaca.. Şanslıydık ki istanbulun ortasında bir çıkmaz sokakta oturuyorduk. Her şey kolay ve mümkündü. 40-50 kişilik yataklı yorganlı evciliklerden bahsettiğimde her şeyin mümkün olduğu anlaşılıyordur :)
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: 80 lerde Çocuk olmak 90 larda Genç olmak
80 liyim ben de. 80 lerin ayrıntıları yazmakla bitmez. 90 ların getirdikleri de öyle.
Benim aklımda yer eden, sony vhs video idi. Bir ağırlığı heybeti vardı. Video kaset kiralayıp tüm seri polis akademisi ve ninja turtles i falan izlemişizdir.
Amiga 500 erişilmez bir şeydi. Commodore 64 bir öncesi. TV konusunda hatıralarımız aynı tabi. Ama bazı film çizgi film ve programlar bana o zaman da sıkıcı gelirdi.
En büyük sıkıntı da sevdiğin bir şeyi izlerken elektriklerin kesilmesi ve ne zaman geri geleceğini bilememek.o günler unutulmaz gerçekten. sony dedinizde amcada arabistan,dan geldiğinde sony video kaset getirmişti hiç unutmam kan sporu kasetini alıp defalarca izlemiştik :)
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: 80 lerde Çocuk olmak 90 larda Genç olmak
TV den fazla sokakta oynayarak zaman geçirirdim. Televizyonuzmuz uzun yıllar renksiz di, fakat ben istiklal marşlı açılış kapanışta bayrağı kırmızı gördüğüme eminim. Tekmyimdir acaba bu konuda? Sokakda tahtadan kılıç, elektrik borularından ve sarılmış kağıttan üflemeli ok yapardık. Misket, araba oynamak, aylak aylak gezmek, yan komşunun bahçesine ''dalmak'' sıradan bir günü anlatıyor. Akşam oyunları saklambaç, yerden yüksek, kovalamaca.. Şanslıydık ki istanbulun ortasında bir çıkmaz sokakta oturuyorduk. Her şey kolay ve mümkündü. 40-50 kişilik yataklı yorganlı evciliklerden bahsettiğimde her şeyin mümkün olduğu anlaşılıyordur :)
hatırladığım kadarıyla TRT gece kapanışında İstiklal Marşı çalardı ama siyahmıydı renklimiydi tam hatırlayamadım bende. 80 lerde yetişenler saydıklarınızın hepsini fazlası ile yaptı. bahçeye dalmak zaten başlı başına bir zevkti birde ağaçta meyvesini yemek daha güzeldi :)
-
Gelelim 90 lara. TV renklendi, kanallar çoğaldı, semtimiz de değişti. Yeni semtte dışarıda oyunlara daha az katılır oldum. TV de de gerçekten hafta içi çok sıkıcı programlar vardı. Bu kardeşiniz o zaman Büyük Larousse Ansiklopedisinden ismini duyduğu amerikan şehirlerine, nüfuslarına, haritalarına, varsa resimlerine bakmaya başlayıp amerikan rüyalarınına o zamandan kapıldı işte. Ama ne yazık ki vakterişip 40 devrildi, dünya gözüyle gidip görmek mümkün olmadı henüz.
-
@Oktay-İbiş abi bende 80lerin sonunda doğdum 89 model 😁 ama sizden sonraki nesiller olarakta bizde güzel anılar yaşadık ,ama bizden sonrakiler çocukluğunu fazla yasiyamadi bence
-
@dmrtkn, içinde söyledi: 80 lerde Çocuk olmak 90 larda Genç olmak
@Oktay-İbiş abi bende 80lerin sonunda doğdum 89 model 😁 ama sizden sonraki nesiller olarakta bizde güzel anılar yaşadık ,ama bizden sonrakiler çocukluğunu fazla yasiyamadi bence
evet maalesef 90 dan sonraki nesil bizim yaşadıklarımızı gördüklerimizi görmedi en önemlisi arkadaşlığın dostluğun kardeşliğin ne olduğunu bilmeyecekler. şimdikilerin dilinde kanka pampa bilmem ney :)
-
-
95 dogumluyum ben de. Sanırım sokakta futbol, taso, bilye oynayan son nesilin üyesiyim. Aksam ezani ile birlikte eve donulurdu. Babam eve geldikten sonra mümkün degil dışarda duramazdım. Sabahtan aksama kadar su savaşları, futbol, elektrik boruları ve kagit fişeklerle savaşmalar vs. çok keyifli günlerdi. 2004 yılında eve bilgisayar gelene kadar bu boyle devam etti. O zamanlar e-kolay vardi. Sabah 8 aksam 8 internet paketleri satilirdi. Jetix isimli çizgi film kanalının sitesine girer ablamın gözetiminde oyun oynardim. Ne çabuk büyüdüm... :(
-
@Edelweiss Konu senin dışında sanki :) :) 80lerde çocuk 90 larda genç olmak :D ne çabuk büyüdük 25 bu postta olanlar (söz meclisden dışarı 35-40- 4? ) zopa yersin sen bu postta :)
-
@Edelweiss kedi merdiveni bilir misin
-
@ayvalik10 kedi merdivenide neymiş hemşerim :) topaç bilirmisin birde cüzzam :)
-
@Nothing-Man :) eheheheh
-
@mehmet-JS, içinde söyledi: 80 lerde Çocuk olmak 90 larda Genç olmak
Kara şimşek
Benim dengemi bozdu o dizi :)
O ve babam yüzünden arabalar vazgeçilmezim oldu...
O dizi yüzünden mazdaci oldum yillarca... İlk arabam 323 oldu, farları açılan :)
Halbuki hayal meyal hatırlıyorum yaş itibari ile :) -
@Oktay-İbiş ipini ucundaki demire başlayıp yıkaroya kadar sarıp sonra fırlatırsın sormuyon mu
-
Televizyonların olmazsa olmazı YERLİ VE MİLLİ örtümüz
(https://imgyukle.com/i/0x0-29.E0uqpQ
birde üstüne biblo vs koyarlardı ne anlıyorlarsa artık :) -
@Oktay-İbiş, içinde söyledi: 80 lerde Çocuk olmak 90 larda Genç olmak
@Nothing-Man :) eheheheh
o yoyo idi gerçi topaçta aynı ama topaçta yerde dönüyor :)
-
@Oktay-İbiş Bu varken çocukken hiç sorgulamazdım aga bu nedir ? Üşenmeden televizyonu açarken kaldırıp, kapatırken tekrar örterdik :)
-
@Oktay-İbiş yoyoda iner tekrar yukarı çıkıyor topaç attın mı ipten kurtulup yerde dönüyordu
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum