Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar

Taşındı Kültür ve Hobi
132 55 23.0k 45
  • ⭐⭐

@goodluck 😂😂😂😂 çok güldüm. Bu stop singlerde özellikle arabayı durdurup 3 saniye sayıyoruz 😂ama sağa dönüşlerde kırmızı yanmasına ragmen araba yoksa serbest ya biz yine de yeşili bekliyoruz 😂😂😂

Peki size karsı tavırları nasıldı? Küçük dağları onlar yaratmış gbi bir havalar bir havalar ☺️ben yine de ürküyorum ☺️

• @HockeyUmpire2 Korkmakta haklısınız tabi ama olması gerektiği gibi saygılı ve düzgün şekilde iletişim kurduğunuz zaman aynı şekilde davranıyorlar. 2 defa çevirdiler beni, ikisinde de uyarı verip bıraktılar. Ceza verseler olurdu ama inisiyatif kullanıp birşey yapmadılar. Adamlar yeterince anormal tiplerle uğraşıyorlardır, bizim gibileri görünce acıyıp bırakıyorlar belki. 😂

• @MegaShintai 😂 çok gecmis olsun. Peki çevirme nedenleri neydi özel değilse?

• @HockeyUmpire2 Teşekkürler. Hız limitini aşmak ve patlak lastik ile devam etmek.🤣

• @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar

@goodluck 😂😂😂😂 çok güldüm. Bu stop singlerde özellikle arabayı durdurup 3 saniye sayıyoruz 😂ama sağa dönüşlerde kırmızı yanmasına ragmen araba yoksa serbest ya biz yine de yeşili bekliyoruz 😂😂😂

Peki size karsı tavırları nasıldı? Küçük dağları onlar yaratmış gbi bir havalar bir havalar ☺️ben yine de ürküyorum ☺️

Bu kirmizida saga donebilme kurali yuzunden buradaki Ingiliz bir arkadasim ilk denemede ehliyet sinavini gecememis, garanti olsun diye yesili beklemis. Bosu bosuna sag seridi mesgul ediyorsun diyip birakmislar sinavdan :D

• ⭐⭐

yeni ögrendim Army üyelerine özel insurance firmaları varmıs araba ev sigortası için

• @gallifrey Sizin oralarda, kırmızı ışıkta sağa dönüş için kısa süre durup devam mı ediyorlar, yoksa durmadan biraz yavaşlayıp da mı devam ediyorlar?

• @MegaShintai, içinde söyledi: Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar

@gallifrey Sizin oralarda, kırmızı ışıkta sağa dönüş için kısa süre durup devam mı ediyorlar, yoksa durmadan biraz yavaşlayıp da mı devam ediyorlar?

Galiba tamamen durup oyle donmek gerekiyor ama insanlar genelde yavaslayarak donuyorlar.

• @gallifrey Sizin orada da pek uyulmuyor demek ki. 👍🏻

1. Sabahlari en cok tuketilen icecek kahvedir.
    2. Cogu calisan insan icin kahvalti, haftasonu yenilen bir ogundur. Haftaici atistirmalarla gecirilir.
    3. McDonalds, Burger King gibi fast food zincirleri, genel olarak dusuk gelirlilerin ve yemek molasi cok kisa olanlarin tercih ettikleri mekanlardir.
    4. Siyahilerin en cok tukettikleri yiyecek kizarmis tavuktur.
    5. Evde hergun yemek yapma olayi yoktur. Disarida yeme aliskanligi cok yaygindir veya eve delivery yaptirma olayi. Yalnizsaniz veya iki kisi iseniz, cogu zaman disarida yemek daha ucuza gelebilir.
    6. Tum faturalarinizi online veya otomatik odeme ile odeyebilirsiniz.
    7. Hemen hemen butun market harcamalarinizi ve diger alisverislerinizi evden hic cikmadan online yapabilirsiniz.
    8. Debit kart kullanarak, marketlerden kasiyerden cash back (nakit para) alabilirsiniz. Bazi yerler $100'a kadar izin verirler. Yani her nakit ihtiyacinda ATM veya bankaya gitmenize gerek kalmayabilir.
    9. Satin aldiginiz herhangi bir urunu, belirli zaman diliminde geri iade edip, paranizi geri refund yaptirabilirsiniz. Yeter ki receipt ve original fiyat etiketi uzerinde olsun.
    10. Araba kiralamak, araba satin almak veya satmak cok basit islemler.
    11. Ev satin almak ise biraz uzun ve daha detayli bir islem.
    12. Cogu isyerinde, is arkadaslarinizla, supervisorlarinizla ve patronunuzla kisa surede team olursunuz, takim ruhu olusur.
    13. Hizmet sektorunde tip yani bahsis onemli bir aractir.
    14. Buyuk sehirler haricinde heryerde arabasiz yasamak imkansiz gibi birseydir.
    15. Devlet okullarindaki K-12 egitimin kalitesi genelde cok iyi degildir. Iyi olanlarin bulundugu semtlerde de kira ve ev fiyatlari zaten yuksektir.

• @MegaShintai Kurslarda ve kurallarda acikca belirtiliyor. CA'da bu kadar cok degillerdi ama TX da bazilari hic kisaya gecmiyor sanki. Dikiz aynasini indir kaldir yapmaktan yalama oldu. Ozellikle parlak beyaz far olup da truck olunca lazer gibi. Kirmizi isik mevzuunda da durmak gerekiyor ama saga donusta yavaslayip donenler cok oldugu gibi, kirmizi ok oldugunda donenler de hic az degil.

• @caglaror Evet, hele ki trucklar... Yani güneş gözlüğü taksan anca yeter gözleri korumaya. 😁

• @MySea Aşağıdakiler çokta farklı sayılmaz.

Cogu calisan insan icin kahvalti, haftasonu yenilen bir ogundur. Haftaici atistirmalarla gecirilir.
    McDonalds, Burger King gibi fast food zincirleri, genel olarak dusuk gelirlilerin ve yemek molasi cok kisa olanlarin tercih ettikleri mekanlardir.
    Evde hergun yemek yapma olayi yoktur. Disarida yeme aliskanligi cok yaygindir veya eve delivery yaptirma olayi.
    Tum faturalarinizi online veya otomatik odeme ile odeyebilirsiniz.
    Hemen hemen butun market harcamalarinizi ve diger alisverislerinizi evden hic cikmadan online yapabilirsiniz.
    Satin aldiginiz herhangi bir urunu, belirli zaman diliminde geri iade edip, paranizi geri refund yaptirabilirsiniz. Yeter ki receipt ve original fiyat etiketi uzerinde olsun.
    Araba kiralamak, araba satin almak veya satmak cok basit islemler.
    Buyuk sehirler haricinde heryerde arabasiz yasamak imkansiz gibi birseydir.
    Devlet okullarindaki K-12 egitimin kalitesi genelde cok iyi degildir. Iyi olanlarin bulundugu semtlerde de kira ve ev fiyatlari zaten yuksektir.

• Hay aksilik, farkindalik yaratamadim o zaman 😁

• Debit kart kullanarak, marketlerden kasiyerden cash back (nakit para) alabilirsiniz. Bazi yerler $100'a kadar izin verirler. Yani her nakit ihtiyacinda ATM veya bankaya gitmenize gerek kalmayabilir.

Buna hiç rastlamadım. Böyle bir şeyi teklif etsek dayak bile yiyebiliriz :) Bu bile tek başına farkındalık yaratıyor aslında :)

• Nereye yazsam bilemedim de bu baslik sanki uygun gorunuyor. Netflix'te bir program var Patriot Act diye. Hasan Minhaj adli komedyen ozellikle Amerika'da olmak uzere (ilac fiyatlari, ogrenci kredileri vs.) dunyadaki pis konulara deginiyor. Bir suredir izliyorum epey hosuma gitti. Herkes kendince farkli sebeplerle goc ediyor, cogumuzun kriterlerine gore ABD'de yasamak daha iyi. Ama burasi da gulluk gulistanlik degil tabii ki de :)

• ⭐⭐

Merhaba size danismak istedigim birsey var , pazar aksami guzel bir restoranta gittik ,hersey cok guzeldi ,2 masa arkada 2 cocuk surekli esime ve kayinvalidemi bakiyorlardi sonra esim lavaboya gittiginde pesinden gidip birseyler soylemis ama esimin ingilizcesi cok iyi olmadigindan anlayamamis ,muhattap olmadan masaya dondu ama hala bakislari devam etti. Cok rahatsiz olduk ve tam kalktik ,onlarda kalkti herneyse davranislarindan cok cok rahatsiz olduk ve problemin neyden kaynaklandigini anlamaya calisiyoruz . Irkcilik desem esim ,kayinvalide ,cocugum tam amerikaliya benziyorlar. Cok huzurumuz kacti,hatta bizi takip edeceklerini bile aklimdan gecirmedim degil. Boyle bir durumda ne yapmak lazim... acaba piskolojik manyaklarami denk geldik ! ...

• @HockeyUmpire2 Buyuk ihtimalle esinizin ve annesinin ve hatta sizin de aranizda Turkce konusmaniz dikkatlerini cekmistir. Amerikalilara genelde Ingilizce ve Ispanyolca haricindeki duyduklari diller ilginc geliyor ve dikkatlerini cekiyor.

Boyle bir durumda, yanlarina gidip, bir sorun mu var diye sorabilirdiniz. Veya garsonu cagirip, rahatsiz ve huzursuz hissettiginizi bildirebilirdiniz.

• @HockeyUmpire2 sanirim yasadiginiz durum normal bir durum. Yine de gecmis olsun rahatsiz edici bir durum yasamissiniz. Bende ozellikle Turkiye den ailemle yada arkadaslarimla Telefonda gorustugumde cok dikkatli bakiyorlar ama rahatsiz oluyorlarmi bilemiyorum. Ya konustugumuz dilin ne oldugunu cozmeye calisiyorlar yada kulaklarina cok tirmaliyici gelebiliyor. Bazi yabanci arkadaslar Turkce de cok K ve T harfi gecen kelime oldugunu ve bazen sert konustugumuzu dusunebiliyormus.

• olaya çok iyimser cevaplar vermişsiniz.bana göre kimse dilini merak ettiği için bir insanı rahatsız etmez.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da NBA Kültürü

Kültür ve Hobi
    1
    4 Oy
    1 İleti
    118 Bakış
    smkS
    Merhabalar, NBA ile ilgili hiçbir ileti ve başlık göremedim yenisini açayım istedim. Dün hem Alperen Şengün'ü izlemek için hem de yapılacaklar listemden NBA maçı ortamını görmeyi silmek için Orlando Kia Center'daki Orlando Magic-Houston Rockets maçına gittim. İlk izlenimlerim, herkesin keyfi yerinde alkol satışı ve yeme içme opsiyonlarının olduğu, insanların aileleriyle geldiği ve eğlendiği bir yermiş Salonlar. Beklediğimden daha kalabalıktı ama insanlar genel olarak saygılı ve kibar. Gelelim maaliyete :drum: 2 kişi otopark ücreti dahil toplam vergi biletleme falan filan dahil $110 dolar ödedik. Bira $15, alkolsüzü $10. Ucuz diyemem ama pahalı da sayılmaz. Herkese şehrindeki takımın bir maçına gitmesini tavsiye derim. Son olarak Alperen fena iyi bir oyuncu, başarılarının devamını dilerim.
  • ABD'de İslami Yaşam

Kültür ve Hobi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    213 Bakış
    misha90M
    Cuma namazını bilmemekle birlikte normal vakit namazlarında sorun cıkarmıyorlar diye duydum. Cuma namazı icin de isverenle konusuldugu takdirde problem cıkarmayacagını dusunmuyorum, herkes herkese saygılı ve hosgorulu tabi istisnaya denk gelmezseniz :)
  • Amerika'da kadinlarin evlilik tercih ettigi yas

Kültür ve Hobi
    6
    0 Oy
    6 İleti
    964 Bakış
    NewyorkNewyorkN
    Burada aile kavrami tabiki oldukca onemli ve kadinlara ,ozellikle annelere oldukca deger veriliyor ve saygi duyuluyor geneli boyle.Bekar bir anne iseniz devletten de bir takim desteklerde alabiliyorsunuz hatta vs. buna bagli olarak ozellikle son yillarda en cok dikkatimi ceken sey su oldu ; genelde kadinlar evlenmek istiyor aslinda fakat erkek arkadaslari pek orali olmuyor eger evlenirlerse o zaman resmi olarak vergi araya gidiyor hala kazancli oluyorlar cocuklardan oturu ama evlenmeyip birlikte yasarlarsa devletten ve vergi acisindan daha karli oldugu icin bu erkegin isine daha cok geliyor bence sirf bu nedenle ozellikle evlilikten biraz uzak kaliyor insanlar....Ayrica bence bunun yeteri kadar olgun bir yasa geldikten sonra gibi bir sinirlamasi,kalibi yok ,aksine bu hem kisinin kendisi ile hemde sistemin sartlari ile alakali bir durum..****Sana deli gibi asigim ama 28.5 bucuka basacagim yasimi bekliyorum?Yani birine cilginlar gibi asik olmussaniz kim sizi durdurabilir ki?****bu durumda evlilikte tercih edilen bir yas sorusu bana hic mantikli gelmiyor.
  • Amerika'daki Homeless (Evsiz) Kavrami

Kültür ve Hobi
    15
    17 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    MySeaM
    @Erhan-2 Evsizlerin (homeless) buyuk bir bolumu uyusturucu, alkol veya madde bagimlisi. Yine cogunlugu calismak isteyenlerden olusuyor. Geriye kalanlar ise ya herseyini kaybetmis ve sokaga dusmus olanlar veya bir sekilde hayata uyum saglayamayanlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k