Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B2 Turist Vizesinden F1 Ogrenci Vizesine Gecis


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    3 İleti
    256 Bakış
    G
    @Claudia-J-Muslu bilgilendirici cevabınız için teşekkür ederim. Ayrıca bir şey daha sorabilir miyim? Formu doldururken 15. soruda Amerika vizesinin bitiş tarihini yazmamız isteniyor benimki 3 aylık turist vizesi olduğu için ( Türkmenistan vatandaşlarına 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık turist vizesi veriliyor) benimkinin tarihi bitti. Şimdi ben 15. soruyu cevaplarken I 94 belgesindeki tarihi mi ( girişte 6 aylık verildi) yoksa Pasaportumdaki Amerika vizesinin bitiş tarihini mi yazmam gerekiyor? Cevabinız için şimdiden teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    2 İleti
    251 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emredncc19, içinde söyledi: B1/B2 vizem varken F1 vizesine başvurursam B vizem iptal edilir mi? B1/B2 vizem mevcut amerikaya daha once 1 kez giris yaptım F1 vizesine basvurmak istiyorum. F1 vizesinden red alirsam B1/B2 vizemi iptal edebilirler mi? Tesekkurler Sayin @emredncc19, evet bu bir olasiliktir. F1 vizenize basvururken red gerektirecek bir neden olmamasina dikkat edin. Bu konuda yardim alabilirsiniz. Ayrica basvurdugunuz okula da dikkat edin. Bazi okullarin adi redde neden olabiliyor. F1 vizesi red olursa direkt olarak B1/B2 iptal olur diye bir durum yoktur, ancak konsolosluk yetkilileri boyle bir karara da varabilirler. Ayrica B1/B2 vizeniz gecerli kalsa bile, ABD'ye giriste sorun yasama ihtimaliniz vardir. Cunku giristeki gocmen polisi sizin F1 reddinizi gorur ve hatta konsoloslugun konu ile ilgili notlarini da gorur, ve bununla ilgili ekstra sorular sorup sizi ABD'ye almayabilirde.
  • Mecvut b1/b2 vizesi varken f1 vizesine başvurmak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    943 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @basakksn, içinde söyledi: Mecvut b1/b2 vizesi varken f1 vizesine başvurmak @Claudia-J-Muslu yanıtınız için çok teşekkür ederim amerikada f statü değişikliğinden sonra sponsor bulunduğu takdirde j vizesi yada h vizesine geçiş oluyor mu peki yine işlemleri amerikada sürdürerek yoksa statü değişikliği b vizesinden f1 la mı sınırlı Sayın @basakksn, Amerika’da F statüsünde olup J veya H vize statüsüne geçmek mümkündür. Ancak her vize türünden her vize türüne geçilemez. Bunun detaylarına ekteki linkten bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/visit-the-united-states/change-my-nonimmigrant-status Teşekkürler.
  • Nunc pro tunc basvurusu B2'dan F1'a gecis

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    219 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @kirik, içinde söyledi: Nunc pro tunc basvurusu B2'dan F1'a gecis Merhabalar 2018 yilinda B2'dan F1'a gecis icin 8 gunluk gap sorunundan dolayi red cevabi aldim. Uzerine appeal ve motion basvurularindan sonra aradaki GAP boslugunu doldurmak icin "Nunc pro Tunc'' basvurusu yaptim yaklasik bir ay once. Bu konuyla ilgili sorum sudur: Ortalama bu basvuru icin belirlenen sure nedir? En gec ortalama ne kadar sure sonra onlardan geri cevap alabilirim? Tesekkurler Sayın @kirik, Nunc pro tunc başvurusu takdire bağlı olarak verilir. Bu nedenle sonucu gayet risklidir. Ne kadar surede sonuçlanacağını bilmek mümkün değildir. Ancak red gelmesi durumunda ABD’de hukuka aykırı kalış suresinde iseniz ve bu sure 180 günü geçecek ise ABD’ye yıllar boyunca giriş yasaklısı olabilirsiniz. Reddin sonuçları göçmenlik sureciniz için çok ciddi sonuçlar doğuracaktır. Nunc pro tunc başvurulacak son yöntemlerden biridir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum