Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Aos devam ederken ABD dışına çıkmak


  • Merhabalar,

    ABD'de AOS sürecim devam ederken maalesef annemin rahatsızlığı nedeniyle acil olarak Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. I-131 başvurusu yapmıştım fakat henüz belge ulaşmadı.

    Sorum şu, ABD'ye dönmek için konsoloslukta alabileceğim bir vize var mı? Bir de ABD dışına çıkınca AOS başvurusu otomatik olarak iptal mı oluyor?

    Teşekkürler.


  • @turkay, içinde söyledi: Aos devam ederken ABD dışına çıkmak

    Merhabalar,

    ABD'de AOS sürecim devam ederken maalesef annemin rahatsızlığı nedeniyle acil olarak Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. I-131 başvurusu yapmıştım fakat henüz belge ulaşmadı.

    Sorum şu, ABD'ye dönmek için konsoloslukta alabileceğim bir vize var mı? Bir de ABD dışına çıkınca AOS başvurusu otomatik olarak iptal mı oluyor?

    Teşekkürler.

    Merhaba @turkay ;
    Bu haftaki yoğunluktan dolayı sorunuza haftaya Çarşamba günü cevap verilecektir.
    Anlayışınız için teşekkürler.


  • @turkay, içinde söyledi: Aos devam ederken ABD dışına çıkmak

    Merhabalar,

    ABD'de AOS sürecim devam ederken maalesef annemin rahatsızlığı nedeniyle acil olarak Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. I-131 başvurusu yapmıştım fakat henüz belge ulaşmadı.

    Sorum şu, ABD'ye dönmek için konsoloslukta alabileceğim bir vize var mı? Bir de ABD dışına çıkınca AOS başvurusu otomatik olarak iptal mı oluyor?

    Teşekkürler.

    Sayin @turkay,
    Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Olması gereken ideal durum I-131 alıp onunla beraber ABD’ye dönmektir. Bazı durumlarda acil (emergency) advance parole (seyahat izni) talebinde bulunabilirsiniz. Bunu isteyebilirdiniz. Seyahat iznini almadan ABD dışına çıkmak hayli risklidir.
    Ayrıca ABD dışına seyahat izni olmadan çıkınca genelde AOS başvurusu da iptal olur. Ancak bunun istisnaları vardır. Örneğin 8 Code of Federal Regulations 245.2(a)(4)(ii)(C), AOS nin iptal edilmediği bazı istisnaları belirtir. Kanun metninin bir kısmı şöyle demektedir: “ The travel outside of the United States by an applicant for adjustment of status who is not under exclusion, deportation, or removal proceeding and who is in lawful H-1 or L-1 status shall not be deemed an abandonment of the application if, upon returning to this country, the alien remains eligible for H or L status, is coming to resume employment with the same employer for whom he or she had previously been authorized to work as an H-1 or L-1 nonimmigrant, and, is in possession of a valid H or L visa (if required)…”

    Yani bunun Türkçe anlamı sudur: Yukarıdaki bütün şartlar gerçekleşmiş ise H ve L vize sahibi, aynı işverenle ayni ise donuyor ise, vizesi geçerli ise ve I-485 henüz karara bağlanmamış ise ABD’ye AOS terk edilmiş sayılmadan dönebilir.
    Genelde USCIS bu durumda I-131i iptal eder. I-131 için tekrar başvurmanız gerekir. Ama AOS devam eder. Sorunuza tam olarak cevap vermek için öncelikle hangi vizede olduğunuzu bilmek gerekir. Sizin vize durumunuza ve AOS başvurunuza bakarak ne durumda olduğunuz ve ne yapmanız gerektiği tespit edilebilir.
    Teşekkürler.


  • @Claudia-J-Muslu Merhaba! Ben turist vızesıyle gelip ABD de ABD vatandaşı ile evlendim.9 ay süre ile ABD de yaşadığım için turist vizesi ile giriş çıkış yapmam gereken 6 aylık süreyide geçtim.18 Ekim 2018 de ülkeye giriş yaptım.14 Şubat 2019 evlendım.5 Nisa’nda evrakları gonderdım.25 Mayıs’ta parmak izi verdim.19temmuzda ABD den Türkiye ye geldim.acil durum evrağı alacak Vaktım yoktu.cunku Cuma günü oldu bu olay ve hafta sonu giriyordu araya.şimdi ben durumda seyahat evrakım gelmesi için bekleyip eğer çıkış yaptığım farkedilmez ise Annemin kalp krizi geçirdiğine dair belgeler ile seyahat evrakım ile tekrar giriş yapabilir miyim?
    Yada iptal işlemi olursa Türkiye’den hangi evraklar için başvuru yapmam gerekiyor?I-485 formu için de tekrar ödeme yapıp sağlık raporu falan almam gerekecek mi?
    Çok uzun bir açıklama oldu kusura bakmayın çok teşekkür ederim


  • Sayın @turkay ,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    4 İleti
    344 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Emre-Dilekçi, içinde söyledi: Naturalization 5 yıl kuralı ve Abd dışında kalış süresi @Claudia-J-Muslu cevabınız için çok teşekkür ederim. Hastalığım nadir görülen ve yeni yeni tanımlanan bir hastalık. Bu sebeple tedaviler de deneysel tedaviler ve neredeyse hiçbir sigorta karşılamıyor. Out-of-pocket ücretler de çok pahalı olduğu için tedaviyi Türkiye'de yaptırmak durumunda kalıyorum. Zaten Abd'de tanıyı koyan ve hastalığımdan haberdar bir kaç doktor da var. Vatandaşlığıma bir sene kaldığı ve şayet alırsam 5 senelik süre de donacağı için re-entry permit düşünmüyorum. Zaten 6 ay dolmadan ülkeye giriş-çıkış yapacağım, beni tedirgin eden sık sık 5 aylık seyahatler yapıp Abd'ye gelince de kısa sürede kalmamın vatandaşlık başvurusunda olumsuz bir etki yapması. Yukarıda bahsettiğim doktorlardan teşhis ve tedavi ile ilgili evrakları ibraz edebileceğim, ancak dediğim gibi maalesef dosyama baktıklarında most recent seyahatler hep uzun süreli olmuş olacak. Detaylı bilgi alışverişi için ofisinizi arayabilir miyim? Sayin @Emre-Dilekçi, oncelikle cok gecmis olsun, acil sifalar dilerim. Yine de bu tedavileri ABDde neden yaptiramadiginizi soracaklardir ve alacaginiz dr raporlarinda soylediklerinizi onaylayan ifadelerin bulunmasi gerekecektir. 6 aydan uzun ve 1 yili asmayan sureli seyahatler vatandaslik icin her zaman ekstra bir risk olusturur. Ancak yine de ozurunuze bagli olarak asilabilir bir engeldir. 6 aydan az ama surekli seyahatler de aciklama gerektirecektir. Hastaliginiz ve alacaginiz dr. raporlari bu durumu aciklamaya yardimci olacaktir. Dr. raporlarinda ve sizin ifadelerinde celiskili ifadeler olmamasi cok onemlidir. Basvurudan sonra daha cok ABDde kalmaya ozen gostermeniz durumunuza yardimci olacaktir. Ancak yine de seyahat edebilirsiniz, kisa sureli olmasini tavsiye ederiz. Tabii ki dilerseniz ofisle temasa gecebilirsiniz bu durumda detayli danismanlik alabilirsiniz. [email protected] a email ile ulasabilirsiniz.
  • Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @baytar, içinde söyledi: Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş @Claudia-J-Muslu Selamlar, Benim sorum şu; E2 statüsüne başvuran eşimle beraber benimde statüm E2'ye change oluyor. Acil bir durumda benim Türkiye ye gelip dönmem için B2 vizemiz yeterli olurmu? Öğrendiğimiz kadarıyla E2 statüsündeki kim olursa olsun ülke dışına çıktıktan sonra E2 vizesine başvurmak zorunda. Ama kafamızı karıştıran şey ise hali hazırsa pasaporta basılı olan B2 vizemizi ile A4 kağıdına basılıp verilen statü nasıl giriş için engeller? Teşekkür ederim Sayın@baytar, E2 statüsüne başvuran eşinizin başvurusuna dahil oldu iseniz ve sizin vizeniz de ABDde iken change of status ile (I-539)değişirse TCye giderseniz E2 vizesi almanız gerekir ve ABDde aldığınız onayı TCde tanımazlar ve herşeyi baştan değerlendirirler. Change of status yaptı iseniz E2 vizesinde olursunuz. İşlem tamamlanmadan çıkarsanız E2 ye geçmemiş olursunuz ancak TCde E2 almanız gerekir. Girişte B2 vizesi ile sorun çıkarabilir ve kabul etmeyebilirler.
  • J-1 waiver ile AOS basvurusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    1 Oy
    5 İleti
    350 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @dream-for-a-requiem, içinde söyledi: J-1 waiver ile AOS basvurusu Sayin @Claudia-J-Muslu, Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. I-485 formunu doldururken soyle bir madde ile karsilastim: 24.a. Have you ever been a J nonimmigrant exchange visitor who was subject to the two-year foreign residence requirement? If you answered Yes to item number 24.a., complete item numbers 24.b. - 24.c. 24.b. Have you complied with the foreign residence requirement? 24.c. Have you been granted a waiver or has Department of State issued a favorable waiver recommendation letter for you? 24.c. maddesine gore Department of State'ten alinan favorable recommendation belgesi basvuru icin yeterli oluyor mu bu durumda? Sayın @dream-for-a-requiem, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
  • ABD de 3 sene dolmadan boşanma ve haklar

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    855 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Hayatguzel, içinde söyledi: ABD de 3 sene dolmadan boşanma ve haklar Merhaba, Amerikada evlenip, greencard a başvuru yaptıktan sonra boşanmak zorunda kalmak ve bu durumun getirdiği haklar nelerdir ? Örnek vermek gerekirse; CASE 1 : ilk interview başarılı geçti , SSN çıktı çalışma hakkı var. İki senelelik greencard geldi. Ardından boşanmaya gidildi. Nasıl bir yol izlenmeli, hemen deport olma yada çalışma hakkı iptal mi oluyor ? 5 senelik green card ı almak için ne yapmak gerekir ? CASE 2 : SSN çalışma izni var ancak ilk interview e gidilmeden boşanma oldu ? Not: İki tarafından iyi niyetli bir şekilde boşanma durumu. Teşekkürler Sayın @Hayatguzel, Malum hususlardan dolayı sorunuzu geç cevapladığımız için kusura bakmayın. ABD’li veya yeşil kartlı ile evlilik durumunda daimi green card almak genelde 3 yıl sürer. İlk iki yıl green card şarta bağlı olarak verilir. 2 yılın sonunda şarta bağlılığı kaldırmak için eslerin beraber şartları kaldırma başvurusu yapmaları gerekir. Bu şarta bağlı green card suresi içinde evlilik sona ererse veya sahte olduğu ortaya çıkarsa göçmenlik daireleri şarta bağlı green cardi sona erdirebilirler ve kişinin gönderilme (deport) durumu ortaya çıkar. Evliliğin sahte olması durumunda özel cezai hükümler vardır. Boşanma durumunda tek es de şartlı greencardi daimi greencarda çevirme başvurusunu yapabilir. Bunun için özel bir waiver (feragat) başvurusu yapmak gerekir. Talep edilen konu çiftlerin şartlı greencardlarini daimi greencarda çevirmek için ortak başvuru yapmalarından istisna edilmeleri (feragat edilme) talebidir. Boşanma iki yıldan sonra olursa böyle bir waiver (feragat )talebinin başarı şansı vardır. Boşanma iki yıldan önce olursa basari şansı daha düşüktür çünkü evliliğin gerçek bir evlilik olduğu ile ilgili bütün ispat yükü boşanan kişide olacaktır. Evlilik iki yıldan önce sona erdi ise bir takım başka waiverlar vardır, bunlar evlilik içi şiddete dayalı waiver ve boşanan kişinin kendi ülkesine geri gönderilmesi halinde çok zor şartlara düşme waiveridir. Yani kısaca Case 1 de basari şansı çok daha fazla ve yapılacak daha çok waiver vardır. Case 2de basari şansı daha düşük ve yapılabilecek sadece 2 waiver vardır. Hangi waiverin en uygun olacağını belirlemek ve paketi en iyi şekilde sunmak çok önemlidir. Aksi halde başarılı olunmaz ve boşanan kişi ülkesine geri gönderilir ve bir daha başka göçmenlik başvurularından da yararlanamaz. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum