Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.2k 361

• Şöyle bir haber var. THY'den açıklama yapılmış.
    "İstanbul üzerinden aktarmalı olarak Amerika’ya yapılacak seyahatlerde önceden satın alınmış sıvı formlu duty free ürünlerinin (100ml’yi aşan) kilitli poşet içerisinde olsa dahi el bagajı olarak taşınmasına izin verilmemektedir. "
    Kaynak:
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/thyden-abd-yolcularina-sivi-madde-uyarisi-41231593

• Merhaba,biz Ağustos ayında bilet fiyatları çok pahalı olduğu için mecburen Eylülün ilk haftası Houston'a bilet bakıyoruz.En uygun bileti Lufthansadan Frankfurt aktarmalı bulduk. Skyscanner uygulaması üzerinden alınacak 4 kişilik (2 yetişkin - 2 tane 7 yaş çocuk) bilet 10.134 TL olarak gösteriyor. Lufthansanın sitesine baktığımızda (https://www.lufthansa.com/us/en/free-baggage-rules 1 ) economy sınıfı için 1 kişilik ücretsiz bagaj hakkı 1x23 kg + 1x8 kg (kabin tip) / görünmektedir. Biz 2x23 kg diye biliyorduk. Yakın zamanda Lufthansa ile ABD ye giden var mı? Ayrıca yakın zamanda uçan arkadaşlar hangi firmadan ne kadara uçtukları ve ücretsiz bagaj hakları konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Tesekkür ederim.

• @fireandwater, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Merhaba,biz Ağustos ayında bilet fiyatları çok pahalı olduğu için mecburen Eylülün ilk haftası Houston'a bilet bakıyoruz.En uygun bileti Lufthansadan Frankfurt aktarmalı bulduk. Skyscanner uygulaması üzerinden alınacak 4 kişilik (2 yetişkin - 2 tane 7 yaş çocuk) bilet 10.134 TL olarak gösteriyor. Lufthansanın sitesine baktığımızda (https://www.lufthansa.com/us/en/free-baggage-rules 1 ) economy sınıfı için 1 kişilik ücretsiz bagaj hakkı 1x23 kg + 1x8 kg (kabin tip) / görünmektedir. Biz 2x23 kg diye biliyorduk. Yakın zamanda Lufthansa ile ABD ye giden var mı? Ayrıca yakın zamanda uçan arkadaşlar hangi firmadan ne kadara uçtukları ve ücretsiz bagaj hakları konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Tesekkür ederim.

gonderdiginiz sayfada en altta:

Special regulations basliginin altinda...

Country and route-specific distinctions adli bolumde, Turkiye-ABD icin bagaj miktarinin 2 tane oldugu belirtilmis...

Bilginize.

• @crazycells bilgilendirme için teşekkür ederiz

• 28 Haziranda 9600 TL'ye 3 kisi Istanbul - Frankfurt / Frankfurt - Houston aktarmali uctuk. Turkiye'den THY ile Frankfurt, Frankfurt'tan Lufthansa ile Houston (ancak ucus normalde UNITED'in gozukuyor). Bilet kesildikten sonra THY'ni arayip bende bagaj hakkini teyit etmistim. 2x23 kg + 1x8kg olarak ucusu gerceklestirdik. Bagajlar ile ilgili herhangi bir problem yasamadik. Aktarmadaki aralik ne kadar? Umarim sorunsuz ucarsiniz.

• @yalta, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

28 Haziranda 9600 TL'ye 3 kisi Istanbul - Frankfurt / Frankfurt - Houston aktarmali uctuk. Turkiye'den THY ile Frankfurt, Frankfurt'tan Lufthansa ile Houston (ancak ucus normalde UNITED'in gozukuyor). Bilet kesildikten sonra THY'ni arayip bende bagaj hakkini teyit etmistim. 2x23 kg + 1x8kg olarak ucusu gerceklestirdik. Bagajlar ile ilgili herhangi bir problem yasamadik. Aktarmadaki aralik ne kadar? Umarim sorunsuz ucarsiniz.

Çok teşekkür ederim, aktarma süresi 1 buçuk saat görünüyor (sizce bu süre yeterli mi?) sayın @yalta transit vize gerekti mi?

• @fireandwater transit vize olayini Turkiyedeki Almanya Konsolosluguna mail atarak netlestirmistim. Frankfurt ve Munih icin transit vize gerekmiyor. 1.5 saat ise biraz riskli gibi, kac kisi gideceksiniz? Cocuk var mi? Hizli hareket etmelisiniz ve hic bir yerde oyalanmamalisiniz. Biz 3 kisilik bir aileydik 7 yasinda bir oglumuz var, Allah'tan cok problem cikarmadi gerci bizim aktarma suremiz 3:45 dk idi ve hayli hayli yetti. Ucagimiz indiginde giris yaptigimiz terminal bombostu, diger ucak icin Z terminaline gitmemiz gerekiyordu ve bunun icin tren kullandik, trene binmeden once bizde 3 polis pasaport kontrolu yapti. Turk uyruklu olan bir polis denk geldi bize ama hic kiyak gecmedi :) THY ucaginda fazla yolcu olmadigi icin bu islem 5 dk da bitti. Z terminaline varana kadar 2 kontrol noktasindan daha gectik. Birinde pasaport kontolu yapildi ve nereye ne icin gidecegimiz vs gibi sorular soruldu bu da sanirim 10 dk filan surdu (sira vardi). Digerinde ise bagaj ve vucut kontrolu yapildi (Bu da 10 dk surdu asagi yukari, valizlerde 3 tane suyumuz vardi onlari attilar. hatunun sirt cantasinda parfum vardi onu kilitli posete koydular sonra sirt cantasini komple bosalttirdilar). Havaalani oldukca buyuk, benim ve esimin Ingilizce'lerimiz cok iyi degil ama terminali bulmak zor olmadi, tabelalari takip etmeniz yeterli.

• @yalta, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@fireandwater transit vize olayini Turkiyedeki Almanya Konsolosluguna mail atarak netlestirmistim. Frankfurt ve Munih icin transit vize gerekmiyor. 1.5 saat ise biraz riskli gibi, kac kisi gideceksiniz? Cocuk var mi? Hizli hareket etmelisiniz ve hic bir yerde oyalanmamalisiniz. Biz 3 kisilik bir aileydik 7 yasinda bir oglumuz var, Allah'tan cok problem cikarmadi gerci bizim aktarma suremiz 3:45 dk idi ve hayli hayli yetti. Ucagimiz indiginde giris yaptigimiz terminal bombostu, diger ucak icin Z terminaline gitmemiz gerekiyordu ve bunun icin tren kullandik, trene binmeden once bizde 3 polis pasaport kontrolu yapti. Turk uyruklu olan bir polis denk geldi bize ama hic kiyak gecmedi :) THY ucaginda fazla yolcu olmadigi icin bu islem 5 dk da bitti. Z terminaline varana kadar 2 kontrol noktasindan daha gectik. Birinde pasaport kontolu yapildi ve nereye ne icin gidecegimiz vs gibi sorular soruldu bu da sanirim 10 dk filan surdu (sira vardi). Digerinde ise bagaj ve vucut kontrolu yapildi (Bu da 10 dk surdu asagi yukari, valizlerde 3 tane suyumuz vardi onlari attilar. hatunun sirt cantasinda parfum vardi onu kilitli posete koydular sonra sirt cantasini komple bosalttirdilar). Havaalani oldukca buyuk, benim ve esimin Ingilizce'lerimiz cok iyi degil ama terminali bulmak zor olmadi, tabelalari takip etmeniz yeterli.

4 kişi gideceğiz (2 yetişkin + 2 tane 7 yaş çocuk),sizin aktarma sureniz iyiymiş,bizimki biraz riskli gibi görünüyor,sabah 8 buçuk gibi Frankfurt da olacağız,diğer ucuş 10:00 da, sadece bizim hızlı olmamız yeterli görünmüyor,terminal yoğun olursa büyük ihtimalle uçağı kaçıracağız. En iyisi ilk giriş için THY direkt uçuş ama biletler çok pahalı.Verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim..

• ⭐⭐

@fireandwater BIZ MUNICH DE EN GEC 15-20 DAKKA ICINDE DIGER UCAGIN KAPISINA GIDEBILECEK POZISYONDA OLMUSTUK UCAKTAN INDIGIMIZDE FRANKURTTA OYLE OLURSA COK SIKINTI YASAMAZSINIZ INS. BIRCOK TEK AKTARMALI BILET VU SEKILDE OLABILIYOR TAKIP EDIYORUM SORUN OLMUYORDUR GENELDE ADAMLAR BU ISI HERGUN YAPIYORLAR SONUCTA TECRUBE SABITTIR :)

• @gkhanfeez, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@fireandwater BIZ MUNICH DE EN GEC 15-20 DAKKA ICINDE DIGER UCAGIN KAPISINA GIDEBILECEK POZISYONDA OLMUSTUK UCAKTAN INDIGIMIZDE FRANKURTTA OYLE OLURSA COK SIKINTI YASAMAZSINIZ INS. BIRCOK TEK AKTARMALI BILET VU SEKILDE OLABILIYOR TAKIP EDIYORUM SORUN OLMUYORDUR GENELDE ADAMLAR BU ISI HERGUN YAPIYORLAR SONUCTA TECRUBE SABITTIR :)

Teşekkür ederim, eşimde aynı şekilde söylüyor ama yinede ben tereddüt ettim, arkadaşı aradım (eşi pilot) oda yetisebilecegimizi söyledi, artık deneyip göreceğiz..

• @fireandwater biz frankfurttan geldik. Eğer indikten sonra hiç oyalanmadan yürümeye başlarsanız 45dk da diğer kapıya varıyorsunuz. Z terminaline yönlendiriyorlar. Arada trene falan biniyorsunuz. 2 kez kontrol noktasından geçiyorsunuz. Tuvalet ihtiyacınızı falan mümkünse diğer kapıya gidince halledin o zaman sıkıntı yaşamazsınız :)

• @damladav, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@fireandwater biz frankfurttan geldik. Eğer indikten sonra hiç oyalanmadan yürümeye başlarsanız 45dk da diğer kapıya varıyorsunuz. Z terminaline yönlendiriyorlar. Arada trene falan biniyorsunuz. 2 kez kontrol noktasından geçiyorsunuz. Tuvalet ihtiyacınızı falan mümkünse diğer kapıya gidince halledin o zaman sıkıntı yaşamazsınız :)

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, elimizden geldiğince hızlı olacağız 2 çocukla..

• uçaklara laptop alınmama kuralı iptal olmuştu değil mi ?

• @cnpist iptal olali cok oldu. Gönül rahatligiyla laptop tasiyabilirsin. Aktarmali geleceksen aktarma noktasinda biraz didikleyebilirler o kadar.

• @sigmoidalmammal tesekkurler :)

• b1 ile esnek bilet alaniniz oldu mu hic arkadaslar ? Ogrenciyken ben almistim 100 $ verip tarih degistirmistim. Sene 2010du tabi. Hala bu sekilde yapaniniz var mi ve bilet i alirken expedia dan mi yoksa skyscanner dan mi aratip almaliyiz ny onereceginiz ucus var mi ?

• @vermaynen, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

b1 ile esnek bilet alaniniz oldu mu hic arkadaslar ? Ogrenciyken ben almistim 100 $ verip tarih degistirmistim. Sene 2010du tabi. Hala bu sekilde yapaniniz var mi ve bilet i alirken expedia dan mi yoksa skyscanner dan mi aratip almaliyiz ny onereceginiz ucus var mi ?

sanirim bu sitelerden alamiyorsunuz, tam emin degilim ama bu esnek biletler icin bir acenta gerekebilir.

• ⭐⭐

LOT AİRLİNES' ı kullanan oldu mu? Birde Varsova için 40 dakikalık aktarma süresi var yetisirmiyiz?

• @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

LOT AİRLİNES' ı kullanan oldu mu? Birde Varsova için 40 dakikalık aktarma süresi var yetisirmiyiz?

40 dakika biraz azmis :) bol sanslar simdiden...

• @HockeyUmpire2 Seneler önce viyana-varşova arası kullandım. LOT, Anadolu jet'in biraz kötü hali gibiydi. 1 cikolata-bir su ile uçuş geçirdiler :smiling_face: Varşova Şopen Havaalanı (ismini cok seviyorum) büyük bir havaalanı değil. Ama 40 dakika rötarlar için pek bir esneklik sağlamıyor. Uçuşlarınız bağlı ise biraz beklerler gecikmelerde aksi halde uçağı kaçırabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• Amerika/Kanada Kalkisli Ucak Bileti Daha Uyguna Nasıl Alırım ?

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    112 Bakış
    J
    Merhaba arkadaslar, Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ?
  • Turkiye'ye Ucak Bileti Ucretleri

Taşındı Yolculuk
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    S
    Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı? 1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
  • Amerika'ya Girişte Uçakta Doldurulan U.S: Customs and Border Protection Formu

Taşındı Yolculuk
    50
    1
    13 Oy
    50 İleti
    26k Bakış
    C
    En son bana da ucakta verdiler, doldurdum ama isteyen olmadi alanda , oylece ciktim gittim. Covid sebepli bence, az temas etmeye calisiyorlar insanlarla.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k