Amerika'da Kurban Bayramı ve Kurban Kesmek
-
Benim için bir insanın "birşeyci" olmasının hiç bir önemi yok... Lakin bu birseyciligi gözüme sokuyorsa midem bulaniyor...
-
bn burada kmseye din sormadım merak da etmiyorum pastafaryanizm kavramını bilmedigim için sordum. Sorum bundan ibaret.
-
@sinem Amerika'da Kurban Bayramı ve Kurban Kesmek içinde söyledi:
bn burada kmseye din sormadım merak da etmiyorum pastafaryanizm kavramını bilmedigim için sordum. Sorum bundan ibaret.
Genel anlamda yazıyorum ben, kimseyi işaret etmiyorum. Aman yanlış anlaşılmasın...
-
@semavi Amerika'da Kurban Bayramı ve Kurban Kesmek içinde söyledi:
@sinem Amerika'da Kurban Bayramı ve Kurban Kesmek içinde söyledi:
Genel anlamda yazıyorum ben, kimseyi işaret etmiyorum. Aman yanlış anlaşılmasın...
zaten ben de yalnış anlaşılma endişesiyle genel olarak yazdım Sizin yazdıgınıza istinaden degil @semavi
-
Forumun buyuk cogunlugunun oldukca iyi yerlesmis bir sagduyuya sahip oldugunu gormek, bilmek cok guzel. Beni buralarda tutan seylerden birisi de bu.
Gecen sene birisi kucukbas (kurbanlik) isine girdigini yazmisti FB de. Ama lokasyonu hatirlamiyorum. Burada (Santa Clara/CA) bir TR restoran var. Etleri cok iyi, sahibinin kizi etleri bildik bir yerden aldiklarini soylemisti. Buyuk olasilikla kendisi kesmek isteyenlere degilse de vekaletle kestirmek mumkun olabilir mi ogrenebilirim. Bir de buradaki TR arkadaslar kesmediklerini TR de vekaletle kurumlara verdiklerini soylemislerdi. -
@crazycells Amerika'da Kurban Bayramı ve Kurban Kesmek içinde söyledi:
@hakan122 evet, sizin dediginiz gibi yeni tasinacaginiz yerin kulturune kapali olmak cok buyuk bir problem. Eger toplumla kaynasamayacak yapidaysaniz , bu sadece hayatinizi zorlastirir, sizi toplumdan soyutlar.
Benim gorebildigim kadariyla ozellikle Paterson bolgesindeki Turkler arasinda sizin dediginiz gibi kisiler var. Ben bu arkadaslarin buyuk bir hata yaptiklarini dusunuyorum ama bunu baskalarina zorlamadiklari surece bu kendilerini ilgilendirir. Ama genel olarak bu bilgilerin forumda paylasilmasini destekliyorum :) Birileri bunu ilginc buluyorsa ya da yararli buluyorsa, baskalari da bulabilir, baskalarinin da isine yarayabilir. Bu dediklerim, tabii islam ya da din ozelinde degil, kulturun butun ogeleri icin gecerli :) 3.5 milyon musluman yasiyormus ABD'de, dolayisiyla boyle bir kultur de halihazirda mevcut.
Bizim forumumuzda bir din problemi yok, nitekim forumun ve grubun moderasyonundaki hicbir arkadas da kendini dindar ya da musluman olarak tanimlamiyor. Hepimiz agnostik/ateist/pastafaryan cizgideyiz. Bu forumda da din propagandasi yapilmasina izin vermeyiz, ama bu konuda zaten boyle bir durum soz konusu degil.
Pastafaryan iyimis :) @crazycells din kur inanalim 😀 en azindan kurallari guvenilir bir kisiden dogru bir sekilde ogreniriz 😀 mumkunse tanri spagetti canavari olmasin ama.
Agnostikte fena degilmis ben bile ne oldugumu bilmiyomusum. Sanirim ben topluca inanmayi sevmiyorum. Kisisel olarak inanayim. Insanlarin en dogru inanc bende diyip kisitlamalar altinda dunya nimetlerinden de geri kalmayislari bende sorgulama ihtiyaci hissettiriyor. Ben galiba dinin gelenek gorenek tarafini seviyorum. Cocukken kurban bayramlarinda arka bahcede kurban keserdik. Sabahlari bayram namazina gidip kahvalti ederdik. Kurban kesimi sirasinda fuze kiz kaciran torpil atip oynardik. Hala ozlemle anarim. Ailende bi tane dindar dinci yobaz adina ne dersen de kimse yoktu. Ya da ramazanda oruc tutmasam da iftar sofralarini cok severdim. Simdi seviyomusun dersen cok mesafeliyim. Herseyin ranta donustugu turkiyede hicbiseyden eskisi kadar zevk almiyorum
-
@goodluck Memleket neresi? Cok benzer bir cocukluk kurban bayrami tablosu :)
-
Ankara cankayaliyim. Kurban kanlarinin yokuslu sokaklarsan aktigi yillar. Sokakta son oynayan cocuklardanim :)
-
Sokakta son oynayan cocuklardanim :)
@goodluck bn de öyle. :( Ama Aydınlısından. :) -
@goodluck Amerika'da Kurban Bayramı ve Kurban Kesmek içinde söyledi:
Ankara cankayaliyim. Kurban kanlarinin yokuslu sokaklarsan aktigi yillar. Sokakta son oynayan cocuklardanim :)
Ben Ankaralıyım o gurupta bende varım malesef çocuklara anlatınca masal gibi geliyor. Ne günlerdi az misket oynamadım sokaklarda :D
-
Adana :) Ama konsept ayni, miskete gulle derdik. Basi vuran hepsini alirdi. Bir de yalak vardi :) Celik comak pek az bilinirdi, kule vardi taslari ustuste koydugumuz.
Kurbanda tum aile buyukbabanin evinde toplanirdik. Bahceli ev olunca kurban da bahcede kesilirdi. 3 tane amcam 1tane de buyubaba keserdi. O, benden yasli beyaz dut agacinin nereden baksan yuzlerce kurban (koc-keci karisik) yuzulmesine sahitligi vardir.
Adana'nin kurbanliklari ozenle beslenir. O yuzden hem gurbuz hem de lezzetli olurlar. O donemlerde o kadar cok kurban kesilirdi ki en azindan ilcede kurban bayrami (ve muhtemelen daha uzunca) kimse etsiz kalmazdi. Sanki eski bayramlar daha guzel gecerdi. Bazi kulturel kavramlari digerlerine gore fazla bold yapinca genel konseptin keyfi azaliyor gibi geliyor bana.
Burada teee AUS'dan gelen irkini bilmedigimiz tadi farkli koyun etleri var. Yumusak ama tadi farkli.
Konudan konuya zipliyorum ama bir an gecmise ve kekik kokulu kucubaslarin, kurban bayrami icin 2000m rakimdan ilk defa inen beciklerin oldugu yillara gittim.
Selamlar herkese :) -
@caglaror memlekt hasreti depreşince atla gel. :) bir ay kal dön.Hala bazı şeyler degişmedi şükür ki. :) Becikler var halen bildigim kadarıyla...
-
@sinem Tesekkur ederim ama benim biletim tek yonluydu :) .Gorecek, duyacak, koklayacak, dinleyecek, dokunacak, tadacak cok fazla sey var bu gezegende. 1000k omrumuz olsa yetmez ama olabildigince fazla sey gormek niyetindeyim.
Geldigimiz ilk hafta bir ari kusu geldi yanima. Buyuk olasilikla bu tur: https://en.wikipedia.org/wiki/Anna's_hummingbird

Bir kusgozlemci icin essiz bir andir. Sadece bunlar icin bile dunyayi gezmeye deger.
Memlekete cok selam.
:) -
@caglaror
Aleyküm Selam . 👍 -
@caglaror Aleyküm selam. Ufaklığı şimdiden Web Ranger yaptık gittiğimizde hangi parkları gezebiliriz diye plan yapmaya başladık bile :)
-
@caglaror aleykumselam o sezdigim özlemdi bundan eminim. :)
-
@caglaror Amerika'da Kurban Bayramı ve Kurban Kesmek içinde söyledi:
@sinem Tesekkur ederim ama benim biletim tek yonluydu :) .Gorecek, duyacak, koklayacak, dinleyecek, dokunacak, tadacak cok fazla sey var bu gezegende. 1000k omrumuz olsa yetmez ama olabildigince fazla sey gormek niyetindeyim.
Geldigimiz ilk hafta bir ari kusu geldi yanima. Buyuk olasilikla bu tur: https://en.wikipedia.org/wiki/Anna's_hummingbird

Bir kusgozlemci icin essiz bir andir. Sadece bunlar icin bile dunyayi gezmeye deger.
Memlekete cok selam.
:)Çok şanslı olduğunuzu zannediyorum çünkü instagramdan takip ettiğim virginia da yaşayan bir hanım var, geçen gün onun paylaşımında görmüştüm, bütün mahallecek bu zamanlar hummingbird bekliyorlardı, hatta isteyenler kırmızı suluk takıyormuş bahçedeki ağaçlarına. Gerçekten güzel ve zarif bir kuş.
-
@sinem Ozlem kavrami biraz karisik. Soyle dusunun, ben bu kadar guzelligi o memlekette tattiysam, dunyanin geri kalaninda kim bilir daha ne guzellikler vardir. Benim o cografyaya bagim tartisilmaz derecede fazla ve tarafli. Ama dunyanin geri kalanina da asiri bir merak duyuyorum. Ozlem duygusu degil inanin :)
-
@caglaror @Rüzgar malesef siz sokakta oynayan son cocuklar degilsiniz :) pokemon izlemek icin arkadaslara bahene uretip yolda yapilan maci yarida birakmisliginiz yoksa o siz degilsiniz. Bence siz sokakta mac yapan son cocuklarin kalelerinin taslarini bozan, kardan adamlarini yikan bi ust tayfasiniz 😁
-
Kitabi yazilan bir cocuklugum bile olmus olabilir ama elbette asla bir yokusun basi olamaz. Ben biraz asosyal (dogayla fazla ilgili) biriydim. Bununla birlikte her Ceyhan bebesi gibi kacinilmaz ortamdan kaynakli olarak sokak kavgasinda dis kirmisligim da var, maclarda sakatlanmisligimda. Yine de cok hizli biraktim ben takim oyunlarini. Pokemonu (43umde hala izlerim) sonradan izledim. Ama disli sazancikgiller (Mediterranean killifish) ya da ossuruk kokan su yilanlari her daim beni Yasar Kemal'in Cukurovasinda gunesin alninda Cingene stayla gezdirmistir.
Her memleket guzel ama insanin mayasini (DNA kokeni neresi olursa olsun) karan, kabartan en orijinal yer bence Cukurova.
Bir ucunda Antakya, obur ucunda Mersin (Antalya bir garip). Dongel diyari. Hah iste ozlem bu olabilir :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum