Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 411 210.7k 453

• @salih-atilla Tebrik ederim burak denen cocuk hakikatli cocukmus gercekten yardimci olmus size..

• @salih-atilla tebrikler.

• Green card’ı almak için giriş yaptığımız ilk girişimizin adından, iki defa giriş çıkış yaptıktan sonra 1.5 sene sonra eşim ve 2 çocuğumuzla Amerika’ya kalıcı olarak yerleştik. Taşınalı 1 ay oldu, farklı eyaletleri değerlendirdik fakat ilk yıl hem Türk nüfusunun varlığı sebebiyle eşimin istemesi, hem de bir kaç yakın arkadaşımızın yaşaması sebebiyle Wayne, New Jersey’e yerleştik. Türkiyedeyken evimizi kiralayabildik, sanırım 1 sene önce giriş yaptığımda aldığım kredi kartım sebebiyle oluşan kredi skoru bize bu imkanı verdi.

İlk iki hafta eve eşya alma/yerleştirme ile geçti ve tahminim ufak tefek mutfak eşyaları da dahil olmak üzere toplam 4-5 bin USD bulmuştur. 1 haftalık araç kiralamasından sonra 1. Haftanın sonunda araç aldık ve ehliyet randevusu aldık. Yaygın bilinenin aksine artık New Jersey’deki bir çok DMV ofisinde Türk ehliyeti kabul edilmiyor ve yazılı sınavı geçtikten sonra doğrudan sizi direksiyon testine yönlendiriyorlar. İlk defa ehliyet alındığı için de en erken 21 gün sonraya sınava girebiliyorsunuz, bu süreçte biraz pratik yapılması amaçlanıyor. Biz de bunu yaşadık maalesef ve 4 gün sonra direksiyon sınavına girebileceğiz.

İş konusuna gelince; ben inşaat mühendisiyim ve data center inşaatları konusunda da tecrübelerim oldu. Bu sektör ABD de çok revaçta olduğu ve personel eksikliği olduğu için CV’mi bu doğrultuda güncelleyip iş başvuruları yapmaya başladım. Bir kaç görüşmem de oldu fakat data center inşaatları yoğun olarak Virginia ve Texas tarafında olduğu için genelde oraya taşınmayı ya da yoğun seyahat etmeyi şart koşuyorlar. İlk etapta buna sıcak bakmasam da, iş ile ilgili süreç beklediğim gibi ilerlemezse bu seçenekleri de değerlendirmeyi düşünüyorum. Gerçi iş için haftada 2-3 gün seyahat etmekle Tır şoförü olmak çok benzer hatta Tır şoförleri daha çok kazanıyor bile olabilir:) Özetle iş başvurularından bir sonuç çıkana kadar geçici iş veya ehliyet aldıktan sonra delivery/uber işlerine de başlamayı düşünüyorum. Delivery işlerinde gelirlerin çok düştüğü söyleniyor ama bu süreçte evde oturmaktan iyidir yine de. Geçici işlerle ilgili tecrübesi olan varsa faydalanmak isterim.

Şimdilik ilk ay düzenimizi oturtmakla geçti diyebilirim. Bundan sonrası ise ehliyeti almak ve tamamen işe odaklanmak olacak.

• ⭐⭐

@misha90 evet esaslı çocuk her konuda yardımcı oldu

• ⭐⭐

@Felix-0 senin süreç benimkine benziyor herşey gönlünce olsun ehliye iowada biraz zor sınava ingiklizce giriyorsun tercüman yok bir kaç güne direksiyona gireceğim ehliyet abd her şer kolay gelsin

• @Felix-0 Hocam, insaat muhendisleri, mimarlar vb meslek gruplari icin bence en guzel yapilabilecek islerden birisi house flipping isi, yani eski evleri ucuza alip, ic ve dis yenileyip satmak. ABD'de bu isi bu meslek gruplarinda olmayanlar bile yapiyorlar. Ilk basta biraz para ve iyi bir ekip kurmak gerekiyor. Yani insaat ve tamir isinden anlayan bir ekiple bu is yapilabilir. Insaat ve renovasyon isinden anlasaydim, kesinlikle bu isi yapardim. Ama New Jersey buna uygun mudur bilemem. Florida ve Texas gibi eyaletler oldukca uygun.

• @MySea haklısınız hocam zaten nihai amacım o işi yapmak ve bu konuda oldukça fazla araştırma da yaptım. Hatta emlakçılık lisansı almak için gerekli eğitimlere başladım böylece çok daha hızlı bu ekosistemin içine girip network yapma imkanı yakalayabilirim. New jerseyde de bu iş yapılabilir ama oyunun kuralları biraz daha farklı, katı regülasyonlar var ve iyi de sermaye gerekiyor. O yüzden NJ’de yaşayıp PA da bu tür işler yapanlar da var.

• @Felix-0 Delaware de buna benzer bir is modeli kuran bir arkadasim var. Covid doneminde ilk bir adet evle bu ise basladi, sonrasinda alip satmak yerine alip renovasyon yapip kiraya verme sekline gecti. Su anda 15'ten fazla kirada evi ve 2-3 adet de kirada isyeri var. Kendisi aslinda finans sektorunden gelen birisi ama iyi bir ekip kurarak, 3-4 yilda bu islerin tum detaylarini ogrenmis. Tabii ki bu islerde networking cok onemli.

• @MySea valla helal olsun :) network kurmak zor değil new jersey de fakat sermaye de gerekiyor. Bir evi alıp, renove edip ondan cash flow oluşması en az 6 ay. Bu süreçte hem aylık giderlerini hem de işini finanse etmelisin. Evi cash alıyorsan hele en az 300-400 k lazım oluypr NJ için.

• @Felix-0 merhaba, ingilizce seviyesi data center islerinde calismak icin ne olmali?

• @Fuat-1 henüz tecrübe etmemiş olmakla birlikte en az orta-üst (B2 ve üstü) olmalı diye düşünüyorum. Teknik ingilizcenizin biraz daha iyi olması lazım.

• @Felix-0 minimum C2 olmali. Insallah hersey gonlunuzce olur.

Benzer Başlıklar

• ABD'de Borç ve Yönetimi

4
    4 Oy
    4 İleti
    450 Bakış
    MySeaM
    ABD'de 2024 yilinda ortalama household (3 kisilik aile) para birikimi $65k civarindayken (emeklilik hesaplari haric), ortalama household borc miktari ise $104k dir. Borclarin en buyuk kalemi mortgage (ev) borclaridir. Daha sonra ise ogrenci ve arac kredi borclari gelir. Yani cogu Amerikali "borc yigidin kamcisidir" felsefesi ile yasamaktadirlar. Veya yasamak zorunda birakilmaktalar!
  • ABD DE TASARIMCI OLMAK

Kilitli Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    0 Oy
    2 İleti
    331 Bakış
    crazycellsC
    Sorularinizi uygun bolumlerde sormalisiniz, ayrica buyuk harf kullanmadan yazmaniz daha uygun olur. Maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz, sorunuz hangi konu ile ilgiliyse o bolumdeki uygun basliklara sorularinizi sorabilirsiniz. Mesleklerle ilgili sorulariniz icin su bolumu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/6/i̇ş-alanları-ve-meslekler Lise ve diger kademelerdeki egitimler icin su bolumu: https://yesilkartforum.com/forum/category/15/eğitim New York ve ABD'de yasam maliyetleri ile ilgili olarak da su basliklari: https://yesilkartforum.com/forum/category/17/new-york https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri
  • ABD'de şirket açma ücretleri

23
    19 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    N
    @debbieLA77, ABD'de federal devlet tum eyaletlerdeki gelirlerden (sahis yada sirket geliri fark etmez) vergi alir. Bazi eyaletler bu federal hukumete ek olarak eyaletinde gelir elde edenlerden vergi alir, bazi eyaletler ise almaz. Ozetle bazi eyaletler "Federal+Eyalet" bazi eyaletler ise sadece "Federal" gelir vergisi toplar.
  • ABD'de elektrik ve su kesintisi

Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    16
    1 Oy
    16 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Kuzey Delaware 'de en son 2012 de hurricane Sandy geldiginde, gece 10 dakikaligina elektrikler kesilmisti. Suyun kesildigini hic hatirlamiyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k