DV2027 Sohbet Odası
-
@Witch-Lilith öncelikle geçmiş olsun...
eşimle dünden beri bunun kavgasını yapıyoruz. çalıştığı firma her sene grip aşısı yaptırıyor isteyen personellerine. bizimkisi de en başta koşar, hemen olur aşısını. fakat her sene aynı tantana. aşıyı olunca zaten malum virüsü veriyorlar bir hasta olunuyor hemen. aşı olalı yaklaşık 1 ay oldu, 4.defa grip oldu. ben de ona "demek aşı olmasan göçüp gidicen, olma işte" diye veryansın ettim. etmez olaydım, sabah işe gelirken hala konuşuyordu.
20.evlilik yılım, hala öğrenemedim susmayı... aşıdan başladık, şimdi olay whatsappte nerelere geldi nereler :) :)
-
@Keremtk önceden posta yoluyla başvurular alınıyordu, bu da başvuru ve sonuç arası zamanın fazla olmasının nedenlerinden...
-
Bu arkadaşlar sistemlerindeki herhangi birşeyi, değişen zamana, gelişen koşullara uygun şekilde güncellemek konusunda hiç hevesli ve aceleci değiller, -genel olarak aceleci değiller o ayrı-..
Eskiden matbu yapılan başvurular sebebiyle muhtemelen bu kadar açık, başvuru ve sonuçların açıklanmasının arası. Elbette güncellenmesi gereken bir prosedür bu. Gel gör ki, bu arkadaşlar vize paketlerimizin üzerine iliştirdikleri bilgilendirme kağıdında bile, ödememiz gereken USCIS Fee için $220 yazmışlar, ancak 2 yıl kadar önce USCIS Fee $220 dan $235'a çıkarıldı. Bu bilgilendirme yazısını bile güncellemeden paketlere iliştirmeye devam ediyorlar :)) Hiç bir şey için aceleleri yok zaten, take your time :) -
@Okcan başvurular ne zaman açılırsa açılsın, çekiliş açıklanma tarihi ve diğer ilgili süreçlerde bir farklılık olmayacak.
çekiliş tarihi için olmasa da, kazanlar ile ilgili sürecin değişmeyeceği ve 2026 Eylül'de başlayacağı ile ilgili kaynak:
-
@Emre-Kurtulmuş Hocam kazandığı zaman Türk kafasıyla hallederiz diye bakılıyor. Son noktaya kadar işi yürütmeye çalışıyor.
-
Yazdıklarımız onay sürecinden geçiyor ve mesajlarımın siteye düşmesi çok uzun zaman oluyor umarım GC çıktığında da böyle olmaz☺️
-
@Witch-Lilith Hastanede görevli olduğum için kaçıncı grip sayamadim 😊
-
@Mylife Hocam bu konu başlı başına ciddiyetle yürütülmesi gereken bir konu. Sonuçta iki sokak aşağıya ev taşımayacak yada bir başka ile göç götürmeyecekler. Bambaşka bir ülke, tanımadığın bir dil, tecrübe etmediğin bir yaşam ortamı. Yani körü körüne ilerlenecek bir yol değil. Bazı arkadaşlar bunu anlamıyor. Bir şansımı deneyeyim kafasıyla başvuranların sonu iki yılı bitmeden geri dönmek.
-
dostlar
en uzun süre sonra kazanan kim vardır veya kime denk geldiniz?
26. başvurusunda kazanan gördüm , dedikleri doğruysa 25 yıldır başvuruyor çıkmıyor ama 26.sında devran dönüyor ve vizesini alıyor
5-10-15. yıllar pek koymazda 20. yıldan sonra ne bilim bi tuhaf hissederdim , bravo valla :astonished_face: -
GC çıkmasını geçtim de bir de CS olayı var. 10 bin cs den yukarısı ciddi sıkıntı. Yıllarca bekle bekle gitsin 15-20 bin cs lerde çıksın. gerçekten çok can sıkıcı
-
@istanbuladami bi nevi yedek gibi düşün...
-
2013 yılından beri her yıl başvurdum. bu yıl 13. başvurum olacak
-
@Keremtk olay böyle başlatıyorlar başlatmıyorlar değil zaten arkadaşımız sorusunu kazandığını görüp süreci başlatmayanlardan bahsediyor kerem bey yani ds doldurmayan kişiye göre sorusu ve cevabımda buna göre
-
@Emre-Kurtulmuş bende olayın başka bir yönüne dikkat çekmeye çalıştım aslında. Şimdi dünya genelinde 100-110 bin kişiden sadece 55 bin vize veriliyor. Geçtiğimiz senelerde 55 bin kota olmasına rağmen 50 bin kisiye vizesi basılmış. Bu ne demek vize basım oranı %45 demek. Geriye kalan %55 lik kesim süreci ya yarım bırakanlar ya elenenler yada vize randevusu alamayanlar. Bizde diyoruz ki madem bu süreci ilerletemeyeceksin hiç yapma çıkacak olanlara da bariyer olma. İşin özü tam olarak bu
-
@istanbuladami bu yüzden şimdiden profil hazırlamak gerekiyor AOS yapmak için
-
@Keremtk geriye kalan 55% diye bir sey yok ki. zaten 55 bin vize veriliyor 110 bin kisiden. 50 bin kisiye verildigi zaman verilecek olan vizelerin 90% i verilmis oluyor. yani 10% luk bir kisim vize alamamis oluyor ki bunlarin cogu da current olmadigi icin. sizin dediginiz gibi 55% gibi bir oran yok ortada
-
@ucangeyik hocam atladığın bir nokta var. Yine aynı şeyi söylüyorum. 50 bin vize verip 5 bin vize havada kalıyorsa bu sürecin sonuna kadar gitmiş ama elenmiş insanlar sebebiyle oluyor. Case number olayı var. Sen sürecini ilerletemeyecek durumdasın ama case number alıyorsun bu sebeple randevu alamayanlar dışarı da kalıp normal şartlarda alabileceği randevunun önüne geçiyor. GC cikipta ds260 formu doldurmayan kimse yoktur. Varsada çok küçük bir kısmıdır.
-
@tugberk hissediyorum o sene bu sene :D
-
@Hasan-Sevinç her sene ben
-
19:00 da yönerge yayınlanacak. Kaynak hissiyatım 😊
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum