Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 785 514.4k 769

• @gucarslan of çok duygulandım. Tüm viyana’yı bekleyen dosyalar için hayırlı olsun. Darısı Hongkong başına. Bangkok kasım’a mülakat atadı, bi HK’dan ses yok şuan.

• ⭐⭐⭐⭐

@gucarslan Harika haber, elinize sağlık müjde verenleriniz çok olsun.. sanki ben de talihliymişim kadar çok sevindim. Ben HK ve BK'nın aynı uygulamayı yapacağını düşünüyorum😊👏

• @gucarslan mükemmel bir gelişme bu haber nerede yayınlandı acaba detayları falan var mı başka?

• @gucarslan Super haber. Hayirlisi olsun darisi bizlerin basina :)

• @sesicesei merhaba, İzmir de en az 4 eczaneye sorduk boostrix polio aşısını.tüm çalıştıkları depolara varıncaya kadar sordular ama yok.yakın zamanda ilaçlara zam geleceği için depolar ilaç yok diyorlarmış.nasıl temin edeceğimizi bilemiyoruz.

• ⭐⭐

@fume selamlar, eger temin edemezseniz, gireceginiz ulkedeki saglik kurulusu ilgili asiyi yapacaktir. Bende de bu sekilde oldu, ilgili asiyi malesef bulamamistim, hong kongtaki kurulus bu asiyi yapti. Tabiki Turkiyeye gore pahali olabilir ama baska secenegim yoktu. Hatirlatmak belki fayda olur turkiye de bulunan damla formunu abd kabul etmiyor.

• @Ege-Bey çok uzun mailler kccden saçma geri cevaplar almanızı sağlar bu daha önce bir çok kez yazıldı forumdada. Dosyanıza mülakat verilmemiş olsaydı kcc tarihi söyleyebilirdi size zaten, dosyanızın konsoloslukta olduğunu söylemesi normal çünkü numaranız cutoff olmuş durumda. Cutoff içine girmiş bir dosya mülakat almasa bile konsolosluk o dosyada işlem yapmaz ilgili konsolosluğa mail atın der

• @gucarslan çok güzel haber, Teşekkürler. Darısı BNK ve HNK a dosya taşıyanlara :)

• @gucarslan
    Kral adamsın abi, içimize su serpti bu haber, tüm talihlilerimiz için geçerli olmasını umut ediyorum, evrak kürek hazırlamaya devam millet gazamız mübarek olsun 🙏

• @mruzum

Dosyamı Taşıma için KCC ye mail attım ancak aşağıdaki gibi dönüş alıyorum. Sizce herhangi bir hata var mı yoksa beklemeli miyim?

Gönderdiğim mail ;

Case number: 2026EU00010***
    Last name: soyisim
    First name: isim
    Date of birth: ay/gün/yıl

Dear KCC Officer,

I kindly request to transfer my DV case back from the U.S. Consulate in Hong Kong to the U.S. Embassy in Ankara, Turkey.

Please confirm once the transfer process is completed.

Thank you for your assistance.

Best regards

KCC'nin cevabı;

Thank you for your inquiry.

We are currently reviewing your request.

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant''s full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

• @ozangules62 ben de aynı hatayı aldım, ilk 1 saat gayet girdim sonra başa atıyor arada yine giriyor. Hata var sitede sanırım

• @gucarslan merhabalar teşekkür ederiz bu güzel haber için☺️🙏 kaynağı nedir nerden bu bilgiye ulaştınız Hong kong için de böyle bir bilgiye ihtiyacımız var🙏🙏

• @mruzum şu şekilde yeni bir mail gönderebilir misiniz sorunsuz olucağını düşünüyorum

Başlık : 2026EU000XXXXX / Case Transfer Request

Name-surname: İSİM SOYİSİM
    Case Number: 2026EU000xxxx
    Date of Birth: AY/GÜN/YIL

Dear KCC Officer,
    I kindle request to transfer my DV case from Hong Kong Embassy to U.S. Consulate in Ankara Embassy/ Turkiye

Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.

Thanks, regards

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd Doğum tarihi (MMDDYYYY) yani ay / gün / yıl şeklinde olmalı.

• merhabalar berfin ben. öncelikle foruma ilk defa yazıyorum hatam olursa şimdiden özür dilerim :) eğer vize bültenini doğru okuyosam kasım ayında mülakata çağırılmam gerekiyo..şimdi yapmam gereken şey sadece mail beklemek mi yoksa başvurmam gereken herhangi bir şey var mı yada mail atmam ulaşmam gereken ?? ya mail gelmezse diye çok korkuyorum :( şimdiden herkese teşekkür ederim !!

• @aysegul hanım, benzer bir stresi bende yaşıyorum, bende eylül başında viyanaya taşımak için mail atmıştım ve sadece inceliyoruz cvbı geldi, bu sırada Ankara bu şekilde mülakat verince hata mı yaptık ya oturum işini çözemezsek Ankarayı da kaybetmiş oluruz çünkü her an cut on da olabiliriz o zaman da zaten Ankara konsolosluğunun çok zor kabul ettiğini söylüyor okuduğum deneyimler, şimdi aklımda kcc ye mail atıp böyle bir talepte bulunmuştuk ama bu talepten vazgeçtik mi desem diyorum yoksa beklesem mi :( 8 inde 10 binleri açarsa tamamen viyananın oturum koşullarının oluşması için çabalayacağız, sonuçta 28 ağustos sonrası taşımış olduğumuz için bizden kesin isteyecekler oturum,
    siz ne önerirsiniz, ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim...

• @Serapp Evet daha önce HK'ya taşırken kullandığım formatı birebir kullanarak attım. Sanırım beklemek gerekecek. İncelemeye alındığını söylemişler ancak sonrasında yazdıkları açıklama garip geldi nedense. Daha önce otomatik cevaptan sonra direkt taşıdıklarını belirtmişlerdi. Yakın zaman da bu şekilde tekrardan ilk seçtiği bölgeye taşıyan oldu mu acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@mruzum Ne istediğinizi anlamamışlar bence.
    KCC'nin mesaisi az sonra bitmek üzere. Bilgilerinizi doğru yazdığınızdan emin olarak yarın tekrar göndermenizi öneririm.

• @Serapp Tekrardan bu maili attım ancak yine aynı şekilde dönüş aldım.

Following my previous message, I would like to confirm that my date of birth is (MMDDYYYY format).
    I kindly request to transfer my DV case from the U.S. Consulate in Hong Kong back to the U.S. Embassy in Ankara, Turkey.

Thank you for your time and assistance.

• ⭐⭐⭐⭐

@mruzum Bakın acele etmeden bir mail hazırlayın ve yarın TR saatiyle 4 e doğru gönderin.
    TR vatandaşı olduğunuzu, dosyanızı taşıdığınızı ancak vazgeçip kendi ülkenizde girmeye karar verdiğinizi yazın zira taşıma yapmayabilirler.

Maile bu formatı ekleyin:

Case Number : 2026EU000XXX
    Principal Applicant : Soyad,  Ad
    Preference Category : DV DIVERSITY- ANK/TURKEY 
    Date of Birth : ay/gün/yıl

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    677k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k