Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green card bankada para mevzusu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
214 90 39.1k 83

• @Emre-Aslankurt Okuduğum deneyimlere göre cevap vereyim aile desteğini kabul ediyorlar görüşmeye de sıfır parayla da gitmemeniz bence daha artı olacaktır emaneten bile hesabınızda en azından 10k usd gösterme şansınızz varsa bu artı olacaktır. eğitim durumunuz da konsolosun kararını etkiler örnek bir mühendisin amerikada iş bulma durumu daha etkili olacağı için okuduğunuz bölüme göre bir eyalete gideceğinizi söylerseniz sizin için artı olur.

• @T-C-Kubilay-Dikici yeni mezun oldum hukukçuyum ve avukatlık stajıma başlayacağım sizin yorumunuz nedir 5-10k arası göstermeyi ve bunu açıklamayı planlıyorum.vakit ayırdığınız için teşekkürler...

• ⭐⭐⭐⭐

@Emre-Aslankurt 25k, çocuklu aileler veya çiftler için makul olacak bir tutar. Şunu unutmayın, Meslek/deneyim durumu, vizeyi alacak kişi sayısı, gidilecek eyatlet/şehir gibi kıstaslar konsolosun kararı için belirleyici olacaktır. Ancak genç bir üni öğrencisi için 10k bence yeterli görülecektir (New York veya CA demediğiniz sürece), tabi tutarı ne kadar artırırsanız o kadar rahat olursunuz. Başlangıç yapmak için de makul sayılabilecek eyaletlerden birini söylersiniz, sıkıntı olmaz.
    İstisna gibi kabul edeceğimiz birkaç örnek var; normalde kabul edileceğini düşündüğümüz tutarları gösterip yine de kendisinden job offer veya sponsor istenen talihliler oldu, ancak çok sık rastlanan birşey değil. Velhasılı, bu konuya çok takılmayın bir şekilde halloluyor. Siz bu tutarı orada yaşam kurabilmek adına yine de toparlamaya bakın.

• @aysegul cevap için çok teşekkürler.tek kişiyim 6k+ göstereceğim sanırım.bakalım hakkımızda hayırlısı öğrencilik olunca ve net bir tutarı olmayınca mülakat beni geriyor.umarım dilediğimiz gibi olur.

• @Emre-Aslankurt size kesin olarak şunu yapın demezdim yerinizde olsam aysegul hanımında dediği gibi görüşme sırasında masrafların daha az olduğu bir eyaleti söylerdim florida gibi imkanınız varsa 10k usd gösterirdim konsolos ne iş yapacaksınız diye sorduğunda dilimi geliştirmek ve kültüre adapte olmak için hizmet sektörü daha sonra denkliğimi alıp alanımda hukukçu olurum derdim en azından plansız olmadığını amerikada avukatlar çok kazandığı için hedefin yüksek olduğunu kanıtlardım

• Merhaba altın hesabı gösterme konusunda bankadan aldığım altın hesabı dökümünde herhangi bir greencard mülakatında anlayacakları şekilde altın veya o altının dolar karşılığı yazmıyor. hesap dökümünü veren bankacı arkadaş greencard için olduğunu söylediğimde her zaman bunu veriyoruz vize görüşmeleri için sıkıntı olmadı şimdiye kadar dedi. daha önceden altın hesabını gösteren talihli oldu mu yardımcı olabilir mi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• Tüm yazıları okudum ancak banka hesabımda ne kadar USD göstermeliyim emin olamadım? Midas Borsa'da yer alan varlıklar kabul ediliyor mu ayrıca ?

• @brucewayne

https://yesilkartforum.com/forum/post/430499

Hesap hareketi çıktısı ve imza sirküsü ile kanıtlayabileceğiniz birikimleriniz kabul ediliyor. Midas Borsa böyle bir belge veremeyecektir kanımca.

• @ATS16 Midas borsa aracısı uygulama. Borsa'da kayıtlı tüm varlıklar. Min ne kadar göstermeliyiz varlığı ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@brucewayne

Bir önceki mesajımdaki iletiyi okudunuz mu, iletide tavsiye edilen tutar yazıyor? Bunun yazılı bir kuralı yok, gideceğiniz eyalet ve beyan edeceğiniz yapmayı planladığınız iş doğrultusunda son karar konsolosun.

• @ATS16 teşekkürler telefondan girince fark etmemişim. tek minimum ~$15.000 dolar yazılmış ancak herkes bu rakamı gösterebildi mi ? yaşı genç olan arkadaşlar vs nasıl alabildiler ? Bir deneyim okuyamadım banka hesabı rakamı üzerine.

• ⭐⭐

@brucewayne selamlar, kendimden ornek vereyim, tek kisi olarak bankamda 30k$ para gostermistim ama mulakat esnasinda belgeyi almadilar. Bana soracak olursaniz, gosterebileceginiz maksimum tutari gostermeye calisin. Yani 15k$ ile kendinizi sinirlamayin. Ek olarak amerikaya ne kadar cok para ile gelirseniz, ilk aylarda o kadar rahat edersiniz. Bol sanslar.

• @brucewayne yeteri kadar birikimi olmayan arkadaşlardan kimisi ailesinden destek aldı, kimisi borç aldı, konsolosluk vizenizi almadan hiçbirşeyinizi satmayın diye uyarmasına rağmen malını mülkünü satıp parasını hesaba koyan oldu, kredi çekip hesaba yatıran oldu, gibi gibi Bu miktarlar sizin abd ye gittiğinizde birkaç ay iş bulamasanız da yük olmadan geçinebilmeniz için görmek istedikleri miktarlar ve aslında size zaten orada gerekecek tutarlar. CA veya NY gibi yerleri seçerseniz standart miktarların üzerine çıkmanız yararınıza olabilir. Onun haricinde forumdaki yüzlerce deneyimde bu konudan bahsediliyor, bunları taramanız da faydanıza.

• Merhabalar herkese, ben eşim ve çocuğum için bankada yaklaşık 1.500.000 tl yaklaşık 36 37k dolar civarı para göstersem yeterli gelir mi acaba? Yoksa artırmam gerekli mi? Ona göre aksiyon almalıyım.

• ⭐⭐

@onurgoc Geçmiş tecrübelerimize göre yeterli olur.

• K koci bu başlıktan bahsetti

• Mülakat için sadece dolar hesabı mı olması gerekiyor euro hesabını kabul etmiyorlar mı?

• @proahmet TL, euro, dolar, altın her türlü banka hesap dökümü kabul ediliyor.

• Merhaba, malum süreçlerden dolayı mülakat alsak da vize durumu muallakta olacağı için hesapta para gösterme konusunda bazı kafa karışıklığımız var. Banka kasasında fiziki olarak altınlarımız var ve dolar karşılığı 30k civarı. Bunları bozdurmadan bankanın fiziki altın hesabına aktarsak ve banka dökümü olarak da sadece bunu göstersek sorun yaratır mı? Çünkü bundan başka gosterebilecegimiz bir birikimimiz yok ve belirsiz bir süreç için fiziki altınları bozdurmak istemiyoruz.

• @tolga-ozfidan Bildiğim kadarıyla fiziki altınlarınız (cumhuriyet, yarım, çeyrek, bilezik ve vb ne varsa) değerleri hesaplanarak gram altın şeklinde cari hesaba aktarılıyor. Sonra bankanızdan hesap dökümü alarak mülakatta gösterebilirsiniz, sorun olmaz.

Benzer Başlıklar

• Green Card ve Çift vatandaşlık

8
    0 Oy
    8 İleti
    502 Bakış
    gucarslanG
    @Can-Uğur-0 o halde geçerli meksika pasaportu ile türkiye'ye giriş yapabilir. abd'ye dönmek için de mecburen resmi bir seyahat belgesine ihtiyaç duyacak. bu da pasaport ya da travel documents olmalı. düzeltilmiş abd pasaportunu bekleyip seyahat etmesi en sağlıklısı olacaktır diye düşünüyorum. eğer, sonrasında size yeni pasaportu getirecek başka bir yakını varsa meksika pasaportu ile ülkeye giriş yapıp sonrasında yeni gelecek abd pasaportu ile abd'ye dönebilir.
  • Green card kaldırılma ?

2
    0 Oy
    2 İleti
    603 Bakış
    crazycellsC
    @lordbolton https://yesilkartforum.com/forum/topic/333/cesitlilik-vizesinin-green-card-lotosu-kaldirilmasi-ile-ilgili-yasalar-ve-durumlari
  • green card

2
    0 Oy
    2 İleti
    646 Bakış
    crazycellsC
    her sorunuz icin farkli bir konu olusturmayin. Sorularinizi sadece su konuda sorun: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari/
  • Green Card çıkarsa hesabımızda göstermemiz gereken para?

14
    0 Oy
    14 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    @sayit-türkmen, içinde söyledi: Green Card çıkarsa hesabımızda göstermemiz gereken para? arkadaşlar hesapta 10.000 dolar + 100.000 tl göstermemiz durumunda herhangi bir sorun çıkarmı? Ayrıca banka dekontunu mülakata gitmeden mi yolluyoruz. hayir, mulakata goturuyorsunuz. Paranin yeterli olup olmayacagina konsolos karar verecek.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k