DV2027 Sohbet Odası
-
@Ekto-Oktan öncelikle buradaki bir çok kişiden şanslı durumdasınız çünkü hazırda başlamış bir süreciniz var iyi yönünden bakmaya çalışın. Diğer konuya gelirsek aile birleşimi vizesi tahmini süreçlerini daha önceden biliyorsunuzdur zaten maalesef amerikadaki bu bürokratik işleyişin yavaşlığına alışmanız gerekecek onun için bunu kafaya takmak yerine ön hazırlık gibi düşünün derim
-
@Emre-Kurtulmuş Sağ olun Emre hocam. Evet haklısınız belliki bürokrasi orda yavaş bu biraz benimle alakalı 2-3 günlük işi 1 güne sıkıştırmaya çalışan herşey bir an önce olsun bitsin modunda bir insan olduğum için benim için resmen hayatımın en ciddi sınavı gibi duruyor
Hatırlatmanız ve mesajınız için teşekkür ederim bir tık daha iyi hissediyoruz hayırlısı bakalım devam diyelim ^^
-
@onuru iyiyim abi çok şükür. Dosya taşıma zor gelir diye düşünüyorum artık abi popüler bir şey oldu artık. Bakalım, önce çıkmasını bekleyeceğiz, sonra da düşük numaralarda :D
5800 sıra numarası ile mülakata girmek falan artık 1 yıldan aşağı sürmez :D
-
DV2026 da eş dost akraba ne varsa bu çekiliş muhabbetini anlamıştım, pişman oldum. dv27 de ise bir allah'ın kuluna söylemeyeceğim. birde öyle deneyelim bakalım.
-
@mertq Eş dost akrabaya bende ilk DV çekilişimde anlatmıştım Bir kısım bunun çekiliş olduğunu anlamadı adam sanıyor ki başvurdum seneye Amerikadayım daha çıkıcak vs bu detayları atlıyor Sonra soruyor hani sen gidiyordun
Bir diğer kesim ise sana çıkmaz anca kafana armut düşer tarzı alay eden kesim oluyor
Bence bu yüzden green card'a başvururken değil Çıktıktan sonra bile pasaporta vize basılana kadar kimseye konuşmamak gerek ben ilk çekilişimden sonra bu hatayı yapmadım sustum geçtim
-
@Ekto-Oktan 7 yıldır, onca çekiliş süresince bir Allah'ın kuluna tek kelime etmedim :))) Eşim de keza.. İstisnasız, hiç kimseye bir şeyden bahsetmedik. 2 kuzenim orada, onlara bile hala bahsetmedim, çünkü anneme bile hala söylemedim :/ Pasaporta vize basılsın hele..
Talihli olduktan sonra da 1 kişiye bahsettik lotteryden, abimiz arkadaşımız olan birine. Hem ondan hem de abd de yaşayan bir tanıdığından çok cesaretlendirici cevaplar aldık. Bir de eşim amerikan firmasında çalıştığı için, lottery olarak değil de iş fırsatı şeklinde 1-2 kişiye daha bahsettik, üni.yi orada okumuş bir arkadaşımıza ve o arkadaşımızın orada halihazırda çalışan, şirketleri olan bir yakınına bahsettik iş fırsatı şeklinde. Hemen gidin, bir sn durmayın dediler hep :))
Buralardaki deneyimleri okuyunca dallanıp budaklandırmamanın ruh sağlığımız için ne kadar doğru olduğunu anlamış oluyorum :) -
Merhabalar, 16 yaşındayım. Türkiye’de kendime gelecek görmüyorum. Ekonominin boktan olduğu, adaletin ve demokrasinin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyorum. Annem ve babam adına DV27’ye başvuracağım. Çıkacağını pek de düşünmüyorum; çıkarsa da 5 binlerden sonrasına mülakat zaten gelmez. Bana verebileceğiniz tavsiye ya da “Keşke zamanında yapıp öğrenseydim.” diyeceğiniz tavsiyeler var mı?
-
@aysegul Bende aynı şekilde eşimle benden başka kimse bilmiyor.
-
Amerika'da Ukraynalı bir kadın siyah bir suçlu tarafından iş çıkışı metroda bıçaklanarak öldürüldü . Allah belasını versin
Ukrainian Woman Fled War and Came to the US as a Refugee, But Suffered a Tragic End | NTV
https://www.youtube.com/watch?v=2TnEdfQLUQk
Best YT Alternative Apps # Vanced Official -
@Ferhat-977 üzüldüm gence, kanı 5 kuruş etmeyen biri durduk yere bunu yapıyor kıza
-
Bu ileti silindi! -
@Ekto-Oktan bende öyle bir karar aldım hocam. Amerika topraklarına girene kadar ailem bile bilmeyecek. uçağa binerken söylerim artık :D
-
Çok fazla dillendirdin mi enerjisi bozuluyor
-
2027 çekilişinde yerimizi alalım bakalım neler olacak..
-
Bizde tekrar yerimizi alalım.Yeni karar sonrası mülakata bu numaralarla giremiyecegiz zaten.2027 de seçilip ilk 3000 de olma umuduyla herkese bol sans
-
Kardeşim, öncelikle selamlar.
Bu mesajı okuyorsan, sana birkaç şey söylemek istiyorum.Öncelikle yazdıkların gerçekten bir ülke için içler acısı. Sosyal devlet anlayışı gereği, 16 yaşındaki bir gence ülkesine hizmet edebilmesi için en iyi şartlar sağlanmalıydı. Ne yazık ki bunu kendi ülkemizde göremiyoruz.
Ben senden yaşça büyüğüm. Üniversite okudum ve KPSS sınavında oldukça iyi bir derece yaptım. Fakat 8 kez mülakattan elendim. Askeri sınavlara da girdim ama orada da mülakatta elendim. Bu yüzden ülkeye olan güvenini kaybetmeni çok iyi anlıyorum; tıpkı zamanında benim de kaybettiğim gibi…
Kardeşim, eğer gerçekten ülkeden gitmek istiyorsan, şunu unutma: Amerika bir cennet değil. Oraya gittiğinde kuryelik gibi işlerle çok fazla yol kat edemezsin.
Bu nedenle sana tavsiyem; oraya gitmeden önce kendini mutlaka donanımlı hale getir. İngilizce öğren, üniversite okumayacaksan bile bir meslek edin (elektrikçilik, bakım onarım gibi).Kısacası, gittiğin yerde güçlü ve ayakta durabilecek bir altyapıya sahip ol ki hayallerini gerçekleştirebilesin.
-
@Ferhat-977 üzücü bir durum haziran ayında new york daydım arkadaşım clifton tarafında otuyordu otelimi tutarken clifton tarafından tutmamı manhattan otellerin çok pahalı olduğunu turist vergisinin alındığını söylemişti sırf toplu taşıma araçları güvenli olmadığı için akşamlarıda çıkıp gezeceğim için 2 katı gibi bir ücretle manhattan tutmuştum onda bile gece metro kullanmadım ana caddeler üzerinde gidip gelirken yürüdük metro ve otobüsleri sadece gündüz kullandık kabalık saatlerde. toplu taşımadaki güvenlik sorunu çok vahim durumda son gecemde edge gözlem terasına çıkmıtşım (30st 10ave ) yeri otelimde (42st 7ave) aradaki yollar o kadar sıkıntılıydı ki akşam dönerken yolumu uzatarak hudson nehrine doğru yürüdüm nehir boyundan devam ettim amerikada bence tek kötü yani geceleri çok güvensiz.
-
Bu ileti silindi! -
@aysegul O numara ile söylesenizde aslında pek bişi olmaz hahaha siz kesinlikle o vizeyi alırsınız benim şahsi görüşüm bu arada hani tahmin yürütüyorum çünkü numara resmen 1000 li sayılarda gördüğüm kadarıyla yani Ankaranın size mülakat vermeme ihtimali yok kesinlikle alırsınız ben öyle düşünüyorum ^^
Genellikle çok düşük case number gördüğüm zaman o kişiler için çok seviniyorum çünkü ek bir sorunları yoksa aşağı yukarı hepsi hem vizeyi hem mülakatlarını erkenden alıyorlar bunu düşündüğümüzde evet sizin için bence pek risk yok hani söylesenizde farketmez gibi :))
Hayırlı olsun tekrardan ama esas sorun Lottery çıkmadan önce söyleyenler ve çıksa bile çok yüksek numarası olduğunu bilmesine rağmen bunu tüm çevresine anlatanlar o kötü bir durum..
-
@Ekto-Oktan ya benim söylememe sebebim, vizeyi alamama ihtimali değil aslında, yok orda napıcaksınız, yok şunlar gitmiş de geri dönmüş, çok zormuş cart curt diye söylenme potansiyeli olan herkesin sesini önden kesmiş olmak :)))
Anneme söylememe sebebim de tutacağı yasın (evet onun için yas gibi birşey olacak malesef :( ) süresini birkaç ay azaltmak :/
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
48
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum