DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@nsercan birkaç kişi taşıdı olumluydu
-
biz 26xxx lerdeyiz .Bizde taşısak bir faydası olur mu
-
@cleszi nasıl yani oturum vs belge istenmedi mi
-
Olumsuz olanlarda vardı
-
Merhabalar bizim dosya numaramız 20 binlerde olduğu için biz Mayıs'ta dosyamızı Viyana ya taşımıştık (yeşil pasaportumuz var). Ancak son gelismeler ile endiselendik. Eger Ankara'ya kalirsak yüksek ihtimalle mülakat almayacağız bu yüzden şimdi baska bir yol ariyoruz. Bizim 10 yıllık Amerika turist vizemiz var, acaba riske atmamak için simdiden Amerika'ya gidebilir miyiz? Gidersek orada surece devam edebilir miyiz ya da orada daha kolay mı olur? Lütfen cevap verin çok çaresiz kaldık.
-
@Fatime-İncebaş istenmedi diye biliyorum
-
Merhaba,
Eğer halihazırda turist vizeniz bulunuyorsa AOS başvurusu yapmanız mümkündür. Ancak, hem AOS sürecinin detayları hem de sizin case number (CN) özelinizde sıranızın ne zaman geleceği konusunda net bir bilgi veremiyorum. Bu hususta ilgili konu başlığını incelemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca, 28.08 tarihinde yayımlanan kuralın nasıl uygulanacağına dair hâlen birçok belirsizlik bulunmaktadır. Bu durumun AOS’tan bağımsız olduğunu da göz önünde bulundurmanızı öneririm.
-
Sorunuz ile ilgili AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak konu başlığını okuyarak, DV2024 ve DV2025 dönemlerinde sürecini yöneten kişilerin olumlu/olumsuz deneyimlerini okuyarak cevaplarını bulabilirsiniz.
Unutmamalısınız ki AOS için ABD içerisindeyken dosyanızı cut off olduktan sonra file edebiliyorsunuz, yani gidiş zamanlaması - seçilecek field office (beyan edeceğiniz adrese dayalı) ve kritik noktalara mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Sakin kalmali, yeni kurala göre KCC veya dosyanızı taşıdığınız konsolosluktan gelmesi muhtemel bildirimleri beklemeniz yararınıza olabilir zira sizin CN dahilinde önünüzde uzun ama hızlı geçmesi muhtemel bir zaman dilimi var. Bol şans!
-
@ozangules62 araya girmek diye birşey olamaz, burası sizin de herkesin de sürecini takip ederken paylaşım yaptığı bir yer. Gerek edindiğiniz bilgiyi buraya eklemek, gerek öğrenmek istediklerinizi sormak, gerekse sürecin ilerleyen zamanlarında deneyimlerinizi paylaşıp herkese aktarmak için var burası. Kaldıki yeni kararla birlikte herşey rafa kalkmadı, sizlerin süreçleri normal şekilde devam ediyor. Kaç kez email gönderdiniz? 2 hafta içerisinde tekrar göndermediyseniz hiç, yarın sabah-öğlen arası bir saatte tekrar gönderin lütfen.
-
Merhabalar, herkese iyi günler iyi forumlar dilerim.
Çekilişi kazanınca olaylar bitiyor derken meğersem bambaşka bir macera da bundan sonra başlıyormuş.
Aklıma takılan bazı sorular var. Siz kıymetli arkadaşların bilgisine başvurmak istedim.
Asıl kazanan benim. İşleyişin Ankara'dan olduğunu bilmediğimden başvururken Istanbul'u seçmiştim. Bu herhangi bir sorun yaratır mı ? Mevcut sıramızla (2026EU12XXX) bize acaba sıra gelir mi ? Geçmiş verileri incelediğimde 24-25 yılları baz alınırsa zor gibi duruyor ancak 23'ün Excelinde bizim sıramızın benzeri sıraya sahip arkadaşlara da mülakat geldiği görünüyor.
Taşıma olayı da burada okuduklarıma göre ortadan maalesef kaldırılmış. Diyelim ki tekrardan açıldı. Bu durumda direkt olarak Viyana'yı deneyeceğim . Elimde hali hazırda uzun dönem Schengen vizem mevcut ancak orada da şu aklıma takılıyor. Eşimin dil bariyeri var. Ankara'da sorun olmayacağı yönünde bilgi aldım ancak olası bi durumda Viyana'da sorun yaşar mıyız ? Veya bu taşıma olayı kaldırıldığı için Istanbul denkleme dahil edilir mi ?
-
@ATS16 ama anlamadığım konu şu zaten ds260 formunu teslim ettiğimiz için amerika ya giriş yaparken sıkıntı çıkar mi? Bir de dosya numaramıza göre ne zaman amerika ya gitmeliyiz gidebilirsek (6 ay max kalabildigimize gore)?
-
Arkadaşlar ben cumartesi akşamı kcc ye mail attım araya haftasonu girdi ama hâla dönüş yapmadılar. Bugün güncel konu (oturum vatandaşlık zorunluluğu) ile ilgili KCC'den dönüş alan oldu mu?
-
@ozangules62, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba şuanda ikametgah olayları konuşuluyor diye araya girip soru sormak istememiştim üzgünüm ama iki haftadır ankaradan geri dönüş maili bekliyorum dosyama eşimi eklemek için değişiklikler yapmak için fakat ankaradan dönüş bir türlü gelmiyor gelmediği için de ne ais kaydı yaptım ne sağlım raporu için randevu alabildim tekrardan araya girdiğim için kusura bakmayın
Gönderdiğiniz e-posta adresi doğru mu? Ad, soyad, CN bilgisi, doğum tarihi eklediniz mi? Hem kendi formunuzun kilidini açtırmayı hem de eşinizi eklemek istediğinizi belirtin.
Vaktiniz var neyse ki. Sağlık randevusu iki gün önce olsa bile yetişir. Çok sık olmamak kaydıyla yine yazın.
Eşinizi ekledikten sonra kendi formunuzda da güncelleme yapmanız gerekecek.
Bir önemli konu da artık ais kaydı olmuyor, bu mesajda belirtilen linkten yapmanız gerekecek.
Kolay gelsin. -
@ceycey12345 Ben cumartesi aksam mail attım az önce döndüler ama dümdüz mülakat yerimi sordum tekrar. Bangkok yazdılar
-
Excel tablosuna bakinca Ekim ayi icin Ankara sadece 6 kisiye mulakat vermis gorunuyor. Gercekten bumudur yani? :)
-
@ozangules62
Merhaba, Ankara icin konsoloslugun resmi sitesinde yer alan bu iletisim formu uzerinden isteginizi gondermeniz gerekmektedir. Ilgili formda yer alan sorulara size en uygun olan secenekleri secerek doldurmalisiniz, yanilmiyorsam “Add a family member to my case” gibi bir secenek olmasi gerekiyor. Bu yontem disinda gonderilen sorgu emaillerine cevap vermiyorlar. -
@earslann selamlar, excel tablosunda turkiyeden kazanan butun talihlilerin bilgileri yer almiyor, sadece buraya bakarak yorumlamak aldatici olabilir, bu yuzden dv25 in ekim ayina bakarak bir tahmin yurutebilirsiniz. Genelde foruma kayit olan ve excele bilgilerini giren sayisi toplam kazanan sayisinin 3 te 1 i kadar oluyor.
-
@onuru tesekkur ederim
-
Evet her şeyi doğru şekilde yaptım uygun formatla attım M33 Formatıyla bir kere gönderdim maili ve türkçe gönderdim mesajımı fakat hala bir dönüş yok bir arkadaşımız daha yazmıştı foruma onunla da iletişimdeyim onunda mailine dönüş yapılmadı iki defa atmasına rağmen endişelenmeye başladım ankaradan hiç dönüş alan varmı forumda acaba ?
-
@ugursway Merhaba ben bu yontemle yuzde yüz emin olarak dogru sekilde iki defa mail gonderdim 18 Agustos'tan beri dönüş alabilmiş değilim. Birebir Navigatoru kullandım ilk mailim Türkçe idi ikincisini İngilizce hazırladım. İzleyebilecegimiz başka bir yol var mı? Bu durum normal mi? @ozangules62 sizinle birebir aynı durumdayım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
50
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum