Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 520.2k 770

  • @ATS16 vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Bu kısmı okumuştum, aslında sormak istediğim herhangi bir adres olup olamayacağı. Yani otel ismi belirtmeden buradaki bir otelin adresini versem daha sonra değiştirebilir miyim veya bu adresi seçerken dikkat etmem gereken bir nokta var mı ? Teşekkür ederim.


  • @ATS16 Excel i hemen düzeltiyorum. Teşekkür ederim 4. iletiyi dikkatlice okuyacağız.


  • @Serapp teşekkür ederiz aktarımlarınız için. Biz şuan KCC ye mail atacağız. Örnek bir mail taslağı forum içerisinde varmıdır. ? Onun üzerinden ilerleyelim.


  • merhaba, 260 form da çalıştığım yeri yazmıştım en son ama işten ayrıldım. form da hala çalışıyor olarak duruyor. bu bir sorun yaratacak mı acaba merak ediyorum ? bunu sorguluyorlar mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bketcrsur

    Sorun olmaz, işten ayrılıp yeni bir işe girip o işten de ayrilabilirsiniz mülakat beklediğiniz süreçte. Hayat devam ediyor, önemli olan DS260 doldurduğunuz tarihteki beyanlarınızın doğru olması ve güvenlik sorularına doğru beyan ile cevap vermiş olmanız. Bol şans!


  • Benim 2 sene önce valizim çalındı İzmir’de içinde pasaportum vardı daha vize işlenmemişti hiç kullanmamistim green card başvurularında pasaport istendigi için çıkartmıştim. Valiz calindiktan sonra polise gitmiştik 1 ay sonra aradılar pasaportum çöpte bulunup polise teslim edilmiş ama gidip almam gerekiyormuş İzmir’e ya da imha edebilirlermiş ben de telefondaki memura imha edin geliş dönüş masraflıyla uğraşacağıma burada tekrar cikartirim dedim kapattık telefonu. Birkaç yerde eski ve yeni tüm pasaportlarıniz yanınızda olsun diye bişeyler okudum sorun çıkar mı acaba bu konuda ? Tutanak tutturmuştuk o gün ama nerede bilmiyorum hiç vize basılmadığı için sorun yaşamam diye düşündüm ama emin olamadım yardımcı olabilir misiniz?


  • @Buse-Demir-0
    Merhaba, imha ettirdiginiz pasaportunuzda herhangi bir Amerika vizesi yoksa hicbir sorun yasamazsiniz. Eger Amerikan vizesi varsa o zaman mulakatinizi yapacak konsolosluk yetkilisi bu konu ozelinde soru sorabilir, bu durumda aciklama yapmaniz gerekebilir.


  • @ugursway hayır hiç kullanmamistim sadece green card başvurusu için kullandım


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sinemmurat39

    bu konu basliginin 4.iletisi


  • @sinemmurat39, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ATS16 Excel i hemen düzeltiyorum. Teşekkür ederim 4. iletiyi dikkatlice okuyacağız.

    @sinemmurat39, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp teşekkür ederiz aktarımlarınız için. Biz şuan KCC ye mail atacağız. Örnek bir mail taslağı forum içerisinde varmıdır. ? Onun üzerinden ilerleyelim.

    Merhaba Sinem hanım. Sanırım gözden kaçmış 🙂 4. iletide örnek bir mail taslağı mevcut. Oradaki metin üzerinden ilerleyebilirsiniz. Kolay gelsin.


  • Merhaba, DS-260'ı gönderdikten bu yana hem iş hem de adresler ile alakalı hayatımda değişiklikler oldu, bunları vize görüşmesinde mi belirtmem gerekiyor nasıl bir yol izleyeceğim?


  • @falsepoet herkes özelden soruyor sizin vesilenizle buraya not düşeyim. Tiflis OTURUM istemedi. Sadece benden değil kimseden istemedi bu sene. Ama her sene farklı dinamikler işliyor. Deneyimler çok önemli olacak.

  • ⭐⭐

    @Emre-Çelik-1 selamlar, dosya tasima islemi yapmismiydiniz? Eger yapmadiysaniz once o konuyu bir arastirmanizi tavsiye ederim. Bu cn ile ankaradan mulakat almaniz zor gibi. Onun disinda sorunuza gelecek olursak, mulakat tarihinizi aldiktan sonra formunuzu actirip degisiklikleri yapabilirsiniz. Bende ds260 formunu gonderdikten sonra isten ayrilmam gerekti, mulakat esnasinda belirtmistim ama adres ile ilgili bir degisiklik olmamisti.

  • A aysegul bu başlıktan bahsetti

  • Ben KCK ya transfer e mail atacagim bir otel adresimi gostetmeliyim sizce


  • @falsepoet Otelin adını yazmadan sadece adresini yazmanız yeterli, sonrasında mülakata gittiğinizde orada kalmak zorunda değilsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @falsepoet otel ismi yazmadan, otelin adresini yazabilirsiniz. Birçok talihli bu şekilde taşıdı dosyasını.


  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • @onuru Evet dosyam Hong Kong'da şu an, mülakat tarihi aldıktan sonra formu açtırıp değişiklikleri tekrardan düzenlesem yeterli olur değil mi?


  • @serapp merhaba mülakattan ne kadar önce ve ne kadar tutarda hesabımızda usd olması gerekiyor ?


Benzer Başlıklar

  • 40 Oy
    12k İleti
    679k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum