Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.7k 953
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@ahmeterol1912

Aşağıdaki DV2023’e ait Varşova deneyimini okuma şansınız olmuş muydu?

https://yesilkartforum.com/forum/post/349947

2008 sonrası mezun iseniz liseden, e-devletten lise mezuniyet belgesi sorgulama sekmesini kontrol ettiniz mi? Mümkün olduğunda maksimum evrak ile hazır olmanız faydanıza olabilir.

• @Fer-0 Hocam bunu fikir olarak mı veriyorsunuz yoksa bilgiya dayalı bir yorum mu? Bu saatten sonra dolar bulmam imkansız çünkü.

• @ATS16 Diplomam var ama Türkçeden İngilizceye yeminli çeviri yaptıramadım. Varşova’da yaşıyorum ve burada sadece Türkçeden Lehçeye çeviri yapanlar var. Üniversite diplomam Lehçe, ancak liseyi görmek isterler diye endişeliyim. Türkçe lise diplomamı online olarak ıslak imzalı olmadan İngilizceye çevirtsem kabul edilir mi?
    Daha önceki deneyimlerde hangi diplomayı nasıl aldıklarıyla ilgili bir açıklama yapan olmamış.

• @aliaytac41 Güzel insan kasada baktı görevli bunlar geçmez dedi planın ne ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ahmeterol1912

Lise diplomasi ve transkript ile ilgili isi en siki tutan konsolosluk Hong Kong. Bu nedenle hali hazirda Lehce olan universite diplomaniz ile ilerlemeniz, diger lise diplomanizinda sikisik zamanda en iyi sekilde nasil ceviri yaptirabiliyorsaniz (online vb) ve talep edilme ihtimaline karsin yaninizda hazir bulundurmanizi tavsiye ederim.

Cekilisin ve yonergenin ozunde en az lise mezuniyeti ve uzeri egitim gordugunuzu kanitlar evrak talep ediliyor, bu da sizde Lehce dilinde var.

Varsova icinde siz mulakat deneyiminizden sonra olasi gelecek yillar forum kullanicilarini aydinlatmak icin deneyimini paylasmaniz iyi olacaktir. Mulakatta bol sans!

• @ATS16 Teşekkür ederim, süreci A’dan Z’ye ayrıntılı şekilde bitirdikten sonra yazacağım.

• @aliaytac41 hocam gerilme bu kadar relaxxx, yarın çıkınca bu muymuş diyecesin bak 21. gişenin karşına otur bekle ;)

• @yck06 merhaba bu sorunu nasıl cozdunuz ilcedende nufustanda benimde annemin kizlik soyadi cikmiyor. Bu durumu annem icin formul A aldim anneanne dede soyadimdan belki sorun cikmaz diye

• Merhaba ben DV2026 talihlisiyim, normalde talihli olmasam J1 vizesi alarak researcher olarak Ocak 2026'da işe başlayacaktım ama şimdi green card çıkınca green card alarak gitmek ve J1 ile başlayıp sonra waive süreçleri ile uğraşmak istemiyorum. Ancak bir an önce işe başlamamı istiyorlar. Numaram DV2026EU62XX. Başvurumu Viyana'ya almayı ve Ocak'ta mülakata girip alabilirsem öyle gitmeyi planlıyorum. Size sorum eğer mülakat olumlu geçerse verilen vize ile ABD'ye gittikten sonra işe alım işlemini ne kadar süre içinde başlatabilirim ve ne kadar süre sonra çalışmaya başlayabilirim? Yaklaşık 2 hafta sonra SSN 2 ay sonra da GC geldiğini okudum forumdan bunların hangisi çalışmam için yeterli ve gereklidir? Ayrıca bir an önce işe başlayabilmem için siz değerli deneyimli forum üyeleri Viyana'dan mülakat randevusu ayarlamamı mı yoksa J1 ile Ocakta başlayıp AOS yapmamı mı önerirsiniz? Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@Cansu-mer selamlar, yanlis hatirlamiyorsam su sekilde oluyordu, ilk sayfada orijinalin fotokopisi, arkasinda da tercumesi bunlarda kase ve imza oluyor. Ama orijinalde vs olmuyor diye hatirliyorum. Eve gecince evraklara bir bakarim tekrardan.

• @yahya-abdukaya o adresteki kişinin yapması gereken hiçbir şey yok, boş bir a4 kağıdına kendi bilgilerinizle birlikte yazmanız yeterli.

• @onuru cok tesekkur ederim 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dostlar selamlar.hazirlayip tercumana teslim ettim evraklarin cevirilerinde tercumanin damga ve kasesi var .evragin aslina yada fotokopilerine damga gereklimi tercume edilmis ing olan sayfa damgali olmasimi yeterli

simdiden tesekkurler @onuru @Serapp @selens1907 @10urdmn

Evrak asıllarına kesinlikle herhangi bir damga veya işlem yapılmamalı. Çevirilerde ise kaşe, damga ve imza bulunması yeterlidir.

• Arkadaslar gercekten sorularimiza hic sıkılmadan yorulmadan gece gunduz cevap veren sizler sayesinde bizim gibi panik heycan ve sabirsiz olan talihliler göç ederken sorunsuz ilerliyoruz.ozellikle kendi adima cok tesekkur ediyorum.ne sorulsa cevabini buluyor yada ozel mesaj ile cevap aliyorum.Ne mutluki bu forum ile tanismisim :)

• @ozgurs Hocam dediğin gibi oldu, eyvallah :)

• @aliaytac41 paylaşımınızfa imza sirküsünde Tc ve banka çalışanların bilgileri var kvkk açısından sıkıntı olur diye düşünüyorum

• @mehmetizmirli Haklısınız hocam, sorumun cevabını aldım zaten kaldırayım onları.

• @aliaytac41 ;) geçmiş ve hayırlı olsun :)

• Arkadaşlar selamlar herkese. Ais adres kaydı yapmak için siteye girdiğimde Avrupa sekmesinde Türkiye çıkmıyor. Bunu yaşayan sadece ben miyim şu an yoksa sayfa falan mı değişti? Bilen varsa yönlendirebilirse sevinirim. :)

Ayrıca, eşimin Fransa doğum belgesini Fransızcadan İngilizceye yeminli tercüman ile çevirdik. Bunu ekstradan noter, apostil vs yaptırmaya gerek olacak mı?

Ayrıca, biz diğer evrakları e devletten aldık ve adli sicil kaydı dışında ingilizce alabileceğimiz bir evrak yok, Türkçe olarak veriyor sistem. Bu sorun olur mu? Son gelen mülakat mailinde evlilik cüzdanı için ingilizce kopyası alınacaktır diye parantez içinde belirtilmiş. Lakin bu Türkçe.

Son olarak, bizim fotoğraflarımız 4 ay önceye ait. Yeniden çektirmek gerekir mi sizce? Bu konuda bir kaç yerden "fotoğraftakine benzemiyorsunuz" diye tekrar yeni fotoğraf istediklerini gördüm.

Şimdiden zamanınız için çok teşekkür ederim.

• Herkese merhabalar dosyamı Japonyaya taşıdım ve vize randevu maili aldım, öncelikle aramız da japonya giren yada girecek varmı ? Diğer sorum da şuan nişanlıyız haftaya evlenmeyi düşünüyoruz dosyayı açtırıp eşimi ekleteceğim bir sıkıntı olur mu? şimdiden çok teşekkür ederim :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k