Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.1k 487 201.8k 494

• @Mehmet-Fatih-Aslan vardır bir hayır de üzme fazla kendini mücadele etmeye devam ben 3 senedir karavana her kazanamadın yazısının ardından hayatımda büyük değişiklikler oldu üzme kendini kafana da çok takarsan sadece kendini yıpratırsın

• @mehmetizmirli Çalışmaya devam Mehmet abi, dediğinde hakliymissin vizeyi almadan istifa verilmezmis. Çok sağol herşey için. Üzülüp toparlanacagiz başka çare yok

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Avrupa Birliği Schengen komisyonu, 15.07.25’de aldığı kararla son 1 yılda vize almış ve giriş-çıkış kurallarına uymuş TC vatandaşlarına 6 ay, son 2 yılda giriş çıkış yapmış ve kurallara uymuş TC vatandaşlarına 1 yıl çoklu-giriş-çıkış vizesinin sorunsuz verilmesini emreden tebliği yayınladı.

Bu tebliğ sadece Türkiye sınırlarında sabit adresi olan, yaşayan TC vatandaşları için geçerli. (Tır şoförleri kapsam dışında)

Konsolosluklardaki yığılmanın normale dönmesi bu kararla beklenirken, komisyon ilk kez vize başvuru yapacak kişilere odaklanılması gerektiğini, giriş çıkış kurallarına uyan TC vatandaşlarını vizenin süratle verilmesini belirtti.

Establishing adapted rules on the issuing of multiple-entry visas to Turkish nationals residing in Türkiye and applying in Türkiye for short-stay visas

İlk vize (tek girişli veya çok girişli) verildikten sonra, bu vize kurallara uygun kullanıldıysa;

• Önceki vizesinin bitişinden itibaren 1 yıl içinde başvuru yapanlara 6 aylık,

• Önceki 6 aylık vizesinin bitişinden itibaren 2 yıl içinde başvuru yapanlara ise 1 yıllık çok girişli vize verilebilecek.

İlk vize verildikten sonra, vize kurallara uygun kullanıldıysa;

1. Vize 6 ay
    2. ⁠Vize 1 yıl
    3. ⁠Vize 2 yıl
    4. ⁠Vize 5 yıl olarak verilecek.

Anahtar kelimeler: Schengen, vize, cascade

• @ATS16 9 Temmuz 2024 Tarihinde Polonyadan Calisma Amacli 1 Yillik D Tipi Schengen Vizesi Almisim Ve 1 Haziranda Vizem Bitmiş Şimdi Bu Kurala Göre Ben Vizeye Tekrar Başvurursam Sorunsuz Bir Şekilde İkinci D Tipini Alabilicekmiyim?

Yoksa Karar Sadece Turist Vizeleri İçinmi D Tipi Ulusal Vizeleri Kapsamıyor Mu Yani?

Evet sanirim karar turist vizesi sahipleri için ikinci uzun kalış vizesi D Tipinde süreç farklı anlaşılan

• @Ekto-Oktan

Karar metni başlığında belirtildiği üzere bahsi geçen uygulama “short-stay visas” tipi için geçerli, turistik vize başvuruları.

• @ATS16 çok teşekkür ediyoruz bilgilendirme için :)

• @Mehmet-Fatih-Aslan güzel kapılar açılacak inanıyorum yolun açık olsun✋🏻

• @mehmetizmirli Sağol abim, güzel kapılar açıldığında yazacağım sana buradan. Zaman lazım sadece. Musmutlu günler diliyorum sizlere.

• Geldi yine Chi perileri.

chicago.jpg

• @hasnotben ah be dostum, ucundan döndük şu manzaranın.

• @hasnotben neresi orası❓ Oradaysanız hayat nasıl orada, anlatıldığı gibi güzel mi❓

• @dogan28 hislerini anlıyorum diyemem ama yaşadığınız süreç çok zor olmalı resmen perdeyi araladınız baktınız tekrar kapı kapandı gibi olmuştur size biz kazanamadığımız da yıkılıyoruz sizin durum daha farklı vardır bir hayır demekten başka çare yok

• @T-C-Kubilay-Dikici @dogan28 Beni gören sakalın beyazlamış noldu sana diyor.

• @Mehmet-Fatih-Aslan belki yüzlerce kişiden duyduğun bir şeyi daha söyleyeceğim vardır bir hayır de kafana takma bence hayat hala devam ediyor

• @T-C-Kubilay-Dikici sağlık olsun en azından denemeye devam edebiliriz, şimdilik kendimi avutabileceğim tek nokta bu maalesef, çok fazla üzüldüm hatta aşırı üzüldüm ama bir yandan kendime yeni çıkış kapıları aramaya devam edeceğim.

• @Mehmet-Fatih-Aslan Çok yıprandık, yanlış anlama ama sen ben gibi kıt kanaat geçinen adam yıpranır bu süreçte, kimisi var kazandı 2xxx cnlerde gitmek istemedi adam zaten zengin eğlencesine başvurdum diyordu bana... yaşadığımız hayatı biz seçmedik sonucta değiştirmeye çalışmaya devam etcez bi yandan...

• @T-C-Kubilay-Dikici Evet bende öyle diyorum. Belki daha sonraki seneler, daha hazır bir şekilde olacak. Çok isteyince cabalayinca bir şekilde olur. Sağlık olsun.

• @dogan28 Her alanda, var bu tipler. Bunların duyarsızlığı her konuda herkese zarar. Hayata devam yapacak birşey yok, sağlık olsun.

• @Mehmet-Fatih-Aslan umarim biizm icin en doğru zamanda gideriz

• ⭐⭐⭐⭐

"doğru zaman" konusunda birşey söylemem gerek. Yıllarca başvurduk, her başvuruşumuzda evet çıkmasını çok istiyorduk ancak çıksaydı reentry permit vs yollara başvurmak zorunda kalacaktık, çünkü bir müşkülümüz vardı, çekirdek ailemizle ilgili değildi ancak sırtımızı dönemezdik.. velhasılı, 8,5 yılın ardından nisan ayında üzücü birşey yaşadık ancak bunda da bazı hayırlar vardı. Hayırlardan bir tanesi de, 1 ay bile geçmeden greencard sonuçları açıklandı.. ve nihayet.. nisan ayında elimizi kolumuzu bağlayan durum ortadan kalkmıştı ve mayıs ayında talihli olduk.. istediğimiz an, vizeyi alır almaz belki de, göç edebilecektik :)
    Bir şey daha var, eşim geçen sonbahar, oradan emekliliğe ayrılması kesin gözüyle bakılan 12,5 yıldır çalıştığı local iş yerinden tabiri caizse pat diye ayrıldı, kimse beklemiyordu, herkes şok.. ve 10 gün içinde büyük bir amerikan firmasının türkiye ofisiyle anlaştı, 1ayda mülakatları yapıp imzayı attı (o 1-2 aylık süreçte amerikan firmalarının o meşhur mülakatlarını da deneyimlemiş oldu) aralıkta da işine başladı, belki de amerikadaki bir ofisine geçer buradan kimbilir, bazen carrier sayfasından boş pozisyonlara bakıp hayaller kuruyoruz :)) yani demem o ki, olay anında o üzüntüyle anlayamayabiliyoruz ama belki de daha iyi ve doğru bir zamanda göreceksinizdir o 'randomly selected' yazısını umarım.. her zaman ettiğim duadır, bu forumdan maximum sayıda arkadaşımızla oralarda buluşmak üzere..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k