Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

E2 yatirimci vizesi veya statu degisikligi

• Herkese merhaba.abd ye turist vizesiyle gelip statü değişikliği ile e2 vize başvurusu yaparak sirketi eşimin üzerine açmak istiyoruz.para kaynağını ispat için kullandığımız evraklarda benim adım yazıyor(ev,araç satış evrakları) bu evrakları eşim içinde kullanabilir miyiz?eşimin annesi yada babası hibe adı altında para verse bu kabul edilir mi?edilirse de noter onaylı olması mı gerekiyor? şimdiden teşekkür ederim

• ⭐⭐

@kenankulll her türlü paranın kaynağının açıklanması gerek.
    hibe verilecekse o paranın kaynağını göstermeniz lazım.

evraklarda sizin adınız yazıyorsa statement yazacaksınız eşime veriyorum x para, kaynağı şu şudur diye.

avukatla çalışın.

• Merhaba Baküden E2 vize randevusu alan varmı bugünlerde? Ne kadar zaman sonraya randevu veriyor acaba?

• Herkese Selamlar. Biz de E2 COS yapmak istiyoruz. B2 vizemiz var. Amazon e-ticaret yapmayi dusunuyoruz. FBA modeli ile wholesale yapmak istiyoruz. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır, özellikle tedarikci veya distribütör bulma noktasında araştırmalarımız devam ediyor. Deneyimi olan varsa paylaşırsa, sevinirim.

• Merhabalar,

Amerika'da E2 vizesine uygun güçlü bir geçmişe ve altyapıya sahip bir, restaurant+Catering+Food Truck operasyonları olan bir markanın şubesi (restaurant veya Food Truck) olmakla ilgilenen var mı?

Teşekkür ederim.

• @arnold bilgi alabilir miyim

• @Selma-Bozer

Biz 2 gün önce yeni sisteme kaydolduk ancak tarih vermiyor şuana kadar

• @Hknsnk-0 merhaba Baküden mi başvuru yapacaksınız Türkiyeden demi?

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @yılmazcengizhan Sizin vizeniz olmasına rağmen eşinize ret mi verdiler?

Benim turist vizem var, eşim için de vize randevusu aldık bekliyoruz, açıkçası hiç ret alınabileceğini düşümüyordum

• E-2 Süreci Deneyimim ve Satışta Olan Truck/Ekipmanlar

Merhaba,

Amerika’da E-2 statü değişikliği ile 2 yıllık çalışma izni aldım. Bu süreçte kendi işim için kullandığım truck ve ekipmanlarımı satıyorum. İşimi farklı bir alana yönlendirmeyi planladığım için mevcut araç ve ekipmanları devretmek istiyorum.

Şunu özellikle belirtmek isterim ki iş kötü değil. Aksine kazançlı bir iş modeli. İsteyen olursa, kazancımı gösterebilirim:
    • Araçlarla ne kadara taşıma yaptığımızı,
    • Nereden nereye yük taşıdığımızı,
    • İşin kârlılığını gösteren örnek belgeleri.

Ayrıca elimdeki truck ve ekipmanlar bu iş için en uygun olanlardır. Aracı satın aldığım fiyatı da gösterebilirim, böylece işin maliyet ve kârlılık tarafı tamamen şeffaf olur.

Türkiye’den gelip E-2 vizesi almak isteyen biri için bu araçlar ve iş düzeni hazır bir başlangıç sağlayabilir. Ben de kendi deneyimlerime dayanarak:
    • E-2 sürecinde geçtiğim aşamaları,
    • Evrak hazırlığında nelere dikkat edilmesi gerektiğini,
    • Başvuru sürecinde karşılaşılabilecek durumları

detaylı ve şeffaf biçimde paylaşmaya hazırım.

Amacım sadece aracımı satmak değil, aynı zamanda bu sürece girecek kişiye destek olmak. Sürecin nasıl ilerlediğini ve benim neler yaşadığımı açık şekilde anlatabilirim.

Detaylı bilgi almak isteyenler bana özelden ulaşabilir.

Teşekkürler.

• E2 ye uygun Atlanta da güzel bir lokasyonda devren tesettür giyim mağazası bulunuyor ilgilenen olursa bana ulaşabilirsiniz

Benzer Başlıklar

• Texas Houston Bölgesinde E2 Uygun Dükkan

Yatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    130 Bakış
    KeremtkK
    Texas Houston bölgesinde e2 uygun için coffe shop yada bakery tarz bir yer arıyoruz. Mevcutta elinde böyle bir işi olan devretmek isteyen varsa iletişime geçebilir mi ?
  • Tır Satın Alarak E-2 Vizesi Almak

15
    2 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    E
    Kasim 2023'te tirimi aldim, Aralik 2023'te yola cikardim, o gun bugundur yolda, Subat'ta E-2 vizemi aldim, 2 ay once de yine ayni tir sayesinde uzattim. Etrafimda tir sahibi yuzlerce insan var ve sanirim tirinin parasini cikaran nadir insanlardan biriyim, ustune de kendi tirimi islettigim sirkette yoneticiyim. 40 tiri yonetiyoruz ve tir sahiplerinin %80'i benim gibi E-2 statusune sahip. Bu is iki turlu yapilir, ya 0 tir alir 300k miles olunca satarsiniz ya da 20-30k maliyetle 700k milesda bir tir alip tecrubeli bir soforle beraber para kazanirsiniz. Ilk dedigimde risk dusuk, yatirim buyuk, ikinci opsiyonda ise yatirim dusuk risk cok buyuk. Cok buyuk derken 30k$'a aldiginiz tirda tam o kadar hasarlik hasar cikabilir. Belirli bir sure ABD'de kalmaniz ve statu sahibi olmaniz lazimsa eski bir tir alinir, gelir beklenmeden statu alinir, yoksa para kazanilmaz. Para kazanmaniz icin yuzlerce sizin elinizde olmayan faktorun lehinize calismasi lazim. Ha bu arada para kazanan yok mu, mesela bir arkadasim gecen sene aldigi tirdan kazandigi paraya 14 ay hic dokunmadi ve gecen ay 53k bedele yeni bir tir daha satin aldi. Bir baskasi ucuncu ayinda cok para kazanip 2 yeni tir daha aldi, zorla durdurdum. Sahip oldugu 2 tirdan her ay en az 10k kazanan is ortagimiz var ( toplam yatirim bedeli 300k ). Bununla beraber 52kya aldigi tira daha ikinci haftadan 30k masraf cikaran da var. Sosyal medyada e-2 reklami yapan carrier firmalara kanmayin, ispat edemem ama %100 eminim hepsi sizin cironuzdan caliyorlar. Bu arada carrier sirketlerin ownerlardan kazanacagi para cironuzun %5'ini gecmez, %5 icin de emin olun o cile cekilmez. Ozan Bey'in dedigi dogru, carrier olmadan para kazanmak cok zor, ama carrier olmak da kolay degil, amac sirf MC numarasi almaksa o isin en basiti, akliniza gelemeyecek sorunlarla ugrasip aninda cozum bulmaniz lazim. Ornek vereyim, maddi durumu kotu olan ve bu sebeple soforune para odeyemeyen bir tir sahibinin soforu, tiri yukuyle beraber kacirdi, ucaga atlayip issizligin ortasinda polisle beraber gidip tiri aldim, baska tirdan sofor indirip yanima getirttim ve tiri ona teslim ettim. Kendi tirimi da soforlerden birisi ara sokaklardan birine birakip kacti anahtari vermedi, en yakin yetkili bayiye gidip yeni anahtar kestirdim ve tirimi aldirdim. Bunun gibi akliniza gelemeyecek 100lerce sorun sayarim, bazen bunlarin hepsiyle ayni anda ugrastigim bile oluyor. Ayrica iyi bir carrier olmak icin de 10 tir ve 300k$ isletme sermayesi sart, aksi takdirde isiniz kesin batar, ne zaman batacagi ise sizin yeteneginize ve sansiniza baglidir. Ezcumle alternatif bir is kolunuz varsa tir almayin, ne is yapacaganizi bilmiyorsaniz ve zanaati olmayan bir beyaz yakali iseniz tir sizin icin en dogru model, gidip sagda solda kimseye binlerce dolar odemeyin, bana yazin ben elimden geldigince yardimci olurum. Tekrar ediyorum, alternatif is kolunuz varsa bu ise girmeyin. Simdi bir de yeni moda box truck cikti, eger surmeyecekseniz sakin bulasmayin (sirketimde 4 box truck var). Esenlikle kalin, saygilar.
  • F1'dan Yatirimci vizesine gecis.

1
    0 Oy
    1 İleti
    495 Bakış
    kirikK
    Merhabalar, Turist vizesinden F1 statusune gecis yaptim Amerikadayken. Simdi de Yatirimci vizesi dusunuyorum. Eger basvurum reddedilirse ogrenciligimde de sorun oluyor mu? Yoksa tekrardan F1 statumle devam edebiliyor muyum?
  • E2 için en isabetli yöntem?

31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    E
    @ayvalik10 tolunay green card kazanarak geldi , e2 ile degil.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k