Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye girişte gerekenler

• @srsmdm, içinde söyledi: ABD'ye girişte gerekenler

Merhaba,

Yazın eşim ve çocuklarımla birlikte b1/b2 vizemizle Florida'ya gideceğiz. İleriye yönelik olarak e2 statüsüne geçip kalmayı değerlendiriyoruz. Bununla ilgili birkaç sorum olacak:

1. Pasaport kontrolünde sorun olmaması adına gidiş dönüş bileti birlikte almamız mı gerekiyor? eğer öyleyse sadece dönüş biletini yakmadan iptal edebilmek mümkün oluyor mu THY ile?
    2. dönüş biletini de alırsak pasaport kontrolünde görevliler "madem 2 hafta kalacaksınız, o zaman 1 aylık damga basalım" diyip 6 ay yerine 1 ay olarak basabilirler mi?
    3. dönüşş bileti olmadan gelirsek sorun oluyor mu?

Teşekkürler

1. Thy de bilet alırken esnek seçenekler var bilet fiyatı artıyor ama bu dediğiniz mümkün
    2. Böyle bir şey olacağını sanmıyorum ve forumda da denk gelmedim.
    3. Dönüş biletsiz girişte sorun yaşarsınız. Biz girerken özellikle sordular. Hatta benim biletimin çıktısı otel rezervasyonlarının arasına karışmış ilk başta bulamadı. Eşim ve kızımınkini gösterip ısrarla benden bileti göstermemi istedi. Bende mailden göstermeye çalışırken çıktıyı buldu tamam buldum dedi.
  • ⭐⭐

@srsmdm 1-) THY gidiş biletini esnek olmayan dönüşü esnek alırsanız dönüş biletinizi iade etmiyor. Bu konuda ben dahil bir çok davaya konu oldular.

2-) Çok nadiren de olsa bir şey diyebilirler, hakları var; ama bu durum ancak sizi ikinci teftişe aldıkları zaman mümkün olur.

3-) Dönüş biletiniz yoksa çok yüksek ihtimal içeri girişiniz reddedilir, sizin dönüş biletinize ait bilgiler CBP ile paylaşılıyor. Eğer ABD'de bulunacağınız süre siz oradayken ucu açık olarak gerçekleşecek bir etkinlik, toplantı vs gibi bir şeye bağlıysa ve dönüş biletini alabilecek maddi durumunuzla beraber ülkeye döneceğinizi kesin bir şekilde ispat edebiliyorsanız dönüş bileti olmadan girmeyi deneyebilirsiniz; ama bu yöntem asla tavsiye edilmez.

• Merhabalar 1.5 yılın sonun nasip olursa nisan sonunda eşim oğlum ve ben miamiden giriş yapacağız gidiş dönüş biletlerimi aldım ilk olarak kalacak yer olarak 3 günlük bir yer için bilet aldım bana girişte diğer 5 gün nerede kalacaksın die sorarlarmı yada yakın zamanda miamiden giriş yapan oldumu girişte neler sordular ne bilgiler istediler tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler

• ⭐⭐

@nofearbrk Son zamanlarda Miami'de ciddi bir sorgulama yaşayan duymadım. Dün kardeşim beni ziyarete geldi, kendisinin 5 yıldır vizesi ve daha önce 2 kez ABD'ye gelmişliği var, pasaport kontrolünde senin burada bir akraban mı var diye sormuşlar, o da abim yeni yerleşti demiş. Bu kadar, ne otel sorgusu ne eşya kontrolü yapılmamış. 180 gün kalış izni verip uğurlamışlar.

• ⭐⭐

@EasternStar Buna bir ekleme yapayım: ABD uçağına binerken yapılan güvenlik sorgusunda nerede kalacağını sormuşlar o da benim adresimi beyan etmiş; CBP görevlisi de ev adresini görünce otomatikman akraban var mı diye sormuş. Otel adı ve adresi yazılsaydı o soru da sorulmayacaktı.

• @EasternStar yorumlarınız için teşşekkür ederim fakat korkum şu ben 3 günlük bir konaklama ayarlayacağım ilk etapta daha sonra tennessee/nashville geçeceğim bana der mi ki senin dönüş biletin 8 i konaklaman 3 gün diğer 5 gün diye sorar mı? kusura bakmayın biraz açıkcası telaş yapıyorum bu konuda

• @nofearbrk Booking den iptal seçenekli konaklama rezervasyon yapın, rezervasyon çıktısını alın, sonra iptal edin, her ihtimale karşı içiniz rahat olur.

• ⭐⭐

@nofearbrk Farklı eyalete geçeceğiniz için yapmazlar diye tahmin ediyorum. Uçak dönüş biletiniz yanınızda olsun, gerisi çok dert olmayacaktır.

• Abdye girişte pasaport süremizin en az 6 ay mı olması gerekiyor 1 yıl mı acaba?

• @Bahar-Özcan, içinde söyledi: ABD'ye girişte gerekenler

Abdye girişte pasaport süremizin en az 6 ay mı olması gerekiyor 1 yıl mı acaba?

ABD'ye green card vizesi veya green card ile giris yapiyorsaniz pasaportun kalan suresinin bir onemi yok. Suresinin bitmesine 1 gun kala bile girebilirsiniz. Pasaportun kalan suresi gocmen olmayan, ozellikle de turist vizesi ile giris yapanlar icin onemli cunku kalis suresi bittiginde ulkeyi terk edebilmesi icin hala gecerli bir pasaportun, yani suresi bitmemis bir pasaportun olacagini garanti etmek icin turist vizesi ile girislerde en az 6 ay gecerlilik olmasini ararlar.

GC girisi yapanlarin ulkeyi belli bir surede terk etmeleri gerekmediginden, hatta aksine buraya yerlesip hep burada kalmalari beklendiginden suresi 1 gun kalmis olsa bile gecerli bir pasaportla giris yapmalarinda herhangi bir engel yok.

• @smartcells çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız

• @Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k