Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
-
@orangegreen ds formunda ssn istemiyorum desenizde ssn gönderildiğine dair bir söylemde var ne kadar doğru bilmiyorum ancak SSA ofise gidip vizenizle o yazının kaldırılmasını isteyebilirsiniz eğer işi bilen bir memura denk gelirseniz vizenizin geçerli olduğunu bilir zaten
-
@Emre-Kurtulmuş @ATS16 Cevaplarınız için teşekkürler, bir problem olmadan ABD'ye gidebilirsek bu konu hakkında buraya güncelleme yazacağım :thumbs_up:
-
Merhaba sevgili arkadaşlar, 💐
Amerika'ya girişimizden 7 gün sonra benim SSN'im geldi fakat eşiminki gelmedi. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum. Bir öneriniz var mıdır acaba? -
@Zeynep-İlkbal-Yazıcı bir kaç gün verin aynı günde gelmeyebilir dosyalar yinede gelmezse ssa ofise gidip sorabilirsiniz durumunu yeni başvuru yapmadan önce kartın durumunu öğrenmeye çalışın
-
@Emre-Kurtulmuş Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. ✨
-
Hangi havalimanından giriş yaptınız ve hangi şehir/eyaletteki adreste kartınızı bekliyorsunuz? 7-10 iş günü daha geçtikten sonra google maps'den adresinize en yakın SSA ofisine giderek kart numaranızı sözlü olarak öğrenmek istediğinizi beyan ederseniz, süreç ile ilgili bilgi vermeleri muhtemel iyi ve bilgili bir memura denk gelirseniz.
-
@ATS16 hepsine gitsin ben nj dekilerden Clifton daki bir abiden ogrenmistim digerleri Paterson Hackensack hicbiri soylememisti.Birine denk gelene kadar devam.
-
Merhaba 20 Eylül tarihi itibariyle Chicago O'Hare havalimanından giriş yaptık ve şu an Naperville'deyiz. Airbnb ile konaklıyoruz. Posta adresimiz Dekalb'te buraya 40 dakika uzaklıkta. Söylediğiniz gibi bir süre daha bekleyip ardından en yakın ofise gideceğiz. 🌼 ilginiz için teşekkür ederim. @ATS16
-
Merhabalar, bugün Maryland eyaletindeki 6. Günüm. Ssn ve greencard henüz adrese ulaşmadı. Ssn ve greencard olmadan araba almak veya ev kiralamak çok zor. Ssa ofisine gidip sözlü olarak ssn numaramı öğrenebilir miyim yoksa çok mu erken ?
-
@mervey ssa ofise gidip şansınızı deneyin iyi bir çalışana denk gelirseniz yardımcı olur
-
@ramsen18 Merhabalar eşinizin ssn numarası sizden kaç gün sonra geldi
-
@Emre-Kurtulmuş ssn’im geldi biraz önce. Ama eşimin ki gelmedi sanırım bu durumu da yaşayan insanlar olmuş.
-
@mervey evet ikinizin süreci birbirinden bağımsız giriş yapıldıktan itibaren onun için greencard ve ssnlerin teslim süreleride değişik olabilir endişelenmeyin normal bir durum
-
@Emre-Kurtulmuş teşekkür ederiz Emre bey. Son soru :) : eşimin numarasını pazartesi günü öğrenmeye gitmek istiyorum yazdıklarınızın hepsini okudum. Sizce de sorun olmaz değil mi
-
@mervey sorun olmaz gidebilirsiniz söyleyip söylememek oradaki çalışanın takdirine kalmış durumda ama. Birde size derseki form doldurun başvurunuzu alalım vs diye yeni form doldurmamanızı öneririm işleri karıştırabilirler o şekilde çünkü
-
@Emre-Kurtulmuş evet haklısınız aslında yanlış ya da kafalarına göre anlarlar diye bile korkuyorum. Açıkçası kurallar eyaletten eyalete ya da kişiden kişiye göre bile değişebiliyor maalesef. Dün araba almaya gittik. Maryland state number istediler araba için sözleşme imzaladık fakat arabayı çıkartmamıza izin vermediler. Bugün MVA ofisine gittik ssn numaranız gerekli önce ssn merkezine gidin sonra buraya gelin dediler. Yani ne ev ne araba ne iş. Greencard almaya hak kazanıyorsunuz belki ama bi süre mülteci gibi yaşamak zorunda kalıyorsunuz.
-
@mervey özellikle araba konusunda bol bol buradaki deneyimleri okuyun derim çünkü özellikle bu sektördeki insanları işi satış, sizin direk ne kadar konuya hakim olup olmadığınızı anlayabilen kişiler genelde ve konuya hakim olmadığınızı görürlerse bir çok şey satmaya çalışabilirler size
-
@mervey hocam SSN yoksa hicbirsey yapamazsiniz abdde. Adam kacak gelmis,green card yok vize yok,pasaportu bile yok,sirket acabiliyor,is yapabiliyor. O kadar onemli SSN ;)
SSN gelene kadar Araba kiralamanizi oneririm. Ubere vereceginiz paradan daha ucuza malolur.
Cok uzun surmuyor zaten ssn. -
@mervey Eşimin SSN numarası hemen gelmedi, benim SSN im geldikten 10 gün sonra biz Maryland Salisbury SSA (Social Security Administration) gittik. Eşim kendi durumunu izah etti; Eşimin SSN’i geldi ancak benim SSN’im uzun bir süredir gelmedi bir sorun olduğunu düşünüyorum, dedi. Görevli bir ek kayıt gibi bir şey oluşturdu ve eşime o kayıt belgesini verdi. 1 hafta içinde SSN’in gelecek eğer gelmez ise tekrar buraya sana verdiğim belge ile gelirsin dedi. 3 gün sonra eşimin SSN’i geldi.
-
@Emre-Kurtulmuş biraz önce iki farklı saa ofisine gittik. Randevusuz asla kabul etmiyorlar. Randevu almaya kalktığımızda sistem bizi ssn başvurusuna yönlendiriyor. Durumu anlatmaya çalıştık ama randevusuz işlem yapamıyoruz dediler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum