Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de açılacak ofis sonrası L1 vizesine başvuru yapmak

• Merhaba Claudia Hanım, öncelikle vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

Çalışmış olduğum şirkette Dış ticaret müdürü olarak görev yapmaktayım. Şirketimizin bir Amerika ofisi açma düşüncesi bulunmakta ve bu oluşumu sağlayarak başında bulunacak kişi ben olacağım.

Şu an halihazırda Turist vizem mevcut ve şirket kuruluşu ve araştırma yapmak için önden bir ziyaretimiz olacak. Konu ile alakalı araştırma yaptım forumu da inceledim bayağı ancak aşağıda soracağım sorulara net olarak bir yanıt bulamadım. Yarcımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1- Bu başvuru yapılırken orada kurumluş olan şirketin %100 sahibi çalıştığım firmamı olmalıdır veya %51, %50, %25 gibi daha düşük oranlarda ortağı olması yeterli midir?
    2- Orada kurulmuş olan firmada bir ortaklığımın olması herhangi bir sorun teşkil eder mi?
    3- Başvuru sürecinde eşim için de aynı anda mı başvuruda bulunuluyor yoksa benim L1 vizem çıktıktan sonra başvurup ayrıca mı gelmeleri gerekli?
    4- Şirket kuruluşu yeni olacağı için 1 yıllık ilk vize süresi veriliyor bildiğim kadarı ile. Bunun uzatılmasında şirketin büyüme ve istihdam oranı dışında bir etken var mı? Şirkette 1 yıl içerisinde istihdam olmaması ancak ticaret oranının yeterli düzeyde yükselmiş olması yeterli olacak mıdır?

Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim.

• @taha-gözütok, içinde söyledi: ABD'de açılacak ofis sonrası L1 vizesine başvuru yapmak

Merhaba Claudia Hanım, öncelikle vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

Çalışmış olduğum şirkette Dış ticaret müdürü olarak görev yapmaktayım. Şirketimizin bir Amerika ofisi açma düşüncesi bulunmakta ve bu oluşumu sağlayarak başında bulunacak kişi ben olacağım.

Şu an halihazırda Turist vizem mevcut ve şirket kuruluşu ve araştırma yapmak için önden bir ziyaretimiz olacak. Konu ile alakalı araştırma yaptım forumu da inceledim bayağı ancak aşağıda soracağım sorulara net olarak bir yanıt bulamadım. Yarcımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1- Bu başvuru yapılırken orada kurumluş olan şirketin %100 sahibi çalıştığım firmamı olmalıdır veya %51, %50, %25 gibi daha düşük oranlarda ortağı olması yeterli midir?
    2- Orada kurulmuş olan firmada bir ortaklığımın olması herhangi bir sorun teşkil eder mi?
    3- Başvuru sürecinde eşim için de aynı anda mı başvuruda bulunuluyor yoksa benim L1 vizem çıktıktan sonra başvurup ayrıca mı gelmeleri gerekli?
    4- Şirket kuruluşu yeni olacağı için 1 yıllık ilk vize süresi veriliyor bildiğim kadarı ile. Bunun uzatılmasında şirketin büyüme ve istihdam oranı dışında bir etken var mı? Şirkette 1 yıl içerisinde istihdam olmaması ancak ticaret oranının yeterli düzeyde yükselmiş olması yeterli olacak mıdır?

Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim.

Sayin@@taha-gözütok, L1 vizesi icin iki sirket iliskisini gosterirken bir sirketin diger sirketin en az %50sine sahip olmasi gerekir. Ayni zamandatranfer oldugunuz sirketin ofisinde son 3 yilda en az 1 tam yil calismis olmaniz gerekir. Hem ortak hemde sirket calisani iseniz sorumluluklarinizin iyi tesbit edilmesi ve birbiri ile celiskili durumlar olusturmamasi gerekecektir. Esiniz icin ayni zamanda ( L1 dependent olarak ) veyaL1 vizesi size ciktiktan sonra basvuru yapilabilir. Genelde yeni sirketler icin bir yillik bir izin verilir, sirketin satislari, durumu, calisanlari bir yil sonunda degerlendirilecektir. Bunlar olumlu olursa bir problem yasanmamasi beklenir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    258 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cthax, içinde söyledi: Turistik vizesini aldıktan 2 yıl sonra ABD'ye ilk seyahati yapmak @Claudia-J-Muslu o zaman hükümlü değildim ve adli sicilimde gözükmüyordu. 1 dosyam mevcut ve sicilime işlendi. Dolandırıcılıktan hüküm giydim.Eğer isterseniz özelden edevletten adli sicilimi gönderebilirim.Peki turla gitsek ilk etapta faydası olur mu? Sayin @cthax, turla gitmenin size bir faydasi olmaz. Dolandiricilik sucu ile igili Turk ceza kanunu maddesi, maksimum ceza, sizin ne kadar ceza aldiginiz, ilk ve tek kez olup olmadigi gibi konular onemlidir. Bu tur suclar gocmenlik icin cok onemli olup bunlara CIMT( crimes involving moral turpitude) denir. Bu tur suclar kisiyi ABDye giris engellisi yapabilir veya ABDde ise ulke disina gonderilme durumuna neden olur. Bu suclarda istisna veya waiver alinip vize tekar aktif hale getirilebilir. Istisna icin ya petty offense exception ( bunun sadece bir kereye mahsus olmasi, cezanin bir yildan fazla mahkumiyet gerektirmemesi, cezanin 6 aydan fazla verilmemis olmasi gerekir) veya sucun 18 yasindan kucukken islenmis olmasi ve cezanin veya mahkumiyetin en az bes yil once olmasi gerekir. Bazi durumlarda da waiver ( bir cesit af) alinabilir. Bilginize sunarim.
  • 1 Oy
    3 İleti
    338 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @omeromer, içinde söyledi: Kabin memuru olarak ABD'ye giriş-çıkış yapmak ve I-131 başvurusu Merhaba Green Card kazandım, mülakat vs işlemlerimi bitirdim, önümüzdeki hafta ilk girişimi yapacağım. Girişimi NY’dan yapmayı planlıyorum. Uçakta kabin memuru olarak çalışıyorum, işim dolayısıyla ABD’ye defalarca ekip vizesiyle giriş-çıkış yaptım, bundan sonraki süreçte de giriş çıkış yapacağım. Konsoloslukta mülakat sırasında C1/D ekip vizemi iptal ettiler. İşlerimi henüz tam olarak toparlayamadığım için i131 ‘a başvurup, taşınma sürecimi ertelemek istiyorum. Önümüzdeki hafta ilk girişi yapacağım fakat bir hafta kalabileceğim sadece. Bu yüzden geldiğim gibi avukat tutup i131 ‘a başvurmam gerekir mi, yoksa 6 ay sonra tekrar gelip bir kaç hafta kalmayı planlıyorum, o zaman başvursam, aradaki bu 6 aylık süreçte kabin memuru olarak görevli giriş-çıkışlar yaparken gümrükte sorun yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler Sayin@@omeromer, pasaportunuzda I-551 damgasi yesil kart ile aynidir. Bu damga ile ABDye yesil kart ile giris/cikis yapmis sayilirsiniz. Vizeye ihtiyaciniz olmaz. Yesil kartiniz daha sonra gelebilir. Bu linke bakiniz https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs Genelde I-131 e daha sonra basvurabilirsiniz, ancak yesil kart ile giriste seyahatler arasi 6 ay dolmadan ABDye giris yapmaniz onemli olacaktir.
  • 0 Oy
    3 İleti
    388 Bakış
    EylemE
    @claudia-j-muslu çok teşekkürler.
  • 1 Oy
    4 İleti
    541 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Eshotcan, içinde söyledi: ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu şimdiden çok teşekkür ederim. Sayın @Eshotcan, Çocuğunuz 21 yaşında olduğunda sizin adınıza yeşil kart başvurusunda bulunabilir. 21 yaşından önce bu mümkün değildir. Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k