ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
-
@Didem-G estagfurullah sizleride güzel insanlar yolunuzdan eksik olmasın kazasız bir şekilde vizenizi almanız dileğiyle 🙏
-
@Demetkaragöz teb bankası hesabı açarsınız kaç kişi iseniz ne kadar çok kart o kadar günlük çekim limiti günlük 300 dolar bank of Amerika’dan çekebilir siniz ilk ATM’de sorun var gibi olursa şifrenizi güncelleme yaparak aşarsınız kişi başı yanında 10.000 dolar diye biliyorum fazlası sorun olur yinede teyit edin derim
-
@Demetkaragöz TEB ile Bank Of America ATM'lerinden TEB 'in Türkiye'deki günlük para çekme limitinizin USD'ye karşılığını ücretsiz şekilde çekebilirsiniz. Bankanız ile konuşarak günlük para çekme limitinizi maksimum tutara çıkarmanız gerekmektedir. Ayrıca yine TEB şubesi ile görüşerek Amerika'da yaşayacağınızı beyan etmeniz ve muvafakatname imzalamanız gerekmektedir. Bunu mutlaka bankanız ile konuşun ileride problem yaşamamak adına. Ayrıca Türkiye'den en ucuz (Benim tecrübe ettiğim ve yine zamanında forum aracılığı ile öğrendiğim) para transferi TEB üzerinden yapılıyor. TR hesabından çok düşük bir meblağ çekiyor. (En son hatırladığım 150 TL gibi bir şeydi.) ayrıca ben Amerika'daki Chase Bank Hesabıma para gönderdiğimde sadece 15 USD ödedim. Arada başka bir aracı banka olmaması nedeni ile şanslıydım sanırım. Bazen 2 kere 15 USD çekiliyor ama çoğu arkadaşımız 15 USD'yi geri aldı diye hatırlıyorum.
Edit: 10.000 USD kısmını atlamışım. 9.999 USD'ye kadar (Ben 9.950 USD ile girmiştim ülkeye) beyan etmeniz gerekmiyor. Tabi ki gümrük memuru sorar ise ne kadar nakit olduğunu söyleyin. (Bana sorulmadı bende beyan etmedim. Zaten Legal sınırlarda gelmiştim.) 10.000 USD üstüne bir form veriyorlar onunla rahatlıkla beyan edebilirsiniz. Yada gitmeden o formu internet yada forumda bulun. Doldurursunuz ve yanınızda götürürsünüz ve beyan edersiniz.
TEB'in aşağıdaki linkini bir inceleyin lütfen.
https://www.teb.com.tr/yurt-disinda-ucretsiz-para-cekme/ -
@Demetkaragöz, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
Üzerinizde ne kadar bir meblağ olabiliyor, bizimde orada şuan banka hesabımız olmayacak buradakine orada yönetebilir miyiz bilmiyorum. Nakit çekip üzerimize alsak sorun yaşar mıyız acaba girişte
Yanınızda getirdiğiniz para yasal olduğu ve kaynağını ispatlayabildiğiniz sürece istediğiniz kadar para getirebilirsiniz. 10bin doları geçen tutarları ülkeye girerken beyan etmeniz gerekiyor sadece.
Geldiğiniz gibi toplu bir para ihtiyacınız yoksa ilk başta yeteri kadar cash getirip, daha sonrasında banka hesabınıza transfer yapabilirsiniz. Ya da transferle uğraşmak istemiyorum derseniz tüm paranızı getirip burada hemen bir banka hesabı açıp yatırabilirsiniz.
-
@mehmetizmirli çok teşekkür ederim
-
@EzgiLera Çok güzel kitap yazarı olursunuz benden tavsiye. Yeni bölümün gelmesini bekliyorum. Çok akıcı sürükleyici.
-
@EzgiLera Dizi izler gibi gözümde canlandı, gözümde korkmadi değil 😊 Acaba ailece değilde ilk önce kendim mi aos yapsam diye düşündürdü bana. Umarım bundan sonraki hayatınızda şans hep sizden yana olmaya devam eder.
-
@EzgiLera , yeni episode'lari sabirsizlikla okumak icin bekliyor herkes arayi acmadan vaktiniz olunca yazin :)
-
@Mehmet-Fatih-Aslan, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@EzgiLera Dizi izler gibi gözümde canlandı, gözümde korkmadi değil 😊 Acaba ailece değilde ilk önce kendim mi aos yapsam diye düşündürdü bana. Umarım bundan sonraki hayatınızda şans hep sizden yana olmaya devam eder.
Bence ailenizden ayrılmamak en doğru karar olur. Aileniz her zaman sizin destekçiniz olacaktır :)
-
@EzgiLera bebeğimiz daha 2 aylık o yüzden korkuyorum açıkçası, İngilizce'de yok malesef.
-
@Mehmet-Fatih-Aslan, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@EzgiLera bebeğimiz daha 2 aylık o yüzden korkuyorum açıkçası, İngilizce'de yok malesef.
Neyse ki numaranız 24k. İngilizce öğrenmeye hemen başlasanız gelmeden B1 düzeyinde İngilizceniz olur :)
Hele ki bebeğiniz daha 2 aylıkken ailesiz daha da zor. Bebeğinizin en güzel zamanlarını kaçırmak istemezsiniz.
Bence AoS cebinizde yedek olarak dursun çünkü süreci daha uzun. Öncesinde dosya taşıma alternatiflerini değerlendirin, ailece daha kolay olabilir o seçenek.
-
@Mehmet-Fatih-Aslan ingilizcenin hayati önemi var.
-
Merhabalar belki buranın konusu değil ama forumda araştırdım ama bulamadım. Bilgisi olan yanıtlarsa çok teşekkür ederim yada ilgili başlığı söyler ise ona göre ilgili başlığı da okuyabilirim.
Amerika'dayken Türkiye seyahati için Amerika üzerinden Türkiye için araç kiralayan oldu mu? Tecrübe eden var mı? Her hangi bir sıkıntı yaşayan oldu mu? Tecrübenin "+/-'leri" hakkında bilgi verirse çok sevinirim. (Maliyet açısından da demiyorum , o kısma ayrıca bakacağım.)
-
@Redbeard , bende 1 hafta sonrasi icin araba kiralayacagim Ist icin , cok dogru zamanda bu soruyu sormussunuz :) Araba kiralayan arkadaslar deneyimlerini hangi firmadan memnun kaldiklarini vs yazarlarsa cok sevinirim.
-
@AE123 budget yada avis
-
@EzgiLera Çok teşekkürler sağolun
-
Merhaba arkadaslar
Ilk aylarda onceden Amerika'ya gelis ev tutma gibi surecleri sizlerle paylasmistim. Buraya linki birakiyorum okumak isteyenler icin.
Biraz uzun bir ara oldu ama guncelleme yapmak istedim. Amerika'da en zor olan ilk yili atlattik bunu hem maddi hem manevi olarak ben boyle dusunuyorum. GC surecini takip ederken odak noktasi vize oluyor tamam ABD'de yasanilacak yer secimi ve diger soru isaretleri oluyor ama ilk yill her anlamda yorucu oluyor. Oncelikle is olarak hala Amazon depo'da calisiyorum haftalik 40 saat ve mesai oldukca gitmeye calisiyorum. Mesai olmazsa Uber Delivery yaparak destekliyorum. Bu ay sonu ABD ehliyetim 1 yillik olacagi icin Uber yolcu tasimaya baslayacagim. ( SSN elime gec ulastigi icin gelir gelmez ehliyet alamadim 45 gun civari gecikmeli oldu) Chicago'da 1 yillik ABD ehliyeti gecmisi istiyor Uber yasa geregi ( farkli yollarla bu asilabiliyormus ama ben yapmadim ve 2 hafta kaldi su an itibariyle ). Uber Musteri destek hattindan teyitli olarak bunu soyluyorum. Kizim 2.sinifa baslarken gelmistik gercektende burada defalarca soylendigi gibi en kolay onun sureci oldu. Okula alisti ingilizcesini surekli gelistirdi ve buradaki parklar olsun ,aktiviteler olsun sevdigi icin onun sureci kolay oldu. Ben is konusunda kendi meslegimle ilgili isler icin bu yil community college gibi bir sey ile sertifika yada bolum bitirerek destekleyerek kendi isime gecme hedefim var ama bir taraftan para kazanmak icin zamani yonetmeye calisacagim (burada zaman yetmiyor biliyorsunuz :) ) tabiki bakalim nasil olacak bende henuz tam karar verebilmis degilim.
Ilk yilimizi iyisiyle kotusuyle atlattik ilk yazimda isin psikolojik tarafindan bahsetmistim gercekten bu kismi cok onemli hem pozitif dusunup elimizden geleni yapmamiz gerekiyor cunku burada moral bozmak , ozlem gibi duygularin etkisiyle ozellikle depresif Chicago kisinda cok kolay olabiliyor ama hep olumlu tarafindan bakip kendinizi motive etmenizi tavsiye ediyorum.Sagliacakla kalin.
-
D Djordan023 bu başlıktan bahsetti
-
Oğlumu liseye kayıt ettirdim.
4 doz ilave aşı vuruldu. Bunlardan üç tanesi zorunlu, bir tanesi isteğe bağlı ama öneriliyor.Okul idaresi de, sağlık ocağı da (sanırım bizdeki karşılığı bu olur), son derece ılımlı yaklaştılar.
Birkaç gün önce de oryantasyona gittik. Son derece eğlenceliydi.
-
@Henry-bloor firma anlamında değil kiralama firmaları vs biliyoruz. Tecrüne anlamında bilgi lazım. Örneğin: Rezervasyon ile ilgili sıkıntı yaşandı mı? Booking yada kayak üzerinden yapılan ödeme haricinde bir ödeme talep edildi mi? Yada örneğin: Siz zaten türksünüz, amerika rez. kabul edemiyoruz vb. durumlar. Çünkü dün "Avis" üzerinden fiyat baktım, Amerika fiyatları ile ciddi bir fark görünüyor ya. Sanki Amerika üzerinden rez. yapmak mantıklı gibi geldi bana. Bugün fiyat araştırmasına devam edeceğim...
-
@Redbeard tamam işte budget usa yada avis usa den kiralama yapın neden discrimination yapsınlar ki ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum