DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Dağlı-A, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhaba. 8 ülkede fiziksel olarak bulunup, ülke dışında 52 gün geçirip +150 bin tl harcadıktan sonra bugün vizem basılı bir şekilde pasaportumu aldım elime. Tecrübelerimi detaylı olarak yazıcam memlekete dönünce. Vizelerini alamayan arkadaşlar umarım kısa süre içinde alırlar. Tüm yeşilkartforum ailesine teşekkür ederim.
Tebrik ederim. Amerika’ya gelmeden önce son bir tatil yaptınız gibi düşünün :)
-
@EzgiLera Çok teşekkür ederim. uzun ve stresli bir tatil oldu :)
-
Merhabalar, benim askerlik durumum bakayada yani herhangi bir belge alamıyorum tecil vs ne yapmam lazım bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim teşekkür ederim.
-
@Caner-Urker yaşınız kaç bilemiyorum ama en son ihtimal Amerika’ya gelip part time askerlik yapıp vatandaşlığı alıp eşinizi getirmek olur
-
@mehmetizmirli Yaşım 29. Bende aynı şeyi düşünüyorum en kısa yol bu gibi duruyor ama kolay olacağını zannetmiyorum
-
@murat-94 merhaba, siz de yazmışsınız, benim de bildiğim kadarıyla bakayaya düşenler e-devletten belge alamıyor. Askerlik şubesinden de vermiyorlar.
Askerlik belgesi mülakat belgelerinin olmazsa olmazı ve Ankarada daha önce bu durumda olup vizesini alamayanlar oldu. Bu belgeyi mülakatta sağlayamazsanız ne yazık ki AP’ye kalırsınız ve vizeniz basılmaz.
Belge alamıyor veya bu durumu değiştiremiyorsanız, dosya taşımayı düşünebilirsiniz, belki mali durum belgesini istemeyen elçilikler olduğu gibi askerlik belgesini istemeyenler de vardır.
-
Herkese merhaba aranizda yeniyim. Kardesim 2024 green card talihlisi. Sira numarasi 22700 civarinda. Bulteni takip ediyoruz. Agustos icin case number 30 bine kadar aktif edilmis ama biz hala mulakat icin mail bekliyoruz. Bu normal mi? Bize hala mail gelmedi. Nereden kontrol edebiliriz acaba?
-
@Yasemin-Demir selamlar, umarim mulakat mailini ankaradan beklemiyorsunuzdur. eger oyleyse sizin icin dv2024 sureci malesef bitti. ankara suanda yanlis hatirlamiyorsam 7k ya kadar 2nl gonderdi.
-
@Yasemin-Demir merhaba keşke daha önce araştırıp yol haritası belirleseydiniz süreç neredeyse bitiyor
-
@yasemin-demir Merhaba, Ankara Eylül ayı mülakatlarını dağıttı, 7000’lere kadar mülakat verdi ama arada atladığı çok fazla numara da oldu.
Bildiğiniz üzere 30 Eylül 2024 tarihi itibariyle DV2024 süreci sona erecek. Üzülerek söylüyorum ki, kardeşinizin o tarihe kadar mülakat alma ihtimali ne yazık ki yok denecek kadar az.
-
@Yasemin-Demir Merhaba kardeşim , eğer maddi durumunuz iyise (yatırım tavsiyesi değil) güzel bi araştırma yapın ve vizesiz gidebileceğiniz bir kaç ülke seçin ve taşımayı deneyin. Geçen senelerde yapıpta başaran arkadaşların örnekleri var forumda, ve YouTube’da var örnekler inceleyin. Başarılar diliyorum .30 eylüle kadar zamanınız var, unutmayın. Ankara’ya gelince %99.99 bitti ama Allah bilir!
-
@murat-94 daha once de bakaya kalip vizesini alanlar olmustu. Yoklama yapip mulakata belgeyi alarak girebilirsiniz(sahsi fikrimdir-yonlendirme degildir), forumda arama ozelliginde seyahat hakki askerlik diye aratirsaniz birkac entry goreceksiniz.
-
Arkadaşlar merhaba bir şeyden emin olmak için sorucaktım aslında. 9 Eylülde Ankara'da mülakatım var. Bu bir yıl içerisinde dosyamda güncellemem gereken bilgiler oluştu (yurtdışı seyahatleri vb.). Bunun için konsolosluğa mail göndericem dosyamda bilgi güncellemek istediğime dair. Göndermem gereken adres " [email protected] " burası mıdır ? yoksa başka bir adres var mı ? forumu biraz kurcaladım ama çok fazla ileti vardı hepsine bakamadım.
-
@murat-94 Ben askerlik durumumu son dakikada çözdüm ama çözemeseydim askerlik şubesine gidip kaçak olduğum ile ilgili bir belge isteyecektim ve onu verecektim. İşe yarar mıydı bilmiyorum ama hiç evraksız gitmektense bu vardı kafamda. Siz de eğer çözemezseniz bunu deneyebilirsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar Cn numaram 63** Ankara mülakat için beni atladığı için viyana ya dosya taşıma için mail attım olumlu dönüş aldım gelen maile evet taşımak istiyorum dedim ve bugün KCC ye attığım mailde dosyanın viyana ya taşındığını öğrendim. sorum şu viyana da bu süreci yaşayan arkadaşlardan mülakat maili ne kadar zaman sonra kendilerine gönderildi?
-
@Muratsim kanatsız melek Alize Hanım yine görev başında :) bol şans...
-
@ATS16 umarım mülakat maili alabilirim ortalıkta bir şans rüzgarı esiyor gibi bir gelişme olursa haber vereceğim. :))
-
@Muratsim Bunun net bir suresi yok maalesef hatta mulakat ve vize alacaginizin bile garantisi yok fakat viyana'nin bu konuda hizli oldugunu soyleyebilirim bos slotlari olmasi durumunda en kisa surede mulakat maili alabilirsiniz siz simdiden evraklarinizi hazirlayin.
-
@achillesoag bilgilendirme için çok teşekkür ederim biraz umutlandım bakalım ne olacak...
-
@ATS16 Çok kişiyi çağırmış fakat büyük bir çoğunluğu schengen alamadığı için gelememiş bu durum için üzgüldüğünü söylemişti çok iyi bir insan :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum