Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 330 299.0k 320

• @MySea Hangi manyak, salatalıkları tek tek sretch filime sardır dı?
    Hijyen içinse diğer meyveler ve sebzelerde de niye bu uygulama yok?
    Buradaki amaç,Hijyen değilse manyağın salatalıklarla özel bir bağımı var?:beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes:

d6b3a09b-9052-4a99-9cc9-d984bfdf377d-image.png

• ⭐⭐⭐⭐

@kartalveat, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@MySea Hangi manyak, salatalıkları tek tek sretch filime sardır dı?
    Hijyen içinse diğer meyveler ve sebzelerde de niye bu uygulama yok?
    Buradaki amaç,Hijyen değilse manyağın salatalıklarla özel bir bağımı var?:beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes:

d6b3a09b-9052-4a99-9cc9-d984bfdf377d-image.png

English Cucumber onlar, sıradan çinko karbon cucumber değiller. Kraliyet soyundan. Onlar tek tek streçe sarılı olmasın da pırasayı mı tek tek sarsınlar? 😬

Bu arada cidden market fark etmeksizin English cucumber hep streçe sarılı oluyor. Henüz hiç açık satılanına denk gelmedim galiba.

• ⭐⭐⭐⭐

@kartalveat
    @EzgiLera sayenizde bilgilendim, teşekkürler.
    Kullanımı müthiş kolay. İstediğiniz kadarını kesip kalanı streç içinde bırakıyorsunuz. Ben çok beğeniyorum.

• @kartalveat Bu turlerin dis kabuklari daha ince ve darbelere daha acik. O nedenle strech filmle sararak hem bunu azaltiyorlar hemde nem oranini dengeliyorlar. Bir cesit raf omrunu uzatma taktigi de diyebiliriz.

• @EasternStar Lidl ve Aldi gibi storelarda tanesi $0.85-0.95 civarinda. Farmers markette $0.79 idi.

• ⭐⭐

@MySea Çok işte, olgunlaşanların 6 tanesine 1$ verdiğim günleri biliyorum :)

• @EasternStar Sanirim sizin orada Florida'da avacado bahcelerinde calisacak insan bulamiyorlar. Asgari ucret artinca, maliyet artti. Ustelik, kacaklari eskisi gibi rahat calistiramiyorlar bahce ve tarlalarda.

• ⭐⭐

@MySea Valla bilemedim hocam, çoğu Latin Amerika ülkelerinden ithal zaten, yerli avokadoya çok az rastlıyorum.

• @EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@MySea Valla bilemedim hocam, çoğu Latin Amerika ülkelerinden ithal zaten, yerli avokadoya çok az rastlıyorum.

Benim eve yakin bir Arap market var, zeytinleri burdan aliyorum. Degisik Akdeniz ulkelerinin zeytinlerini denedin buradan, Lubnan ve Fas zeytinleri cok kaliteli ve lezzetli.

• Bizim erisebildigimiz ve alisveris yaptigimiz marketleri degerlendirirsem:

Walmart: Cesit cok, akliniza gelecek her seyi bulabilirsiniz, fiyatlar cok dusuk ama kalite cok iyi degil. 5M BIM gibi dusunebilirsiniz

ALDI: En ucuz olmasina ragmen kalitesi gayet iyi. Hizli ve pratik gida alisverisi icin en uygunu. Cesit sinirli olmasina ragmen mutfaginizda ihtiyac duyabileceginiz her seyi bulacaginiz yer.

Tops: Orta seviye kalite ve daha bol cesit. Fiyatlar ALDI'nin ustunde. Daha fazla secenek isteyenler icin.

Wegmans: En ust kalite, buyuk magaza ve cok fazla cesit. Cok buyuk Macrocenter magazasi gibi dusunebilirsiniz. En pahalli oldugunu soylemeye gerek yok sanirim.

Price Chopper: Bunu bir kac ay once kesfettik, evimize yakin bir tane varmis. Kalite ve cesit olarak Wegmans ayarinda ama fiyatlar ALDI'nin bir tik ustu. Tam bir kalite/fiyat performans magazasi. Adini hakkeden bir magaza zinciri.

CostCo: Bize biraz uzak oldugu icin cok sik gidemiyoruz. Toplu alisverislerde cok uygun. Yillik uyelik bedelini bir alisveriste bile cikarabilirsiniz, sonraki alisverislerinizde cok karli cikarsiniz.

• Bu haftasonu Texas’ta back to school etkinlikleri kapsamında, çogunluğu okul ve çocuk malzemesi olan kategorilerde tax free weekend (9-11 Agu) var.

Alışveriş yapmak isteyenler istisna tutarları ve kategoriler; https://comptroller.texas.gov/taxes/publications/98-490/

• @deebee Welcome to Delaware! No sales tax at all 😉

• ⭐⭐

@MySea her şekilde ödüyorsunuz sales tax türevlerini.
    ya property tax yüksektir yada başka birşey :)

• @charon Biz sales tax odemiyoruz, property tax da cevre eyaletlere gore en dusuk olan Delaware'de. O yuzden, komsu eyaletlerde calisip, Delaware'de yasayan cok insan var. Ayni sekilde komsu eyaletlerde yasayip, Delaware'e alisverise gelen de cok.

• arabamın camı çizildi boydan boya car wash standına sokmustum orada oldu buyuk ıhtımal sıcak soguk dengesinden catladı, sigortaya gittim 100 dolar benden gerisi artık ne tutarsa sigortadan. Adamlar gelip alıp kapının onunden sonra geri getiriyor.

• @baran-bozdogan Car wash zarari odemiyor mu?

• @MySea aslında şöyle oldu tam arabamın camı çizilmişti yaklaşık 10 cm nasıl ve nerede oldu bende bılmıyorum bu ilk çiziğin ben pek önemsemedim altda gözle bile görülmesi zor üst katmanda bir çizikti car wash a soktugumda çizik boydan boya tam ortadan geçti, car wash bu durumda diyebilir zaten çizikti ki günde 100 tane araba giriyor oraya o detayı ben vermedim size ilk iletie benim hatam yoksa car wash a musallat olurdum :)

• ⭐⭐⭐⭐

Eskiden çarşamba special’i olarak BJ’ste $11 ödeyerek yediğimiz hamburger+fries $12 olmuş. Her şeye zam gelmeye devam ediyor. Biz de $11 hamburger menüsünden yediğimizde + tax + %30 tip veriyorduk ve 2 kişi $30 ödüyorduk. %30 tip vermemizin sebebi hem fries sınırsız olduğu için 2. turu almamız hem de garsonumuzu çok seviyor olmamız.

Onun yerine bugün 2 menüyü pickup yaptık, hazır hava da güzel, parka gidip yedik. Pickup yaptığımız için tax ve tip ödemedik, toplamda $24 vermiş olduk. Ben hamburgerin yanına fries da almadım soğur diye düşünerek, üstelik daha az yağlı yemeye çalışıyorum şu şuralar. Onun yerine white cheddar mash potatoes aldım ve porsiyonunu da çok beğendim açıkçası. Sanki orada oturup yediğimizden bile fazla koymuşlardı. Keşke menünün fotoğrafını çekseydim ama unutmuşum. Bir sonraki hafta çekerim. Gelen zamlara alternatif çözümler buluyoruz :)

İçeceğimizi de Paneradan aldık, ona da ekstra para vermedik zaten aylık üyeliğimiz olduğu için.

• Isyerinin haftaya Persembe gunu team building adi altinda bir parkda piknik aktivitesi var. Yaklasik 30 kisi falan katilmasi bekleniyor.

Kisi basi $10 katilim ucreti var, et urunlerini karsilamak icin. Grill de ana menu olarak hot dogs, hamburgers ve balik var. Ayrica degisik salatalar, tatlilar ve icecekler olacak.

Biz bunu her yaz ya bir parkda veya bowling arena falan gibi bir yerde yapiyoruz. Ayrica, diger zamanlarda da her ay bir bahane bulup isyerinde luncheon yapiyoruz.

Bazen de bir restaurantta reservasyon yapip, lunch icin gidiyoruz. En son gecen ay bir restauranta gittik. Komur atesinde Italyan usulu pizza yapiyorlardi. 15 kisi gittik ve bahsis dahil kisi basi $25 odedik. Menumuzde karisik pizzalar, wings, makarna cesitleri ve salatalar vardi.

• Bugun benzin gallon $3.20 Newark, DE

Benzer Başlıklar

• Üniversite okumadan Amerika'ya gitmek

7
    0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @patrick2dev Yetiskinleri birakin, artik cocuklar bile yazilim sektorundeler. Buradaki orta-lise duzeyi okullarin cogunda tech derslerinde yazilim ve kodlama, programlama ogretiyorlar. Yani bu alanda rekabet var. Birde buna guney Asyalilari ekleyin, ozellikle Hindistan, Pakistan ve Cin gibi ulkelerden gelenler bu konuda piyasaya hakimler. O nedenle, egitim olarak kendinizi gelistirmelisiniz. Yoksa vasat islerle ugrasmak zorunda kalirsiniz.
  • Amerika'da Dil Problemi - Yardım

8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    yunus emre çeçenY
    https://www.usalearns.org/ Bu siteden ücretsiz şekilde dil için eğitim alabiliyorsunuz. Ayrıca duolingo vs uygulamalarda var. Bunlardan başlamak ve birkaç temel öğrenmek, hiç başlamamaktan sıfır şekilde amerikaya gitmekten daha iyidir.
  • Amerika'da Yasam Uzerine Tavsiyeler

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    0 Oy
    4 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    @funda-esra-akbıyık-yamaner Amerika'da Yasam Uzerine Tavsiyeler içinde söyledi: facebook kullanımı çok daha rahat. eğer sizin için sakıncası varsa postlarımı silebilirsiniz. yok, bu sekilde tek bir sayfada kalmasinda bir sakinca yok. Bizim de insanlarin fikir ve deneyim paylasimi yaptigi bir facebook grubumuz mevcut. ABD'nin nerdeyse her bolgesinde yasayan kisiler mevcut; ABD'de hayati boyunca yasamis olandan, ABD'ye gecen hafta tasinana; gocmen vize tasiyandan, gocmen olmayan vize tasiyanlara kadar pek cok arkadas var grupta, bekleriz: https://www.facebook.com/groups/YesilkartForum
  • Amerika'da yaşayanların sosyal hayatı

48
    7 Oy
    48 İleti
    8k Bakış
    jesus 0J
    @knnrn bu nasil mumkun 6 bin tax odemek bizleri de aydinlatma imkaniniz var mi acaba ? 🙂
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k