Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.7m 1.7k
  • ⭐⭐⭐⭐

@Didem-G, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@EzgiLera vaktinizi ayırıp tane tane tüm detaylara değindiğiniz için teşekkür ederiz. Son bir konuda fikrinizi almak istiyoruz. Yeni göç edecek cocuklu bir aile için sizce NewYork Astoria mı ? Yoksa Naples Florida mı ?

Zor soru :) Ama maalesef sizin için buna ben cevap veremem. Direkt olarak ikisine de gitmedim bile. İkisinin de eksileri artıları var elbette.

Astoria benim için çok kalabalık bir yer mesela. Ama işiniz orada iyiyse ya da arabasız bir hayat istiyorsanız tercih edebilirsiniz.

Naples özellikle sahil şeridi olmazsa olmaz diyorsanız güzel bir tercih olabilir. Ya da yat kaptanıysanız iyi bir tercih yine.

Ama ikisi için de özel olarak detaylı bilgim yok ve olsa bile sizin kendi özel durumlarınıza göre değişecek şeyler. Siz yapabildiğiniz kadar araştırma yapın. Okul puanları, suç oranları, ev fiyatları, iş imkanları, ulaşım imkanları vb. Kendi özel durumlarınız dışında özellikle buralarda yaşayan kişilere ulaşıp daha detaylı ve öznel bilgiler edinebilirsiniz.

Şu siteyi de kullanabilirsiniz araştırmanıza katkı sağlamak için:

www.niche.com

• @EzgiLera teşekkür ederim. Araştırma yapmaya, farklı fikirler duymaya devam ben o halde.. 🧡

• Merhaba arkadaşlar,

Mevcut durumda Kuala Lumpur'dan 40 kişiye yakın dosya taşıma onayı alındığı görünmekte. Peki geçmiş tecrübelere istinaden verilen mülakat tarihleri neye göre ayarlanıyor burada öncelik case number mıdır dosya taşıma tarihi midir yoksa farklı birşey midir ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

çoraplarım merserize, sohbet çok güzel gelsenize..

• @gucarslan @yusufalak Merhabalar, amerikada banka hesabı açacağım fakat destekleyici belge istiyorlar ne götürebilirim?

• @Irmak-Deli sorularınızı lütfen ilgili konu başlıklarında sorun.

• @mehmetizmirli Merhaba Mehmet bey,
    Case numaram 237×× neredeyse 200 ülkeye meil gönderdim kimi vatandaşı olmamı, kimisi oturum, kimiside memurun inisiyatifi gibi ibare kullandi..
    Galiba ben meil mektubumda ikna edici ibare yazamadim )) Acaba siz kendi meil mektubunuzun bir örneğini bizimle paylaşabilirmisiniz?
    Çok memnun olacağım.

• Merhaba bu şekilde mail attım bayramları özel günlerini kutlamıştım

• @ayseyildirim

Dear Sir/ Madam,

Happy Easter

My name is Mehmet …..I’m a Turkish DV2023 winner. My case number is 2023EU27xxx and it is currently for interview processing. My case’s Post is Ankara in Turkey right now because I was residing in Turkey at the time of application.

Happy Easter

My name is Mehmet …..I’m a Turkish DV2023 winner. My case number is 2023EU27xxx and it is currently for interview processing. My case’s Post is Ankara in Turkey right now because I was residing in Turkey at the time of application.

I want to move to Hong Kong. As I am currently residing in Turkey, I would like my case reassigned to Hong Kong. I would be very grateful if you could help me.

Please give me this chance Dear Sir/ Madam, I want to achieve my dreams. Dear Sir/ Madam, God help you achieve your dreams. I am waiting for good news from you.

I asked the US embassy in Ankara and the KCC to change my interview location, but their answers were as follows :

KCC: Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application or change your interview location.
    US Embassy Ankara: If you wish to transfer your case from Ankara to another embassy or consulate, please contact that U.S. Embassy or Consulate to request the transfer from Ankara. If they approve your transfer request, they will request the file directly from Ankara. Once your case is transferred, they will contact you with additional information. Please submit all future inquiries to that embassy or consulate.

If you are not the authorized person, I request you to give information about this matter to the authorized person.

I am looking forward to hearing your positive response.

Thanks in advance for your time.

Looking forward to hearing from you.

Best Regards
    (MEHMET )

Information about my DV case :
    Case number: 2023EU27xxxx
    Principal applicant name: MEHMET …..
    Preference category: DV 2023
    Foreign state of changeability: TURKEY
    Date of birth:

• Merhabalar Trump'ın vurulma olayının ardından Biden'ın adaylıktan çekilmesi Trump'ın başkan olduğunu adeta erkenden ilan etti. Burda merak ettiğim ve başımıza gelebilecek bir senaryo mudur şunlar:

1. Büyük çaplı Mülteci temizliği yapacağını söyleyen Trump Göçmen vizelerinin ülkeye girişini belli süre yasaklar mı? (Bu durumda 6 aylık vize süresi geçmesi halinde hikaye bitiyor)
    2. Green Card sahiplerini değil kaçak göçmenleri hedef alan Trump hızını alamayarak Green card sahiplerini geri göndermek isteyebilir mi?
    3. Vize sahipleri Trump'ın gelişini göz önüne alarak girebildiği kadar erken mi girmeli? (Eylül Giriş durum değerlendirmesi yapıyorum riske atmamak adına)
      Görüşleriniz için Şimdiden teşekkürler

• @Irmak-Deli forumdaki başlığı..

• ⭐⭐

@Yaşar-Baykal eğer temizlik yapacaksa önce abd kaçak dolaşan iltica sürecini başlatmayanlardan başlar
    sonrası iltica başvurularını mahkemede sonuca bağlar
    sınırdan kaçak girişleri zorlaştırır anında gönderir
    green kartlılara dokanmaz abd politikasıyla geliyor yasal onların haklarına dokanırsa yaşadışı iş yapar bunu abd yapamaz hukuka uymak zorunda
    gelelim green kart vizesi alan ve abd ye giriş yapmayanlara ben ona önlem aldım 1 eylülde gidiyorum herkes kendi kararını verir güvenemedim
    2025 sürecine gelince 2023 ve 2024 gibi olursa 2025 çok acılı geçecek allah bekleyenlere sabır versin

• @salih-atilla Amin.Dediginiz gibi Ankara çok kişiyi üzmüş üzmeye de devam edecek gibi görünüyor maalesef 😔

• Arkadaşlar selam,
    Amerika’daki siyasi gündemden anladığım kadarıyla; Trump gelsin gelmesin, şu an kaçak göçmenlerle alakalı her şey seçim sonrasına öteleniyor. Biden yönetiminin son zamanları, zaten kaçak girişler büyük ölçüde durduruldu, iltica dosyalarının da hemen hepsi bekliyor. İçeride yeteri kadar adam var, eğer Demokrat yönetim tekrar seçilirse lgbt ve siyasi mülteci olduklarına inandıklarını tutacaklar, inanmadıklarını onlar da gönderecekler, lakin Trump gelirse hiç affı yok. Gerçekten temizlik yapacak bu sefer. Ancak DV çekilişi ile ülkeye gelen yasal göçmenlere dokunacağını hiç zannetmiyorum, zaten ABD başkanı dahi olsa buna hakkı yok, aklınıza hemen bizimkisi gibi full yetkili bir başkan gelmesin. Adamın derdi kaçak gelip güvenlik soruşturması yapamadığı kişiler. Federal Hükümetin resmi bir programı ile gelmiş, güvenlik soruşturmasını geçmiş, Amerikan konsolosluk görevlisi ile mülakata girip başarıyla geçmiş göçmenlere bir şey yapmazlar, yapamazlar. Siz içinizi ferah tutun.
    Kaldı ki Trump, college’dan (yani 2 yıllık meslek yüksek okulu programı, community college olarak geçiyor adı) mezun olanlara dahi green card vereceği bir program başlatacağını söylemişti, seçildiği takdirde sözünü tutar mı bilemem.
    Hepinize sevgiler.

• @Yaşar-Baykal 1-kesinlikle olacak uscis sikilastirilacak ilticadir employment autorizationda hepsikinti cikacak 2- yasal greencardli iseniz imkansiz yapamaz yasa belli kimse yasalari cigneyemez green cartinizi sadece yargic alabilir oda dava sonucunda ki cok uzun bir surec kolay degil 3-yasal isen green cardli isen ilk vize basimindan 6 ay icinde gelebilirsin kimse birsey diyemez amerikali gibi birseysin onlarin gozunde unutma milyonlarca green cardli is adami onemli insan var sende ayni statudesin kendine guven
    AMA iltica eden sinirdan atlayayarak illegal gelen dil bilmeyen sistemi bilmeyen langir lungur kisiler icin cehenlem olacak bir doneme giriyoruz demokratlar gelse bile.

• Yanlıs hatırlamıyorsam Corona döneminde göçmen vizesi olanların uçak haklarını iptal etmişlerdi.. öyle bir durumda vizenin süresinin geçmesi ihtimali ve sürecin çöp olma ihtimaline binayen sormustum Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. @Henry-bloor @erenotti

• @Yaşar-Baykal umarım sıkıntı yaşanmaz.. Yeni bir ülkeye göç etmek zaten baslı basına zorken, insan iyice ürküyor.

• @Yaşar-Baykal o yuzyilda bir olan herseyin kapandigi kaotik bir donemdi dv surecine yada kazanilmis haklara birsey yapamaz Trump keyfi olarak ha kapatabilir mi dv yi kapatir ama kazananlara birsey yapamaz atiyorum simdi kapatacam desin 2025 te alir 2026 da kapanir tabii federal mahkeme itirazi kabul edip bu karari iptal ederse oda devam eder ,Kisacasi korkmayin su saatten sonra surecinize birsey olacagini dusunmuyorum

• Mülakat mailini 22.05 de aldım case numaram 56xx herkese hayirlisini dilerim

• @Henry-bloor Amerikada Türkiyedeki kadar diktatörlük çalışmıyor abi. Trump başkanken ortadoğudaki bir sürü ülkenin vatandaşının (turistik sebepler dahil) Amerikaya girişini yasaklamıştı, 2 gün sonra kararı parlamento bozdu.

Kaçak girenler için bişeyler yapabilir ama ben de sınırdan kafasına göre girebilen insanları desteklemiyorum, düzensiz göçün Türkiyeyi ne hale getirdiğini görüyorsunuz.

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    201k Bakış
    K
    @turkeycel 27 icin bitti artık. Boşuna polyanna olmaya gerek yok. Ama inşallah 28 açılır ekimde
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k