Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kredi Skoru / Credit History

Bankacılık
1.3k 217 246.0k 216

• @Emre-Kurtulmuş experian credit karma ve chase uygulamasının hepsinde görebiliyorum kredi skorumu ama hepsi farklı

• @EzgiLera çok teşekkürler

• @Hope-Breaker farklı olması normal credit karma hiçbir zaman uyuşmuyor zaten experianla ficoyu vermiyor. Bankalarda genelde ayda 1 defa alıyor raporunuzu experiandan o yüzden eski tarihli bir puanınızı görüyor olabilirsiniz. En güncel veri experiands

• Hiç kredi kartı kullanmadım. Bi ihtiyacımdan dolayı kredi başvuru yaptım. Skorum oluşmadığından dolayı red yemiştim. Başvurumu yapan kişi kredi kartı kullanmamı önermişti. İlla bir şekilde sizi çekiyorlar bankaya.

• @sıla5566, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Hiç kredi kartı kullanmadım. Bi ihtiyacımdan dolayı kredi başvuru yaptım. Skorum oluşmadığından dolayı red yemiştim. Başvurumu yapan kişi kredi kartı kullanmamı önermişti. İlla bir şekilde sizi çekiyorlar bankaya.

Peki hiç kredi notunuz olmadan ev kiralama nasıl yapıyorsunuz? Birçok ev sahibi de kredi notuna dikkat ediyor.

Bir de neden kredi kartı kullanmayı tercih etmiyorsunuz özel değilse? Kredi kartı çok güzel bir şey bence. Hiçbir faydası yoksa da kartına göre %1-5 puan, yani bedavadan para birikiyor.

Bende mesela tam tersi durum. Kredi kartı kullanabileceğim hiçbir yerde nakit kullanmıyorum. Zaten çanta, para, cüzdan taşımayı oldum olası hiç sevmezdim. Şimdi kimliğimi, telefonumu ve arabanın anahtarını alıp çıkıyorum. Kartlarım apple pay’de kayıtlı. Hiç sorun yaşamıyorum bu şekilde. Bir de bunun için bankalar bedavadan %1-5 para veriyorlar 😅 Ekstra yük olmasın diye evin kilidini bile parmak izi okuyuculu kilitle değiştirdik, ev anahtarı taşımıyorum. Garaj kapısı zaten telefondan açılıyor.

Araba anahtarı da taşımamak için Tesla almayı bile düşünüyorum. Bazı eyaletlerde kimlik de Apple Paye kaydedilebiliyor ama maalesef burada öyle değil.

• @EzgiLera Ben istanbul için söylemiştim ama İngiltere'de arkadaşım yaşıyor. Onlarda sırf kredi notları oluşsun diye Vodafone dan pahalı olmasına rağmen faturalı hat alıp üstüne telefon aldılar. O şekilde kredi notu artıyormuş. Ev kiralama işi içinde İngiltere'de yaşayan akrabası sponsor olmuştu. Orada referans sistemi sponsor diye geçiyor. Kredi kart kullanmamamın özel bir sebebi yok 🙂 tercih etmedim hiç

• @sıla5566 türkiyede kredi kartım olmasına rağmen bende çok tercih etmiyordum büyük alışverişler dışında fakat amerikada kullanmaya alışmak zorundasınız kaldı ki cashbackler, miller vs düşününce kullanmak işinizede geliyor

• @Emre-Kurtulmuş haklısınız

• Arkadaşlar yukarıda konuşulmuş tam daha sistemi anlayamadığım için sormak öğrenmek istiyorum. Gerçi daha çok yeni kredi kartım 2. Statement geldi. Şimdi gelen statement örnek vermek için soruyorum başta bilgi vereyim Discover kart $3000 limit verdi.

Sorularim;

1- statement bu ay mesela $100 geldi. Ama kart limitinden $400 daha harcadım statement yansımadı daha ben şimdi $500 mu ödemem lazım $400 o desem yeterli mi ? Yani kart limitinde suan $2500 bakiye görünüyor.(Biraz karışık oldu sanırım ama umarım anlatabilmişimdir.

2-Zelle kullanıyorum ama bankam yerel bir banka MO eyaletinde ve limitim çok çok düşük $50 bankacı ile görüştüm bunu arttiramiyoruz gibi saçma neden söyledi. Para gönderirken insanlara neyi önerir siniz nakit vermekten veya bir kaç gün sonra paranın geçmesinden yoruldum. Ayni banka olunca sorun olmuyor aynı anda geçiyor.

3- Bir kaç hafta önce taksit olayını bahsetmiştim bunu online yapamaz mıyım illa mağazaya mı gitmem lazım Affirm kredi skorum yüzünden (N/A) göründüğü için red yedim. Aynı şekilde apple dan da bu nedenle red yedim.

Şimdiden teşekkürler 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@yuzi35, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Arkadaşlar yukarıda konuşulmuş tam daha sistemi anlayamadığım için sormak öğrenmek istiyorum. Gerçi daha çok yeni kredi kartım 2. Statement geldi. Şimdi gelen statement örnek vermek için soruyorum başta bilgi vereyim Discover kart $3000 limit verdi.

Sorularim;

1- statement bu ay mesela $100 geldi. Ama kart limitinden $400 daha harcadım statement yansımadı daha ben şimdi $500 mu ödemem lazım $400 o desem yeterli mi ? Yani kart limitinde suan $2500 bakiye görünüyor.(Biraz karışık oldu sanırım ama umarım anlatabilmişimdir.

2-Zelle kullanıyorum ama bankam yerel bir banka MO eyaletinde ve limitim çok çok düşük $50 bankacı ile görüştüm bunu arttiramiyoruz gibi saçma neden söyledi. Para gönderirken insanlara neyi önerir siniz nakit vermekten veya bir kaç gün sonra paranın geçmesinden yoruldum. Ayni banka olunca sorun olmuyor aynı anda geçiyor.

3- Bir kaç hafta önce taksit olayını bahsetmiştim bunu online yapamaz mıyım illa mağazaya mı gitmem lazım Affirm kredi skorum yüzünden (N/A) göründüğü için red yedim. Aynı şekilde apple dan da bu nedenle red yedim.

Şimdiden teşekkürler 🙏

1- Statement balance ne görünüyorsa onu ödemeniz yeterli. Fazlasını öderseniz sonraki statementtan düşer.

2- Hangi banka ve bu nasıl limit bilmiyorum ama uygulamasına bakın, ayarlanabiliyor olması lazım. Bank of America için limitleri kendiniz düşürmediğiniz sürece Zelle ile günlük maksimum $3500 ve haftalık $10,000 gönderilebiliyor. Bunun dışında ödemeler için ACH kullanabilirsiniz ya da wire transfer yapabilirsiniz. ACH yavaş, wire direkt gidiyor. Ama wire ücretli. Bank of Amerika’da yanlış bilmiyorsam $30 ücreti var.

3- Taksitli alışveriş yapmak istediğiniz yerin kartına bağlı. Mesela Amazon’da online alırken taksit yapabiliyorsunuz. Affirm de aynı şekilde online olabiliyor. Apple da online olabiliyor. Sizin alışveriş yaptığınız yerin de sitesi, uygulaması varsa ve online alışverişe açıksa online taksit yapabilmeniz lazım.

• Arkadaşlar merhabalar. Daha önceden bahsettiğim, 2022 yazında başvurduğum ancak aktive etmediğim kredi kartım ne yazık ki abdye girişimden 1 ay sonra iptal olmuş. Yani kredi geçmişim 1.5 yıldan 2 aya düşecek gibi. Chase kredi kartı limitim 500 dolar ve bu limitle hiçbir şey yapamıyorum. Bilgisayarı kredi ile alıp biraz skorumu arttırırım diyordum ama 500 dolara taksit yapabileceğim hiçbir şey yok neredeyse. Sorum şu. Kredi geçmişim 2 ay olacağı için şu an yeniden discover kredi kartına başvurmamı önerir misiniz? En azından birbirine yakın tarihler olmuş olur ve elimde limiti nispeten yüksek bir kredi kartı olmuş olur diye düşünüyorum.

• @Hope-Breaker, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Arkadaşlar merhabalar. Daha önceden bahsettiğim, 2022 yazında başvurduğum ancak aktive etmediğim kredi kartım ne yazık ki abdye girişimden 1 ay sonra iptal olmuş. Yani kredi geçmişim 1.5 yıldan 2 aya düşecek gibi. Chase kredi kartı limitim 500 dolar ve bu limitle hiçbir şey yapamıyorum. Bilgisayarı kredi ile alıp biraz skorumu arttırırım diyordum ama 500 dolara taksit yapabileceğim hiçbir şey yok neredeyse. Sorum şu. Kredi geçmişim 2 ay olacağı için şu an yeniden discover kredi kartına başvurmamı önerir misiniz? En azından birbirine yakın tarihler olmuş olur ve elimde limiti nispeten yüksek bir kredi kartı olmuş olur diye düşünüyorum.

Daha önceden ssn olduğu için affirme bir bakın. Taksitli bir şey almak için onu kullanabilirsiniz.

Birkaç farklı karta başvuru yapabilirsiniz tabi ki. Limitiniz ne kadar yüksek olursa sizin için o kadar avantajı olur. Kesinlikle referans olmadan başvuru yapmayın.

• @Serapp o ise yaramaz vantage score fico icin 6 ay bekleyeceksiniz

• @Henry-bloor, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@Serapp o ise yaramaz vantage score fico icin 6 ay bekleyeceksiniz

Merhaba. Diğer iletimde de "Apartman yöneticileri genelde Transunion skoruna bakıyorlarmış" diye yazmıştım. Biz kiralarken kredi skoru sorulmadı bile. Sanırım maaşlı bir işe girmiş olmak ve banka dökümü yeterli oldu.
    Neyse ki FICO skoru da geldi artık. Fakat her hangi bir kredi çekme mevzusu gündemde olmadığı için şu an ona da gerek yok. Teşekkürler.

• @Hope-Breaker evet yerinizde olsam ilk olarak referans linkiyle discover karta başvururum genelde kolay onay veren ve yüksek limit sunan bir kart çünkü

• 3 Kredi Kartin var. Discover ve Capital Skor 720

• @EzgiLera Peki Discovery dışında referans ile alınabilecek yıllık ücreti olmayan kart var mı ve nereden bulabilirim referans ?

• Merhabalar, Amerika'ya geldiğimde yaşayacağım şehirde olmadığından dolayı klasik olarak BOFA'dan hesap açmadım. Houston'da çalışan Özlem hanım (inanılmaz düzgün birisi ve forumda adı çok geçti. Hemen hemen herkese elinden gelen yardımı yapıyor.) yaşayacağınız şehirde Bank Of America şubemiz yok bence hesap açmayın demişti ama keşke ve keşke açsaymışım. BOFA secure yada cesur olmayan kartı verdiğini çok defa okudum. En azından secure kart almak sanırım SSN geldikten sonra kredi skoruna etkisi oluyor diye aklımda kalmış. (Eğer öyle değilse birazdan yazdıklarıma üzülmeyeceğim.) Ben yaşadığım şehirde 3 banka dolaştıktan sonra Chase Bank'a hesap açmıştım turist vizem ile. Bu arada Chase bank'ın "A" şubesi bana hesap açmamıştı ama "B" şubesi açmıştı. Dolayısıyla gerekirse banka banka ve şube şube dolaşın. Neyse o dönemde Müdür Yardımcısı beyfendi bizde Secure kredi kartı yok. SSN Geldiğinde bana tekrar gel, sistemi güncelleyelim kredi kartı veririz demişti. SSN Geldikten sonra bankaya gittim SSN numaramı verdim ve sistemi güncelledi. Kredi kartı istiyorum dedim. Adam demez mi kredi skorun olmadığı için kredi kartı veremiyoruz diye. Kasım 2023 hesabı açtım ve her ay mutlaka bir giderlerim oldu. (Aylık telefon faturası + Apple Cloud) 1 hafta önce SSN geldi. 8 aylık hesaplarımda hareket vardı. Secure kredi kartım olsaydı en azından SSN sisteme giriş sonrasında bildiğim kadarıyla bir kredi skorum oluşmuş olacaktı. (Yanlış isem bu kısmı bir arkadaşım düzeltebilir.) Chase Bank uygulaması beni üzdü ve referanssız "Discover" kredi kartına başvurdum. (Sonrada aklıma geldi ama iş işten geçti.) Discover çok şükür hiç bir kredi geçmişim olmamasına rağmen 1.000 USD'lik bir kredi kartına onay verdi ve kredi skoru için yolculuğum başlamış oldu. Umarım yavaş yavaş yükseltirim. SSN numaram olmadığı için bu başlığı takip edip zaman zaman iletileri okuyordum. Zaman zaman sorduğum sorular olmuştu. (Kredi Kartı Balance bırakma durumu) şimdi tekrardan 1. sayfadan itibaren başlığı tekrar okuyacağım. Bu zamana yapılan tüm tecrübe paylaşımları için bu arada teşekkürler :) Syg.

• @copernic amexin yıllık ücretsiz kartları var, bilt card var bunlar referanssız. Bilt card eğer kira ödemesinide buradan yapmak isterseniz mantıklı bu sayede puan kazanıyorsunuz kira ödemesinden ama onun dışında çok artısı var diyemem, amexin genelde özellikleri iyi. Referans linki için

Bilt referans: https://bilt.page/r/EBNG-Y547

Amex referans: https://www.americanexpress.com/en-us/referral/gold-card?ref=EMReKxOs7&XL=MIMNS

• ⭐⭐⭐⭐

@copernic, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@EzgiLera Peki Discovery dışında referans ile alınabilecek yıllık ücreti olmayan kart var mı ve nereden bulabilirim referans ?

Kendinden memnun olduğum, secured almak isterseniz tavsiye edebileceğim capitol one var. Referans ile direkt $100 statement credit veriyor. Yani toplamdaki ilk $100 harcamanız için hiçbir şey ödemiyorsunuz. Yıllık kart ücreti yok ve kendiliğinden normal kredi kartına dönüyor süresi dolunca. Ayrıca secured alsanız da yatırdığınız depozitonun biraz üstünde limit veriyor. Başta yatırdığınız security deposit de 1 yılın sonunda statement credit olarak yansıyor. Benim tam Türkiye ziyaretim öncesinde 1 yıl dolmuştu. Türkiye'de hep o kartı kullandım. Yurt dışında kullanım için ekstra ücret ödemiyorsunuz.

Karta başvurmadan önce pre-approvaldan bakarak onaylanıp onaylanmayacağını kredi skorunuza etkisi olmadan öğrenebilirsiniz. Referans paylaşıyorum:

Hey there! I’m loving my card from Capital One. Their pre-approval tool makes it easy to see what cards you’re eligible for with no impact on your credit score. Plus, no credit score is required to apply. Want to check it out? Click this link to find the card that’s right for you! https://i.capitalone.com/JkwgaFlyG

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k