Kredi Skoru / Credit History
-
@copernic, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Onay verilmeyeceğini bile bile tekrar tekrar mı basvurayım yani discovery ye ?
İlla discovery olmasına gerek yok. Ama en azından 4-5 kredi kartınız olacak şekilde birkaç kredi kartı seçin kendinize.
Harcalamalarınıza göre annual fee olan kartları da tercih edebilirsiniz ama size tavsiyem annual fee olmayan kartları tercih etmeniz yönünde. Böylelikle ileride kullanmasanız bile kartı kapatmanıza gerek kalmaz (kapanan kartlar da puanınızı düşürüyor.). Ve kesinlikle referanslı linklerden başvuru yapın. Hem referans veren kişiye faydası olur hem de sizin onaylanma/daha yüksek limitle onaylanma şansınız artıyor bence. Ayrıca referans benefitlerinden faydalanıyorsunuz.
Hangi karta başvurursanız başvurun yıllık geliri 60bin doların altında yazmayın. Bu şekilde de onaylanma ihtimalinizi arttırabilirsiniz.
-
Teşekkür ederim cevaplar için ozaman 6 ay boyunca herhangi kart taksitlendirme gibi şeylere başvuru yapmamin anlamı yok. Bekleyeceğim 6 ay sonunda başvuracağım.
-
@yuzi35, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Arkadaşlar 6 aydir ABD deyim. Geçen ay discover kredi kartı başvurusu yaptım ve onaylandı. Ama affirm bestbuy tarzı yerlere taksitli ufak bir malzeme almak için başvuru yapıyorum credit score N/A olduğundan veremiyoruz diyorlar. Bu kredi skorum ne zaman oluşmaya başlar geldiğimden beri banka hesabıma giriş çıkış oluyor ama kredi karti daha 1 ay. Yeni olacak.
Banka hesabı ve hesaba para giriş çıkışları maalesef kredi skoru oluşturmuyor. Kredi skoru oluşması için bir kredi ürünü kullanmanız lazım yani borçlanmanız lazım.
Krediyle araba almak, kredi kartı alıp kullanmak size credit history oluşturur. Bunlardan 6 ekstreniz olduğu zaman kredi skorunuz görünmeye başlar. O da ortalama 6 ay demek.
-
@yuzi35, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Teşekkür ederim cevaplar için ozaman 6 ay boyunca herhangi kart taksitlendirme gibi şeylere başvuru yapmamin anlamı yok. Bekleyeceğim 6 ay sonunda başvuracağım.
İlla taksit yaptırmanızı gerektirecek bir şey alıyorsanız mağazaların kendi kredi kartlarını da alabilirsiniz ama onaylanmanız garanti değil ve genelde merchant kredi kartlarını aldığınız yer dışında başka bir yerde kullanamıyorsunuz. Apple kart gibi olmuyorlar genelde.
Apple kart da aslında merchant kart ama genel bir kredi kartı. Apple dışında da kullanılabiliyor. Apple’da ise taksitli alışveriş yapabiliyorsunuz. Diğer merchant kartların çoğu store card gibi oluyor.
-
Arkadaşlar merhabalar. Amerikaya ilk girişim 2022 yazında WAT kapsamındaydı 4 ay abdde kaldım. Son ay discover kredi kartına başvuru yapmıştım ve onaylanmıştı. 3000 dolar limitli kredi kartı almıştım ancak kartı teslim almadım ve kartı kullanıma açmadım. Bu sene greencardlı olarak tekrar giriş yaptığımda 1.5 yıllık kredi geçmişimin ve 750 skorumun olduğunu gördüm. Daha sonra chase freedom karta başvurdum ve 500 dolarlık bir limit verdiler ama neyse dedim kredi kartı kredi kartıdır. İlk ayımda due date e kadar harcayıp ödemeli şekilde 500 dolar harcadım 200 dolar bonusu alabilmek için ancak due date e sadece 50 dolar borç bıraktım ve due datete o 50 doları da ödedim ama skorum habire düşüyor. Şu an skorum 710. Nerede yanlış yapıyorum anlamadım. Türkiyedeki gibi hesap kesim tarihinden sonra 1 hafta gibi bir süremiz yok mu? Due date geldiğinde kartta hiç borç bırakmamalı mıyım? Kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.
-
@Hope-Breaker Merhaba kesinlikle odemelerin Due date son odeme tarihini gecmesin,kredi gecmisin de uzun bir sure isaretlenirsin sistemden ve kimse sana kredi vermek istemez cook uzun bir zaman gerekir toparlanman icinde..Due date gecmeden once kredinde minumum odemen ne ise onu odedigin muddetce sikinti olmaz tabi borcu cok uzatmaklada kredini yukseltemezsin.
Türkiyedeki gibi hesap kesim tarihinden sonra 1 hafta gibi bir süremiz yok mu? cevap tabiki yok'
-
@NewyorkNewyork anladım çok teşekkür ederim
-
@Hope-Breaker hiç kredi kartını kullanmadan geçmiş oluşması ilginç olmuş. Bu skorunuzu experianda mı görüyorsunuz yoksa credit karmada mı?
Sorunuza gelirsekte due date = son ödeme tarihi, closing date = hesap kesim tarihi
Türkiyede hesap kesimden sonra 1 hafta süre verirler ödemeniz için burada nerden baksanız 1 ay süreniz var ödemeni için ancak siz due date ile closing date karıştırmışsınız -
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@Hope-Breaker hiç kredi kartını kullanmadan geçmiş oluşması ilginç olmuş.
Merhaba Emre evet buna bende takildim ayrica 'ilk basvuruda hic kredi gecmisi olmadan kredi karti alabilmis olmasi da bana ilginc geldi' ? dogrusu gerci ilk aldigim kredi kartiydi bu da demedi ama buralarda biraz muallakta kaldim bende tabi.
-
@Hope-Breaker, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Arkadaşlar merhabalar. Amerikaya ilk girişim 2022 yazında WAT kapsamındaydı 4 ay abdde kaldım. Son ay discover kredi kartına başvuru yapmıştım ve onaylanmıştı. 3000 dolar limitli kredi kartı almıştım ancak kartı teslim almadım ve kartı kullanıma açmadım. Bu sene greencardlı olarak tekrar giriş yaptığımda 1.5 yıllık kredi geçmişimin ve 750 skorumun olduğunu gördüm. Daha sonra chase freedom karta başvurdum ve 500 dolarlık bir limit verdiler ama neyse dedim kredi kartı kredi kartıdır. İlk ayımda due date e kadar harcayıp ödemeli şekilde 500 dolar harcadım 200 dolar bonusu alabilmek için ancak due date e sadece 50 dolar borç bıraktım ve due datete o 50 doları da ödedim ama skorum habire düşüyor. Şu an skorum 710. Nerede yanlış yapıyorum anlamadım. Türkiyedeki gibi hesap kesim tarihinden sonra 1 hafta gibi bir süremiz yok mu? Due date geldiğinde kartta hiç borç bırakmamalı mıyım? Kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.
Discover hesabınıza giriş yapmaya çalıştınız mı? Aktifleştirmediğiniz için kartınız iptal olmuştur muhtemelen ama olmadıysa eğer kartınızı kaybettiğinizi söyleyip yeni kart talep edin. 3bin dolarlı kartınızı elinize alın ve sakın o kartı kapatmayın çünkü o sizin en eski kartınız oluyor. Kredi notunuzdaki etkisi büyük. Ara ara kullanın ki kapanmasın.
Due date, hesap kesim tarihi değil, son ödeme tarihi. Due date geçmeden kartınızı ödemiş olun. Söylediğiniz gibi due date geçtiyse puanınızın düşme sebebi odur. Kredi notunda çok büyük etkisi var zamanında ödemelerin. Eğer geç ödediyseniz 2 yıl boyunca kredi notunuzu olumsuz etkileyecek maalesef.
Due date’e kadar borcu ödeyip bir kısmını bıraktıysanız kredi skorunuz çok uzun süreli etkilenmez ama ödemediğiniz borç üzerinden faizlendirilirsiniz. O borcu ödediğinizde kredi notunuz düzelir.
Kredi notunuzun düşmesinin bir diğer sebebi ise yeni kredi kartı almış olmanız. Kredi kartını şu an aldığınız için 1.5 yıl olan credit age yarı yarıya düştü. Yani şu an sadece birkaç aylık kredi geçmişiniz var gibi işlem görüyorsunuz. Ayrıca kartı alırken muhtemelen hard inq de oldu. O da düşürdü.
Bundan sonra da yeni kredi ürünü kullandığınız sürece credit age düşmeye devam edecek çünkü credit age kullandığınız kredi ürünlerinin ortalama yaşı olarak hesaplanıyor.
-
@NewyorkNewyork discovery olduğu için çok şaşırmadım ben. Şimdi bile en rahat alınabilen kartlardan biri discovery kaldıki önceden çok daha kolay veriyorlardı
-
@NewyorkNewyork, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@Hope-Breaker hiç kredi kartını kullanmadan geçmiş oluşması ilginç olmuş.
Merhaba Emre evet buna bende takildim ayrica 'ilk basvuruda hic kredi gecmisi olmadan kredi karti alabilmis olmasi da bana ilginc geldi' ? dogrusu gerci ilk aldigim kredi kartiydi bu da demedi ama buralarda biraz muallakta kaldim bende tabi.
Ben de hiç kredi geçmişim olmadan, hatta SSN bile olmadan kredi kartı almıştım. Bankaların politikasına bağlı tamamen.
İlk kredi kartını da almış ama etkinleştirmemiş. Sanıyorum ki o yüzden kredi geçmişi oluştu.
-
@Emre-Kurtulmuş Ilgincmis ben o karti hic kullanmadim diger yollar ile kredimi yukselttim sonra kendi bagli oldugum bankanin kredi kartini ve capital one kullanmaya basladim.Diger yollar derken bilirsin alisveris magaza kartlari yani cekirdekten basladim zamaninda yukseltmeye capitale ulasana kadar.Bu iki kart bana yetiyor fazlasiyla.Tabi her posta geldiginde bir suru cop kredilerden talep geliyor ama itibar etmiyorum onlara.
-
@NewyorkNewyork, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@Emre-Kurtulmuş Ilgincmis ben o karti hic kullanmadim diger yollar ile kredimi yukselttim sonra kendi bagli oldugum bankanin kredi kartini ve capital one kullanmaya basladim.Diger yollar derken bilirsin alisveris magaza kartlari yani cekirdekten basladim zamaninda yukseltmeye capitale ulasana kadar.Bu iki kart bana yetiyor fazlasiyla.
Hiç kredi çektiniz mi?
-
@NewyorkNewyork mağaza kartlarının günümüzde çok bir işlevselliği kalmadı bence zamanında çok yaygınmış ama. Şu anda bankalara ait kartların promosyonları arasında koşuşturuyoruz. Discoverında dönemsel promosyonları çok güzel cashback toplamak için
-
@EzgiLera Merhaba ilk geldiğim donemler kredi işlerinin nasıl oldugu hakkında bilgim yoktu bu nedenle çogu şeyi hep nakit aldım bilemedim TC de hiç kredi kartı kullanmadım bu arada..Neyse daha sonra hayatı burada yasadıkça ve öğrenmeye baslayınca işlerin nasıl döndüğünü anladım ve ozaman kredi yükseltme olaylarına giriştim.Bu forumdan da hiç haberim yoktu yada bir öncekinden de bazı yorumlarda gördüm daha öncede bir forum varmış ,burayı bu sene keşfettim tesadüfen, burada özellikle diğer yeni insanlara elimden geldiğince bilgim ve deneyimlerim dahilinde yardımcı olmak için bulunuyorum onlar adına işleri kolaylaştırmak adına çünkü buralara kadar biliyorsunki kolay gelemiyor herkes bir sürü zaman ,para ve emek harcıyor insanlar,korkular yaşıyorlar.
Soruna gelecek olursam tam anlamıyla çok şükür evim ve araclarım var bunlar için ciddi ve büyük miktarlarda hiç kredi çekmedim ama tabiki çekiyorum zaman zaman son yıllarda sırf kredim yüksek olsun diye çekip bir süre sonra oduyorum komple, bu şekilde .
-
@Emre-Kurtulmuş experian credit karma ve chase uygulamasının hepsinde görebiliyorum kredi skorumu ama hepsi farklı
-
@EzgiLera çok teşekkürler
-
@Hope-Breaker farklı olması normal credit karma hiçbir zaman uyuşmuyor zaten experianla ficoyu vermiyor. Bankalarda genelde ayda 1 defa alıyor raporunuzu experiandan o yüzden eski tarihli bir puanınızı görüyor olabilirsiniz. En güncel veri experiands
-
Hiç kredi kartı kullanmadım. Bi ihtiyacımdan dolayı kredi başvuru yaptım. Skorum oluşmadığından dolayı red yemiştim. Başvurumu yapan kişi kredi kartı kullanmamı önermişti. İlla bir şekilde sizi çekiyorlar bankaya.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum