DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@feuerx, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese selamlar. Kazananlara da hayırlı olsun ve umarım herkes kartını alabilir bu sene. Ben ve eşim şuan B1 vizesi ile ABD'deyiz ve büyük ihtimalle AOS ile ilerleyeceğiz. Çünkü geçtiğimiz yıllarda bizim numaralarımız CP ile baya sorunlar yaşadı diye biliyorum. Ancak bizim de numaramız biraz yüksek olduğu için AOS ile süreci yetiştirebilir miyiz emin olamadık. Bu konuda tecrübesi olanlar fikrini paylaşabilirse çok devinirim.
Tebrikler.
DV2025 sureci henuz baslamadi maalesef, ve B1/B2 statusu ile ABD'de uzun sure kalamazsiniz. Eger status of change yapiyorsaniz (imzanizdan oyle anliyorum?) o durumda out-of-status kalmis olmazsiniz, ki amaciniz da bu olmali... Cunku AOS'ye baslamak icin yasal bir statude olmaniz gerekiyor, I-94 surenizi geciremezsiniz.
-
@ahmeterol1912 Merhabalar, şuan dosyanız henüz bir yerde olmadığı için sorun yok. Şuan anladığım kadarıyla yasal olarak Polonya'da ikamet ediyorsunuz ve süreciniz tamamlanana kadar da yasal olarak kalacaksınız. DS-260 formunu doldururken güncel adres kısmına şuanki ikamet adresinizi girip formun sonunda da Konsolosluk seçiminde eğer Varşova gözükmüyorsa Varşova olarak seçerseniz bir sorun olmayacaktır.
Eğer başvuru esnasında güncel olarak yaşadığınız adres kısmında hangi adresi yazdığınızı hatırlamıyorsanız kazandığınızı öğrendiğiniz mektupta başvuru esnasında yazdığınız adres gözüküyor olması lazım.
Ayrıca konsoloslukların geçmiş dönemlerdeki performansını inceleyebilmeniz ve kendiniz için en iyi analizi yapabilmeniz için buyrunuz; SaveDiversityVisa.
-
@onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
herkese selamlar, bu sene dv2025 bana da cikti. aklima takilan bir soru sormak istiyorum. 2013-2017 yillari arasinda hindistanda universite egitimi aldim. ds260 dan sonra evrak asamasinda police cert almam gerekecek. bildigim kadariyla 6 aydan fazla kaldigimiz butun ulkelerden almak gerekiyor fakat hindistandan bu belgeyi alamiyorum. travel state sitesinden gordugum kadariyla hindistan vatandasi olmayan ve hindistan olmayanlar icin bu belge gerekmiyor diye bir yorum var. sizce bu belgenin pesine dusmem gerekir mi? cunku hindistanda evrak isleri gercekten cok sancili ve zor. yanitlariniz icin simdiden tesekkurler.
Pek cok ulke icin sinir 1 yil. Dediginiz gibi Hindistan'da olmayan kisilerin almasi mumkun degilmis, 1 yili da gecirmediginiz icin hic pesine dusmeseniz de olur.
-
@KingTricky, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Siteye giremiyorum ne yapmam gerekiyor
farkli bir tarayicidan deneyebilirsiniz.
-
@ahmeterol1912 Tebrikler, ogrenci olarak oturumunuz oldugu icin evet Varsova'da girersiniz. Ankarayi hic dusunmeyin diyebilirim.
-
Selamlar Case numaram 18XXX anladığım kadarıyla Ankara’da vizeyi almam mümkün gözükmüyor. Schengen vizem var hangi şehirde girmemi tavsiye edersiniz. Bir de ds-260’ı yolladım ve oradaki mülakat lokasyonu sonradan değişiyor mu?
-
@zeynepebe, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera peki siz olsaydınız süreci nasıl ilerletirdiniz ☺️
Bebek olduğu için aynı şekilde olmaz muhtemelen ama current olduğum gibi hatta current olmadan 1 ay önce Amerika’ya uçup sürece AoS ile devam ederdim. Ve mümkün olan en kısa sürede vizemi alırdım.
Hatta kendi geçmiş sürecim için şunu söyleyebilirim, hem dv21 hem dv22 kazanmıştım. Dv21de aos yapma imkanım olmasına rağmen dv22 kazandığımız için yapmadım. Ama şimdiki aklım olsa dv22ye bırakmaz dv21de aos yapardım. Ve bunu dv22 ile Ankaradan vize alıp Amerika’ya gelmiş olmama rağmen söylüyorum.
-
@VIRTUE tebrikler, numaraniz biraz yuksekmis... ayrica DV2025 sureci 1 Ekim 2024'de baslayacak, bilginize.

-
@gayeberkay, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Tekrar merhabalar. Eşim iş dolayısıyla 8 ay rusyada kaldı. bu durumda adres olarak belirtmeye gerek var mı o süreci pasaportta görünüyor ? ayrıca rusyada kaldığı süreç ile ilgili olarak şirketinden aldığı çalışma evrakı var. Başka birşey gerekecek mi ? Rusya olması sıkıntı yaratır mı ? Savaş başlayınca bir kaç sonra dönmek durumunda kaldı.
8 ay uzun sure, o nedenle adres olarak belirtmenizi tavsiye ederim.
1 yil olmamis, ama isterseniz Rusya'dan adli sicil kaydi (polis belgesi) temin edebilirsiniz. Rusya olmasi bir sikinti yaratmaz.
-
@Revolter çok teşekkürler ama şuan oturum sürecindeyim çıkmasını bekliyorum burdaki konsolosluğu seçmem doğru olur mu birde ben WAT sonrası tax refund aldım o sorun oluyor mu
-
@ahmeterol1912, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar selam 20 bin deyim ama ben polonya da üniversiye okuyorum. adresimi burası girmiştim ama dosyam burda mı tr de mi bilmiyorum nasıl bakabilirim ona çok teşekkürler şimdiden.
tebrikler, secildiginizi soyleyen mektupta en alttaki satirda
postolarak hangi sehir yazili? -
@EzgiLera çok teşekkür ederim bebek olduğu için foruma cok bakamıyorum bilgilerede öyle benim için yanıtlarınız çok kıymetli aklımda olsun inşallah sorunsuz atlatırız süreci☺️😍
-
@Trio, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan Sakıncası yoksa benim 2 tane sorum olacak...
-
Adres belirtme kısmında NOT AVAILABLE YET yazacağız ancak bunu adres kısmındaki heryere mi yazacağız? (Türkiye adresi belirtilen yerden bahsetmiyorum)
-
Benim şu an pasaportum yok ve Other Travel Document kısmını seçeceğim. Acaba mail atmama gerek var mı? Ya da konsolosluğa birşey yazmadan direkt mülakata getirsem kabul edilir mi?
-
Mülakat günüm belli olduğunda dosyama pasaportumun eklenmesi için mail'i hangi mail adresine atmalıyım? Ve bunun için bir örnek verebilirmisiniz.
Teşekkürler.
ayrica 1. soru icin suradaki 17. sayfada nasil yazilacagi anlatiliyor: https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/dv2025-icin-aciklamalar.pdf
-
-
@crazycells çok teşekkürler bulunduğum şehir varşova yazıyor
-
@lumos anladım peki burdan sıra gelir mi başka bir avrupa ülkesini de seçebilirim
-
@Erdem-Yıldız, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese selamlar 2025 talihlisiyim şuan da Amerikadayım j1 internship programı ile geldim vizemde 2 yıl yasağı bu yasağı kaldırmam şart mı yoksa başvuru hakkım var mı ve amerikada bu süreci devam ettirsem oluyor mu ? Türkiyede sıra gelmemezlik olur mu ? şimdi ds260 formunu doldurduktan sonra eğer yabancı bir ülkeden denemek istesem sorun oluyor mu ? şimdiden herkese bol şans
DS-2019 ne zaman sona erecek?
waiver almaniz gerekiyor: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule-j1-vizesinin-2-yil-kuralini-kaldirmak
-
Merhaba ben ailem ile başvurdum ben 20 yaşındayım 27 ekimde 21 olucam ve babama greencard çıktı 15803 numarası vize tarihi gelene kadar 21 yaşında olucam büyük ihtimalle yinede greencardı alabilir miyim
-
@Omer-1, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba dostlar 2025 talihlisiyim CN 18XXX olarak gözüküyor mülakata Ankara'da gireceğim. Numaram yeterli olur mu acaba?
Numaraniz biraz yuksek ne yazik ki... DV2025 surecinin nasil basladigini gozlemleyin, eger DV2024'e benzerse Ankara disinda bir yer bulmaniz gerekebilir...
-
@Omer-1, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar Case numaram 18XXX anladığım kadarıyla Ankara’da vizeyi almam mümkün gözükmüyor. Schengen vizem var hangi şehirde girmemi tavsiye edersiniz. Bir de ds-260’ı yolladım ve oradaki mülakat lokasyonu sonradan değişiyor mu?
Siz kendiniz degistiremezsiniz, ama KCC veya konsolosluk araciligiyla degisebilir.
-
@ahmeterol1912, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Revolter çok teşekkürler ama şuan oturum sürecindeyim çıkmasını bekliyorum burdaki konsolosluğu seçmem doğru olur mu birde ben WAT sonrası tax refund aldım o sorun oluyor mu
'tax refund' sorun yaratmaz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum