Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Taşındı Eyaletler
1.0k 270 154.1k 269
  • ⭐⭐⭐⭐

Biz de eşimle ilk geldiğimiz de Houston'ı sevmiyorduk ama alıştık. Genelde Türk arkadaşlarımız ile beraberiz. Birbirimize destek oluyoruz. Özellikle yıllardır burada olan artık vatandaş olmuş ve birbirine bağlı bir arkadaşlık var biz de onun içinde kendimize ufak da olsa yer bulduk diyebiliriz. Türk marketi ve ürünlerini bulmamız çok güzel. Yazın kavurucu sıcak haricinde (1 Haziran-30 Eylül arası) diğer zamanlar bence hava iyi. Çukurovalı olarak belki de bize öyle geliyor. 4-5 park, deniz kenarında birkaç eğlence yeri ve NASA haricinde gezilecek pek bir yer yok ama bunu kimse dert etmiyor. Çünkü herkes hafta sonlarında bir yerlere kaçıyor. Hiç olmasa kampa gidiyorlar. 2 saat mesafede Austin ve San Antonio, 3.5 saat mesafede Dallas ve New Orleans gibi şehirler var. En kötü uçağa binip başka bir yere gidiyor insanlar. Henüz biz o aşamada değiliz ama planımız bizim de bu yönde. Ev kirası ve diğer yaşamsal giderler uygun olduğu için buradan artan parayı insanlar başka yerleri gezmekle değerlendiriyor. Geçen Rodeo festivali vardı oraya gittik, ay sonunda arkadaşlarla Houston Rockets maçına gideceğiz, arada konser veriyor bir Türk grubu, başka bir grup var tiyatro için hazırlık yapıyor, başka bir grup var kitap okuma etkinliği yapıyor böyle liste uzayıp gidiyor. Bundan dolayı Hosuton'a alıştık diyebiliriz. Hiçbir şey olmazsa birinde toplanıyoruz bu şekilde geçiyor zamanımız. Buradan daha güzel yerler mutlaka vardır ama buradaki ortamı bulabileceğimizi ve bu kadar rahat yaşayabileceğimizi düşünmüyorum. Ondan şimdilik Houston'lıyız. :)

• @isik biz de houstona 6 ay dayanabildik bir an önce taşınmalıyız yoksa burada kalırız diye düşündük yani tam bir düzen kurmadan taşındık, biz de Adanadan geldik ama 40 yıldır zaten sıcaklardan bıkmış biri olarak soguk yer seviyorum ben houstondan taşındıgımız için iyi ki diyorum , ama bizim en büyük önceligimiz okuldu houstondaki okuldan kızım hiç memnun degildi ve çok mutsuzdu ve bir sürü neden vardı sevemedik bir türlü

• ⭐⭐⭐

@isik Sevilecek bir yani yok bence de @çakıl . Nufus cok fazla, bu yan gelir isleri icin berbat bir durum. Herkes doordash ve benzeri isler yapmaya calisiyor ilk geldigi zaman, biz 6 ay zor dayandik.

Guzel olan yanlari bence evleri ve yollari, evler cok ucuz, cok buyuk ve her turlu lukse sahip. Yollar devasa ve cukur yok mis gibi. Ek olarak HEB market efsane. Baska da bir sey yok.

Turk nufusu olarak yogun evet biz de guzel insanlar tanidik @denizci10, @cancolpan mesela cok iyi bir insanlardir kendileri. Guzel dostlar edinip ayrildik.

Herkesin onceligi farkli olabilir. Okul, is, insanlar bir suru neden var. Houston i savunan cok ama eminim onlarda mutlu degildir.

Bol sans. Umarim aradiginizi bulursunuz.

• @Erkan-Gürsoy biz de aynı şeyi düşünüyoruz. İnşallah en kısa zamanda tekrar görüşürüz.

• merhaba, Chicago'da yaşamış olumlu olumsuz deneyimlerini paylaşacak biri var mı acaba? Bir de IT sektörü için hangi eyalet ve şehirlerde iş imkanı fazladır? San Francisco California harici.

• ⭐⭐

@nurcaglar2 çoğu türk komuniti san francisco harici houston'daki firmalarda çalışıyor. web'dekiler için böyle benim çevrem yok.

• @nurcaglar2 2. silikon vadisi olacak yer austin bence oraya bakmalısın. Hatta sana bir video koyucam seyredersin

https://www.youtube.com/watch?v=10FPk2F1XxY

• ⭐⭐

image.png

• @ayvalik10 Yazilim, software, programming, coding vb islerin artik sonuna geliniyor. AI bu isleri artik devralmaya basladi. O yuzden, Silicone Valley veya Austin farketmez. Zaten remote calisma sartlari ile ortam son 3-4 yildir cok degisti, simdi artik AI ile daha da cok degisecek.

https://towardsdatascience.com/software-developers-might-be-obsolete-by-2030-cb5ddbfec291

• ⭐⭐

@MySea Katılıyorum. Büyük bir fırsatı kaçırdım ama başka mesleklerde uzman olmak için hala geç değil benim açımdan.

geçen seneye kadar ben de abd'de yazılım geliştiricisi olma konusunda karşıt görüşteydim ama şu an tamamen hobi olarak devam ediyorum, meslek olarak geleceğin olmadığı bir alan oldu.

• ⭐⭐

• Merhabalar,
    Virginia, North Carolina eyaletlerin birisine tasinmayi dusunuyorum. Bu eyaletlerin eksi ve artilarini paylasabilecek arkadaslar varmi? Simdiden tesekkur ederim.

• @mechta22 VA ve NC’nin neresi olduguna bagli

• amerika tabi afetler ulkesi gibi,yeni yerlesecek arkadaslar , hortumlarin kasirgalarin. asiri sicaklarin daha az oldugu eyaletleri ve sehirleri daha secmeleri iyi olur diye dusunuyorum,tv haberlerinde hap amerikada olan felaketleri izliyoruz.

• Merhabalar,
    Greencard vizemiz 1 nisanda basılmış ve ulaşmış durumda. 9 mayısta 1 haftalık abd seyahatimizi planlamış bulunuyoruz. Şimdi asıl sorunumuz olan bir makine mühendisinin en çok iş imkanı hangi eyalette hangi şehirdedir sorusu. California düşünüyorduk fakat pahalı olması kaynaklı iş arama sürecinde mevcut birikimi eritmemek adına vazgeçtik. Austin var düşüncemizde şu an. Cumhuriyetçilerin çoğunluk olduğu bir bölgede yapamayacağımız kanaatindeyiz. 7 yaşında bir oğlumuz var. Yüksek puanlı bir okula gitmesi önceliğimiz. Tüm bunların ışığında değerli görüşlerinizi almak isterim. Eşim 22 yıllık çok tecrübeli bir makine mühendisi. İngilizcesi çok iyi. Ama buradayken yaptığı başvurulara hiç dönüş alamadı.

• @ssoydan88 Asagidaki staffing sirketleri size bu alanda isler bulabilirler. Ancak, ABD icinde olmaniz gerekir. Gideceginiz eyalet ve sehirde subeleri vardir buyuk ihtimalle. Ama artik subelerine bile gitmeden online iletisime gecebilirsiniz.

Aerotek - Known for providing a wide range of positions in engineering fields, including mechanical engineering.

Randstad Engineering - Specializes in precision-matching engineering talent with job opportunities.

Kelly Services - Offers staffing solutions across various industries including engineering.

TEKsystems - While primarily known for IT and communications, they also have placements for engineers.

Robert Half - Provides staffing services for a variety of professional fields, including engineering.

• @MySea çok teşekkür ederim çok faydası olacak bu bilgilerin. Eşim hemen irtibata geçecek

• @ssoydan88 makine muhendisinden cok konuya odaklanmanizi tavsiye ederim, yani tecrube ne alanda ise ona gore secim...misal havalandirma yada talasli imalat konusunda tecrubeli ise herhangi bir yerde is bulabilecekken, ucak tecrubesi varsa misal ucak fabrikasi yada ucak fabrikasina is yapan yerlere bakmasi faideli olabilir...

• @ismailayaz eşim esasen bakım yöneticisiydi. Fakat birkaç yıldır teknoloji yöneticiliği yaptı ve şu an enerji tasarrufu projesi yönetiyor.

• Arkadaşım delaware de yaşıyor eyalet olarak orayı seçmeyi düşünüyorum sizce mantıklı bir seçenek olur mu bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi

Benzer Başlıklar

• Çocuklu aileler en çok hangi eyaleti tercih ediyor?

Taşındı Eyaletler
    94
    1 Oy
    94 İleti
    6k Bakış
    ATS16A
    Best & Worst Places to Raise a Family (2025) https://wallethub.com/edu/best-cities-for-families/4435
  • Amerika'da adada yaşamak?

Eyaletler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    549 Bakış
    Şahan KüçükbingölŞ
    @ayvalik10 Çok teşekkürler , ancak genel olarak çok uzak her yere uzak belki Hawaii Hawaii'ye bile uzak olabilir.
  • Amerika'da Eyalet ve Bolgelere Gore Suc Oranlari

Taşındı Eyaletler
    17
    6 Oy
    17 İleti
    25k Bakış
    ?
    MA eyaletinde bir guvercini korkutmanin bile cezasi var, $20 veya 1 ay'a varan hapis. Burada 2 yilimi doldurmak uzereyim ve simdiye kadar hicbir ciddi sucla karsilasmadim. Burasi belki de Amerika'nin en liberal eyaletlerinden birisi fakat kurallar bakimindan cok muhafazakar. California'daki gibi markete girip istediginizi calip elinizi kolunuzu sallayarak cikamazsiniz, veya New York'daki gibi insanlarin evine cokemezsiniz (squatting). Birkac sikintili town disinda islenen suclardan haberim bile olmuyor, oldugunda da zaten polis geregini yapiyor. Buna ek polisler burada yillik asagi yukari $150-450k arasi kazaniyor (evet, saka degil) ve buyuk bir cogunlugu Veteran, cunku burada kamu hizmetlerinde veteranlara direkt oncelik veriliyor.
  • Ev Sahibi Olmak icin Hangi Eyalette Ne Kadar Calismali?

Eyaletler
    46
    1
    27 Oy
    46 İleti
    17k Bakış
    Burhan evinB
    @crazycells yani sadece çalış babam çalış:) gerçi Amerika'da bir umut var Türkiye'de o umutta kayıp oldu ev almak için. Ev fiyatları günümüzde 15-20 yıllık bakımsız evler bile 250 bin ile 300 bin arasi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k