Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

f1 vizesi ile e ticaret

• merhaba , 2020 zedelerden biri olarak hala vize bekliyor olmak artık bıktırdı. bu sene de başvurduğumuz greencard çekilişi mayıs ayında olumsuz sonuçlanırsa . turist vizesi alarak abd ye gitmeyi düşünüyorum. Kalma süremi uzatmak için f1 e geçiş yapacağım. e2 vizesi için 100k dolardan bahsediliyor. tr şartlarında 20k dolar bir bütçe ayırabilirim ve bu yeterli değil.
    F1 le çalışmak yasak biliyorum . Amerikada f1 statüsüyle bulunurken Türkiyedeki şirketim üzerinden amerikada çeşitli platformlarda e ticaret yapsam.yani tr hesabından satış yapıp ürünü amerikadan alıp amerikada oturduğum ev adresimden göndersem . parayıda türk banka hesabımdan veya payoneer hesabımdan daha sonra kendi abd banka hesabıma çeksem statü ihlali gibi bir durum yaşanır mı? Teorik olarak statü ihlali ancak kağıt üstünden tr şirketimden satış yapılmış olacak ileride greencard a ulaşma durumunda engel bir durum olsun istemiyorum. bu işin başka bir çıkış yolu varmıdır? Amazon fba olayı zorladı , çok rekabet var başarılı olamıyorum. diğer platformlarda dropshipping yaparken atıyorum amazondan satın alıp direk müşteriye kargoladığımda paketleme ve logo nedeniyle müşteri durumu anlıyor ve suspend durumu yaşanıyor .bunu yaşamamak için ürünü kendiniz yollamanız gerekiyor. türkiyedeyim ve birkaç denemem oldu suspend olayı yaşadım o nedenle bu şekilde bir yol denemeyi düşünüyorum .Sizin düşünceleriniz neler . Biraz uzun bir yazı oldu .Çok teşekkürler şimdiden

• @ata_ksk, içinde söyledi: f1 vizesi ile e ticaret

merhaba , 2020 zedelerden biri olarak hala vize bekliyor olmak artık bıktırdı. bu sene de başvurduğumuz greencard çekilişi mayıs ayında olumsuz sonuçlanırsa . turist vizesi alarak abd ye gitmeyi düşünüyorum. Kalma süremi uzatmak için f1 e geçiş yapacağım. e2 vizesi için 100k dolardan bahsediliyor. tr şartlarında 20k dolar bir bütçe ayırabilirim ve bu yeterli değil.
    F1 le çalışmak yasak biliyorum . Amerikada f1 statüsüyle bulunurken Türkiyedeki şirketim üzerinden amerikada çeşitli platformlarda e ticaret yapsam.yani tr hesabından satış yapıp ürünü amerikadan alıp amerikada oturduğum ev adresimden göndersem . parayıda türk banka hesabımdan veya payoneer hesabımdan daha sonra kendi abd banka hesabıma çeksem statü ihlali gibi bir durum yaşanır mı? Teorik olarak statü ihlali ancak kağıt üstünden tr şirketimden satış yapılmış olacak ileride greencard a ulaşma durumunda engel bir durum olsun istemiyorum. bu işin başka bir çıkış yolu varmıdır? Amazon fba olayı zorladı , çok rekabet var başarılı olamıyorum. diğer platformlarda dropshipping yaparken atıyorum amazondan satın alıp direk müşteriye kargoladığımda paketleme ve logo nedeniyle müşteri durumu anlıyor ve suspend durumu yaşanıyor .bunu yaşamamak için ürünü kendiniz yollamanız gerekiyor. türkiyedeyim ve birkaç denemem oldu suspend olayı yaşadım o nedenle bu şekilde bir yol denemeyi düşünüyorum .Sizin düşünceleriniz neler . Biraz uzun bir yazı oldu .Çok teşekkürler şimdiden

Sayin @ata_ksk, ABDde F-1 vizesi ile olaganustu durumlarda (ornegin TCde deprem oldu ve zora dustunuz, ozel izin ile) veya kampuste ilk donemden sonra calisma durumunuz olabilir. Ne okudugunuza bagli olarak ogrencilikten sonra calisma hakkiniz olur. Ancak ABD yeni is ve girisimleri cok destekleyici bir yerdir. O yuzden bununla ilgili bir cok merkez bulunmaktadir ve bu hizmetlerin bir kismi ucrete tabi degildir( business incubator). Sizin ogrencilikte ne yapip ne yapamayacagini ince bir cizgidir. Bunlari dikkatli degerlendirmeniz gerekecektir, cunku statu ihlali yasarsaniz ileride ABDde statu degisikligi ile yesil kart alma sansini riske atmis olursunuz. Eger ABDde odeme almazsaniz ve sadece ABDde siparis alirsaniz belki bunu yurutme imkaniniz olabilir. Neler yapip neler yapmayacaginizin detayli listesine bakip degerlendirme yapmak gerekecktir. Bol sanslar dilerim.

• @Claudia-J-Muslu Çok teşekkür ederim , iyi çalışmalar

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• P1 Vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    160 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @NGK, içinde söyledi: P1 Vizesi P1 sporcu vizesi için ailece başvuru yapmaya çalışıyoruz acente aracılığıyla ama petition numarası diye bir şey istiyorlar.Bunun ne olduğunu bilmiyoruz.Nasıl alabiliriz bu numarayı acaba?Bir de bu başvuru için Amerika’dan avukat bulmamız gerekir mi? Sayin @NGK, avukatla calismanizi oneririz. P1A ve P1B vizesi vardir. Sporcu oldugunuz icin P1A vizesinden bahsettiginizi dusunuyorum. Genel olarak buraya bakabilirsiniz. Ozel bir mektup almaniz gerekmektedir bunu acentaniz veya avukatiniz alabilir. Buna consultation letter deniyor. Burada listenen yerlerden almaniz gerekiyor. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/address-index-for-i-129-o-and-p-consultation-letters Genel olarak P1A vizesi icin buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/p-1a-athlete
  • Turist vizesi süresi

2
    0 Oy
    2 İleti
    340 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @efeozgur35, içinde söyledi: Turist vizesi süresi Merhabalar, geçtiğiliz haftada turist vizemle Amerika’ya giriş yaptım fakat bana girişte 45 gün kadar süre verildi. Extend yapmak istiyorum ama bunun daha sonraki süreçlerde sorun çıkartmasından ve vizemin yanmasından korkuyorum. 45 oldukça az bir süre. Bir avukat ile konuştum eğer extend yaparsam cevap gelene kadar Amerika’da beklemem gerektiğini söyledi. Covid’i göz önüne alırsak gelmesi aylar sürecektir ki ben o süre zarfında çoktan dönmüş olmak zorundayım. Bununla alakalı bilgi verir misiniz ? Sayın @efeozgur35, Genelde turist vizenizi uzatmak için iyi bir nedeniniz var ise uzatmanız vizenizin iptalini gerektirmez ve daha sonraki süreçlerde sorun çıkmaz. Başvuruyu sureniz bitmeden yapmanız gerekir ve cevap gelene kadar ABD’de sureci beklemenizde sakınca olmaz. Ancak yalnız bir başvuru olur, başvurunuz zamanında yapılmazsa sorun çıkar. Cevap gelince de cevaba göre çekiş yapmanız gerekir. ABD’ye girişte size ne kadar kalacağınızı ve ne yapacağınızı sordular ise onunla da tutarlı olmanız gerekir. Pasaportunuz sona ermiyor ise veya vizeniz bitmiyor ise genelde turist vizesini daha uzun sureli verirler. Siz yine de I-94 kartını kontrol edin ve verdikleri sureyi teyit edin. Buradan ne kadar izin verdiklerini tekrardan kontrol edebilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Teşekkürler.
  • F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek

2
    0 Oy
    2 İleti
    362 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @corneo37, içinde söyledi: F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek Merhabalar arkadaşlar. Kız arkadasımla benım 10 yıllık turıst vızelerımız var. Ben suan bir okuldan kabul aldım onun için f1 vizesi alıcam. Kız arkadasımla birlikte gitmek istiyorum onun turist vizesi oldugu ıcın amerıkaya girdikten sonra Amerikada evlensek onun için sıkıntı olur mu ? veya Amerikada evlendıgımız ıcın onun vizeside f2 olabılırmı ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ? çok teşekkürler. Sayın @corneo37 , Evli olunca eşlerin birinin vizesinden diğeri de faydalanabilir. Evlenmeden önce bu mümkün değildir. Evlenme niyeti ile gittiğinizi federal yetkililer (gümrük yetkilileri gibi) bilirse ki girişte bu gibi konuları sorguluyorlar, girişte problem yasayabilirsiniz. Girişte yalan söylemek ise hiç tavsiye edilen bir durum değildir. Eğer evlilik konusunda emin olmayıp daha bir sure bekleyecekseniz ve daha sonra ABD’de buna emin olursanız (girişten belli bir sure sonra) durum farklıdır. Ancak evlilik niyeti ile bile bile ABD’ye girmek ve turist vizesinde olmak eldeki vize ile çelişen bir durum yaratacağı için hayli problemler yaratabilir. Teşekkürler.
  • Mecvut b1/b2 vizesi varken f1 vizesine başvurmak

4
    0 Oy
    4 İleti
    941 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @basakksn, içinde söyledi: Mecvut b1/b2 vizesi varken f1 vizesine başvurmak @Claudia-J-Muslu yanıtınız için çok teşekkür ederim amerikada f statü değişikliğinden sonra sponsor bulunduğu takdirde j vizesi yada h vizesine geçiş oluyor mu peki yine işlemleri amerikada sürdürerek yoksa statü değişikliği b vizesinden f1 la mı sınırlı Sayın @basakksn, Amerika’da F statüsünde olup J veya H vize statüsüne geçmek mümkündür. Ancak her vize türünden her vize türüne geçilemez. Bunun detaylarına ekteki linkten bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/visit-the-united-states/change-my-nonimmigrant-status Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k