Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Merhaba iyi günler, Mülakata yeşil pasaport ile gireceğim. Öğrenci olduğum için sigortalı bir işe girdiğimde otomatikman pasaportum geçersiz oluyor. Greencardı ayrı bir pasaport olarak alma şansımız var mı? mülakatta bu isteği belirtmeme gerek var mı?
    Bilgilendirirseniz sevinirim.
    Teşekkürler.

• @sebnem_ Viyana da mülakat için dil seçeneğimiz var mı, İngilizce mi oluyor? Eşime çıktı ancak ingilizcesi çok iyi değil, ben yardımcı olabilir miyim!

• @rektinpeace merhaba. Apostil Bahreyn'e göre olmayacak. ABD'ye göre olacaktır. Çünkü siz ABD Konsolosluğu'na apostilli belgeyi vereceksiniz, Bahreyn Devleti'ne değil. Eğer Bahreyn'e göre apostilli bir belge veripte bir problem çıkmadıysa bilin ki şansınıza Bahreyn ile ABD Apostili benzerdir. Çünkü bazı ülkelerin apostili diğer ülkelere benzeyebiliyor.

• @Tansu-Byter bildiğim kadarıyla, İngilizce bilmeyen kişilere yardımcı olan Türkçe bilen bir çalışan var, ancak bunu önceden belirtmeniz iyi olacaktır. Olmadığı bir güne denk gelmemek açısından. siz biliyorsanız sorun olmayacaktır ama takdir edersiniz ki bu sene bunu kabul etmem diyebilirler. Konsolosluğa sormak en sağlıklısı. Mülakatlar da başlayınca sorunuzun bu seneki uygulaması ortaya çıkacaktır.

• @rektinpeace bahreynde bu islemi nasil yaptiracagim bilmiyorum ama konsolosluga bir danisacagim.yoksa belgeleri turkiyeye kargo yapmam gerekecek

• Merhaba arkadaslar,

Konsolosluktan bugun gerekli evraklarla ilgili mail aldim. Evraklari hazir edip,mulakattan once belirttikleri email adresine gondermemi istemisler. Bu hafta ici evraklari tamamlayip mail atacagim.Ankara'nin boyle bir talebi oldu mu hic bu sene? Foumda deneyimlerde denk gelmedim ama

• @eray26 Her konsolosluğun kendilerine göre dosya işleme düzeni mevcut. Mülakat yeriniz başka bir konsolosluk olduğu için Ankarayı referans almayınız. Mülakata gireceğiniz konsolosluğun sitesinde süreçleriyle ilgili sizi yönlendirecek bilgiyi bulabilirsiniz. Forumda daha önce aynı ülkede mülakatta girmiş arkadaşlar varsa, onların deneyimlerinden faydalanabilirsiniz, eğer örneği yoksa mülakata gireceğiniz ülkede ki başka talihlilere ulaşmayı deneyebilirsiniz.

• Merhaba. Dosya numaram düşük olmasına rağmen hala mülakat tarihi gelmedi bana. Bunun nedeni nedir acaba, burada 10xxx üzeri dosya numarası olanlara gelmiş gibi görüyorum? Önceki birkaç sayfaya baktım ama hep yurtdışı muhabbeti dönüyor gerekli bilgileri toplayamadım. Teşekkürler

• @eray26 buna benzer bir sorunuza daha öncede benzer cevabı vermiştim aslında ama tekrar edeyim sizin ankara konsolosluğunun işleyiş tarzıyla hiç bir alakanız yok ne yazık ki. Bahreyn konsolosluğu ne söylerse onu yapmak zorundasınız onun için bu sorduğunuz sorunuzun cevabını evet veya hayır olarak almanızda size hiç vir şey kazandırmayacaktır

• @Muratsim Merhaba. 2023 yılında Haziran ayından sonra DS formu gönderen kimse Ankara'dan mülakat alamamıştı. Her yılın dinamiği farklı olabilir fakat gönderim tarihiniz çok ileri olduğu için ben mülakat konusunda sıkıntı yaşayacağınız hissine kapıldım. Dosya taşıma yoluna başvurup farklı konsolosluklardan mülakat almayı düşünmenizi tavsiye edebilirim.

• @Muratsim şu ana kadar görülen sistem ds doldurma tarihini bu sene dikkate almadıkları yönünde. Kccye mail atarak dosya tipinizi sorgulayın forumda nasıl yapacağınızın bilgisi var buradan geç submitin etki edip etmediğinide biraz fikir alabiliriz belki

• @Beykentli ptt'nin e apostil hizmeti varmış googledan arayıp detayına bakabilirsiniz. ben siz şu anda Türkiye'de evrak hazırlıyorsunuz ve Bahreyn'e gideceksiniz diye düşünerek cevap yazmıştım. Bir öceki arkadaşın beni düzelttiği de iyi olmuş ; belgeyi abd elçiliğine sunacağınız için apostili abd olarak almanız gerekecek

• ⭐⭐⭐

@madeby Baska (ikinci) pasaport alip ABD Konsoloslugu'na onu verebilirsiniz...

• Geçen sene ki çekilişte hak kazandım ve ds-260 formunu yolladım fakat hala hiç bir mail almadım sıra numaram da orta sıralardı sıra hakkında bilgisi olan var mı ya da yapılacak bir şey. Bir diğer şey ise bu sene mülakata çağırmazlarsa hak kaybına uğruyor muyum yoksa diğer senelerde çağırabilirler mi? Şimdiden teşekkür ederim

• @rachedion merhaba. Lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın ki size ne yapmanız gerektiğini yazalım. Bu sene mülakat alamazsanız hakkınız yanar.

• @İlker-Bulak geçmiş konuşmaları dikkatli şekilde okumanızı öneririm üstün körü bir şekilde bakmışsınız galiba, 10K üstü mülakat alan arkadaşlar genelde yurtdışından mülakatını alan arkadaşlarımız. Ankaradan henüz sizin numaranıza mülakatlar erişmedi

• @Hanhun bilgilendirme için teşekkür ederim yeşil pasaportum var hangi Avrupa ülkesine taşımamı önerirsiniz şansım olması açısından.

• @yldrmflz önce dosyanızı kabul etmelerini talep edin.
    ilgili detayı da mailde yazabilirsiniz.

• @blt00 buna kendiniz karar vermelisiniz.
    kimse size dosyanızı taşıyın ya da taşımayın demez, diyemez.

• @eray26, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaslar, mulakat evraklarinin cevirisini yaptiracagim onumuzdeki hafta. Ceviri disinda Turkiye konsolosluguna onaylatmamiz gerekiyor mu? Cevirileri kendim yapsam kabul etmezler mi acaba 🤣🤣🤣

ederler tabi, neden boşa para veriyorsunuz.
    çilek reçeli kavanozu üzerine de yemin edersiniz.
    bence sorun olmaz..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k